🎬Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (2018)

Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (2018)Ο ΑΝΤ1 πριν μερικές ώρες πρόβαλε την αριστουργηματική ταινία Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show  με πρωταγωνιστή τον πολυμορφικό (εγώ τουλάχιστον έτσι τον χαρακτηρίζω) -και αγαπημένο μου- ηθοποιό Jim Carrey. Επειδή η συγκεκριμένη ταινία είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, δεν θα μπορούσα να μην ξανά-γράψω γι’ αυτήν. Και λέω να “ξανά-γράψω”, αφού ήδη σας έχω μιλήσει λίγο γι’ αυτήν, αφού την είχα προσθέσει στις πέντε πιο αγαπημένες μου ταινίες στην στήλη “Top 5 Favorites# ”.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό post! 


Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (2018)

H υπόθεση της ταινίας: 
“Ο Τρούμαν είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη. Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία, επιστρέφει σπίτι στην καλοσυνάτη σύζυγό του και οι σχέσεις του με τους γείτονές του είναι άψογες. Όμως τώρα τελευταία, ο Τρούμαν δεν φαίνεται και τόσο ευτυχισμένος από την ζωή του. Η επιθυμία του είναι να γνωρίσει τον κόσμο δηλαδή να εγκαταλείψει την φιλήσυχη «στέγη» του. Όταν ξαφνικά το επιχειρεί, τα πάντα θα ανατραπούν καθώς ο Τρούμαν θα συνειδητοποιήσει πως η ζωή του δεν είναι και τόσο... «αληθινή» όσο νόμιζε μέχρι τώρα...”


*Το τρέιλερ της ταινίας:

Σκηνοθεσία: Peter Weir
Παίζουν: Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone, Brian Delate


   Μια ταινία που λατρεύω και πάντα-όσες φορές κι αν την έχω δει- με καθηλώνει και με συγκινεί το ίδιο, όπως την πρώτη φορά. Μια ταινία που είναι κάτι περισσότερο από αριστούργημα, είναι -ίσως- ένα έργο τέχνης. Μια ταινία που όταν κυκλοφόρησε το 1998, ήταν μπροστά από την εποχή της. Τόσο μπροστά σε σημείο να “προφητεύει” αυτό που μετά από λίγα χρόνια θα συνέβαινε με τα διάφορα reality shows στην τηλεόραση αλλά και εκτός τηλεόρασης. Είναι σαν μια ειρωνεία, γιατί όπως είχα γράψει σ’ αυτό ΕΔΩ το post στις 26/6/2011: “τελικά ο κινηματογράφος εμπνέεται από τη Ζωή ή η πραγματικότητα μπορεί να φτάσει τον κινηματογράφο; Ιδού η απορία!!!”


   Η συγκεκριμένη ταινία (με ένα ευφυΐας σενάριο, ωραία φωτογραφία…  αλλά και με ένα εκπληκτικό soundtruck) έχει χαρακτηριστεί “η καλύτερη ταινία των “90ς” και δικαίως! Τα αμέτρητα μηνύματα που δίνει η ταινία, είναι τόσα πολλά, αλλά δυστυχώς μας δείχνει και την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που σήμερα εν έτη 2014 (δεκαέξι χρόνια μετά την προβολή της ταινίας) είναι ακόμα πιο ρεαλιστική και από την ίδια την ταινία. Μια ταινία που απλά  εμπνέει και σε εμπνέει… και σου λέει “κατάμουτρα” πως: “Όσο κι αν το παίζεις “Θεός”, όσο κι αν προσπαθείς να “σκηνοθετήσεις” τη Ζωή του “άλλου” (που είναι καθαρά αυτός που είναι και δεν ακολουθεί κανένα μα κανένα σενάριο), στο τέλος αυτός ο “άλλος” θα δώσει και το (δικό του) Φινάλε και όχι εσύ.”   


Ο εκπληκτικός -και παρεξηγημένος εγώ θα έλεγα- Jim Carrey (που λατρεύω, συμπαθώ και γουστάρω απίστευτα) δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, κλέβει την παράσταση και είναι τόσο διαφορετικός από τα συνηθισμένα. Ένας Jim Carey, που βλέπεις ότι πέρα από φοβερός κωμικός ηθοποιός (με τις αστείες και υπερβολικές γκριμάτσες του) είναι συγκλονιστικός και ως ‘δραματικός’ ηθοποιός. Ένας ταλαντούχος και καθαρός ηθοποιός που αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά μόνο αυτό αλλά και πολλά παραπάνω!!! Και η φράση που είχε πει κάποτε σε μια συνέντευξή του, τα λέει όλα και μου ταιριάζει απόλυτα: 

“Μου αρέσει να εκπλήσσω όταν κάποιος πιστεύει ότι με έχει καταλάβει. Θέλω να κάνω κάτι ώστε να πουν “Μα στάσου! Αυτό δεν το περίμενα! Τι; Υποτίθεται ότι εσύ δεν μπορούσες να το κάνεις αυτό.”
 

  Βλέποντας λοιπόν την ταινία αυτομάτως περνάνε σκέψεις απ’ το μυαλό σου του τύπου ότι ίσως βλέπεις εσένα τον ίδιο μέσα σ’ αυτή την ταινία. Μπορεί και να ταυτίζεσαι με τον ίδιο των ήρωα και να βλέπεις/να βρίσκεις πολλά στοιχεία της ζωή του με τη δική σου… Φυσικά η Ζωή μας δεν είναι βάση σεναρίου, ούτε “χτισμένη” με σκηνικά, ούτε μεταδίδεται σε “ζωντανή μετάδοση”. Αναφέρομαι φυσικά στο ό,τι η Ζωή μας έχει καταντήσει να μας την ελέγχουν οι “άλλοι” παρά εμείς οι ίδιοι. Ελάτε τώρα, ας παραδεχτούμε ότι στην εποχή μας, είμαστε σαν πιόνια σε μια σκακιέρα και μας κινούν όσοι έχουν να επωφεληθούν από εμάς. Εκτός, κι αν αποφασίσεις (όχι από φιλοδοξία, που λέει σε κάποιο σημείο της ταινίας) να πάρεις στα χέρια σου τη Ζωή σου και να την “πλάσεις” όπως εσύ επιθυμείς… για σένα και μόνο για σένα. Να λες: Απλά, ΕΓΩ να είμαι ΕΓΩ!!!!”  Το θέμα είναι να μην φτάσεις στο σημείο να είσαι απλά ο κομπάρσος αλλά ο πρωταγωνιστής στη δική σου Ζωή και γενικά στη Ζωή. 


Εγώ απλά αναρωτιέμαι:
Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (2018) 
  Αν βρεθείς μπροστά σε μια πόρτα (όπως στην τελευταία σκηνή) που ξέρεις ότι οδηγεί στην «ελευθερία», στην «ευτυχία», στην αναζήτηση των δικών σου «επιθυμιών» και «ονείρων» -σου-, θα έχεις τη δύναμη να επιλέξεις να την ανοίξεις ή από φόβο θα μείνεις απλά να την κοιτάς;

Εγώ για εμένα προσωπικά, την έχω την απάντηση και ξέρω ήδη ποια θα είναι η επιλογή μου, απλά ψάχνω να βρεθώ μπροστά σε μια τέτοια πόρτα… εδώ και πολλά χρόνια. (και τα κατάφερα τελικά αυτή την πόρτα να την ανοίξω τον Απρίλιο του 2022)


   Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο με την τελευταία-συγκλονιστική (πάντα με συγκινεί) σκηνή της ταινίας ή απλά με το τέλειο, ονειρικό και ό,τι καλύτερο έχουμε δει φινάλε …με υπόκλιση. Κρατήστε την γνωστή ατάκα δια στόματος -Jim Carey- που απλά είναι η πιο σωστή απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ο ήρωας της ιστορίας στον … ‘δημιουργό’ του:

Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (2018)
“In case I don't see you, good afternoon, good evening and goodnight!”
(Σε περίπτωση που δεν σας ξαναδώ, καλησπέρα σας, καλό απόγευμα και καλό βράδυ!)
 
  Δείτε στο βίντεο την τελευταία πάνω σκηνή της ταινίας.

 




________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserve

12 σχόλια :

  1. δεν την εχω δει...
    ωραια φαινεται...
    οταν τη δω θα σου ω!

    φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική, εσύ που σου αρέσει να βλέπεις ταινίες, αυτή την ταινία (αριστούργημα θα πω) ΠΡΕΠΕΙ να τη δεις! (και μου κάνει εντύπωση που δεν την έχεις δει!)
      Όταν τη δεις, να περάσεις από 'δω να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα γίνω ποτέ ο κομπάρσος στη ζωή μου!
    (Άσχετο: χθες είχα πάρει τα dvd μου και πήγαμε στο σπίτι της κολλητής μου! Μετά από πολλέέέές πίτσες, είδαμε "Sweeney Todd" και στο καπάκι "The Perfect Storm"... Το θέμα είναι πως όταν βρισκόμαστε εμείς, μπορούμε να στείλουμε πολύ κόσμο στο ψυχιατρείο, οπότε απλά θα σου πω πως ρίξαμε πολύ γέλιο!!! Τόσο γέλιο, που μάλλον πρέπει να τις ξαναδώ για να τις πάρω λίγο πιο... σοβαρά!!!)
    ;-)
    Καλή εβδομάδα, ομορφιά μου!!!
    ΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γιάννα μου, εγώ προσππαθώ να μη γίνω και είμαι σε πολύ καλό δρόμο!
      Καλά, σ' αυτές τις δυο ταινίες (ειδικά τη δεύτερη) ρίξατε γέλιο; εγώ πάλι δάκρυ και πάλι δάκρυ!
      Αλλά από την άλλην, μου έχει συμβεί να δω μια "δραματική" ακόμα και
      "θρίλερ" ταινία και σε όλη τη διάρκεια, να πέφτω στα πατώματα απ' τα γέλια! Οπότε, I can feel you my Dear!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Την είχα δει και ομολογώ ότι μπήκα σε πολλές σκέψεις. Προσπαθώ να μπω στη θέση του πρωταγωνιστή, πώς θα ένιωθα αν καταλάβαινα ότι όλος μου ο κόσμος είναι σκηνοθετημένος; Άγρια πράγματα. Και σίγουρα σωστό αυτό που λες ότι καμιά φορά φοβόμαστε να ανοίξουμε την πόρτα..

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου Hengeo, μα αν αυτή η ταινάι δεν μας έβαζε σε "σκέψεις", νομίζω κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Νομίζω πως δεν πρέπει να φοβόμαστε να ανοίγουμε πόρτες, ούτε και να κλέινουμε όταν πρέπει... για το δικό μας καλό!

      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Μαρία μου είναι και δική μου αγαπημένη ταινία! Σίγουρα σε μια δική μου πεντάδα θα ήταν μέσα!
    Είναι από τις πιο δραματικές ταινίες που έχω δει, ο Κάρεϊ απίστευτος και τα μηνύματα ...πολλαπλά!
    Την έχασα απόψε αλλά ευτυχώς την έχω δει 3-4 φορές!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αριστέα μου, ήμουν σίγουρη ότι θα είναι και δική σου αγαπημένη!
      Φιλιά πολλά και Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  5. Την είχα δει αυτή τη ταινία και γω...πολύ ωραία ταινία αρχή-μέση-τέλος...

    ΛΙΛΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ)
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2014/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου, έτσι ακριβώς! Μια "πολύ ωραία ταινία με αρχή-μέση-τέλος"!
      Τον είδα τον διαγωνισμό σου! Τέλεια ιδέα!
      Σου άφησα σχόλιο!

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ καλή. Σ'αυτό το ρόλο ξεχώρισε για ακόμη μια φορά το ταλέντο του Jim Carey...Ένας "κωμικός" που τα καταφέρνει ίσως και καλύτερα σε ταινίες όχι και τόσο "κωμικές"...υπέροχη επιλογή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Στεφανία, συμφωνώ απόλυτα σε ό,τι έγραψες!
      Το ταλέντο του Jim Carrey και ο ίδιος είναι παρεξηγημένος!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes