♪Let's Talk About Music #10 - The Kasbah - Nais Balamo (2019)


  Ακούγοντας μουσική στο YouTube και ψάχνοντας να δω τις τελευταίες κυκλοφορίες, έπεσα πάνω σε ένα διαμάντι αγαπημένο, τόσο απόλυτα αγαπημένο μου, διαμάντι παλιό αλλά σε νέα εκδοχή ή αλλιώς version, όπως το λέμε στην μουσική.

   Είναι το γνωστό, υπέροχο, μοναδικό, ταξιδιάρικο σαν να σε ταξιδεύει στα απέραντα του κόσμου, με συναισθήματα πόνου, σαν κατάθεση ψυχής,  ο "Μπαλαμός" ("Το Τραγούδι των Γύφτων") σε μουσική και στίχους του Διονύση Τσακνή που κυκλοφόρησε αν δεν κάνω λάθος το 1992. Εγώ το άκουσα για πρώτη φορά -κάντε κλικ- ▶️ με την φωνή του Γιώργου Κατσάρη (αν δεν κάνω λάθος είναι και η πρώτη εκτέλεση) στο Δημοτικό που αφορμή στάθηκε η αγαπημένη μου δασκάλα Κυρία Εύα που μας το έβαζε να παίζει στο μάθημα της ζωγραφικής και την βλέπαμε να συγκινείται και όταν την ρωτούσαμε γιατί, εκείνη μας μιλούσε για άλλες πατρίδες, άλλους λαούς, για ταξίδια ανθρώπων που τους κατατρέχει η φυγή.

   Μάλιστα θυμήθηκα όταν έγραφα στο πρώτο μου blog με το όνομα "Passion", τον Σεπτέμβριο του 2009, είχα γράψει για αυτό το τραγούδι, που εκείνον τον καιρό μετά από τόσες αναζητήσεις έψαχνα να το βρω και να το κατεβάσω. Παρακάτω έκανα όσο μπορούσα screenshot την ανάρτηση τι έγραψα πριν 10! χρόνια.

 


  Η νέα εκδοχή λοιπόν του "Nais Balamo" που κυκλοφόρησε τον φετινό Ιούνιο παρακαλώ αλλά το ανακάλυψα αυτή την εβδομάδα, είναι από τους The Kasbah με παραγωγή της Ultra Music & Planetworks και δημιουργό τον Pantelis Kotakis κατά κόσμο DJ Pantelis υπό το branding name "The Kasbah", που πήρε αυτό το διαμαντένιο τραγούδι και του έδωσε μια πιο “διεθνή” και instrumental εκδοχή.
   Δεν έχω να πω πολλά! Θα πω μόνο πως επειδή αξίζει με χίλια το αρχικό τραγούδι και είναι ένα από τα τραγούδια της ζωής μου, το λατρεύω να το ακούω, ακόμα κι αν είναι μόνο η μουσική του, όπως στην νέα εκδοχή. Αν και έχει γίνει διασκευή-επανεκτέλεση και έχει τραγουδηθεί από πολλούς καλλιτέχνες όπως Ελένη Βιτάλη, Νότη Σφακιανάκη, τον ίδιο τον Διονύση Τσακνή, την Γλυκερία, Πάολα και άλλους, προσωπικά λατρεύω και αποδέχομαι μόνο την αρχική εκτέλεση από τον Γιώργο Κατσάρη.

  Χωρίς δεύτερη σκέψη, απλά επειδή αξίζει αυτό το διαμάντι (και ό,τι αξίζει, ακόμα κι αν δεν είναι της μοδός ή γνωστό, θέλω μέσα από τον blog μου να το μοιράζομαι μαζί σας) και επειδή οι The Kasbah έκαναν μια υπέροχη, φοβερή, ξεχωριστή δουλειά πάνω στο τραγούδι και με συνοδεία ένα εξίσου υπέροχο video-clip που σε ταξιδεύει ακριβώς στα απέραντα του κόσμου, σας λέω πως πρέπει να το ανακαλύψετε, να το ακούσετε και να δείτε αυτό το μουσικό διαμάντι. Έτσι απλά θα ταξιδέψει και θα αγαλιάσει η ψυχή σας. Γιατί αυτό δημιουργεί αυτό το αγαπημένο τραγούδι.
 


THE KASBAH - Nais Balamo (Official Video)

Δεν έχω τόπο, δεν έχω ελπίδα,
δε θα με χάσει καμιά πατρίδα
και με τα χέρια μου και την καρδιά μου
φτιάχνω τσαντίρια στα όνειρά μου

Νάις μπαλαμό, νάις μπαλαμό
και το λουμνό τ’ αφεντικό
νάγια δόμλες ατzέι μπαλαμό

Και τα γκανίκια μας όταν χορεύουν,
με χασταρώματα που σε μαγεύουν,
κουνάνε σώματα και τα πιτέ τους,
μέσα σε κλείνουνε στις αγκαλιές τους.

Νάις μπαλαμό, νάις μπαλαμό,
και το λουμνό τ’ αφεντικό
νάγια δόμλες ατzέι μπαλαμό





Γιατί, κάθε συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί, έτσι απλά, με τους στίχους ενός τραγουδιού!!!





Διαβάστε επίσης:
___________________

► Ακούστε και διαβάστε κι άλλες μουσικές επιλογές από τις μουσικές στήλες ♪Let's Talk About Music & ♫Music Obsessions   

🎼Μουσική: Οι Μουσικές αναρτήσεις & Σχετικές στήλες του ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫... (Αρχειοθήκη/Λίστα)
24 Days Challenge, Day #12: Μ… όπως λέμε... Μουσική!





*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
Copyright ©2010-2019 - by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes