♪Let's Talk About Music # 3 - Φανή Δρακοπούλου – cd 'Εκκρεμότητες' (2013)


Το μουσικό cd που ακούω αυτό τον μήνα είναι το Νέο album από την -πολύ αγαπημένη μου τραγουδίστρια- Φανή Δρακοπούλου. Από τις πολύ αγαπημένες μου ελληνίδες τραγουδίστριες (το έχω αναφέρει αρκετές φορές) για πολλούς λόγους. Όπως, το ό,τι έχει μια εξαιρετική-ξεχωριστή φωνή και ερμηνεία, κάνει προσεγμένες δουλειές, τα τραγούδια της (στίχοι-μουσική) -σχεδόν- όλα (με) αγγίζουν αυτιά, καρδιά και ψυχή, από το πρώτο άκουσμα. Τα τραγούδια της, -προσωπικά- μου κάνουν αυτό το μαγικό κλικ (και) πάντα την κατάλληλη στιγμή… γιατί κατά περίεργο λόγο, τα συναισθήματα μου συναντιούνται με τα τραγούδια της. Και φυσικά εκτός από όλα αυτά, είναι από τις πιο χαμηλών τόνο τραγουδίστριες και είναι και πανέμορφη.    

12 νέα -λαϊκά- τραγούδια (όσοι & όσες δεν είναι του Λαϊκού, μην συνεχίσετε παρακάτω) ένα εκ των αυτών ντουέτο με τον -μέγιστο- Σταμάτη Γονίδη με τίτλο “Τα πάνω κάτω” (…έχεις φέρει στη ζωή μου την άδεια) σε μουσική και στίχους του ίδιου. Την Μουσική των υπόλοιπων τραγουδιών έχουν γράψει οι: Μιχάλης Τουρατζίδης, Σταμάτης Γονίδης, Άκης Δείξιμος, Νίκος Βέρτης, και Γαβριήλ Γαβριήλογλου. Τους στίχους υπογράφουν οι: Αργύρης Αράπης, Σταμάτης Γονίδης, Αντώνης Παππάς, Βασίλης Καρράς, Γιώργος Τσοπάνης και Ηλίας Φιλίππου

Προσωπικά ξεχωρίζω λίγο παραπάνω, τα “Τι εννοείς(…θέλεις λίγο χρόνο να σκεφτείς/μου βάζεις δύσκολα δεν ξέρω τι να κάνω), το “Άιντε Κόσμε(…με τα πρέπει/ η καρδιά μου δεν αντέχει/ λογική και δήθεν νόμους/εγώ ζω στους Παρανόμους) (δείτε παρακάτω το ωραιότατο και καλογυρισμένο ‘Παραδοσιακό στυλ & μυρίζει Ελλάδα’  official video-clip που γυρίστηκε στην επαρχία και απλά σε κάνει να λες: “Άιντε Κόσμε, επιστροφή στις Ρίζες μας!”) το “Τέρμα(…τίποτα δεν έχω από όλα αυτά που μου ‘χεις τάξει/έχω πληγωθεί που εσύ δεν ήσουνα εντάξει/τίποτα δεν έχω να θυμάμαι από εσένα/σ’ έχω διαγράψει από τη Ζωή μου/κι είπα Τέρμα), το ομώνυμο του album “Εκκρεμότητες(Φτάνει μόνο να σε βλέπω μια φορά στο κάθε τόσο/μην το σπαταλήσεις πάλι αυτό που έχω να σου δώσω/Όσα θέλεις "σ' αγαπώ" τα `χεις πάρει από μένα/εκκρεμότητες να ξέρεις δεν αφήνω σε κανέναν) & το “Άκουσα τα πρέπει(Στ’ αδύνατο σημείο μου συνέχεια με χτυπάνε/Κι άκουσα τα πρέπει κι αγνόησα τα Θέλω/κανέναν πια και τίποτα εσένα θέλω).

Αν και περίμενα μέσα στο cd να υπάρχουν και τα τραγούδια (περιττό να πως πως με εκφράζουν απόλυτα)Λέω να σ’ αφήσω(…Να σε τιμωρήσω/Που ' χω στο μυαλό μου χιλιάδες αφορμές/Μα , κάνω βήμα πίσω/Πέφτω σε παγίδες , στα ψέματα που λες)και “Ψάχνω ένα σπίτι(…για να βρω/τις αναμνήσεις μέσα μου να κλείσω/όνειρο στα χείλη τα δικά μου/στη Φιλοξενία δεν μπορώ/φεύγω, ανοίγω τα φτερά μου), δυστυχώς δεν έχουν προστεθεί σ’ αυτή τη δουλειά, αλλά από ό,τι διάβασα θα υπάρχουν στην επόμενη δουλειά. 


Μουσική: Μιχάλης Τουρατζίδης
Στίχοι: Αργύρης Αράπης

Ακούστε παρακάτω όλα τα τραγούδια του album ‘Εκκρεμότητες’  σε Mix! (Πηγή Βίντεο)



ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!



_______________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserve

10 σχόλια :

  1. θα συμφωνησω μαζι σου!
    πολυ καλη καλλιτεχνης!
    θεωρω πως παλια δεν την ειχαν προσεξει οσο θα επρεπε
    φετος ειχε οτι τις αξιζε!
    φιλακια Μαρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχα! Ευχαριστώ για την προειδοποίηση!
    καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι και την κάνω με ελαφρά!
    Φιλάκια Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *@ριστέα μου, χαχα! Είδες; Επειδή είμαι "καλό παιδί" και αγαπάω τους φίλους μου, ...προειδοποίησα!
      Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε, αν και κρύο!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  3. Τώρα να σου πω οτι δεν την γνώριζα θα φανώ χαζή;
    Δεν ξέρω αν την έχει πάρει πουθενά το αυτάκι μου αλλά δεν μου έρχεται καν!
    όμορφα μουσικά ταξίδια λοιπόν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Νικολέτα μου, αλήθεια; (Όχι και χαζή! αν είναι δυνατόν!)
      Πάντως, αν ακούς ελληνική μουσική, η Φανή στην αρχή της καριέρας της είχε τραγουδήσει τραγούδια του Πλέσσα, Τζένη Βάνου κλπ. διασκευάζοντας τα......
      Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου!
      :)

      Διαγραφή
  4. ΚΑλημερα εχω κατι για εσενα ενα βραβειακι
    στο οταν εχω εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes