📚24ο Παζάρι Βιβλίου 2020: Τα βιβλία που αγόρασα

24ο Παζάρι Βιβλίου 2020_ Τα βιβλία που αγόρασα by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ


  Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα γίνεται το καθιερωμένο Παζάρι βιβλίου όπου μπορούμε να βρούμε βιβλία για όλα μα όλα τα γούστα και φυσικά σε πολύ χαμηλές τιμές που ξεκινούν από 1€. Οι Βιβλιοφάγοι σίγουρα θα το γνωρίζετε και σίγουρα θα το έχετε επισκεφτεί. Αν πάλι δεν έχετε πάει ακόμα, προλαβαίνετε μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. 


24ο Παζάρι Βιβλίου 2020 - ΣΕΚΒ / ΠΟΕΒ
Φέτος είναι το 24ο Παζάρι Βιβλίου 2020. Το επισκέπτομαι κάθε χρόνο τα τελευταία 4-5 χρόνια. Πέρσι τολμώ να πω πως δυστυχώς δεν βρήκα κάποιο βιβλίο που να μου κάνει κλικ να το αγοράσω. Νομίζω πως δεν με ενθουσίασε και τόσο. Φέτος όμως χάρηκα την επίσκεψη μου και βρήκα 4 βιβλία που μου έκαναν αμέσως κλικ. Και να σας πω και κάτι ακόμα που απόλαυσα στο φετινό παζάρι; Χάρηκα που είδα τόσο κόσμο όλων των ηλικιών, νέα παιδιά και μικρά παιδάκια που έψαχναν με τον μπαμπά τους ή και με τη μαμά τους συγκεκριμένα βιβλία της αρεσκείας τους, όπως ας πούμε φιλοσοφικά και τη ζωή του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Και ομολογώ πως εξεπλάγην ευχάριστα που είδα τα καλάθια τους γεμάτα βιβλία. Τελικά ο Έλληνας διαβάζει, έ;
   
   Επέλεξα λοιπόν 4 βιβλία ελληνικά μυθιστορήματα. Για να πω την αλήθεια μου, αυτή την στιγμή είμαι σε φάση που δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω ξένη λογοτεχνία παρά μονάχα ελληνική. Οπότε δεν στάθηκα να κοιτάξω τίποτα από ξένα βιβλία. Έψαξα πάρα πολύ να βρω βιβλία με ελληνικά διηγήματα γιατί είμαι σε φάση που θέλω να διαβάσω τέτοια βιβλία. Βρήκα κάποια αλλά δεν μπορώ να πω πως μου έκαναν κλικ ως προς την μέτρια έκδοση και την γραμματοσειρά κυρίως για να τα προτιμήσω. Και επειδή έχω ένα θέμα με τα μάτια μου δεν μπορώ με τίποτα να διαβάζω μικρές και όχι καθαρές γραμματοσειρές. Όμως, έχω βρει κάποια τέτοια βιβλία που θα ήθελα να τα διαβάσω, οπότε και θα τα αγοράσω από το βιβλιοπωλείο. 
    
   Παρακάτω θα σας δείξω τα τέσσερα βιβλία που επέλεξα. Οι δυο Συγγραφείς από τους τέσσερις έχω να πω πως έχω διαβάσει ξανά βιβλία τους, οπότε με το που είδα κάτι δικό τους το άρπαξα αμέσως. Τα δυο βιβλία από τα τέσσερα, ομολογώ πως τα επέλεξα χωρίς δεύτερη σκέψη καθαρά επειδή το ένα μιλάει για φωτογραφία και το άλλο για την συγγραφή. Ουπς! Καταλαβαίνετε βρήκαν τα κουμπιά μου.

24ο Παζάρι Βιβλίου 2020: Τα βιβλία που αγόρασα by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ

    Όσοι με ξέρετε και έχετε διαβάσει και τα διάφορα book review post μου, με ιντριγκάρουν πάρα πολύ να διαβάζω βιβλία που δεν είναι πάντοτε best seller, ούτε και τόσο γνωστοί οι συγγραφείς. Μου αρέσει να ανακαλύπτω συγγραφείς και όμορφα-μικρά διαμάντια βιβλία που άλλοι ίσως και να τους σνομπάρουν, λέω Εγώ τώρα. Εξάλλου, τα βιβλιοταξίδια είναι το τελικό συμπέρασμα για έναν αναγνώστη.         



   Διαβάστε και δείτε στο παρακάτω link τι βιβλία αγόρασα σε προηγούμενα παζάρια.


 🆘Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε πλήρη προβολή και να διαβάσετε την κάθε υποθέση στο οπισθόφυλλο.
Πέρα από την Γέφυρα - Έλενα Σαλιγκάρα by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ

 Πέρα από την Γέφυρα - Έλενα Σαλιγκάρα, ©2016, Εκδόσεις Πνοή, Σελ. 240 στα 3,50€

  Το πρώτο βιβλίο που αμέσως μου έκανε κλικ για το υπέροχο εξώφυλλο του που απεικονίζει μια κοπέλα με μια φωτογραφική μηχανή και ω ναι! θα μπορούσα άνετα να ήμουν Εγώ. Αμέσως διάβασα και την υπόθεση που ξεκινάει κάπως έτσι "Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος..." 

Πέρα από την Γέφυρα - Έλενα Σαλιγκάρα by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ε, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πάρω χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάλιστα δίπλα μου ήταν και μια κοπελίτσα με τον πατέρα της και λέει στον μπαμπά της με ενθουσιασμό για το εξώφυλλο του βιβλίου και ότι μιλάει για μια φωτογράφο και θέλει να το πάρει και φυσικά και το πήρε. Η αλήθεια είναι ότι μόλις τελειώσω αυτό που διαβάζω αυτό τον καιρό, θα είναι το αμέσως επόμενο που θα ξεκινήσω. 


Κορόιδα... σας την έσκασα - Λίτσα Καραμπίνη by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Κορόιδα... σας την έσκασα - Λίτσα Καραμπίνη, ©2016, Εκδόσεις Πνοή, Σελ. 272 στα 3,50€

  Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο που έκανε κλικ στο μάτι από τον τίτλο μπορώ να πω. Διάβασα και την υπόθεση στο οπισθόφυλλο που λέει "Ξέρεις πώς είναι να κυλάει η ζωή ερήμην σου; Κι όταν είσαι συγγραφέας, ξέρεις πως είναι να βλέπεις τις λέξεις, τις ιδέες, τα ευρήματά σου να βυθίζονται στο κενό κι η έμπνευση σου η σκορδόπιστη να την κάνει μ' ελαφρλα πηδηματάκια;..." Εντάξει, ομολογώ πως έσκασα ένα χαμόγελο και αμέσως είπα από μέσα μου "Έλα Μαρία δικό σου και αυτό, κάπου είσαι εσύ!"

Το ραντεβού - Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Το ραντεβού - Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη, ©2015, Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ, Σελ.312 στα 3,00€

  Το 3ο βιβλίο που επίλεξα επειδή έχω διαβάσει κι άλλο βιβλίο της Συγγραφέως και μου άρεσε, μόλις είδα βιβλίο της το πήρα αμέσως. Βέβαια η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα θα έλεγα. Λέει "Χρειάστηκε να περάσει ένας αιώνας και μερικοί μήνες για να συναντηθούν ξανά. Να διασχίσουν χώρες, αγκαλιές, αγωνίες. Ν ανικήσουν τον χρόνο και τον εαυτό τους..." Αυτό το πιο σημαντικό ραντεβού της ζωής των ηρώων , τολμώ να πω πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Θυμήσου πόσα μου χάρισες - Νατάσα Γκουτζικίδου by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ

Θυμήσου πόσα μου χάρισες - Νατάσα Γκουτζικίδου, ©2017, Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική, Σελ. 256 στα 3,00€

  Τι να πω για την Νατάσα Γκουτζικίδου; Το έχω ξαναπεί! Μου αρέσει ως Συγγραφέας, μου αρέσει και ως άνθρωπος. Την έχω στους fbΦίλους μου και έχει ορθές απόψεις και μια όμορφη οπτική των πραγμάτων. Οπότε άνετα θα ξανά διάβαζα βιβλίο της. Το συγκεκριμένο το ήξερα ήδη από την ίδια που το είχε παρουσιάσει. Η υπόθεση λέει: "Μετά την αυτοκτονία της αδελφής της, η Μελίνα κλείνεται στον εαυτό της και το δωμάτιο της μετατρέπεται σε φυλακή, μέχρι τη μέρα που αποφασίζει να επιστρέψει πίσω στη ζωή..."

   Αυτά είναι λοιπόν τα βιβλία που πήρα από το παζάρι. Σίγουρα όταν θα διαβαστούν θα υπάρξουν και review post για το καθένα. Έχετε διαβάσει κανένα από αυτά; Μέχρι 9 Φεβρουαρίου λοιπόν θα διαρκέσει το παζάρι, οπότε όσοι αγαπάτε τα βιβλία, μια βόλτα από 'κει επιβάλλεται.

24ο Παζάρι Βιβλίου 2020: Τα βιβλία που αγόρασα by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
 

Διαβάστε επίσης:
_________________
 
📂Αρχειοθήκη: 📚Η Βιβλιοθήκη, οι ΒιβλιοΠαρουσιάσεις & οι ΒιβλιοΚριτικές του ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ (All Posts)
ΒιβιλιοΚριτικές: Παρουσιάσεις/Κριτικές Βιβλίων 






*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
Copyright ©2010-2020 - by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

5 σχόλια :

  1. Πολύ μου άρεσε αυτή η ανάρτηση! Και πέτυχες πολύ καλές τιμές! Μακάρι να είχαμε κι εμείς κάτι παρόμοιο κοντά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριανταφυλλένια μου, όντως υπερβολικά καλές τιμές.
      Μακάρι τέτοια παζάρια βιβλίου να έχουν και εκτός Αθηνών.

      Διαγραφή
  2. Μαρία, το ετήσιο παζάρι βιβλίου το αγαπώ και το περιμένω πως και πως. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία να αγοράσει κανείς άριστα και πολύ φτηνά βιβλία όλων των ειδών.
    Πήγα και φέτος εκεί. Για λόγους οικονομίας φέτος ασχολήθηκα μόνο με τα βιβλία κινηματογράφου αλλά και την αστυνομική λογοτεχνία. Δυστυχώς φέτος έλειψαν οι ανάλογοι τίτλοι, πράγμα που με στενοχώρησε. Δεν πειράζει. Αγόρασα και εγώ ένα μυθιστόρημα της λατρεμένης Δάφνης ντυ Μωριέ σε μεταφορά στο θέατρο. Την "Παλίρροια του Σεπτέμβρη".
    Πόσο όμορφες είναι αυτές οι εκθέσεις βιβλίων.
    Καλησπέρα Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, μια χαρά που έκανες την επίσκεψη σου και αγόρασες και κάτι.
      Θα το αναζητήσω το συγκεκριμένο που προτείνεις.
      Τέτοιες εκθέσεις/παζάρια βιβλίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσουμε περισσότερα όμορφα βιβλία.

      Διαγραφή
  3. Αχ πολύ μου αρέσουν τα βιβλία να τα βλέπω να τα διαβάζω ευχαριστούμε για τις πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes