☺Χιουμοροκατάσταση με την Μαρία! (γιατί μπορώ και αυτοσαρκάζομαι!) #1 - Τα τεστάκια...


  Κυριακή σήμερα και επειδή θα τη βγάλω στο σπίτι χαλαρά είπα να αναρτήσω κάτι χιουμοριστικό, τύπου #χιουμοροκατάσταση όπως την έχω ονοματίσει, όσοι με παρακολουθείτε στο fb και όσα χιουμοριστικά αναρτώ. Έτσι λοιπόν, εκεί που σκότωνα λίγη ώρα από τον χρόνο μου στο facebook, παίζοντας με τα τεστάκια του Nametests.com μου ήρθε η έμπνευση αυτής της ανάρτησης. Και για να προλάβω τους 'κακοπροαίρετους' (ευτυχώς οι Φίλοι-Αναγνώστες που με γνωρίζουν πλέον σχετικά καλά πιστεύω δεν θα παρεξηγήσουν αυτή την ανάρτηση) η ανάρτηση αυτή γίνεται καθαρά χιουμοριστικά. Γιατί βρε παιδί μου μπορώ και αυτοσαρκάζομαι και ξέρετε πως δεν είναι και το πιο εύκολο για πολλούς. Αν και ξέρω πως στα πιο αστεία λόγια, λέγονται οι πιο μεγάλες αλήθειες. Ελπίζω να την απολαύσετε και να σας κάνω να γελάσετε λιγάκι. Ελάτε, Κυριακή είναι, δηλαδή μέρα χαλάρωσης και ηρεμίας. 



 
  Who am I? (που λέει και ο "Spider-Man" χαχα!) Ποια είμαι; Ναι, είμαι ακριβώς έτσι όπως τα λέει το τεστάκι. Βέβαια, όσα αμέτρητα προτερήματα έχω άλλα τόσα έχω και ελαττώματα. Όμως διάβασε και ΕΔΩ για να μάθεις από μένα το κάτι παραπάνω, σαν πρώτη γεύση ! Αν θες όμως να μάθεις περισσότερα και να με γνωρίσεις καλύτερα, θα πρέπει να με γνωρίσεις από κοντά. Γιατί, καλέ/ή μου δεν έχει σημασία τι γράφονται ή τι λέγονται για το άτομά μας αλλά τι ισχύει στην πραγματικότητα. Και την πραγματικότητα για το ποιος, πως και τι είναι ο καθένας το μαθαίνεις όταν τον συναντήσεις face to face, όταν μιλήσεις μαζί του, όταν γελάσεις μαζί του, όταν τον ζήσεις στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα, όταν τον ζήσεις για λίγες ώρες από το 24ώρο του... 



 
   Ωχ, με έδωσε κανονικά το τεστάκι! Σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής μου, στην αγάπη είμαι ένας ενθουσιώδης τύπος και ερωτεύομαι με τα μούτρα, γρήγορα και δυνατά. Μάλιστα! Να πω πως είμαι όντως ενθουσιώδης τύπος και ενθουσιάζομαι σχεδόν με τα πάντα και όχι με την έννοια που ενθουσιάζονται πολλοί. Δηλαδή, ενθουσιάζομαι με κάτι, κάποιον, επιθυμώ διακαώς να το αποχτήσω, να το κάνω δικό μου, σαν ένα παιχνίδι που θέλω για να παίζω και όταν το βαρεθώ το πετάω ή το απορρίπτω γιατί βρήκα κάτι άλλο για να παίξω. Καμιά σχέση! Ενθουσιάζομαι με κάτι, με κάποιον γιατί το γουστάρω κάργα, γιατί το απολαμβάνω, γιατί το εκτιμάω αφού μου δίνει χαρά, μου δίνει κάτι ωραίο... Τώρα όσον αφορά το ότι ερωτεύομαι κάπως έτσι, θα πω πως όντως έτσι είναι. Βέβαια, τώρα πια που την έχω πάθει, την έχω πατήσει άσχημα με τους "ακατάλληλους" και έχω βαρεθεί και κυρίως έχω κουραστεί, δεν ερωτεύομαι γρήγορα ή γενικά δεν πιστεύω στον έρωτα του άλλου για μένα, αλλά στον έρωτα τον δικό μου για τον άλλον. Φοβάμαι πως έχω βάλει φραγμό στην καρδιά να μην ξανά ερωτευτεί κανέναν, αν πρώτα δεν αποδείξει πως αξίζει να τον ερωτευτώ. Κι έτσι έχω ήσυχο το κεφάλι μου (από σκέψεις) και την καρδιά μου (από το να ραγίσει ξανά και να σπάσει τελείως)


 
  Μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγα πως δεν ξέρω αν είμαι τόσο πολύ έξυπνη (δεν έχει τύχει να κάνω κανένα τεστ νοημοσύνης και ευφυΐας) αλλά σίγουρα έχω μυαλό και μάλιστα πολύ μυαλό, εκεί που άλλοι δεν διαθέτουν μέσα στο κεφάλι τους ούτε λίγο. "Έχω μυαλό" με το "είμαι έξυπνη" απέχουν ίσως αρκετά, λίγο ή και πολύ μεταξύ τους. Βέβαια όταν διαθέτεις και τα δυο και είναι και σε ίδιο ποσοστό, νομίζω πως μόνο κερδισμένος βγαίνεις. Δεν ξέρω, αλλά το να έχει ένας άνθρωπος λίγο έως και πολύ μυαλό στο κεφάλι του και να μπορείς να συνοννοηθείς, να πεις 5-10 πράγματα με ουσία μαζί του, το θεωρώ τόσο σημαντικό και προτέρημα τεράστιας σημασίας.


 
 "Είμαι πάντα εκεί για τους άλλους!" Και να το κάνω με όλη μου την καρδιά, χωρίς να περιμένω να πάρω κάτι για το δικό μου συμφέρον. Ναι δυστυχώς, όταν δεν εκτιμάται με αλήθεια! Για μένα όμως, εκτός από μένα; Κανείς! Κανένας! Και τελικά καταλήγω: Μαρία μου, τελικά μυαλό δε θα βάλεις ποτέ, σε αυτό το θέμα!



 
  Γιατί θα πρέπει να με παντρευτεί κάποιος; Μήπως για κανέναν λόγο; Μήπως κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα αποδειχτεί ότι η πίστη μου, το πάθος μου, η αγάπη μου, ολόκληρη Εγώ παρά είναι "πολύ" για το δικό του "λίγο"; (Γιατί το 'αμοιβαίο' δύσκολα το βρίσκεις πια!) Μήπως επειδή είμαι όντως τόσο αισιόδοξη, με καλή αίσθηση του χιούμορ (όπως κι αν είναι το δικό μου χιούμορ και φαίνεται και σε τούτη την χιουμοριστική ανάρτηση) και με μια υπερ κατανόηση και πρόσθεσε επειδή είμαι και το καλύτερο κορίτσι; (αν και τα καλά κορίτσια δεν εκτιμιούνται από τα αγόρια παρά μόνο για να παίξουν για λίγο μαζί τους;) Τελικά, όμως δεν είμαι μάνα μου Εγώ για παντριές, θα είμαι δυστυχισμένη παλεύοντας μόνη μου για δυο!


 
 Γενναία και ενθουσιώδειςτα είπα, να μην τα ξανά λέω!
 Επιτυχημένη και εργασιομανής Περισσότερο 'αποτυχημένη' έχω αισθανθεί στη ζωή μου, παρά 'επιτυχημένη'

Όσο για το 'εργασιομανής'; Να μου λείπει το βύσσινο, προτιμώ το περγαμόντο. Είδα και τους "εργασιομανείς" μέχρι αηδίας. Καμία καλή, δίκαιη, ανάλογη αποδοχή, με μια κενή προσωπική ζωή και μετά ...κλαίγονται! Όχι ευχαριστώ, θέλω να δουλεύω τόσο-όσο για τα λεφτά και μόνο και να έχω και προσωπική ζωή για μένα και να έχω λίγο χρόνο και με τους άλλους. 



 

  Πολλές φορές "μου την έχουν πει" για το βλέμμα μου. Δε φταίω Εγώ παιδιά που είναι έτσι, έντονο και βαθύ, να το πω; Δεν το κάνω επίτηδες! Έτσι ηταν πάντα! Ελάτε, παραδεχτείτε το όμως, σας αρέσει κατά βάθος! Αν κοιτάξεις όμως τα μάτια μου καλά (ωραιότατα καστανά ματάκια έχω) θα δεις όλη την αλήθεια της ψυχής μου και δε των συναισθημάτων μου. Τα μάτια, λένε πάντα ή σχεδόν πάντα την αλήθεια και δύσκολα ξεγελούν.  


 
  Καλά το ότι είμαι παρεξηγημένο άτομο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μπορεί με την πρώη επαφή, με την πρώτη γνωριμία, με την πρώτη συνάντηση να με περάσεις για σνομπ, απλησίαστη, απόμακρη, ακατάδεχτη, ντροπαλή, αντιπαθητική... ακόμα και που χαμογελάω παρεξηγημένο και αυτό. Τελικά, ή θα με συμπαθήσεις για τα καλά ή θα με αντιπαθήσεις και δεν θα ξέρεις και το λόγο που με αντιπαθείς. Ένα μυστήριο είμαι βρε παιδί μου και αυτό δεν το κάνω επίτηδες. Αν σκεφτείς ότι είμαι σκορπίνα στο ζώδιο, από μόνο του αυτό λέει ήδη πολλά! Χαχα!


 
  Ήμουν, είμαι και θα είμαι -σας αρέσει δεν σας αρέσει, με αντέχετε ή δεν με αντέχετε- ο εαυτός μου και θα νιώθω πάντα έτσι όπως νιώθω, χωρίς να κάθομαι να δικαιολογήσω ή μάλλον να σας κάνω να καταλάβετε γιατί είμαι και νιώθω έτσι. Γιατί, είμαι αυτή που είμαι, έτσι όπως είμαι! Και με μια καρδιά που σαν τη δικιά μου, άλλη δεν έχει! Βάλτε τα με το Θεό που με έκανε έτσι! Εξάλλου, θυμηθείτε τι έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ: "Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Άσε που αν είσαι ο εαυτός σου, δε βαριέσαι ποτέ, θα προσθέσω Εγώ.


 
  Sexy και όποιος αντέξει! Χαχα! Τέτοιον πειρασμό μάνα μου όπως είμαι Εγώ πως μπορείς να μου αντισταθείς και να με απομακρύνεις;! Και θα αναφερθώ και πάλι σε λόγια του Όσκαρ Ουάιλντ: "Ο καλύτερος τρόπος ν’ αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να υποκύπτεις σ’ αυτόν."

 


 
  Σε παρακαλώ, τίποτα από όλα αυτά δεν θα αλλάξω για κανέναν και για κανέναν λόγο. Αλλιώς πάει η προσωπικότητά μου και έχω δώσει αγώνα για να την βρω και πόσο μάλλον να την εκτιμήσω πράτα απ' όλα Εγώ η ίδια. Μην λέμε λοιπόν τα αυτονόητα! Εντάξει, μόνο το άρωμά μου θα το αλλάξω, που κάποια στιγμή ή θα το βαρεθώ ή πια δεν θα το μυρίζω ούτε κι Εγώ η ίδια, από την συνήθεια καταλαβαίνεις. 



 
   Και όχι δεν είμαι η  Πριγκίπισσα Πολεμίστρια Ζήνα! Δεν την συμπαθούσα ποτέ ιδιαίτερα και την βαριόμουν αρκετά από ένα σημείο και μετά.   

 
  
 Μπλε: το δεύτερο αγαπημένο μου χρώμα, μετά το μαύρο! Ήσυχο παρουσιαστικό αλλά μέσα μου φωτιά που καίει συνεχώς!  



 
  Καλά ότι προρίζομαι για ωραία, μεγάλα, όμορφα, αληθινά πράγματα, το ξέρω, το νιώθω. Το πότε, το που, το πως και ποια θα είναι αυτά, δεν γνωρίζω. Για αρχή, προσπαθώ να γίνομαι Εγώ καλύτερη σαν άτομο, σαν μονάδα κι ύστερα πολύ ευχαρίστως να το κάνω και για τον κόσμο, μόνο όσοι πραγματικά το αξίζουν και έχουν κάτι καλό μέσα τους που και αυτοί με την σειρά τους θα κάνουν καλύτερους τους άλλους. Γιατί, αν δεν υπάρχει μια τέτοια αλυσίδα, τούτος ο κόσμος όχι καλύτερος δεν μπορεί να γίνει αλλά να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο και με ευκολία. 
 
 

 
  Από ένα ευχάριστο αεράκι μπορώ εύκολα, αν μου δώσεις αφορμή, να εξελιχθώ, αργά ή γρήγορα, σε μια μεγάλη καταιγίδα. Γι' αυτό μην υποτιμάς την ηρεμία μου και την υπομονή μου, έχουν και αυτά τα όρια τους. Μετά να μην λέτε πως ξαφνικά δεν με αναγνωρίζεται. Τίποτα και κανέναν μην τα έχουμε ως δεδομένο.



 
   Μάρτυς μου ο Θεός, ποτέ δεν έχω πει, ούτε για αστείο, ότι είμαι αγία. Αγία ποτέ, αθώα και καλός άνθρωπος, ναι, πολλές φορές! Γιατί είμαι αθώα βρε παιδί μου και ό,τι κάνω το κάνω από την καλή μου την καρδιά. Αυτή ευθύνεται για όλα όσα κάνω και αισθάνομαι!Συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω όλο το φταίξιμο πάνω μου!  



 

Πίπη η Φακιδομύτη. Μάλιστα! Γιατί όχι; Και ναι! η ελευθερία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου. Θέλω να νιώθω έτσι όπως νιώθω, ελεύθερα. Θέλω να σκέφτομαι και να έχω τον δικό μου τρόπο σκέψης, ελεύθερα. Θέλω να κάνω αυτά που πιστεύω σύμφωνα με τα 'θέλω' τα δικά μου και όχι με τα 'θέλω' των άλλων, ελεύθερα. Θέλω να επιλέγω με ποιους αξίζει να συναναστρέφομαι, ελεύθερα. Αφού πιστεύω ότι δε γίνεται, δεν είναι υγιές ούτε φυσιολογικό να τα έχεις καλά με όλους και γιατί πρέπει να τα έχεις καλά με όλους, ακόμα και με αυτούς που είναι ψεύτικοι; Θέλω βεβαίως να ακολουθώ κάποιους απαράβατους κανόνες της ζωής αλλά κυρίως όμως να ακολουθώ τους δικούς μου κανόνες που έχω δημιουργήσει για μένα για το δικό μου καλό, που συγγνώμη το ξέρω ΜΟΝΟ Εγώ. Θέλω ρε παιδί μου να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερα όπως τη θέλω και την επιθυμώ Εγώ, αφού φυσικά δεν ενοχλώ και δεν παραβιάζω την ελευθερία των άλλων. Τόσο απλά, ξεκάθαρα, κατανοητά. Τι δεν έχετε ακόμη καταλάβει; 



 
   Φυσικά και είμαι ένα άτομο με χιούμορ, όπως τέλος πάντων είναι το δικό μου χιούμορ. Και που γράφω αυτή την ανάρτηση, δείχνει πόσο χιούμορ έχω! Σε πολλούς δεν αρέσει και το παρεξηγούν, σε άλλους δεν το κατανοούν απόλυτα και σε άλλους τους τρελαίνει και τους παρασέρνω μαζί μου. Χιούμορ και όλα ξεπερνιούνται πιο εύκολα, λέω Εγώ και είναι καρατσεκαρισμένο αυτό που σας λέω.



 
  Έλα μωρέ, είμαι πολύ γλυκιά, όχι σαν γλυκό, όχι σαν καραμέλα, όχι σα ξάχαρη, όχι σαν σοκολάτα, όχι σαν παγωτό αλλά σαν μέλι, αφού τρελαίνομαι να τρώω μέλι. Τι ωραία ανακάλυψη είναι το μέλι βρε παιδιά! Και γι' αυτό, τους αρέσει η παρέα μου, γιατί κολλάω από την γλύκα! Και άντε μετά να ξεκολήσουν! 


 
  Έλα ρε συ που με λες παράξενη! Εμένα; παράξενη; Γιατί; Επειδή δεν μου αρέσει να είμαι ένα πρόβατο να καθοδηγούμαι από άλλους και δεν κάνω ακριβώς ό,τι θέλουν οι άλλοι; Άσε με ρε συ να είμαι στον δικό μου κόσμο, κι ας μην σου ταιριάζει και ζήσε εσύ στον δικό σου. Μακριά κι αγαπημένοι και όλα καλά!      



 
  Είμαι όντως πεισματάρα σαν μουλάρι. Αν βάλω κάτι στο μυαλό μου και ξέρω ότι μπορώ -τουλάχιστον- να προσπαθήσω, θα πεισμώσω τόσο πολύ σε σημείο υπερβολής να τα παίξω ή να τα χάσω όλα ή να κερδίσω κάτι ή και τίποτα. Αλλά και μόνο η προσπάθεια, εμένα θα είναι το κέρδος μου. Αν πάλι χαλαστώ, ξενερώσω, με απογοητεύσει κάτι ή και κάποιος και ειδικά αν πάρω την απόφαση να δώσω αποφασιστικά, με τη ψυχή μου, ένα οριστικό 'τέλος', στα πόδια μου να πέσεις γονατιστός να με παρακαλέσεις (που δεν έχει συμβεί αλλά λέμε!) ή και συγγνώμη να μου ζητήσεις με δάκρια στα μάτια (καλά ούτε και αυτό έχει συμβεί!) για μια ακόμη ευκαιρία, ενώ ξέρω πως σου έδωσα ήδη αρκετές και δεν εκτίμησες καμία, δεν μου αλλάζεις γνώμη ο κόσμος να χαλάσει.



 
  Α, σε παρακαλώ που θα μου πεις ότι είμαι κρυφά ρομαντική. (καλά δεν θα σε δείρω κι όλας!)  Φανερά είμαι και να θέλω να το κρύψω, δεν μπορώ γιατί είμαι από τη φύση μου συναισθηματική ως άνθρωπος. Μου αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες αλλά να τις βλέπω μόνη μου, ποτέ στο cinema και ναι, ομολογώ πως πάντα συγκινούμαι και θα ήθελα να βιώσω κι Εγώ μια παρόμοια τρυφερή κατάσταση σαν τους πρωταγωνιστές μιας ρομαντικής ταινίας. Αλλά η ζωή δεν είναι κινηματογράφος μάνα μου και τα παραμύθια (και κυρίως η παραμύθα)  καλά κρατούν στις μέρες μας. 



 
   Έτσι, έτσι όπως τα λες είναι καλό μου τεστάκι. Είπα και πιο πάνω πως το βλέμμα μου, άρα και τα μάτια μου είναι το δυνατό μου σημείο και δείχνουν όλη την αλήθεια της ψυχής μου και δε των συναισθημάτων μου. Δεν σου το είπα και πιο πάνω; Είμαι και τόσο καλή παρατηρήτρια και όχι δεν το κάνω από κουτσομπολιό (το απεχθάνομαι και μισώ και τους κουτσομπόλιδες) αλλά γιατί μαθαίνω, παίρνω έμπνευση, προσπαθώ να κατανοήσω τις συμπεριφορές των γύρω μου, διότι έτσι μπορώ να κατανοήσω και τη δική μου συμπεριφορά προς τους άλλους. Και όντως έχω καλή φωτογραφική μνήμη και θυμάμαι -σχεδόν- το οτιδήποτε έχω δει και με έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.


 
   Κοίταξε να δεις! Θα σου το ξαναπώ! Είμαι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, -με λες και "σιγανό ποταμάκι"- (αλλά με την καλή έννοια) αλλά αν με πειράξεις χωρίς να σε έχω πειράξει Εγώ πρώτη, αν με δουλέψεις σε σημείο να με ξεγελάσεις, αν με προσβάλλεις και είσαι αγενής χωρίς να σου έχω δώσει αφορμή, αν μου πατήσεις την αξιοπρέπεια μου, το δίκαιο μου, την ελευθερία μου στο να έχω το δικαίωμα να προστατεύω τη ζωή μου, τον εαυτό μου, τις αξίες μου και κυρίως πας να μου κάνεις κακό, δεν είναι λογικό να σε βάλω στη θέση σου, πρώτα με διάλογο, με το καλό, αλλά αν δεν παίρνεις από λόγια και είσαι ντουβάρι, τότε συγγνώμη θα σε αντιμετωπίσω αλλιώς για να τελείωνει η υπόθεση και να πάω παρακάτω γιατί έχω και πιο σοβαρές δουλειές να ασχοληθώ;! 



 
  Βρε προτιμάω έναν άντρα που συμπερι-φέρεται σαν Άντρας σε όλα του. Όχι όποτε και αν τον συμφέρει! Όχι μόνο την νύχτα αλλά και την ημέρα, όχι μόνο μπροστά στους άλλους για να δειχτεί αλλά και όταν είμαστε οι δυο μας. Άντρας που να έχει γοητεία, μυαλό, χιούμορ, ευγένεια, μπέσα, τιμιότητα, αλήθεια στα λόγια του, οι πράξεις του να μην είναι στη σιωπή... και να είναι επίσης διακριτικός. Η διακριτικότητα στον άντρα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.  


 
   Να και μια καλή ευκαιρία για μια μουσική επιλογή σε τούτη την ανάρτηση. Αν και δεν νομίζω πως είναι για μένα προσωπικά το δικό μου τέλειο ερωτικό τραγούδι αλλά σίγουρα είναι ένα υπέροχο τραγούδι και από τα αγαπημένα μου από τον Robbie Williams.

"I know that life won't break me
When I come to call she won't forsake me
I'm loving angels instead"



    Να 5 λόγοι για να με αγαπάτε βρε. Καλά σας έχω περισσότερους και πιο ουσιαστικούς αλλά για να μην φανώ περισσότερο 'ψώνιο' (που μάλλον ήδη έχω φανεί με τούτη την ανάρτηση. Χαχα!) κρατείστε αυτούς και είμαστε μια χαρά. Αν και μάλλον οι άλλοι ξέρουνε καλά τους λόγους γιατί μας αγαπάνε. Εμείς μπορούμε να το υποπτευθούμε και να το νιώσουμε...



  Δυστυχώς, τον χρόνο δεν κερδίζω τόσα, ούτε καν αυτά που μου αναλογούν ή θα έπρεπε να μου αναλογούν. Αλλά, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, ποιος παίρνει τις υψηλές οικονομικές απολαβές που του αναλογούν με την τόση δουλειά, ιδρώτα, χρόνο και κούραση που προσφέρει;! Αλλά σίγουρα κερδίζω εμπειρίες, γνώση, δύναμη... Δόξα τω Θεό, τουλάχιστον το βιογραφικό της ζωής μου εμπλουτίζεται συνεχώς.  
  
   Αχαχαχα! 1ον+: Μια μέρα πριν τα γενέθλιά μου! (ωραία! επιτέλους θα κάνω γενέθλια της προκοπής) 2ον+: στο Μετρό; Ok, κυκλοφορώ με αυτό, οπότε έχω ελπίδες. 3ον αλλά μείον. Το 2022; Μα είναι δυνατόν το 2022; Ρε 'έρωτα', μέχρι τότε 'ποιος ζει, ποιος πεθαίνει', άσε που θα έχω βαρεθεί και ξενερώσει επίσης, να σε περιμένω, που θα σε απορρίψω με το "Καλημέρα σας!" 



 
   Καλά ε! τώρα ρε τεστάκι σου βγάζω το καπέλο. Μέσα έπεσες και στα τρία. Και Φίλους και ονειρικές διακοπές και πάλι διακοπές, όλα τα είχε τούτη η χρονιά. Και δόξα τω Θεό λέω! Δεν παραπονιέμαι, μόνο ευλογημένη αισθάνομαι!   



   Εντάξει, το 2015 ήταν μια περίεργη, παράξενη, 50-50 χρονιά αλλά σημαντική και σημαδιακή για μένα. Και μια χαρά την ευλογώ για όσα μου συνέβησαν. Τώρα με το 2016 όμως τι κάνουμε;! Λέει: "Πολύ καλά γυμνασμένο σώμα" Πόσο 'πολύ καλά' δηλαδή; Γιατί γυμναστήριο δεν πηγαίνω, το σιχαίνομαι μόνο και μόνο για τους 'πέφτουλες'.Μια χαρά γυμνάζομαι και μόνη μου, στο σπίτι, περπάτημα, τρέξιμο... δόξα τω Θεό αθλούμαι με τον τρόπο μου. Λέει επίσης: "θα κάνω τον γάμο των ονείρων μου". Πρώτον δεν τον έχω ονειρευτεί καν, ποτέ, τουλάχιστον όχι όπως τον ονειρεύονται οι περισσότερες γυναίκες. Εδώ πέρσυ τον Δεκέμβρη έπιασα την ανθοδέσμη στον γάμο του αδελφού μου και υποτίθεται μέσα στο 2015 θα ήταν η σειρά μου αλλά -ευτυχώς- δεν... χαζομάρες και βλακείες λέω Εγώ. Γίνεται 'στον γάμο των ονείρων μου', να το σβήσουμε και στη θέση του να βάλουμε 'τον άντρα-σύντροφο των ονείρων μου'; Όχι τίποτα άλλο αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και να μας πάρουν και οι άλλοι σοβαρά, για να γίνει γάμος, πρέπει πρώτα να βρεθεί ο κατάλληλος γαμπρός, έτσι δεν είναι; Είδες; Πάλι η Μαρία τα λέει καλύτερα! Όσο για το τρίτο που λέει 'αγάπη', εντάξει #μόνο_αγάπη βρε παιδιά. Να νιώθουμε εμείς για τους άλλους και οι άλλοι για μας. Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να νιώθεις αγάπη για κάποιον, για κάτι, για τα πάντα που αξίζουν; 


 
Να έχουμε μια όμορφη και ξεκούραστη Κυριακή!

 








_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

32 σχόλια :

  1. Βρε Μαρία έχεις δεκάδες προτερήματα παιδί μου! Έξυπνη, όμορφη, πριγκήπισσα, με χιούμορ, με αύρα μπλε, μυστηριώδης... αλλά αυτο το δράκαινα στο τέλος με φοβισε λίγάκι! χαχαχαχα! Καλο υπόλοιπο Κυριακης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μάκη το δράκαινα είπα να το προσθέσω και αυτό, έτσι για να μην τρομάξετε (ή τέλος πάντων κάποιοι) από τα δεκάδες προτερήματά μου και μου φύγετε τρέχοντας. Θα μεταμορφωθώ σε ...δράκαινα μόνο αν αν δεν έχω άλλη επιλογή και ευτυχώς μέχρι στιγμής έχω κι άλλες επιλογές, εκτός της δράκαινας. Οπότε μην σας φοβίζει βρε! Να είσαι καλά! Καλό υπόλοιπο Κυριακής και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Έχουμε λοιπόν και λέμε: είσαι ένας χαρούμενος άνθρωπος και ενθουσιώδης τύπος,με υψηλό IQ και προτερήματα. Έχεις πολλά τυχερά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα ωθήσουν κάποιον να σε παντρευτεί (we already knew that), βέβαια έχεις και τα δυνατά σου σημεία και την αδυναμία σου. Τα μάτια σου αντανακλούν το είναι σου και είσαι αρκετά αξιόπιστη. Η καρδιά σου είναι πέρα για πέρα ανιδιοτελής και είσαι σκέτος πειρασμός! Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αλλάξεις πάνω σου και το κρυφό σου μυστικό είναι πως είσαι Πριγκίπισσα Πολεμίστρια (σαν την Ζήνα χαχα)! Το αγαπημένο σου χρώμα είναι το μπλέ και το πεπρωμένο σου είναι να κάνεις αυτόν τον κόσμο καλύτερο! Είσαι σαν τον άνεμο (https://www.youtube.com/watch?v=lU9p1WRfA9w) και πάντα πολύ εντυπωσιακή! Είσαι η Πίπη η Φακιδομύτη και δεν σε νοιάζει, γιατί είσαι άτομο με χιούμορ! Είσαι γλυκιά και λίγο παράξενη, πεισματάρα και κρυφά ρομαντική (καλά εδώ όλοι όσοι σε διαβάζουμε κάνουμε ένσταση διότι είσαι φανερότατα ρομαντική και καλά κάνεις, μας έχει φάει ο κυνισμός πια!).
    Η πιο κυρίαρχη αίσθηση σου είναι η όραση και είσαι δράκαινα! Τον άντρα τον γουστάρεις καλλιτέχνη και το αγαπημένο σου τραγούδι είναι το angels! Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να σε αγαπά κανείς και αν κέρδιζες τόσα λεφτά τον χρόνο θα μας έγραφες από τις Μπαχάμες είμαι σίγουρη! Σου εύχομαι από καρδιάς να καταφέρεις να κάνεις ονειρικές διακοπές ξανά στο 2015 και το 2016 να ζήσεις ένα υπέροχο έρωτα και γιατί όχι να ανεβείς και τα σκαλιά της εκκλησίας. Θα ραφτούμε και θα έρθουμε κι ας μην μας καλέσεις!!!
    Εντάξει αν εξαιρέσεις το χρώμα, το ότι είσαι η Πίπη και Πριγκίπισσα Πολεμίστρια και το ότι δεν είσαι παράξενη τα άλλα τα ξέραμε.
    Πλάκα είχε, πάντα διασκεδάζω και εγώ με τα τεστάκια.
    Να ομορφοπερνάς Μαράκι. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά βρε Μαρινάκι, σου βγάζω το καπέλο και σε παραδέχομαι! Διάβασες όλα τα χαζά (που λέει ο λόγος 'χαζά') που έγραψα και έγραψες τα sos σε μια ωραιότατη ...περίληψη; Ε, ναι λοιπόν, με έκανες να ξεκαρδιστώ στα γέλια και φαντάσου πςω ήμουν στο κρβάτι την ώρα που διάβαζα το σχόλιο σου από το κινητό μου και έπεσα στο πάτωμα από τα γέλια. (καλά φτιάξε τώρα εικόνα σε τι φάση ήμουν!)
      Καλά Εγώ δεν ξέρω αν σας καλέσω στον 'υποτιθέμενο' γάμο μου γιατί εκτός από μένα, τον γαμπρό, τον κουμπάρο και τον παπά, όλοι οι υπόλοιποι θα το μάθετε εκ των υστέρων σαν "κεραυνός που έπεσε εν αιθρία". Αλλά θα σας καλέσω βρε στο πάρτι! Εκεί θα ξεσαλώσουμε με χιουμοροκαταστάσεις μέχρι δακρύων, δεν το συζητώ.
      Με μάθατε βρε και με γουστάρετε και με πάτε με χίλια, ε; Χαίρομαι! Αμοιβαία τα αισθήματα!
      Κι Εγώ διασκεδάζω με αυτά τα τεστ! Στα γεράματα μου, θα διαβάζω τις είχα γράψει σήμερα και θα γελάω με τον εαυτό μου! Αμέ!!!
      Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ για το πιο τέλειο σχόλιο που έχω λάβει ποτέ σε ανάρτηση! Χαράς το κουράγιο σου και την υπομονή σου που κάθισες και έγραψες!

      Υ.Γ1.: Το τραγούδι ρε συ θεϊκό, δεν το συζητώ!
      Υ.Γ2.: Επειδή Εγώ, όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι καλή στις περιλήψεις (γράφω πολλά και καλά, τα λίγα δεν είναι για μένα, δεν μου ταιριάζουν!) να σε έχω στα υπόψιν, σε περίπτωση που σε χρειαστώ καμιά μέρα! Χαχαχα!

      Διαγραφή
  3. Που τα βρήκες όλα αυτά????
    έκανα κι εγώ τις προάλλες,ένα σε μένα,ένα στη μάνα μου και ένα στο tomary μου,όπως καταλαβαίνεις δεν έκανα πολλά!
    Σκορπίνα λοιπόν...χμμ...κατσε εκεί που βρίσκεσαι,σου έχω άντρα,είναι και τραγουδισταράς παρακαλώ,παρακαλώ και τον αποκαλώ στο μπλογκ μας "η φίλη μου ο Μήτσος",(μην σε τρομάζει αυτό χαχαχα)καλό παιδί,έντιμος,και μεγάλη του αδυναμία οι σκορπίνες!

    Για περισσότερες πληροφορίες της προξενήτρας,ψάξε με!χχαχαχα
    Είδες άλλωστε,στο τεστάκι το έβγαλε,έρωτας το 16......!

    πολλά φιλιά Μαράκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μου ήρθε η ιδίεα/έμπνευση το πρωί, τα μάζεψα!
      Σκορπίνα με τα όλα μου! Αχά! "η Φίλη σου ο Μήτσος"; Κράτα τον και που ξέρεις μπορεί σύντομα να ξεπέσω στα προξενιά! Να σε έχω από κοντά δηλαδή! Χεχεχε!
      Ναι, μωρέ αφούτ ο είπε το τεστάκι, τι; Εγώ θα το αμφισβητήσω; Ντροπή μου!
      Σε φιλώ βρε Φιλενάδα!

      Διαγραφή
  4. αχαχα! 'Νταξ'! Όχι πως έμαθα και πολλά καινούργια πράγματα για εσένα αλλά ειλικρινά χάζεψα με το πόόόόόόσα τεστ υπάρχουν!
    Α, και για να κάνω και λίγη διαφήμιση: Αν κάνεις το γάμο των ονείρων σου, μην ξεχάσεις: 2Js Events, ε???
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, πριγκίπισσα πολεμίστρια με την μπλε αύρα!! Καλό βραδάκι!
    (Μη νομίζεις πως δεν έχω να σχολιάσω κι άλλα-απλά γύρισα πριν λίγο στο σπίτι και είμαι κομμάτια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχα! Μήπως να με ανησυχήσει το ότι με έχετε μάθει καλά; (νομίζετεεεεε!!! χαχαχα!)
      Από τεστ άλλο τίποτα! Και λίγα έβαλα, γιατί τα περισσότερα τα βαριέμαι και να τα κάνω!
      Καλά αν ποτέ γίνει γάμος, φυσικά και δεν θα ξεχάσω εσάς, 2Js Events! Τόσα όμορφα-πετυχημένα events βλέπω στις φωτο και τι Εγώ θα σας αφήσω στην απ' έξω; Θα ρίξω πάνω μου και τα φώτα της ...δημοσιότητας! Αμέ!!!
      Καλά και πολύ σχολίασες, περισσότερα δεν χρειάζεται! Δεν παρεξηγώ βρε πα Εγώ!
      Καλό βράδυ να έχουμε! Σε φιλώ αγαπημένη μου! ❤

      Διαγραφή
  5. Μου αρεσουν οι ανθρωποι που αυτοσαρκαζονται, αλλωστε τετοιος τυπος ειμαι και εγω.
    Αυτα τα τεστακια εχουν οντως πλακα παρα παρα παρα πολυ

    Καλημερα και καλη εβδομαδα Μαρακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τέτοιο τύποι ανθρώπων όπως εμείς Κική μου, κάνουν και τους γύρω να γίνουν, όσοι το έχουν και το θέλουν!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  6. Βρε Μαρία που πήγες και τα ξετρύπωσες όλα αυτά; Χαχα! Εγώ σε φαντάζομαι πόσο σκανταλιάρικο θα ήταν το μουτράκι σου κάθε φορά που "ανακάλυπτες" και ένα νέο στοιχείο σου, μέσα σε όλο αυτό το ευχάριστο παιχνίδι! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Πέτρα μου, μόνα τους ξετρύπωσαν! Χαχα! Κια σκανταλιάρα και να ξεκαρδίζομαι στα γέλια μόνη μου σου λέω! Άσε! Φαντάσου τώρα εικόνα πως ήμουν! Καλή εβδομάδα να έχουμε Πέτρα μου! :D

      Διαγραφή
  7. Ρε Μαρία... 5 μέρες έλειψα στη Κυπρο και έφερες τα πάνω κατω;;;
    Πριγκίπισσα Πολεμίστρια (έλα τώρα που βαριέσαι την Ζήνα!!!! :P ) με μπλε αύρα και ταυτόχρονα δράκαινα????
    Καλά παμε !!! Δλδ θα σε δω να καταφτάνεις μεσα σε ένα μπλε κουκουλι κρατώντας δόρυ και ξίφος, και να βγάζεις φωτιές απο το στομα? Να κραταω μαρσμαλόους αν ειναι ρε συ να μου τα "καψαλίσεις" κιόλα! που ναι νοστιμα!!!! :P
    Απιστευτη εισαι ρε κοπελια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κοπελιά... τι 5 μέρες μου λες εσύ; Εγώ 1 μέρα... τι 1 μέρα; Λίγες ωρες χρειάζομαι για να φέρω τα πάνω κάτω και αυτό στην θετική του πλευρά!
      Σας παρακαλώ δεσποινίς μου, είπε και ελάλησε η Πριγκίπισσα (ξιπόλυτη και φτωχή μεν αλλά με τίτλο παρακαλώ δε)
      Θα σας κάψω με την τρέλα μου και το πόσο απίστευτη είμαι τελικά!
      :p :p ღ Μαράκι μου!!!

      Διαγραφή
  8. εντα΄ξει το ομολογώ θα καώ θα κάνω τέστ φουλ και εγώ ,,,,,χαχαχα ζήλεψα τα δικά σου τα αποτελέσματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα, κάντα και θα ξεκαρδίζεσαι στα γέλια από τα αποτελέσματα, αυτό σου λέω μόνο! Χαχαχα! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  9. καλε ενθουσιαστηκα θα το κανω και εγω αμεσα με ξετρελλανες Μαρια μου !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. marilise μου, χαίρομαι που σας ξετρελαίνω! Ελάτε βρε παιδιά να γελάσουεμ λίγο! Χαχαχα! Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  10. Καλά Μαρία, έχω φάει κι εγώ τρελό κόλλημα με αυτά τα τεστάκια!! Και μάλιστα αυτό που λέει πώς είσαι στην αγάπη, μου έβγαλε το ίδιο με εσένα! :)))
    Πλάκα έχουν! Είναι ευχάριστα για να περνάς την ώρα σου!!
    Πολλά πολλά φιλάκιαααα! Καλό βράδυ!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, έχουν πολύ πλάκα! Δεν τα κάνω όλα, γιατί πολλά τα βαριέμαι από τον τίτλο και μόνο αλλά όσα κάνω, ξεκαρδίζομαι στα γέλια!
      Φιλιά κοριτσάρα μου! Καλό ξημέρωμα! ♥

      Διαγραφή
  11. Πολυ προτοτυπο ποστ!!! Χιχι!!! Αυτα τα τεστακια απαξ κ τα αρχισεις κολλημααααα! :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου, έχουν πλάκα και περνάει και ευχάριστα η ώρα σου!
      Σε φιλώ! Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  12. Βρε κορίτσι μου είσαι Θεά!!!! Τι να λέμε τώρα; Ευχαριστήθηκα πολύ την ανάρτησή σου αυτή. Και αφήνω σχόλιο τώρα γιατί έκανα λάθος και θεώρησα ότι ήταν παλιότερη από άλλη που άφησα πριν λίγο χαχαχαχα
    Καλημέρα πριγκίπισσά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να λέτε τώρα κι εσείς εδώ μέσα που με διαβάζετε βρε Άννα μου;!
      Να γελάσουμε βρε λίγο, μπας και την βγάλουμε καθαρή από όλα, έτσι δεν είναι;
      Λέει τώρα η Θεά και η Πριγκίπισσα, μαζί! (μα βρε παιδί μου, τόσους τίτλους μαζί, βαρύ φορτίο μου φαίνεται!)
      Χαχαχα!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ Άννα μου!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  13. Ξεκίνησα να σε διαβάζω την Κυριακή το βράδυ Μαράκι μου και έμεινα στην σελίδα σου ώρες ολόκληρες χωρίς να καταφέρω τελικά να το τελειώσω. Την Δευτέρα το πρωί θα έπινα το καφεδάκι μου ήσυχα εδώ μαζί σου και η αναποδιά ήρθε με το καλημέρα. Είχαν διαρρήξει το γυμναστήριο του γιου μου. Τώρα όμως έφτιαξα το καφεδάκι μου και σε απόλαυσα. Από Πίπυ η φακιδομύτη σε πριγκίπισσα πολεμίστρια και δράκαινα.Από παράξενη, άνεμος, πεισματάρα, γλυκιά και κρυφορομαντική μέχρι αγία! Μέχρι γάμο είδαν τα άστρα, ωχ σόρρυ, τα τεστάκια εννοούσα κι εσύ τους πας κόντρα. Με 100.000 το χρόνο πάντως σε παντρεύω με τον μικρό μου γιο. Θα σου έδινα τον μεγάλο (χωρίς τα 100.000 ) που θα ήσασταν ταιριαστοί, αλλά τον πρόλαβαν αυτόν πριν πέντε χρόνια μέσω facebook . :) Τώρα βέβαια αν εσύ προτιμάς να πηγαινοέρχεσαι στο μετρό για να βρεις τον καλλιτέχνη σου εγώ πάω πάσο! Να σαι καλά Μαράκι! Πραγματική χιουμοροκατάσταση! Καλό απόγευμα να έχεις! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβύ μου, ω ελπίζω το γυμναστήριο να μην έπαθε μεγάλη ζημιά και αν μην είχατε υλικές, οικονομικές απώλειες....
      100.000; Εγώ πάντως δεν έχω δεκάρα... όποιος με θέλεις, θα πάρει για προίκα εμένα ολόκληρη, διότι ρευστό, ακίνητα και κινητά μάνα μου δεν διαθέτω! Χεχεχεχε! Κοίτα να δεις, που έχω προτάσεις σοβαρές μετά από αυτήν ανάρτηση και ήδη έχω τρομάξει και αγχωθεί. Τι; να περιμένω 2022 στο μετρό, μπας και....; Σαν μια Πηνελόπη δηλαδή να γίνω; Ας βρίσκει ο κόσμος το ιδανικό ταίρι του και που θα πάει, κάποια στιγμή, δε θα το βρω κι Εγώ; Αν όχι, δε βαριέσαι! Δεν είμαστε όλοι για όλα, μάλλον! Θα πρέπει στη ζωή αν υπάρχουν και η χιουμοροκαταστάσεις, αλλιώς δεν περνάει ευχάριστα! Να είσαι καλά Βιβύ μου! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    2. Είχε και υλικές και οικονομικές ,όχι πολλές αλλά για τον γιο μου και τον συνεταίρο του που αγωνίζονται να το πάρουν λίγο επάνω τους ήταν αρκετά. Είναι γυμναστήριο crossfit οπότε δεν βρήκαν και μεγάλη λεία. Τους έκλεψαν ένα λαπ τοπ ( ευτυχώς ένα πολύ παλιό δικό μου ) και χάλασαν το σύστημα που έπαιζε μουσική. Έκλεψαν ακριβά παπούτσια που ανήκαν σε πελάτη και παραβίασαν τον αυτόματο πωλητή αναψυκτικών και πήραν ότι είχε μέσα από χρήματα και φαγώσιμα.Έκλεψαν άλλα δυο γυμναστήρια εκείνο το βράδυ. Στο ένα μάλιστα η ζημιά ξεπερνούσε τις δέκα χιλιάδες ευρώ. Είναι να μην σου τύχει Μαρία μου.

      Διαγραφή
    3. Καλά όχι μόνο έκλεψαν αλλά και χάλασαν και έκαναν και μεγάλες ζημιές...! Δεν ξέρω τι να πω; Η νύχτα των γυμναστηρίων ήταν; Μα να παλεύεις μαι ζωή να στρώσεις μια δουλειά και να έρχονται κάποιοι και να σου τα ριμάζουν;! Τι να πω; Όντως, είναι να μην σου τύχει Βιβύ μου αλλά αναρωτιέμαι πως έχουεμ καταντήσει και που θα φτα΄σουεμ! τι αν πω άλλο; Να μη ξανά συμβεί τίποτα άλλο παρόμοιο ή χειρότερο!

      Διαγραφή
  14. Γεια σου Πίπη φακιδομύητ!
    Σήμερα κατάφερα και σε αποτελείωσα! αχαχα!
    Ήρθα με στάσεις Μαρία μου γιατί όλο και κάτι με έκοβε!
    Μου αρέσεις ...παιχνιδιάρα!
    Φιλάκια πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πίπη Φακιδομύτη και η Πριγκίπισσα Ζήνα σας χαιρετά!
      Με αποτελείωσες; Χτυπήστε αλύπητα βρε παιδιά Εγώ αντέχω! Χαχα!!!
      Κι Εγώ μου αρέσω, μην νομίζει! Παιχνιδιάρα, τι να κάνω μωρέ; Μικρό παιδί είμαι ακόμα!!! Χεχεχε!
      Φιλιά πολλά αγαπημένο μου -παιχνιδιάρικο- παιδί! ♥

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes