Σκέφτομαι και Γράφω#24 – «Δώσε χρόνο στον χρόνο!»

 

"Δώστε χρόνο στον χρόνο κι όλα έρχονται πιο εύκολα και για τους άλλους αλλά ειδικά για εσάς τους ίδιους. Μην αναλωνόμαστε σε περιττές -πολλές φορές λανθασμένες- σκέψεις και ψάχνουμε να δικαιολογήσουμε τα προφανές και ξεκάθαρα πράγματα. Πολλές φορές, τα πράγματα (και οι συμπεριφορές των ανθρώπων) είναι ακριβώς έτσι όπως φαίνονται. Ας δίνουμε χρόνο στον χρόνο, κι αν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει, αν όχι, δεν ήταν γραφτό να γίνει. Η ζωή συνεχίζεται και δεν τελειώνει σε μια "απόρριψη", "αποτυχία" ή ένα "τέλος". Το ό,τι 'προσπάθησες' είναι υπερ-αρκετό για να πας παρακάτω. Και έτσι απλά, όμορφα και δίκαια, έρχεται η ανακούφιση και η ηρεμία στη ζωή σου." -Σάββατο 10/10/2015-
 Είχα γράψει στο προφίλ μου στο facebook.
 
  Όταν προσπαθείς πολύ για να ξεκινήσει, για να συνεχιστεί, για να διαρκέσει, για να πετύχει μια κατάσταση ή μια σχέση ή για την γ@μημένη την προσπάθεια, αφού βλέπεις ότι από την άλλην πλευρά έχεις ένα μικρό 'πράσινο φως' που αχνοφαίνεται, όταν ξέρεις και κατανοείς πως η εποχή αυτή είναι δύσκολη και πόσο μάλλον οι ανθρώπινες σχέσεις που θέλουν μια συνεχή προσπάθεια και αγώνα, τότε το σίγουρο είναι ότι θες δε θες, θα καταντήσεις μια "Πηνελόπη" που θα περιμένεις πότε ο άλλος θα σε θυμηθεί, θα αφιερώσει λίγο χρόνο από τον πολύτιμο χρόνο του και ειδικά να σου δώσει την πρέπουσα σημασία, όπως του έχεις δώσει εσύ απλόχερα. 

 Εντάξει, κάνεις υπομονή, κατανοείς, δυστυχώς δικαιολογείς λόγια και "δεν έχω χρόνο"... και χωρίς να γίνεσαι ενοχλητική/ος περιμένεις σε μια αναμονή πότε ο άλλος θα κάνει τα δικά του βήματα, πότε θα διαθέσει λίγο χρόνο, πότε θα ξυπνήσει και να δει τι χάνει από δικό του φταίξιμο κι όχι επειδή ο άλλος φεύγει από μόνος του.

 Και έρχεται η φράση/σκέψη "Δώσε χρόνο στον χρόνο" να στριφογυρίζει συνέχεια το μυαλό. Δεν περιμένεις πια και πολλά. Για την ακρίβεια, δεν περιμένεις πια. Αφού, ξεκαθαρίζεις αισθήματα, 'θέλω', τι 'δε θέλω', 'επιθυμίες', δεν παίζεις κρυφτό... και κυρίως δίνεις στον άλλον το τρανταχτό μήνυμα "Εγώ είμαι εδώ γύρω, όποτε και αν θέλεις με βρίσκεις..." συνεχίζεις τη ζωή σου χωρίς να είσαι στο 'περίμενε', χωρίς να χάνεις ενέργεια σε άσκοπες, ανόητες σχέψεις, χωρίς να αγωνίζεσαι και για τους δυο. Εγκαταλείπεις την μάχη, όχι επειδή είσαι δειλή, εγωϊστρια ή επειδή κουράστηκες να αγωνίζεσαι για την αγάπη αλλά επειδή το 'μονόπλευρα' (στις σχέσεις και δε στις ερωτικές που θέλουν δυο) ποτέ δεν έκανε καλό σε κανέναν. Κι έτσι περνάει η ζωή μπροστά από τα μάτια σου. Κι αν την αφήσεις να απομακρυνθεί πολύ, άντε μετά να την φτάσεις και να την ξανά κερδίσεις.  

  Δίνεις χρόνο στον εαυτό σου για να να νιώσεις έτοιμη/ος να προσπαθήσεις, να παλέψεις, να κατακτήσεις την καρδιά του άλλου.
Δίνεις χρόνο στον χρόνο για να δεις αν αξίζει να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο ή να το αφήσεις και να πας παρακάτω, συνεχίζοντας τη ζωή σου. 
Δίνεις χρόνο στον χρόνο για να έρθουν τα πράγματα μόνα τους, χωρίς πίεση, χωρίς λάθη που μετά δεν θα διορθώνονται, χωρίς να πιέσεις καταστάσεις, συμπεριφορές, αισθήματα...

Δίνεις λοιπόν χρόνο στον άλλον χωρίς να ενοχλείς με την παρουσία σου. Ούτε μηνύματα, ούτε τηλεφωνήματα (ειδικά όταν τα εξάντλησες παίρνοντας για απάντηση σιωπή και αδιαφορία), ούτε δηλώνεις παρών/παρούσα με οποιονδήποτε τρόπο. Τώρα ήρθε η ώρα της δικής σου σιωπής. Κι αν ο άλλος δεν ακούσει ή δεν καταλάβει κάτι από την σιωπή σου, τότε δεν θα καταλάβει ποτέ το παραμικρό.
 
Δίνεις χρόνο στον άλλον για να σκεφτεί 'τι θέλει', 'αν θέλει', 'αν αντέχει να προσπαθήσει', 'αν είναι έτοιμος', 'αν υπάρχει κάτι'... 

Δίνεις χρόνο στον άλλον να βρει χρόνο, να ταρακουνηθεί, να ξυπνήσει, να ενεργήσει, να δράσει, να προσπαθήσει, να κάνει μερικά βήματα, να δείξει τα αισθήματα του, τις προθέσεις του... να σπάσει τη σιωπή, να δηλώσει τέλος πάντων παρών/παρούσα.

Δίνεις χρόνο στον άλλον για να δει ότι δε γίνεται να συνεχίσει να ζει με την ανάμνηση μιας προδομένης αγάπης. Όλες και όλοι δεν είναι ίδιοι και η 'προδωμένη ιστορία' δεν σημαίνει πως θα επαναληφθεί. 

Δίνεις χρόνο στον άλλον για να δει ότι ένα καινούργιο πρόσωπο που το γουστάρει είναι εκεί κοντά του δίπλα του και νιώθει το ίδιο με Εκείνον. Κι αν δεν κάνουν την αρχή και δεν 'παλέψουν' και οι δυο και για τους δυο, δεν μπορεί να υπάρξει "μαζί", δεν μπορεί να υφίσταται μια υγιή σχέση.
 
 Και μένεις στην ακρούλα σου. Συνεχίζεις τη ζωή σου χωρίς να περιμένεις στην αναμονή. Έδωσες χρόνο στην άλλη πλευρά, ήρθε η ώρα να δώσεις χρόνο και στον εαυτό σου για να δεις αν υπάρξει μια κίνηση, ένα σημάδι, ένα βήμα. Και έτσι περνάει ο καιρός! Αν δεις κάποια ουσιαστική κίνηση, κι όχι μια φορά στο τόσο, κι 'όταν σε θυμάμαι' ή για 'το συμφέρον μου', τότε προσπαθείς λίγο ακόμα. Αν δεις όμως σιωπή, αδιαφορία, τότε ήδη έχεις πάρει την τελική απάντηση ότι "δεν ήταν γραφτό", πας παρακάτω και πας για άλλα, πιο ωραία, προς εκείνα τα αμοιβαία αισθήματα. 

   Η κατάληξη μιας σχέσης (θετική ή η αρνητική ή αν έχει μέλλον) φαίνεται από την αρχή. Όταν τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, όταν είναι μια κρύο-μια ζέστη, όταν αιωρούνται πολλά "ύποπτα σημάδια", όταν δεν υπάρχει ούτε λίγα λεπτά χρόνος διαθέσιμος για ένα απλό μηνυματάκι, ένα γρήγορο τηλεφωνάκι, όταν η σιωπή είναι πιο δυνατή από την παρουσία... τότε ξέρεις ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο. Είναι εξαρχής τελειωμένη κατάσταση. Μην κλαις και μην πονάς γι' αυτό! Αν εσύ προσπάθησες περισσότερο από όσο πρέπει κι από όσο αντέχεις πραγματικά, το τι έκανε ο άλλος, αν προσπάθησε ή όχι, είναι καθαρά δική του δουλειά. Εσύ είσαι εντάξει, με μια καθαρή συνείδηση και ξέροντας πως είσαι κερδισμένη/ος που ένιωσες, κι αν μην ένιωσε ο άλλος το ίδιο με σένα. Είσαι κερδισμένος/η που θα ξέρεις πια πως θα συμπεριφερθείς την επόμενη φορά και τι να περιμένεις. 

  Τι να περιμένεις; Να περιμένεις 'τα πάντα' και 'τίποτα' από τους άλλους. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανοί για το 'τίποτα' και ανίκανοι για το 'κάτι'. Δεν μπορείς να τους αλλάξεις, ούτε φυσικά να συμπεριφερθούν ή να νιώσουν ακριβώς σαν κι εσένα. Ο καθένας θέλει λίγο ή περισσότερο χρόνο για να πάρει μπρος. Ο καθένας πράττει όπως έχει μάθει, όπως έχει μεγαλώσει, όπως νομίζει, όπως θεωρεί πως είναι σωστό για εκείνον, όπως στο φινάλε αισθάνεται. Κι έτσι πρέπει! Αυτό είναι ένα είδος 'ελευθερίας'. Όταν λοιπόν, πορεύεσαι με αυτό τον τρόπο σκέψης, δεν απογοητεύεσαι ή τουλάχιστον δεν απογοήτευσε πολύ.


  Δώσε λοιπόν χρόνο, πρώτα απ' όλα στον εαυτό σου, σε σένα τον/την ίδιο/α. Πρώτον,  για να νιώσεις έτοιμη/έτοιμος να προχωρήσεις έχοντας πλήρη επίγνωση για το που μπας να μπλέξεις, το τι θα ζήσεις, τι θα νιώσεις, τι θα βιώσεις, αν και πόσο αντέχεις να προσπαθήσεις, αν αξίζει να σπαταλήσεις χρόνο και ενέργεια από τη ζωή σου για κάτι ή κάποιον και φυσικά να προετοιμαστείς ή έστω να σκεφτείς ότι μπορεί να μην έχει την επιθυμητή κατάληξη. Και δεύτερον, δε θα βρεθείς να περιμένεις σε μια "αίθουσα αναμονής" μέχρι να ακούσεις το χαρούμενο νέο, που ίσως να είναι δυσάρεστο, που ίσως να μην έρθει ποτέ. Δεν θα περιμένεις πάνω από ένα τηλέφωνο, δεν θα περιμένεις να διαβάσεις κανένα μήνυμα, δε θα ζεις με την αγωνία ότι σήμερα, αύριο... κάτι θα γίνει, κάτι θα συμβεί... η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η ελπίδα -δυστυχώς-  έχει πεθάνει ήδη σε πολλά πράγματα, όταν σε αυτά υπάρχει μόνο αδιέξοδο, μόνο ένας δρόμος, μόνο μια προδιαγεγραμμένη πορεία. 

  Δώσε χρόνο και στον άλλον, στους ανθρώπους γύρω σου να κάνουν τις δικές τους κινήσεις, τα δικά τους βήματα, να δείξουν τα αισθήματά τους, το ενδιαφέρον τους, να ταρακουνηθούν, να πάρουν μπρος. Δεν είναι δική σου ευθύνη, ούτε βάρος, ούτε καν απόφαση ή επιλογή σου να κινηθείς εσύ γι' αυτούς. Δεν έχεις καν το δικαίωμα να τους φτιάξεις τη ζωή από την αρχή ή να μαζέψεις τα κομμάτια τους και να τα ενώσεις ξανά. Αν θελήσουν τη βοήθεια σου, μπορεί να σου τη ζητήσουν. Αν όχι, επιτρέπεται να τους βοηθήσεις ως εκεί που θέλουν αυτοί. Διαφορετικά, τους αφήνεις να αποφασίσουν αυτοί γι' αυτούς. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από όσα ήδη έχεις κάνει. 

  Τέλος, δώσε χρόνο στον ίδιο τον χρόνο. Ο χρόνος ξέρει τι σου δίνει, τι σου παίρνει, τι σβήνει, τι γράφει, τι (σου) αφήνει, τι γιατρεύει, τι σου ξανά φέρνει, τι σου ξανά δίνει, τι σχεδιάζει, πόσα χαρτιά κρατά κρυμμένα για να σου τα φανερώσει την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο άνθρωπο, τον κατάλληλο χρόνο. 

  Μην ζεις περιμένοντας να ζήσεις ή περιμένοντας να συμβούν αυτά που θα ήθελες να σου συμβούν. Χαμένη υπόθεση! Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός εκεί πάνω γελάει μαζί του. Κάνε το καλύτερο που πιστεύεις αλλά μην ξεχνάς πως όλα αλλάζουν! Ακόμα και αυτά που νομίζεις πως είναι στα χέρια σου και μπορείς να τα ελέγχεις. Ζήσε και άσε τα πράγματα να έρθουν από μόνα τους, έτσι όπως έρθουν, για όσο κρατήσουν. Και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει!



@υτές ήταν οι σκέψεις μου και μόνο. Πλέον πορεύομαι με το "Δώσε χρόνο στον χρόνο" και βρήκα την υγεία μου...







Σημ.: Επειδή εγώ γράφω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)







Διαβάστε επίσης:
____________________

Διαβάστε όλα τα post της στήλης "Σκέφτομαι και Γράφω".
Διαβάστε όλα τα post της στήλης "✍ My thoughts".
Διαβάστε όλα τα post της στήλης "Let’s talk about Relationships" & "Ανθρώπινες σχέσεις"
✍ My thoughts #4 – Χρόνος για ζωή!
Συλλέγω Στιγμές#13 & Σκέφτομαι και Γράφω#10 – Όσα φέρνει ο χρόνος…





_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

24 σχόλια :

  1. Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν ευκαιρίες αλλά πρωτίστως τις χρειάζεται ο εαυτός μας.
    Κάπως έτσι Μαράκι μου.

    Καλημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Κική μου! Κάπως έτσι... Δίνουμε ευκαιρίες, τόσες όσες τις αξίζουν....
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου! :D

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα στο πω λίγο διαφορετικά... Μη δώσεις καθόλου χρόνο ή τουλάχιστον άσε τον άλλο να νομίζει πως έκλεισες, έφυγες, δεν έχεις άλλο χρόνο για χάσιμο και τότε θα δεις πως αυτός που θα τρέξει να προλάβει το χρόνο δίπλα σου θα είναι και εκείνος που άξιζε τελικά το χρόνο και το κόπο σου.
    Έχουμε τόσα πολλά σοβαρά πράγματα να μας απασχολούν που στο θέμα των σχέσεων αν υπάρχει κάτι που κουράζει πολύ, απλά δεν αξίζει τον κόπο. Η ουσία στις σχέσεις είναι να έρχονται απαλά και να κυλούν, να τρέχουν... Ποτέ να μπουσουλάνε...!
    Σε φιλώ γλυκά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, πάντα τα σχόλια σου εύστοχα και με μεγάλο νόημα.... Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα! Ετσι όπςω τα λες είναι! Αρκετά πια με τις κουραστικές-μη ξεκάθαρες σχέσεις!
      Να είσαι καλά! Σε φιλώ σε Εγώ!

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου γλυκιά συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, να βέβαια εκεί προς το τέλος, το μυαλό μου σκουντούφλησε σε κάτι άλλες σκέψεις και καμιά φορά ακόμα και ο Χρόνος κουράζεται και προσπερνά και σκέφτεται για τις στιγμές Του, που πιο δικές του δεν γίνεται και συνεννοείται με την Μοίρα και τα φέρνουν έτσι που οι καταστάσεις τελειώνουν και άλλες γεννιούνται που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους :)
    Σε γλυκοφιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, ξέρω ακριβώς τι λες! Να σου πω κάτι, μια διαπίστωση των τελευταίων ημερών, εβδομάδων; Η ζωή, η μοίρα, ο χ΄ρόνος, "Οι Πάντες" αν και κάπως ξεχασμένα, καθυστερημένα σου φέρνουν καταστάσις που τελικά νόμιζες είχαν τελειώσει ή ότι δεν θα προχωρήσουν ποτέ ή ότι κάτι έχει μείνει στη μέση.... και είναι ωραία αίσθηση όταν συμβαίνει αυτό! Ο χρόνςο τελικά ξέρει περισσότερα από ό,τι εμείς! Σε φιλώ κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  4. Έχω ακούσει για μια ταινία, την οποία δεν έχω δει, αλλά ο τίτλος της τα λέει όλα: "απλά δεν σε γουστάρει"... Ούτε ώρα δεν πρέπει να χάνουμε για εκείνες τις γνωριμίες που δεν το 'χει η μοίρα τους να γίνουν σχέσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, Εγώ αυτή την συμπαθητικούλα ταινία την έχω δει και έχω να σου πω ότι εμπνεύστηκα και έγραψα αυτή την ανάρτηση --->
      http://www.syllegw-stigmes.gr/2013/08/lets-talk-about-relationships-4.html
      Καλά τα λες εσύ! Δεν πρέπει ούετ ώρα να χάνουμε με γνωριμίες που δεν ε΄χουνσ κοπό να προχωρήσουν σε σχέση. Αλλά οι πειρσσότεροι παίζουν λες και είναι παιδιά..... Άστα! :D

      Διαγραφή
  5. Ε ναι πάντα χρειάζεται χρόνος για το κάθε τι πόσο μάλλον για τους άλλους.Βέβαια και ο πολύς χρόνος που μας αφήνει σε αναμονή βλάπτει. Πάντως χρόνο στον εαυτό μας αξίζει να δίνουμε. Αν δεν τον νοιαστούμε εμείς πώς περιμένουμε να νοιαστούν για μας οι άλλοι;
    Να σαι καλά Μαράκι Απόλαυσα τις σκέψεις σου
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνο τόσο όσο χρειάζεται. Όχι περιμένεις στην αναμονή και ο χρόνςο περνάει κατά σου! Χρόνο στον εαυτό μας, απαραιτήτως πάντα! Έτσι αποφεύγεις πολλά σφάλματα και λάθη χωρίς να μπορείς να τα διορθώσεις!
      Χαίρομαι να απολαμβάνεται τις σκέψεις μου!
      Σε φιλώ Άννα μου! Καλό ξημέρωμα να έχουμε!

      Διαγραφή
  6. Πιο πολύ δεν γίνεται να συμφωνώ ΄΄ δώσε χρόνο στον εαυτό σου΄΄ οτιδήποτε και αν συμβεί θα περνά και ότι είναι θε να ρθει αλλιώς ας προσπεράσει !!! Με πίεση χρόνου τίποτα δεν βλέπουμε με καθαρό μάτι !!!
    Σοφό μου κορίτσι σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς nikol μου! Ό,τι είναι να έρθει αλλι΄ςω θα προσπεράσει. όλα για κάποιον λόγο γίνονται (θα το λέω πάντα αυτό!) Δίνεις χρόνο σε σένα τον ίδιο, στον άλλον και στον ίδιο τον χρόνο και όλα μετά από λίγο καιρό ξεκαθαρίζουν.
      Σε φιλώ κι Εγώ!

      Διαγραφή
  7. Το να "δίνεις" χρόνο δεν το βρίσκω κακό... Το να "σπαταλάς" χρόνο είναι αυτό που μπορεί να σε εξαθλιώσει...
    Οπότε, "αφιέρωσε" χρόνο σε εσένα για να βρει γιατρειά η ψυχούλα σου!!!
    Με βρίσκεις σύμφωνη με όσο γράφεις, κοριτσάκι μου!!!
    ;-)
    Σε φιλώ πολύύύύύ, Μαράκι μου (από μακριά, μη σε κολλήσω! :-) 2 μέρες ήμουν με πυρετό και τώρα ψιλοσυνήλθα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο "δίνω" κι άλλο 'σπαταλάω" χρόνο! Γιάννα μου έχεις δίκιο, έτσι είναι!
      Το έχω εμπεδώσει και το εφαρμόζω πια, μα την αλήθεια! Και 'αφιερώνω' χρόνο πολύ σε μένα και βρήκα την υγεία μου, όπως γράφω στο τέλος αυτής της ανάρτησης.
      Έδωσα πολύ χρόνο (αντιθέτα σε μένα δεν...), σε πολλούς αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν εκτιμήθηκε. Πάμε παρακάτω και ηρέμησα!
      Τα περαστικά μου Γιάννα μου! Νωρίς-νωρίς σε έπιασε! Γρήγορη ανάρρωση! Σου στέλνω την ♥ μου!

      Διαγραφή
  8. Όπως λες κι εσύ,η πορεία μιας σχέσης φαίνεται από την αρχή.Αρκεί να θέλουμε να την δούμε.
    Παλιά μπορεί να έδινα χρόνο σε όλους πέρα από τον εαυτό μου,μα καθώς απομακρύνόμουν από τα πράγματα καταλάβαινα πως όλο αυτό δεν έχει κανένα νόημα.Πλέον,πιστεύω πως με κάθε σχέση,όχι μόνο με τις ερωτικές,πρέπει να ξεκαθαρίζεις τα πράγματα από την αρχή με τον εαυτό σου.Αν κάποιος δεν μπορεί,δεν μπορείς κι εσύ.Για να καταφέρουμε να ζούμε και να μην χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο στην πορεία,ίσως μερικές φορές χρειαστεί να είμαστε και σκληροί.Εμείς θα επιλέξουμε εκείνο που θέλουμε και μας κάνει,δεν μας επιλέγει εκείνο.Όταν θα βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο,το μόνο που δεν θα χρειάζεται θα είναι χρόνος μακριά μας!
    καλημέρα Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου, συμφωνώ απόλυτα σε όσα έγραψες!
      Με το ζόρι δε γίνεται τίποτα! Αν δε θέλει ο άλλος, δεν πρέπει να θέλεις κι εσύ και το αντίστροφο!
      Και ναι ρε γαμώτο! ένας που μας θέλει, θα θέλει και θα επιδιώκει λίγο έως πολύ χρόνο μαζί μας. Τι πιο λογικό από αυτό; Βλέπει κανείς κάτι παράλογο σε αυτό; Μάλλον αυτοί που δεν επιδιώκουν και μετά σου λένε ότι γκρινιάζουμε. "όχι ρε Φίλε, σου λέω το παράπονό μου, το γεγονός ότι δεν αφιερώνεις λίγο χρόνο σε μια υποτιθέμενη σχέση."
      Να είσαι καλά Φίλη μου για το σχόλιο!
      Καλό Σ/Κ να έχεις!

      Διαγραφή
  9. Εγώ βασικά θέλω χρόνο για μένα. να με ξεκουράσω! αχαχαχα!
    έχω ζήσει μια φουλ κουραστική εβδομάδα που με έβαλε ...ψόφια οπότε Μαράκι μου καταλαβαίνεις πώς είμαι,....

    Πρέπει να ξέρουμε πάντως να εγκαταλείπουμε...Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε για κάτι που δεν περπατάει...
    Φιλάκια πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, είμαι σίγουρη πως χρειάζεσαι χρόνο για σένα. Μα με τόσα που κάνεις, με τόσα που ασχολείσαι (το συμπόσιο που απ' ό,τι είδα αυτή τη φορά "δε παίζεται". Πάω σε λίγο να τα διαβάσω όλα και να απολαύσω Ποίηση. Είναι η ώρα μου βλέπεις, βραδάκι με την ησυχία μου!) και όλα δημιουργικά....
      Εγκαταλείπουμε όχι επειδή είμαστε δειλοί (όπως το αναφέρω στην ανάρτηση) αλλά γιατί μονόπλευρα δεν περπατάει το θέμα. Οπότε στην ακρούλα μας.
      Χαίρομαι που παρά την κούραση, έκανες την επίσκεψή σου και σχολιάσες.
      Σε φιλώ γλυκά! ♥

      Διαγραφή
  10. Όλα έχουν το λόγο τους, όλα γίνονται ή δε γίνονται γιατί υπάρχει λόγος.. Το πιστεύω αυτό. Το σχέδιο του Θεού δεν το ξέρουμε εμείς, όμως θα έπρεπε να Του έχουμε εμπιστοσύνη.. Αν κάτι δεν είναι να γίνει, δε θα γίνει, κι ας δίνουμε χρόνο, κι ας χτυπιόμαστε, κι ας καθόμαστε με το κινητό στο χέρι 100 ώρες περιμένοντας για ένα μήνυμα.. Από την άλλη, αν κάτι είναι να γίνει, θα γίνει και ας υπάρχουν πολλές δυσκολίες και πολλά εμπόδια.
    Τα πράγματα πάντα ξεκαθαρίζουν με το πέρασμα του χρόνου, γι' αυτό όπως λες κι εσύ, ας δίνουμε χρόνο στο χρόνο για να έχουμε μια σαφή απάντηση. Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε να ζούμε τη δική μας ζωή... Κι αυτό το λέω γιατί παλιότερα ήμουν συνέχεια σε μια αναμονή και η δική μου η ζωή, εγώ, η Αναστασία, ήταν ανύπαρκτα κι αυτό πονάει πολύ όταν κάνεις τον απολογισμό σου στο τέλος... Γι' αυτό εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον μας για κάποιον (φιλικά, ερωτικά, γενικά) και προχωράμε κανονικά, κι αν κι εκείνος μας θέλει στη ζωή του, θα εκδηλώσει και το δικό του ενδιαφέρον. Για τους υπόλοιπους απλώς δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο..
    Καλό σαββατοκύριακοοοο! Φιλάκια πολλά Μαράκι μου!!!!❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, προσυπογράφω σε όλα! Μου τα ε΄χεις ξαναπεί, τα έχουμε πει ξανά... Κια ναι, ας κδηλώνουεμ επιτέλους το ενδιαφέρον μα ςκαι την αγα΄πη μας σε όλες μας τις σχέσεις, δεν θα πάθουεμ και τίποτα! #μόνο_αγάπη βρε παιδιά κι αν υπάρχει ανταπόκριση τέλεια, αν όχι; πάμε για άλλα για ανθρώπους με τα ίδια αισθήματα. Όχι άλλο χρόνο για χάσιμο, όχι άλλη αναμονή... ζεις και ό,τι ή όποιος θέλει έρχεται στη ζωή μας!
      Σ' ευχαριστώ κουκλίτσα μου για το υπέροχο και βοηθητικό (όπως πάντα) σχόλιο σου!
      Σε φιλώ και να έχεις μια όμορφη Κυριακή! ❤

      Διαγραφή
  11. ποσο χρονο λοιπον , μια υπεροχη αναρτηση Μαρια μου μας χαρισες μια αναρτηση που μας βαζεια πεναντι στο καθρεφτη και μας νανγκαζει να μην καταπινουμε πλεον τις στιγμες και το χρονο να γινουμε πιοτερο αληθινοί !!! μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου, ο χρόνος είναι αμείλικτος, κακά τα ψέματα! Οπότε, τον σεβόμαστε και δεν τον σπαταλάμε, έτσι δεν είναι;
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Πρέπει να καθόμαστε απέναντι στο καθρέφτη, κάποιες φορές... θα δούεμ πόσα έχει αν μας πει, εκτός από τις μούτζες (για καλό) έχει να μας δώσει! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes