☕ "Το ταξίδι ενός Φλιτζανιού": Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!

☕ "Το ταξίδι ενός Φλιτζανιού": Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!

  Πόσες στιγμές έχουμε συλλέξει πίνοντας έναν καφέ, ένα τσάι, μια σοκολάτα σε ένα φλιτζάνι, μια κούπα, ένα γυάλινο, πλαστικό ή χάρτινο ποτήρι; Πόσες στιγμές έχουμε συλλέξει πίνοντας καφεδάκι στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στο γραφείο, σε μια καφετέρια, σε ένα καφενείο, σε ένα παγκάκι ή στο "πόδι" κρατώντας το στο χέρι; Πόσες στιγμές έχουμε συλλέξει πίνοντας το ρόφημα της αρεσκείας μας μόνοι μας ή με παρέα, συζητώντας, δουλεύοντας ή ερωτοτροπώντας με το "έτερον ήμισυ" μας; Πόσες στιγμές έχουμε συλλέξει έχοντας για παρέα μας ένα Φλιτζάνι καφέ να μας χαρίζει στιγμές ηρεμίας και απόλαυσης;
 
  Πόσες από αυτές τις στιγμές έγιναν ιστορίες, μιας και οι στιγμές ολοκληρώνουν την ιστορία; (που λέει κι ένας καλός 'Φίλος';)

   Έχω να θυμάμαι πολλές ωραίες, όμορφες, δυνατές στιγμές απολαμβάνοντας το καφεδάκι μου είτε μόνη μου, σε ένα από τα στέκια μου, γράφοντας στο λαπτάκι μου, είτε με τους Φίλους μου, είτε με γνωστούς είτε και με αγνώστους που από μια απλή «Καλημέρα κοριτσάκι μου!» προέκυψαν συζητήσεις εφ’ όρους ύλης μέχρι εξομολογήσεις και καταθέσεις ψυχής. Κάποιες γράφτηκαν, έγιναν ωραίες ιστορίες για να τις διαβάσεις και να κλάψεις, να διδαχτείς, να δεις και να νιώσεις πως υπάρχει πολύς κόσμος που έχουν περάσει και αυτοί καταστάσεις σαν και σένα. Κάποιες άλλες, έχουν μείνει στην μέση και περιμένουν το δικό τους φινάλε κι άλλες γράφονται ενώ συμβαίνουν ...ταυτόχρονα.

  Έχω να θυμάμαι στιγμές που έγιναν μικρές, μεγάλες ιστορίες. Άλλες πονεμένες, άλλες αστείες, άλλες λίγο παιδιάστικες, άλλες με χαρούμενο φινάλε, άλλες με λυπηρό φινάλε κι άλλες χωρίς καν φινάλε. Όλες όμως εμένα προσωπικά για κάποιον λόγο με άγγιξαν, τις αγάπησα, μάλλον τις αγαπώ γιατί εκτός του ότι υπάρχουν σε ένα φύλλο word στον υπολογιστή ή κλειδωμένες στο συρτάρι, υπάρχουν κυρίως στο μυαλό μου και στην καρδιά μου.





Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!
  Σάββατο πρωί στο γνωστό στέκι της γειτονιάς. Μετά από μια κουραστική εβδομάδα, καφεδάκι με Φίλη όχι απλά απαραίτητος αλλά επιβάλλεται χωρίς καμιά δικαιολογία. Εξάλλου, τα νέα μιας ολόκληρης εβδομάδας θα είναι πολλά και ένας ελληνικός μέτριος διπλός καφές για Εκείνη κι ένα Φρέντο καπουτσίνο με πέντε κουταλιές καστανή ζάχαρη για μένα με συνοδεία 2-3 κρουασανάκια βουτύρου θα κάνουν τη συζήτηση ακόμα πιο απολαυστική.  



Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!
   Και εκεί που πίνεις ανέμελα το καφεδάκι σου, με θέα τη θάλασσα, ξαφνικά εμφανίζονται τρία πουλάκια. Βέβαια, αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να «αρπάξουν» τα κεκάκια και να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν μακριά. Τους αφήνεις να κάνουν το δικό τους! Είναι τόσο όμορφη η εικόνα που ο καφές σου έχει διπλή γεύση απόλαυσης και το πρωινό αποχτάει άλλο νόημα και δυναμική. 




Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!

  Νοέμβρης μήνας! Κυριακή κάπου στο Μοναστηράκι! Η μέρα ξεκίνησε με βροχή και λίγη ψύχρα, οπότε ένας ζεστός ελληνικός καφές κι ένα καπουτσίνο ήταν ότι πρέπει εκείνη την ώρα. Να απολαμβάνεις το καφεδάκι σου και να βλέπεις σιγά-σιγά ο ήλιος να βγαίνει στον ουρανό και να σου χαμογελά. 




Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!
  Απογευματινός καφές με τη θάλασσα στα πόδια σου και παρέα αγαπημένη Φίλη που έχεις να δεις πολύ καιρό. Και δεν ήταν απλά "πάμε για καφέ να τα πούμε", ήταν μια συνάντηση παρηγοριάς.  Συζήτηση με πολύ ανάλυση και απορίες για το πως σε άφησε η Φίλη σου την τελευταία φορά που ειδωθήκατε και πως σε βρίσκει τώρα ...να είσαι κομμάτια για μια "κάλπικη αγάπη". Και οι καφέδες σίγουρα δεν ήταν της παρηγοριάς αφού σε τέτοιες στιγμές αποχτούν άλλη γεύση, λίγο πιο γλυκιά.  




Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!
   Ιανουάριος, Παρασκευή απόγευμα, λίγο πριν το Σαββατοκύριακο, και το κρύο τσουχτερό. Τι λογικό από μια Φλιτζάνα πράσινο ζεστό τσαγάκι ως ιδανικό ρόφημα, την ιδανική ώρα, αφού το μόνο που θέλεις είναι να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις, να συζητήσεις ήρεμα και να απολαύσεις το απόγευμα σου σαν να μην ...υπάρχει αύριο!  



Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!
Θυμάμαι κάποιες στιγμές που αντί να απολαμβάνω το καφεδάκι μου, δίπλα στον -υποτιθέμενο- "άνθρωπο μου" ένιωθα ότι θα πρέπει να αισθάνομαι και ενοχές που τον έπινα αρκετά γλυκό κι όχι σκέτο ή μέτριο. Και πάντα αυτός ήταν ένας -ανόητος, παράλογος- λόγος για να χαλάσει ο άλλος όλη την όμορφη, ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Αν μιλούσαν τα φλιτζάνια θα είχαν κάθε φορά να πουν πολλά, όλα όσα μέσα μου με έπνιγαν σαν παράπονο που ήθελα να έχω το ελεύθερο να αποφασίζω Εγώ πως προτιμώ τον καφέ μου. Αν συζητούσαν μεταξύ τους τα φλιτζάνια θα με δικαιώναν όταν έλεγα φωναχτά και με παράπονο  πως από "Καφέ της χαράς" 9 στις 10 ο καφές μου κατάντησε και πάλι σε "Καφέ της λύπης και της πίεσης".  


Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!

  Είναι και κάποιες στιγμές που δυο άνθρωποι αντί να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους, να ανταλλάξουν 5-10 κουβέντες, να γελάσουν, να αγκαλιαστούν, να φιληθούν, να χαρούν την στιγμή μεταξύ τους, βρίσκονται 'απέναντι' να "σκοτώνουν" την ώρα τους παίζοντας με το κινητό, το tablet, το laptop μη τυχόν και χάσουν καμιά δημοσίεση στα κοινωνικά μέσα διχτύωσης. Και οι ζεστοί καφέδες να κρυώνουν και η επαφή και η επικοινωνάι μεταξύ των σωμάτων και των ματιών να χάνεται σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πόσα άραγε θα μας έσουρναν τα Φλιτζάνια/οι κούπες/τα ποτήρια, αν μιλούσαν, που δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία, αφού η στιγμής αυτή της παρέας είναι ένα είδος ...ιεροτελεστία;! 



Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!
"Σαν το καφεδάκι στο μπρίκι κοπέλα μου, δεν έχει. Αυτό της μηχανής που το φτιάχνουν τώρα, είναι σαν νερόβραστη σούπα. Καμιά νοστιμάδα, καμιά γεύση.... σαν να του λείπει η ζωή!" Θυμάμαι να μου λέει ο κυρ-Παναγιώτης που καθόταν στο διπλανό τραπεζάκι σε ένα καφενείο που όμως σύχναζε πολύ νεολαία. Παίζει σε αυτό το καφενεδάκι να έγραψα μια από τις πιο συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες αγάπης που έγραψα ποτέ. Και μόνο που ξανά φέρνω στο μυαλό μου την πολύωρη φιλικότατη συζήτηση με τον κυρ-Παναγιώτη, συγκινούμαι. Ελληνικός αχνιστός, σκέτος καφές κλασικά στο μπρίκι με συνοδεία 2-3 μίνι λουκουμάκια ανάμεσα σε 2 μπισκότα. Τελικά, αυτή η εικόνα θυμίζει τις τότε καλές εποχές στην Αθήνα (και όχι μόνο) που οι άνθρωποι σηκώναν τα φλιτζάνια τους και με έναν χαμόγελο μέχρι τα αυτιά απολαμβάναν με όλο τους το πάθος κάθε γουλιά  και ρουφηξιά από το καφέ τους. 



Οι στιγμές μου με ένα φλιτζάνι καφέ!
   Είναι όμως και κάποιες στιγμές που έχεις ανάγκη να είσαι μόνο εσύ και ο εαυτός σου, ένα Φλιτζάνι καφέ, η μουσική και ένα σημειωματάριο για να γράψεις όσα η έμπνευση σου 'επιβάλλει'. Την μοναξιά τους καθενός την αντιλαμβάνεται ο καθένας όπως νομίζει και αισθάνεται. Ο άνθρωπος οφείλει στον εαυτό του, που και που, να καθίσει μόνος τους και να απολαύσει χαλαρά, χωρίς κανένα πάνω απ' το κεφάλι του, ένα φλιτζάνι καφέ. Το ταξίδι αυτό ίσως να μην είναι τελικά και τόσο ...μοναχικό! Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλλάσει η ζωή και η μοίρα. Μπορεί να βρίσκεσαι εσύ, μόνος με ένα Φλιτζάνι καφέ και ξαφνικά να γεννηθεί μια γνωριμία, ένα ειδύλλιο, μια σχέση, μια αγάπη μεγάλη... και να γραφτεί το ωραιότερο σύγχρονο παραμύθι. 


  Αυτές ήταν μερικές απ' τις στιγμές μου παρέα με ένα Φλιτζάνι Καφέ. Αφορμή γι αυτό το 'ταξίδι' ήταν η ιδέα που εμπνεύστηκε η Πέτρα με τίτλο "Το ταξίδι ενός Φλιτζανιού", (περισσότερες πληροφορίες κλικ στο link) που με χαρά αποδέχθηκα και που αν το επιθυμείτε κι εσείς μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα από τα δικά σας Φλιτζάνια που έχουν να μοιραστούν ιστορίες και συναισθήματα. Πέτρα μου, σ' ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο ταξίδι που με γύρισε πίσω σε εποχές, συζητήσεις, κουβέντες, εικόνες, συναισθήματα...




Διαβάστε επίσης:
____________________
📂Αρχειοθήκη:🍴Let's talk about food: Όλες οι συνταγές του blog!



_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
.

©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

35 σχόλια :

  1. Πολύ ωραίο και το δικό σου ταξίδι Μαρία μου και όμορφες οι φωτογραφίες που το πλαισιώνουν.
    Χαίρομαι που στάθηκες στους άχρωμους, άοσμους, τυπικούς καφέδες της ιντερνιακής εποχής! Της αμίλητης εποχής! Ελπίζω να μην καταντήσω έτσι ΠΟΤΕ!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα να έχεις :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Αριστέα μου που σου άρεσε και το δικό μου ταξίδι.
      Αυτοί οι "καφέδες της ιντερνιακής -αμίλητης- εποχής" έχουν αρχίσει να με ενοχλούν τα μάλα.
      Εντάξει, όλοι μας πέφτουμε "με τα μούτρα" για λίγα λεπτά στο να κοιτάμε το κινητό και τα συναφή αλλά μετά Εγώ θέλω να χαρώ και να απολαύσω τον καφέ μου, την παρέα μου, την κουβέντα με γέλια, πειράγματα, αστεία.... επαφή και επικοινωνία ουσιαστική , σώμα με σώμα, άγγιγμα με άγγιγμα που λένε βρε παιδιά!
      Σε φιλώ και να έχουεμ μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Μαράκι μου, υπέροχο και το δικό σου ταξιδάκι με τα φλιτζάνια, αλλά αυτή τη φορά γίνεται να μη σταθώ ούτε στα φλιτζάνια, ούτε στους καφέδες, ούτε στα υπέροχα λόγια σου, ούτε στις εκπληκτικές φωτογραφίες σου? Θέλω να σταθώ στο θέμα "κρουασανάκια βουτύρου"!!!!
      Δεν φταίω εγώ! Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου! Εσύ φταις στο κάτω-κάτω που τα ανέφερες και τα φωτογράφισες κιόλας! Α μα πια!!!!!!!
      Κρατώ τη φράση σου "...και να γραφτεί το ωραιότερο σύγχρονο παραμύθι..." και σου αφήνω πολλά ολόγλυκα φιλάκια για μια υπέροχη εβδομάδα!

      Διαγραφή
    3. Γιάννα μου, τα 'κρουασανάκια βουτύρου' είναι θεϊκά! Στην αρχή δεν τα είχ απροσέξει αλλά όταν εκεί το ωραίο παλικάρι που μου έφτιαξε τον καφέ μου λέει "Δεσποινίς μου, μαζί εμ τον καφέ σας αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και δυο κρουασανάκια για να τα απολαύσετε με το καφεδάκι σας..." κατααβαίνεις πως τα είδα μετά! Χαχαχα!
      Κράτα ρην τελευταία μου φράση γιατί την κρατάω κι Εγώ!
      Τα φιλιά μου για μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Μαρία. Ο καφές κι ο κάθε καφές είναι (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι) "επικοινωνία ουσιαστική". Μόλις ήπια ένα ωραιότατο καυτό τσάι περγαμόντο με λεμόνι (είμαι λίγο κρυωμένη) μέσα στο αγαπημένο μου διαφανές Φλιτζάνι και ήρθα να σε διαβάσω με πολύ χαρά. Σου εύχομαι όλες οι συναντήσεις για καφεδάκι να είναι χαρούμενες! Τις νερόβραστες/αδιάφορες, άστες για τους νερόβραστους/αδιάφορους τύπους! Φιλιά πολλά, καλό απόγευμα, καλή εβδομάδα και σε ευχαριστώ πολύ για το Ταξίδι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι Εγώ Πέτρα μου, μόλις ήπια το συνηθισμένο μου γι' αυτή την ώρα Πράσινο ζεστό τσαγάκι μου με μια κουταλιά μέλι και ξύσμα λεμονιού στην μεγάλη βαθιά πουά Φλιτζάνα μου. Μακάρι όλες οι συναντήσεις για καφεδάκι να είναι χαρούεμνες, γιατί το έχω ανάγκη όσο ποτέ. Τους νερόβραστους/αδιάφορους τους έχω αφήσει ήδη πίσω μου! Χάιρομαι που απόλαυσες και το δικό μου ταξίδι!
      Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!

      Διαγραφή
  3. Αχ και να μιλούσαν τα φλιτζάνια!!!!!!!!!!! Βρήκα πολλές στιγμές δικές σου που θα μπορούσαν να είναι και δικές μου.Ωραία η ιδέα της Πέτρας και επάξια ανταποκρίθηκες. Απόλαυσα το ταξίδι με το φλιτζάνι σου.
    Να σαι καλά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω κι Εγώ Άννα μου! "Αχ και να μιλούσαν τα Φλιτζάνια και να έπαιρναν μέρος κι αυτά στις συζητήσεις μας....
      Χαίρομαι που τελικά κατάφερα ν ανατποκριθώ επάξια στην ιδέα της Πέτρας! Και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που απολαύσατε και το δικό μου ταξίδι.
      Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  4. Και να μην σταματησεις να το κανεις αυτό Μαρία μου να συλλέγεις στιγμες και να απολαμβανεις το καφεδακι σου σηκώνοντας τα ματια απο το λαπτοπ και να αντικρήζεις τον φιλο σου την φίλη σου στα ματια και να απαιτείς να κανει και εκεινη το ιδιο.. ο καφές ειναι παρέα εστω κια αν είσαι μονος... πολύ μου αρεσε το ταξιδι σου μεσα απο ενα φλυτζανι καφέ φιλη μου να περνας ομορφα... να μην σου λειψει ποτε αυτό καλη εβδοαμαδα να έχεις φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, δεν θα σταματήσω διότι το έχω ανάγκη πια περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
      Χαίρομαι που απόλαυσες κι εσύ το δικό μου ταξίδι, γιατί το απόλαυσα κι Εγώ!
      Καλή εβδομάδα να έχεις! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. αν ειχαν στομα τα φλιντζανια θα σε δικαιωναν περα ως περα Μαρακι μου σε ολες τις εποχές του χρονου σε ολα τα μηκη και τα πλατη , πολυ ομορφη αναρτηση το ευχαριστηθηκα φιλεναδα σε γλυκοφιλω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου, κι Εγώ πιστεύω πως θα με δικαίωναν τα Φλιτζάνια.
      Αν μιλούσαν θα είχαν να πουν πολλά, πάρα πολλά!
      Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες κι εσύ την ανάρτηση!
      Τα φιλιά μου! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  6. Βρε Μαρία μου πιες και κανένα καφέ χαχαχα
    Πολύ μου άρεσε το άρθρο σου, τόσες πολλές και διαφορετικές στιγμές και αναμνήσεις, όλες με την μυρωδιά του καφέ και μια συνοδευτική γεύση. Μας πήρες μαζί σου σε μερικές, ρίξαμε κλεφτές ματιές σε άλλες και όταν φτάσαμε στο τέλος το κάναμε με ένα χαμόγελο στα χείλη.
    Καλή μας εβδομάδα κορίτσι γλυκό. Σε φιλώ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, από καφέδες άλλο τίποτα! Χαχαχα!
      ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ, οπότε δεν θα μπορούσε το δικό μου 'ταξίδι' να μην είχε πολλές και διαφορετικές στιγμές.
      Καλή σου εβδομάδα! Σε φιλώ! :D

      Διαγραφή
  7. Μόλις απόλαυσα ένα όμορφο ταξίδι με σημαντικές σκέψεις και βιωματικές σου στιγμές Μαρία!
    Είναι μια αφορμή να ξεδιπλώσουμε και να μοιραστούμε όμορφα συναισθήματα και εικόνες που λίγο ως πολύ μας είναι οικεία. Αυτά τα φλυτζάνια πραγματικά αν μιλούσαν πόσα θα μας έλεγαν...!
    Να είσαι καλά φίλη μου και πάντα να γεύεσαι με όποιο ρόφημα το νόημα της ζωής!
    Καλό και ήρεμο βραδάκι! Τα φιλιά μου με μια αγακλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Μακάρι όλοι μας να γευόμαστε γενικά και ειδικά το νόημα της ζωής.
      Να έχεις μια όμορφη μέρα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Ωραίο το ταξίδι που μας πήγες Μαρία μου παρέα με ένα φλιτζάνι καφέ. Σε διαφορετικούς μήνες και φάσεις.Από όμορφες συζητήσεις, στιγμές έμπνευσης και καλής παρέας σε λιγότερο καλές στιγμές ( δυστυχώς περιλαμβάνει και τέτοιες). Συμφωνώ απόλυτα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το menu της ζωής έχει πολλές και διαφορετικές στιγμές, καλώς ή κακώς! Σημασία έχει να την εκτιμάμε, να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες και να χαιρόμαστε τις όμορφες!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Τι ωραία ανάρτηση και μου άρεσε που δεν έμεινες σε ένα φλιτζάνι αλλά ένωσες πολλά με τις στιγμές τους!
    5 κουταλιές ζάχαρη λοιπόν!! Αλλά καστανή, οπότε..! ;)
    Στο μέρος εκεί με τα σπουργιτάκια είχαμε πάει μια πρωτομαγιά και ήταν εκεί (καλά όχι τα ίδια!)
    Σε δύο σημεία κόλλησα, στο να χαλάει κάποιος την ατμόσφαιρα επειδή διαφωνεί με τον τρόπο που πίνεις τον καφέ σου και στο να κάθεσαι με τον άλλον αντικριστά χαζεύοντας ο καθένας στον υπολογιστή του.. Με τίποτα..!
    Άντε και μεθαύριο σου έχουμε μια ωραία έκπληξη, καφέ σε πολύ ωραίο μαγαζάκι ;) Το ταξίδι του φλιτζανιού συνεχίζεται!! Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, στα δυο σημεία που κόλλησες.... ε! καλύτερα να μην σου τύχει να το βιώσεις! Εγώ όπως βλέπεις τα βιώσα και... άστο να πάει! Πως έχουν καταντήσει κάποιοι άνθρωποι... μακριά από τέτοιους!
      Σας έχω εμπιστοσύνη ότι θα με πάτε στο καλύτερο μαγαζί με το καλύτερο καφέ! Χεχε!
      Μέχρι τότε, φιλιά από 'δω, διαδικτιακά! :D

      Διαγραφή
  10. Πόσες στιγμές έχεις συλλέξει εσύ, και πόσες όμορφες συζητήσεις έχεις κάνει, παρέα με καφεδάκι!!
    Μου άρεσε η ανάρτησή σου που ήταν τόσο πλούσια και σε προσωπικές εμπειρίες αλλά και στις φωτογραφίες σου!! Μας γέμισες την καρδιά!
    Ελπίζω κι εύχομαι να είσαι πάντα επικοινωνιακή και να μην μπεις ποτέ στο τριπάκι τόσων και τόσων που κάθονται τόσο κοντά κι όμως δεν ανταλλάσσουν ούτε λέξη!!
    Φιλάκια πολλά πολλάάααα!!! ❤❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, όπως έχεις καταλάβει πια, ότι ανάρτηση γράφω κι ανεβάζω και πλούσια θα είναι και σε προσωπικές εμπειρίες/βιώματα και σε φωτογραφίες και σε λόγια. Το αντίθετο, δεν θα ήμουν Εγώ!
      Όχο, δε θέλω να μπω στο τριπάκι να κάθομαι με την παρέα μου, τον φίλο μου και να μην ανταλλάσουμε κουβέντες και γέλια....
      Σε φιλώ κοριτσάρα μου! Να έχεις μια όμορφη μέρα! ❤

      Διαγραφή
  11. Μαρία μου έκανες πολλά ταξίδια μαζεμένα, τα περισσότερα γνώριμα σε όλους μας!
    Θέλω να σου ευχηθώ από δω και πέρα μόνο καφέδες χαράς και όχι λύπης και πίεσης!
    Πάρα πολύ μου άρεσε η ανάρτηση!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ευχή σου ευχή μου Μαρία μου! Καφέδες χαράς, συντροφιάς και όχι λύπης, πίεσης ή μοναξιάς ανάμεσα στον κόσμο.
      Χάιρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση και το δικό μου ταξίδι!
      Σε φιλώ! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  12. Πολύ όμορφο το ταξίδι σου Μαράκι μου, γεμάτο αλήθειες, συναισθήματα, ψυχή και πανέμορφες εικόνες! Σ' ευχαριστώ για όσα διάβασα...
    Σε φιλώ γλυκά, καλή σου εβδομάδα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, χαίρομαι που απόλαυσες και το δικό μου ταξίδι!
      Καλή εβδομάδα να έχεις! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  13. Τελικα ποσα πολλα και διαφορετικα ταξιδια μπορει να κανει κανεις με ενα μονο φλυτζανι
    Εξαιρετικο και το δικο σου ταξιδι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυ ομορφες φωτογραφιες και υπεροχο ταξιδι... Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε ακολούθησα στο όμορφο βιωματικό ταξίδι σου, ταξίδι στιγμών και συναισθημάτων και γράφω αυτές τις λέξεις πλημμυρισμένη από τα αρώματα του καφέ, του τσαγιού, των βοτάνων....έχοντας στ΄αυτιά μου κουβέντες, γέλια, σιγομουρμουρίσματα.....το χάρηκα το ταξίδι σου όπως και τις θαυμάσιες φωτογραφίες σου !!! Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kλαυδία, χαίρομαι που χάρηκες το ταξίδι μου και αισθάνθηκες όμορφα συναισθήματα.
      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Να είσαι πάντα καλά! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

      Διαγραφή
  16. Αυτό με το μπισκότο και το λουκούμι μας το έκανε η γιαγιά μου! Καθαρά ανατολίτικη συνήθεια!
    Πάντα ένα φλιτζάνι συνοδεύει όλες μας τις στιγμές Μαρία μου!
    Σε φιλώ γλυκά! Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γιαγιά Φωφώ; Αχ, κάποιες συνήθειες γίνονται δυνατές αναμνήσεις, έτσι δεν είναι κατερίνα μου;
      Να είσαι καλά! Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
    2. Ναι η γιαγιά Φωφώ! :-)
      Σε ευχαριστώ Μαράκι μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes