🍴Let's talk about food #13: 🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza) Vol.1

🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza)

 Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ακόμη συνταγή εύκολη, πανεύκολη θα έλεγα ακόμη και για κάποια/ον που δεν ξέρει  να ανοίγει καλά φύλλο/ζυμάρι αλλά είναι και σχετικά γρήγορη. Και μιλάω για ζύμη για pizza, σπιτική παρακαλώ pizza. 

   Λοιπόν αυτή την ζύμη για να φτιάχνουμε όποτε θέλουμε σπιτική pizza την έμαθα από τη Φίλη μου Εφη, που και εκείνη της την έμαθε η Φίλη της Αγγελική. Και έχω να πω πως της χρωστάω πολλά τραπέζια και πόσο μάλλον πολλές (διαφορετικές) πίτσες που έχει φτιάξει αλλά έχουμε φτιάξει και μαζί παρέα εν μέσω Καραντίνας αλλά και μετά. 

  Κατά τη γνώμη μου, νομίζω πως είναι η πιο πανεύκολη και γρήγορη ζύμη για pizza που υπάρχει. Βέβαια να σημειώσω εδώ πως με αυτή την συγκεκριμένη συνταγή υπάρχει μια ακόμη σχετική ζύμη για pizza που μου έμαθε επίσης η Εφη με μόνο 3 υλικά, την οποία θα σας δείξω στην επόμενη ανάρτηση. 

  Πάρτε μολύβι και χαρτί ή ακόμα καλύτερα κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και κατεβάστε την για να την έχετε πάντα αποθηκευμένη. 

Σπιτική ζύμη για pizza
(Easy and quick homemade pizza)

🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza)


-Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε Αλεύρι Ολικής Αλέσεως αντί για λευκό αλεύρι. Τις έχω δοκιμάσει και με τα δυο αλεύρια. Αυτή με Ολικής πιστέψτε με κερδίζει με διαφορά.

-Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη, να την τυλίξετε με σελοφάν και να τη βάλετε στην κατάψυξη. 
 Άνα πάσα στιγμή, π.χ. όταν έρχονται επισκέψεις στο σπίτι να βγάλετε τη ζύμη, να την αφήσετε είτε να ξεπαγώσει είτε να την βάλετε για λίγα λεπτά στον Φούρνο Μικροκυμάτων. Στην συνέχεια την απλώνεται και προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας. 

-Μπορείτε να φτιάξετε ατομικές πίτσες. Μπορείτε και να χωρίσετε τη ζύμη σε 2 και να φτιάξετε δυο πίτσες. Απλώνεται τόσο εύκολα και με το χέρι το ζυμάρι που δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου στο ταψί.

🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza)
       Αυτή είναι από τις πρώτες -στρογγυλή- που φτιάξαμε. Ετοιμη να μπει στον φούρνο.


-Προσωπικά ποτέ δεν τρελαινόμουν ιδιαίτερα με τις τετράγωνες πίτσες. Ε, πραγματικά με αυτή τη ζύμη πλέον μόνο τετράγωνη.

🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza)
  Εδώ τη βλέπετε έτοιμη, φυσικά να φαγωθεί ζεστή αν δεν κρατιέσαι. Ομως αν κρυώσει είναι ακόμα πιο νόστιμη. 

-Βγαίνουν περίπου 10 κομμάτια αν την φτιάξετε στο μαύρο τετράγωνο (όχι στο βαθύ) ταψί, αυτό που έχουν όλες οι κουζίνες. Ψήνεται στους 180 με 200C και περίπου για 30 με 45 λεπτά.

🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza)
Και τελικά σαν την σπιτική pizza δεν έχει! 


 -Να διευκρινίσω πως η ζύμη θα είναι λεπτή. Δηλαδή γίνεται μια pizza με λεπτό ζυμάρι και όχι με το πολύ αφράτο. Τουλάχιστον όσες πίτσες φτιάξαμε γίνανε σχεδόν λεπτές. Αν τώρα με μια ζύμη φτιάξεις ατομικές, όπως έκανα Εγώ παρακάτω, θα σου βγει όπως είναι λογικό όχι και τόσο λεπτή. Εγώ που ποτέ δεν μου άρεσαν οι πίτσες με λεπτό ζυμάρι και που πρώτη φορά δοκίμασα στην Ιταλία αλλά δεν ξετρελάθηκα, με αυτή την συνταγή και με αυτή τη ζύμη δεν έχω κανένα πρόβλημα. 

-Οσο για το τι υλικά θα προσθέσετε;  Ο,τι θέλετε και αγαπάτε. Μια σάλτσα που θα έχετε φτιάξει εσείς θα ήταν τέλεια για βάση, αλλιώς και μια πικάντικη κέτσαπ θα ήταν επίσης μια καλή λύση.

🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza)
 Η δική μου ατομική pizza εκδοχή, από το ένα κομμάτι ζύμης που μου έδωσε η Εφη! 
  Με αλεύρι ολικής, αντί για κίτρινο τυρί, αφού δεν είχα, έβαλα φέτα τυρί, σάλτσα από τα μακαρόνια που είχε μείνει, κόκκινη πιπεριά, λίγο τζατζίκι (ω ναι! γιατί είχε στο ψυγείο😂) μια φέτα παριζάκι σε κομματάκια και ρίγανη που τόσο αγαπώ. 
Και πραγματικά ήταν ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα.  Και τόσο μα τόσο θεϊκά νόστιμη αυτή η 🍕 εκδοχή που ακόμα μου έχει μείνει ως ανάμνηση. Χαχα!


  -Από εκεί και πέρα, αγαπημένα υλικά όπως πράσινη/κόκκινη πιπεριά, ντοματίνια, μανιτάρια αγαπημένα, ελιές, κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας,  λουκάνικα κοκτέιλ, εννοείται οπωσδήποτε κάποιο (ή και περισσότερα) κίτρινο τυρί τριμμένο που σας αρέσει, ακόμα και φέτα τυρί αντί για κίτρινο που στη δική μου ζύμη επέλεξα πιστέψτε με θα είναι τέλεια και νόστιμη επιλογή.


  -Τέλος, κάποια αρωματικά είναι απαραίτητα. Όπως: Μερικές σταγόνες ράντισμα ελαιόλαδο, ρίγανη και σας προτείνω και θυμάρι που τώρα τελευταία το έμαθα επίσης από την Φίλη μου την Έφη που το προσθέτει σχεδόν παντού. Και πραγματικά κάνει τη διαφορά στα φαγητά.


📌 Κλικ για την 🍕Σπιτική Pizza στο άψε - σβήσε Vol.3



🍽
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!



_______________________
🍽Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή αλλά και άλλες πολλές συνταγές μου και να τις εκτυπώσετε στο προφίλ μου στο cookpad.com/gr.


🍕Η πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη για σπιτική pizza (Easy and quick homemade pizza)








*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

6 σχόλια :

  1. Με πεινασες ε;
    Ποτε να ερθω να μου την φτιαξεις; μιαμ μιαμ.. ωραια θα ηταν μια πιτσα τωρα!! Καταραμενη διατροφη! χαχαχαχαχαχα
    φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν με το καλό μπορέσω θα σου κάνω το τραπέζι.
      Εγώ που δύσκολα τρώω pizza απ' έξω, αυτήν την τρωω χωρίς τυψεις.
      Φιλιάααα!!!

      Διαγραφή
  2. Βρε Μαρία, μας άνοιξες την όρεξη! Τι έδεσμα είναι τούτο; Ευχαριστούμε κορίτσι μου. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, αν κάτι είναι καλό και αξίζει, το μοιράζομαι μαζί σας, ακόμα κι αν είναι pizza.
      Χεχεχε!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Τέλεια Μαράκι μου! Θα τη φτιάξω σίγουρα! Θέλω χρόνια τώρα να φτιάξω πίτσα σπιτική αλλά το φοβάμαι. Αυτή η ζύμη φαίνεται πολύ εύκολη όμως και θα το επιχειρήσω! Ευχαριστώώωωωω ❣️❣️❣️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, να τη φτιάξεις βρε και γύρνα να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου!
      Παρακαλώωωωω δεν κάνει τίποτα!❤️

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes