Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 24-30 (part3)

Μηνιαίο Journaling Challenge #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 24-30 (part3)

Ημέρα #24: Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που θες να εντάξεις στη ρουτίνα σου; Πώς πιστεύεις ότι θα βελτιώσουν τη ζωή σου όταν τις ξεκινήσεις;
  Προσωπικά μου αρέσει η ρουτίνα μόνο όταν υπάρχουν δημιουργικές ασχολίες και κάποιες φορές όταν είμαι πολύ κουρασμένη απλά να τεμπελιάσω ξαπλωμένη βλέποντας tv.
 
  Όμως πραγματικά πια, με τόση καραντίνα και η ζωή μου τους τελευταίους μήνες να είναι δουλειά και σπίτι κλεισμένη, έχω ανάγκη να εντάξω στη ρουτίνα μου τις διαφορετικές βόλτες, περπάτημα, σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά -ελεύθερη και να μην δίνω λογαριασμό σε κανέναν- με τον εαυτό μου και τη Φωτογραφική μου και τον εξοπλισμό μου για να συλλέξω φωτογραφικές στιγμές και να νιώσω ότι δημιουργώ κάτι που με γεμίζει. Και φυσικά εννοώ και ταξιδάκια, εκδρομούλες που και σκ@τ@ ψυχολογικά να είσαι, επιστρέφεις στη βάση σου 'άλλος άνθρωπος σαν να έχεις ξαναγεννηθείς'. Τι, όχι; Ναι ρε παιδιά!

 
Ημέρα #25: Πόσο συχνά γυμνάζεσαι και πως αυτό σε κάνει να νιώθεις;
  Κάποτε όταν ήμουν σε φάση με λίγα παραπάνω κιλά, από τις αμέτρητες στεναχώριες και κατάθλιψη, δεν πήγαινε άλλο, με είχα σιχαθεί και μπήκα από δική μου πρωτοβουλία σε διατροφή. Εννοείται σε συνδυασμό με γυμναστική καθημερινά. Πραγματικά τα είχα καταφέρει και είχα χάσει περίπου 10 με 12 κιλά σε 4 μήνες. Την γυμναστική την συνέχισα αλλά όχι όπως πριν. Περπατούσα καθημερινά πάρα πολύ, έπαιρνα τα βουνά στην κυριολεξία😂 και στην εκάστοτε δουλειά που βρισκόμουν έτρεχα σαν τον Βέγγο. Βέβαια, ακόμα τρέχω σαν τον Βέγγο αλλά τον τελευταία 1+μήνα έβαλα μυαλό γιατί την υγεία μου την έβαζα σε δεύτερη μοίρα και βλέπω τώρα τα αποτελέσματα. 
 
   Νομίζω πως και που περπατάω πολύ, παίρνω τα βουνά (προ κορονοιού εποχή!), δόξα τω Θεό ακόμα τα ποδαράκια μου τρέχουν και που και που πηγαίνω στο υπαίθριο γυμναστήριο της περιοχής μου (προ κορονοιού εποχή και αυτό!) προς το παρόν, στην παρούσα φάση είναι η γυμναστική που μου ταιριάζει και με κάνει να νιώθω καλά. Για το μέλλον βλέπουμε... 


Ημέρα #26: Τι έμαθες σήμερα;
 Σήμερα έμαθα πως μπορούμε να ξανά βρούμε τις κρυμμένες φωτο (που δεν μας τις εμφανίζει πια) που έχουμε/μας έχουν στείλει στο messenger. Αχαχαχαχα!😂😂😂 Εντάξει, σιγά το σημαντικό.       
  Λοιπόν, αυτό που έμαθα σήμερα και αξίζει να μείνει ως μάθημα είναι να μάθω να χειρίζομαι σωστά ή μάλλον πιο σωστότερα το κομμάτι πως νιώθω Εγώ σε καταστάσεις που ήδη έχω δείξει 100% παραπάνω διακριτικότητα και αξιοπρεπέστατη στάση, κρατώντας εμένα στην άκρη και το πως νιώθω Εγώ από τη δική μου πλευρά και στην όποια θέση βρίσκομαι. Αχ! και καλά να πάθω που ακόμα είμαι τόσο συναισθηματική και δεν σκέφτομαι μόνο την πάρτη μου και τη δική μου βόλεψη. Ας είναι! Εγώ είμαι υπεύθυνη για τα δικά μου αισθήματα... όχι για του αλλουνού. Τουλάχιστον παραμένω αληθινή... κι ας τρώω τα μούτρα μου! Κάποτε, ίσως, βάλω περισσότερο μυαλό ή λογική να πω καλύτερα;!




Ημέρα #27: Γράψε 5 πράγματα στα οποία είσαι καλός (όσο χαζά και αν ακούγονται σε εσένα)
  Λοιπόν, με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς να έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου (Μόνο την καλύτερη ιδέα έχω για τον εαυτό μου, αυτή είναι πάντοτε η απάντηση!😜) με ό,τι κι αν καταπιαστώ (παρόλο που πάντα μα πάντα αμφιβάλω στην αρχή για μένα και τις δυνατότητές μου) το κάνω καλά και το φέρνω εις πέρας. 
 
   Αλλά τα 5 πράγματα (και όχι μόνο πράγματα) που θεωρώ ότι είμαι καλή γιατί με κάνουν να αισθάνομαι καλά και δημιουργικά είναι τα παρακάτω:
 
1) Γράψιμο🖊
   Μου λείπει να γράφω πιο συχνά (ακόμα και εδώ στο blog, όπως με γνωρίσατε), να βγάζω τις ανησυχίες μου, τις σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, όσα δεν μπορώ με ευκολία να εκμυστηρευτώ και να εξομολογηθώ προφορικά, να τα πω γραπτώς. Ναι, δεν το έχω με το στόμα να μιλάω, το έχω γραπτώς. Κι ας παρεξηγείτε συχνά ο γραπτώς λόγος, θεωρώ πως είναι μια ψυχοθεραπεία και μια λύση όταν κλειδώνεσαι προφορικά. Δυστυχώς λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν, να κατανοήσουν, να καταλάβουν τη ψυχή μου στα γραφόμενα μου, στα κατεβατά μου όπως λένε. Όμως κάθε άνθρωπος μιλάει και εκφράζεται με τον δικό του τρόπο και τα δικά του μέσα. 
 
  Επίσης πιστεύω πως όταν έναν άνθρωπο τον ξέρεις, τον γνωρίζεις χρόνια και λες ότι τον καταλαβαίνεις, δεν πρέπει να παρεξηγάς το πως εκφράζεται, ακόμα κι αν σου εκφράζεται γραπτός σε κάποια φάση. Εξάλλου, στις μέρες μας με τόσα αμέτρητα μέσα επικοινωνίας, είναι και αυτός ένας τρόπος, ειδικά όταν δεν βρίσκεις χρόνο ή δεν βολεύουν οι καταστάσεις να σου εκφραστείς πρόσωπο με πρόσωπο.
 
 
2) Φωτογραφία📸
  Πιστεύω πως οι δικές μου Φωτογραφικές Στιγμές είναι Συλλεκτικές και είναι 100% κομμάτι του εαυτού μου που δεν μπορεί κανένας άλλος να τις δημιουργήσει. Και πιστεύω απόλυτα ότι από όλες τις θεματικές (τοπία, πρόσωπα κ.α.) που έχω ασχοληθεί στη φωτογραφία στα αυτοποτραίτα είμαι η καλύτερη γιατί είμαι το μοντέλο που ταιριάζει άψογα και απόλυτα στην συνεργασία, στις απαιτήσεις, στις εντολές, στις εκφράσεις, στις φωτογραφίσεις αλλά και στις ιστορίες που θέλω να δημιουργήσω.
 
 
3)Ακροάτρια👂
 Μπορώ να ακούω τον καθένα, τις φίλες μου, τους ανθρώπους... ό,τι και να θέλουν να μου πουν, ακόμα κι αν συνεχώς επαναλαμβάνονται με τα ίδια και τα ίδια, ακόμα κι αν κουράζομαι να τους ακούω γιατί κάπου μπάστα... είμαι καλή ακροάτρια (δύσκολα σήμερα βρίσκεις ανθρώπους να ακούν και όχι απλά να μιλούν και να κρίνουν) γιατί έχω ευγένεια, προθυμία, ευαισθησία θα έλεγα να ακούσω τον άλλον, μέχρι να σου πω την άποψή μου ή να μην πω και τίποτα όταν δεν είναι άξιο λόγου. Εκεί βλέπεις την Μαρία της σιωπής.😁
 
 
4)Διακριτική😎
 Θεωρώ από πάντα πως η διακριτικότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα προσέξω και θα με κερδίσουν σε έναν άνθρωπο. Είμαι λοιπόν κι Εγώ ένας από αυτούς τους ανθρώπους που με διακατέχει απόλυτα και εμπιστευτικά η διακριτικότητα. Βέβαια, εν τέλει, από κάποιο σημείο και μετά καταντάει να είμαι τόσο διακριτική μέχρι αηδίας και μέχρι μαλακίας μην σου πω, που καταντάει να είναι κατά μου επειδή δεν με έβαλα μπροστά όταν δεν εκτιμήθηκε όπως λογικά έπρεπε η διακριτική μου παρουσία. 
 
 
5)Καλό παιδί/Καλός άνθρωπος 
  Ναι ρε παιδιά, το ξέρω ακούγεται κάπως αλλά είμαι πολύ καλή σε αυτά, επειδή είμαι όντως στην πραγματικότητα και αντικειμενικά. Βέβαια, τελικά αναρωτιέμαι μέχρι και σήμερα ποιος φέρετε εντάξει σε ένα καλό παιδί; Η έκφραση στις διαπροσωπικές σχέσεις "Είσαι καλό παιδί/κορίτσι αλλά..." τελικά είναι η μεγαλύτερη ανοσία και κοροϊδία προς το πρόσωπό μου.  Ειδικά, αν έχεις στον χαρακτήρα σου τα δυο παραπάνω και άλλα τόσα αντίστοιχα, σε παιρνάνε και για ηλίθιο και ότι μπορούν να σε έχουν του χεριού τους. Αλλά ο άνθρωπος γεννιέται με μια ψυχή και με ό,τι ψυχή έχει αυτή τον ακολουθεί μέχρι το τέλος. Βέβαια, σίγουρα σκληραίνεις, προσέχεις, δίνεσαι επιλεκτικά κάπου στη διαδρομή αλλά η ψυχή παραμένει ως έχει, όπως κι αν είναι, όπως κι αν είσαι σαν προσωπικότητα. Σας μπέρδεψα; Ελπίζω πως καταλάβατε περίπου τι εννοώ.
 
   Βέβαια θα έβαζα για 5ο ή για 6ο "Δυνατός χαρακτήρας/ισχυρή προσωπικότητα" που είμαι απόλυτα καλή σε αυτό και το έχω αποδείξει στον εαυτό μου εδώ και 30+χρόνια με όσα έχω αντέξει και αντέχω. Επειδή το βιώνω καθημερινά κι Εγώ και οι γύρω μου που σε κάποια άλλη ανάρτηση θα άξιζε να πω περισσότερα.     

 
Ημέρα #28: Ποιο είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που πήρες ποτέ και πως σε έκανε να νιώσεις;
  Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει ένα κάρο κομπλιμέντα και για τον χαρακτήρα μου και για το βλέμμα μου και για όλη την παρουσία μου. Δεν μπορώ να πω ότι τα πετάω στον κάδο των αχρήστων αλλά δεν είμαι από αυτές που τα παίρνω και σοβαρά ή τοις μετριτοίς. Το καλύτερο όμως κομπλιμέντο που με κάνει να νιώθω ότι είναι πραγματικό και λέγεται από καρδιάς και το δέχομαι θετικά είναι όταν μου λένε ότι είμαι ένας σπάνιος έντιμος, ειλικρινής Άνθρωπος που ο καθένας μπορεί να βασιστεί πάνω μου με εμπιστευτικότητα. Και αυτή είναι η αποδεδειγμένη αλήθεια!   

 
Ημέρα #29: Τι σε κάνει περήφανη τον τελευταίο καιρό;
  Τον τελευταίο καιρό  πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνομαι (περισσότερο) περήφανη που αντιδρώ (πάντοτε αντιδρούσα σαν αντιδραστικό πνεύμα που είμαι) στα κακώς κείμενα  να το πω; σε καταστάσεις παραλόγου να το πω; σε μια εκμετάλλευση που προσπαθούν να σε πείσουν ότι έχεις άδικο, ότι τα δικαιώματά σου δεν μας αφορούν και γενικά να μείνεις στην σιωπή και να μην αντιδράς. Και όλα αυτά έχουν να κάνουν στον οικογενειακό - φιλικό και κυρίως στο επαγγελματικό τομέα.  Εκεί που ξεκάθαρα βλέπω τους γύρω μου να μην αντιδρούν, να λένε συνέχεια "Ναι ότι πείτε", να μην διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους και συν όλα αυτά να σε συμβουλεύουν "να μην μιλάς, δεν θα βγάλεις άκρη..." και να σε παίρνουν στο λαιμό τους Επειδή εσύ, Εγώ δεν σκύβω (Όχι ακόμα τουλάχιστον) το κεφάλι και σηκώνω με αποδείξεις, χωρίς φόβο  το ανάστημα μου... ναι αισθάνομαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που μάχομαι όσο  μπορώ πριν μας σβήσουν κάθε δικαίωμα και μας καταντήσουν να σκύψουμε στο χώμα. Καταλαβαίνετε τι εννοώ με όσα βιώνουμε.


Ημέρα #30: Γράψε μια ευχάριστη σημείωση στον εαυτό σου.
  Μαράκι, συνέχισε να παλεύεις κόντρα σε όλα εκείνα και σε όλους εκείνους που σου δείχνουν ότι δεν μπορείς να πας παρακάτω και να φτιάξεις τη ζωή που σου αξίζει. Γιατί  απλά μπορείς! Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, παρά μόνο τον εαυτό σου όταν σε αμφισβητείς κάνοντας ανόητες σκέψεις. Αφού τσεκαρισμένα πάντα -στη διαδρομή- τα καταφέρνεις. 


 Journaling Challenge 2 της Ειρήνης από το Woman's Book Story
  Αυτή είναι η συμμετοχή μου στο Journaling Challenge 2 της Ειρήνης από το Woman's Book Story & το BwithRenata. Πλέον την Ειρήνη θα τη βρείτε στο bwithrenata.gr. Επισκεφτείτε την για να διαβάσετε τις δικές της ερωτοαπαντήσεις!
 
 
  *Οι ημερομηνίες του Γ' μέρους είναι από την Κυριακή 24 μέχρι Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021.
 

📌Διαβάστε παρακάτω και τα 3 μέρη του Μηνιαίο Journaling Challenge:

Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: 1 - 3 Parts

📍Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 1-16 (part1) (17-01-2021)

📍Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 17-23 (part2) (24-01-2021)
📍Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 24-30 (part3) (11-02-2021)  



📂Αρχειοθήκη: Ερωτοαπαντήσεις Challenges: 🖋Diary of Bliss, ⏳5 Year Journal: 365 days, 💭Ημερολόγιο Σκέψεων & Journal Challenge_WBS -All Posts-



_________________

Διαβάστε επίσης:
_________________
30days Gratefulness Challenge 2018: Είμαι ευγνώμων...
►Διαβάστε το "Ημερολόγιο Σκέψεων 2016"
►Διαβάστε το "⌛Keep a 5 Year Journal 2015 & 2016"
► Διαβάστε για το "5 Year Journal: 365 days"
 
 
 
 

 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου. 

Μπορείς να με στηρίξεις δημιουργικά απλά...





*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!

4 σχόλια :

  1. Μαρία μου, κρατώ αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία από τις αναφορές σου. Στόχοι, επιθυμίες, επιτυχίες, πράγματα που σου αρέσουν και σε κάνουν να νιώθεις καλά.
    Νομίζω ότι αρκετά από αυτά τα έχω δει στην καρδιά σου, στην έκφρασή σου. Και άφησε τον εαυτό σου να δώσει περισσότερα. Κύρια στο γράψιμο που λες ότι σου αρέσει. Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές. Και εδώ στη γειτονιά.
    Καλησπερίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, το ξέρω πως υπάρχουν ευκαιρίες πολλές για γράψιμο... το θέμα μου είναι στην όποια φάση να ξέρω ότι μπορώ να αφοσιωθώ σε αυτό.
      Αλλά καθημερινά γράφω...
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Ε, ναι βρε συ, είσαι ένα καλό παιδί,
    που αγαπάει την φωτογραφία και τις βόλτες,
    και παλεύει έντιμα να "φέρει βόλτα" κάθε
    δυσκολία τής ζωής, πάντα με χαμόγελο! 💕

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes