⏳Συλλέγω Στιγμές #23: Ένα Τέλος - Μια Νέα αρχή!Ⓐ (part2)



   Υπάρχουν στιγμές που φοβάμαι, φοβάμαι πολύ!
Φοβάμαι να αντιμετωπίσω καταστάσεις και ανθρώπους!
Νιώθω ότι δεν θα τα καταφέρω, άσχετα που πάντα στο τέλος τα καταφέρνω!
Νιώθω πως δεν έχω άλλη δύναμη να παλέψω… πως θέλω να εγκαταλείψω!

Όμως, αμέσως ο εαυτός μου, “εκείνη” η φωνή, αρχίζει και με βάζει στη θέση μου: “Μαρία, εσύ είσαι Δυνατή! Μπήκες στο χορό; Χόρεψε λοιπόν! Ζεϊμπέκικο, Χασάπικο, Τσιφτετέλι, Mambo, Rumba, Rock ‘n’ Roll ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δεν με νοιάζει τι θα χορέψεις, με νοιάζει να χορεύεις! Μη φοβάσαι! Δεν έχεις άλλη επιλογή απ’ το να παλέψεις!

Και αυτό συνεχίζω να κάνω, να παλεύω! Φοβάμαι, ναι! Το παραδέχομαι! Δεν φοβάμαι τόσο τους ανθρώπους ή τις διάφορες καταστάσεις που μου -φαίνονται- δύσκολες, όσο ότι φοβάμαι εμένα την ίδια! Έχω πάντα την αμφιβολία αν θα τα καταφέρω να τα φέρω όλα εις πέρας. Και όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα ικανοποιητικό όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους γύρω μου. Αφού πιστεύω, το ξέρω πως μπορώ να καταφέρω πολλά και με το καλύτερο και άξιο τρόπο, πώς γίνεται λοιπόν να με “τρώνε” οι αμφιβολίες; Ανασφάλεια; Σίγουρα! Είναι πολλές!

Εδώ και πολύ καιρό ένιωθα πως από ‘δω και πέρα είμαι τελείως μόνη μου και θα πρέπει να συμβιβαστώ σε υπάρχουσες άδειες, κενές σκοτεινές καταστάσεις. Ίσως να έφταιγε που ήμουν χαμένη στην σιωπή, σε αναπάντητα γιατί, σε εξηγήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ, σε μπερδεμένα συναισθήματα και ένα “Επίσημο Τέλος” που δεν γράφτηκε έτσι όπως θα έπρεπε να γραφτεί.

Και όλα αυτά ευτυχώς(!) “ως δια μαγείας”  βρήκαν το σωστό δρόμο, την κατάλληλη στιγμή και το πιο σημαντικό, δεν άφησαν καμία πίκρα! Όλα τόσο ξεκάθαρα πια! Γιατί: “Όταν τα πράγματα ξεκαθαρίζουν με -ειλικρίνεια, σεβασμό και αγάπη- τότε αυτό που μένει στο τέλος είναι μια γλύκα και όχι μια πίκρα! Και να νιώθουμε μόνο ευγνωμοσύνη και τίποτα άλλο...!” Αυτό νιώθω πλέον, μια ευγνωμοσύνη για όλα, ακόμα και για τις πιο σιωπηλές πικρές στιγμές!

Και ξέρεις τι άλλο νιώθω; Ελεύθερη! Νιώθω ελεύθερη εσωτερικά μέσα μου! Τα δεσμά των μπερδεμένων συναισθημάτων έχουν σπάσει! Βέβαια υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάντα κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα, όμως δεν θα είναι πια μπερδεμένα. Νιώθω σαν να έχει φύγει ένα βάρος από μέσα μου από τα τόσα που έχω και αυτό σημαίνει πως βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο. 

Σήμερα (χθες δηλαδή) έχουμε 30 Ιανουαρίου, αύριο (σήμερα δηλαδή) έχουμε 31 του μηνός που σημαίνει κάνεις μια καινούργια αρχή! Χαράζεις από ‘δω και πέρα τη δική σου πορεία και αφήνεις πίσω σου τα χαμένα χρόνια. Προσπάθησε να ζήσεις πράγματα που επιθυμείς! Να αγαπήσεις και να κρατήσεις κοντά σου ανθρώπους που αγαπάς, που τους νοιάζεσαι, εφόσον αισθάνονται κι εκείνοι το ίδιο. Θέσε όμως τους δικούς σου όρους και κανόνες και τράβα μπρος και μη φοβάσαι τίποτα….

Ναι! κάνω μια καινούργια αρχή στη Ζωή μου! Αν και εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται αυτή η αλλαγή, γιατί είναι κυρίως εσωτερική, μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά πως είμαι έτοιμη για πολλά, για τα καλύτερα, για τα πιο Ⓐισιόδοξα, τα πιο χαρούμενα, τα πιο μη μοναχικά. Δεν χρειάζεται να Φιλοσοφώ τόσο τα πράγματα και φυσικά ούτε να σκέφτομαι τόσο πολύ! Πρέπει να αφεθώ, να ανοίξω πόρτες, να χτίσω γέφυρες, να ρισκάρω, να αρπάξω ευκαιρίες…

Η Ζωή είναι μικρή, τόσο δα μικρή και σύντομη Φίλη μου! Αλήθεια τι περιμένουμε; Να έρθουν τα πράγματα όπως τα θέλουμε; Μην γελιόμαστε! Τίποτα δεν έρχεται όπως το θέλουμε! Όπως επίσης, για όλα δεν υπάρχει πάντα ο κατάλληλος χρόνος! Ή θέλεις ή δεν θέλεις! Ή μπορείς ή δεν μπορείς! Οι ευκαιρίες δεν μας παρουσιάζονται κάθε μέρα και συχνά! Όπως επίσης, δεν υπάρχει παντοτινή υπομονή και κατανόηση σε όλους και σε όλα.     

Όταν έρχεται ένα “Επίσημο Τέλος” και έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου συναισθήματα, “θέλω” και λοιπές “υπαρξιακές ανησυχίες(που λέει ο λόγος) τότε μόνο μπορείς να προχωρήσεις στη Ζωή σου και να κάνεις μια πραγματικά καινούργια αρχή!

Αύριο, σήμερα, είναι μια άλλη μέρα! Μην μείνεις στην όποια πίκρα! Μην μείνεις στο ότι δεν συνέβη! (όπως είχε πει και ο σπουδαίος Νίκος Καζαντζάκης: “Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά.”) Μείνε στην γλύκα και στο ότι δεν ήταν γραφτό τελικά να συμβεί! Πήγαινε παρακάτω, για άλλα, για καλύτερα και Καλή Καρδιά! Και η προσπάθεια είναι υπερ-αρκετή!      






📌Διαβάστε το part1:
📌Διαβάστε το part2:
Συλλέγω Στιγμές #23: Ένα Τέλος - Μια Νέα αρχή!Ⓐ (part2) (31/01/2014)




________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserve

16 σχόλια :

  1. τι ομορφο και αισιοδοξο κειμενο, σε γεμιζει δυναμη.. ναι..
    ευχομαι στην καινουργια αρχη που θα κανεις, να εισαι ακομα πιο χαρουμενη και αποφασισμενη για τις καινουργιες αλλαγες στην ζωη σου, και να μην αφησεις κανενα φοβο να σε παρει απο κατω. σε φιλω γλυκα
    καλο σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *siren girl, σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ! Μακάρι κανέναν φόβο να μην αφήνουμε να μας πάρει από κάτω! Λέω πάντα: "Τους φόβους σου να τους κοιτάς κατάματα και να τους νικάς!" Αυτό πρέπει άλλωστε!
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα Φίλη μου!

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου, καμιά φορά βιαζόμαστε να δούμε αποτελέσματα σε αυτό που περιμένουμε... Η ζωή όμως έχει τους δικούς της ρυθμούς. Βάλε από εδώ και πέρα καλά στο νου σου πως "όλα γίνονται στο δικό τους χρόνο", κι απόλαυσε την κάθε σου μέρα σα να είναι μία καινούργια αρχή. Πάντα, μα πάντα, αν έχεις υπομονή θα δικαιώνεσαι.
    Σε φιλώ! και χαίρομαι για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Εύα μου, ναι είναι αλήθεια ότι βιαζόμαστε να δούμε αποτελέσματα αλλά δεν γίνεται αυτό σύντομα...
      Ξέρω πως όλα (ή μάλλον όχι ΟΛΑ) γίνονται στο δικό τους χρόνο και δεν πρέπει να βιαζόμαστε... αλλά δεν πρέπει και να περιμένουμε πολύ πότε να έρθει η κατάλληλη ώρα, έτσι δεν είναι; Ναι! πρέπει να απολαμβάνουεμ την κάθε μέρα σαν να είναι όχι η τελευταία (που λένε πολλοί) μια καινούργια μέρα! Ευτυχώς έχω γαιδουρινή υπομονή... οπότε πιστεύω πως θα δικαιωθώ κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ Εύα μου! Πάντα ο τρόπος σκέψεις σου και οι απόψεις σου με βοηθάνε.... Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Μαρία σε καταλαβαίνω, νιώθω πολλές φορές αυτές τις αμφιβολίες. Ο τίτλος της ανάρτησης αυτή όμως είναι περίπου ο τίτλος του μπλογκ μου. Θέλω να πιστεύω ότι ναι, κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή, αλλιώς την κάτσαμε τη βάρκα που λένε!

    Καλό μήνα και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου, αμφιβολίες δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν!
      Μωρέ, σίγουρα κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή, αρκεί να την βλέπεις αυτή την νέα αρχή! Στο χέρι μας είναι τελικά!
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

      Διαγραφή
  4. καλημερα! καλο μηνα!
    δε θα πω πολλα!
    εξαιρετικο κειμενο!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι μπράβο το κορίτσι μου!
    Αφού είσαι δυναμική! :)))
    Έχεις πάντα τη ψήφο εμπιστοσύνης μου!
    Φιλιά πολλά!

    Χαίρομαι να σε βλέπω να βρίσκεις την άκρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αριστέα μου, δυναμική είμαι αλλά ώρες-ώρες δεν ξέρω γιατί πέφτω και δεν πιστεύω στον εαυτό μου!
      Προσπαθώ να βρω την άκρη μου...
      Τέλος πάντων, μου δίνεις κουράγιο! Χαχα!
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  6. Αισθανομαι σαν να εγραψα εγω αυτο το κείμενο.. τα λογια σου ειναι ακριβως αυτα που παιδευομαι και εγω να αποτυπωσω στο δικο μου μυαλο.. Κατι ομως με κραταει πισω.. Σκεφτομαι συνεχεια, λεω στον εαυτο μου.. Μαρια..Εισαι δυνατή. Πάλεψε.. Η ζωη ειναι γλυκια και σε περιμενει να την ζησεις. Οπως σου αξιζει.. Τα καλυτερα θα ρθουν.. Το ελπιζω ! Να εισαι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Καλώς το Μαράκι!
      Μαράκι μου, να παλέυεις και να χαμογελάς και ν ασκέφτεσαι όχι υπερβολικά πολύ και πάντα να τα βλέπεις, όσο μπορείς, θετικά τα πράγματα και θα δεις! Τα καλύτερα θα 'ρθουν!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

      Διαγραφή
  7. Πολυ αισιοδοξο κειμενο ειδικα στο τελος!
    Σου ευχομαι να εχεις οντως μια πολυ ομορφη αρχη για ενα μελλον οπως το ονειρευεσαι!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Ελευθερία μου, σ' ευχαριστώ πολύ!
      Πάντα στο τέλος, αφήνω τα πιο αισιόδοξα μηνύματα, όπως στις εκθέσεις που γράφω στο σχολέιο! Χαχαχα! Έτσι λένε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes