⌛Keep a 5 Year Journal 2015: 365 συλλεκτικές ερωτοαπαντήσεις και το ...ταξίδι ξεκινά!

⌛ Keep a 5 Year Journal 2015: 365 συλλεκτικές ερωτοαπαντήσεις και το ...ταξίδι ξεκινά!


  Μπορεί γύρω μας, μακριά μας, κοντά μας, δίπλα μας να συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα (βλέπε την περασμένη Παρασκευή 13/11 το τρομακρατικό χτύπημα στο Παρίσι) που μας ξεπερνάνε και μας προκαλούν το λιγότερο θλίψη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε, ο καθένας μόνος του για να μπορέσουμε στη συνέχεια να γίνουμε μια γροθιά, "μαζί", αν μπορούμε κι αν επιτέλους λειτουργήσουμε για το κοινό καλό. Δεν θα πω περισσότερα, διότι, πρώτον, ήδη έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά και καλό είναι να μείνουμε ψύχραιμοι για ό,τι άλλο ακουλουθήσει και δεύτερον, δεν είμαι και τόσο στις καλές μου και ό,τι σοβαρό γράψω για τα όσα συμβαίνουν, φοβάμαι πως θα είμαι περισσότερο σκληρή (γιατί είμαι ήδη εξοργισμένη!) από όσο πρέπει.

   Γι' αυτό, λέω τη "θλίψη" μου για τα δικά μου και για όσα συμβαίνουν (ή πρόκειται η ζωή να μας φέρει, μιας και δεν είναι και στο χέρι μας να αποφασίζουμε τι να μας φέρει και τι όχι!) να την εξοντώνω με αυτό που ξέρω πολύ καλά να κάνω, με την δημιουργικότητα, με το γράψιμο. Και αυτές τις ημέρες που δεν έχω γράψει εδώ στο blog μου (ευτυχώς υπάρχει και το fb και κάπως τα λέω ...Εγώ τώρα!) πολύ με χαλάει και πολύ μου έχει λείψει. 

  Και σήμερα λοιπόν, ξεκινάω ένα νέο project που έχει τον τίτλο "Keep a 5 Year Journal: 365 days" που το είδα στο blog της Μάρθας, που εκείνη το είδε από ΕΔΩ, της άρεσε και έτσι το ξεκίνησε και έσπρωξε κι άλλους bloggers να την ακολουθήσουν. Δεν είναι δύσκολο, δεν είναι όμως κι εύκολο! Δεν είναι απλό αλλά με ιντριγκάρει όλη η ιδέα το να απαντάς καθημερινά στην καθημερινή ερώτηση μέχρι να ολοκληρώσεις όλο τον εκάστοτε μήνα και σιγά-σιγά να απαντήσεις και στις 365 ερωτήσεις. Δηλαδή θα έχεις δημιουργήσει ένα τύπου ημερολόγιο του χρόνου με ερωτήσεις-απαντήσεις που αφορούν εσένα και την καθημερινότητά σου ή και γενικές. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Και μετά από ένα χρόνο να βλέπω τι είχα γράψει! Αυτό ειδικά με εξιτάρει περισσότερο! Βέβαια, το project αυτό λέει ότι διαρκεί 5 χρόνια(;!) και δεν ξέρω πόσο συνεπής θα είμαι και σε τι κατάσταση θα είμαι αλλά Εγώ το ξεκινάω και όσο πάει και όπου πάει και όσο αντέξω. Δεν το κάνω με πίεση, ούτε με άγχος αλλά το βλέπω σαν ένα ακόμη ωραίο παιχνίδι στην blogόσφαιρα. Το σίγουρο είναι ότι θα μαζέψω πολλές συλλεκτικές στιγμές!


  Να, ας πούμε, εδώ και περίπου 2 μήνες έχω ξεκινήσει στο προφίλ μου στο fb να ανεβάζω, καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά, status με το hashtag "flashback_post#" (όσοι με παρακολουθείτε τα βλέπετε) με τις αναρτήσεις από το 2010-2014 που είχα ανεβάσει στο blog την αντίστοιχη μέρα. Είναι μια πολλή καλή ευκαιρία να ξανά διαβάσω (όπως και το κάνω!) τι είχα γράψει την τάδε μέρα, τον τάδε χρόνο. Ωραία αίσθηση, απ' όλες τις πλευρές κι αν το δω. Θέλετε από πλευρά γραψίματος (σίγουρα καλυτέρεψα), από πλευράς αισθητικής, από πλευράς ψυχολογικής κατάστασης και σκέψεων; Και κυρίως, δεν μετανιώνω για τίποτα μα για τίποτα από όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα. Έτσι ένιωθα τη δεδομένη στιγμή κι έτσι έγραφα! Και πολλές απόψεις μου, σταθερές και τα λόγια μου να συμπίπτουν με τις πράξεις μου. Ε, νιώθω μια μικρή περηφάνια για τον εαυτό μου, δεν το κρύβω! Χαχα! (Ας πω και μια καλή κουβέντα στον εαυτό μου, γιατί πολύ με έχω ρίξει τελευταία.)

  Οπότε, το project της Μάρθας το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και είπα να το ξεκινήσω κι Εγώ. Μόνο που θα μου επιτρέψει να το διαμορφώσω όπως με βολεύει για να είμαι εντάξει στην πραγματοποιήσή του. Μάλλον, δεν θα δημοσιεύω κάθε μέρα την ερώτηση με την απάντηση μου (γιατί σίγουρα κάποιες μέρες θα έχω μια άλλη ανάρτηση να ανεβάσω από όσα 'σκέφτομαι και γράφω') αλλά να το κάνω μια φορά την εβδομάδα (ας πούμε μια καλή μέρα είναι η Κυριακή) μαζεύοντας τις 7 ερωτοαπαντήσεις της εβδομάδας. Κάθε μέρα θα 'απαντάω' στο πρόχειρο  την κάθε ερώτηση και θα σας τις παρουσιάζω όλες μαζί κάθε Κυριακή σε μια ανάρτηση. Μετά τέλος του μήνα, πάλι με μια ανάρτηση θα σας παρουσιάζω και τις 30-31 ερωτοαπαντήσεις μου για τον μήνα που πέρασε. Πώς κάνω με την στήλη "✎All posts of the month" που σας παρουσιάζω όλες τις αναρτήσεις που έχουν ανέβει τον περασμένο μήνα; Ακριβώς κάτι τέτοιο! Νομίζω έτσι ούτε άγχος θα έχω και πιο λειτουργικό θα είναι για μένα και για σας και πιο διασκεδαστικό. Ε, και μετά από ένα χρόνο, έτσι ή αλλιώς θα βλέπω τι είχα γράψει ...Εγώ το ανήσυχο μυαλό.

 Προς το παρόν -επειδή πολλά έγραψα πάλι- έκανα μια εισαγωγή του ξεκινήματος μου πάνω σε αυτό το project. Αύριο ή μεθαύριο θα ανεβάσω απαντώντας τις πρώτες 16-20 ερωτήσεις του Νοεμβρίου και σιγά-σιγά, αν όχι από αυτό τον μήνα, σίγουρα από τον επόμενο θα μπω σε σειρά. 


⌛ Keep a 5 Year Journal 2015: 365 συλλεκτικές ερωτοαπαντήσεις και το ...ταξίδι ξεκινά!

  Η λίστα με τις 30 ερωτήσεις του Νοεμβρίου 2015.




Διαβάστε επίσης:
_____________________

Όλες οι αναρτήσεις του project "Keep a 5 Year Journal: 365 days"
Όλα τα Tag του blog!
Όλα τα δικά μουTag!
Διαβάστε διάφορα Project μου:
Top 5 Favorites
Project Blogger:
Secret Spring Circles
ακούω-βλέπω-συλλογίζομαι
24 Days Challenge
Η στιγμή σας με ένα ποίημα
Diary of Bliss
Hi-5 Φώτο
My #100happydays






_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

18 σχόλια :

  1. Πόσο χαίρομαι που σας παρέσυρα!! Δεν το περίμενα γιατί δεν είναι κάτι εύκολο, θέλει συνέπεια! :)
    Βασικά είναι περισσότερο προσωπικό, πχ εγώ επέλεξα να δημοσιεύω ελάχιστες ημέρες και όχι όλες του μήνα γιατί είναι άλλος ο σκοπός του! Καλή εβδομάδα σκορπίνα μου και καλή δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας παρέσυρες... και την Μαρία κι εμένα.... είναι όμως και τόσο ενδιαφέρουσα ιδέα!
      Νομίζω, θα βγει κάτι πολύ ωραίο από όλο αυτό! (όπως έγραψε ήδη η Μάρθα)
      Καλή και ήρεμη εβδομάδα να έχουμε! ☺ღ

      Διαγραφή
  2. Καλά, πάει το πρώτο μου σχόλιο, το πήρε ο άνεμος... :(

    Έλεγα πως άκουσα ταξίδι και ήρθα κι εγώ! Και πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον και περιμένω να το δω. Επίσης εύχομαι να περάσει ήσυχα η σημερινή μέρα (και νύχτα) στην Ελλάδα, καθότι έχουμε κακό ιστορικό προηγούμενο.. Σε φιλώ Μαράκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, είναι ένα άλλο είδος ταξίδι αλλά πιστεύω ότι θα σου αρέσει γιατί θα είναι κομμάτια δικά μου αυτού του ταξιδιού...
      Κι Εγώ εύχομαι (όπςω το έγραψα και στο προφίλ μου στο fb) να περάσει ήσυχα με σύνεση και ψυχραιμία από όλους μας αυτή η μέρα (και νύχτα) γιατί είναι από μόνη της μια δύσκολη μέρα! Μακάρι!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου και τα φιλιά μου Πέτρα μου!

      Διαγραφή
  3. Ερωτοαπαντησεις που μας φερνουν πιο κοντα.
    Πραγματικα ειναι σουπερ η ιδεα αλλα δεν ειναι ευκολο και λογο συνεπειας και λογο του οτι πολλοι ανθρωποι δεν μπορουν να μοιραζονται ευκολα τη καθημερινοτητα και κατι πιο προσωπικο τους
    Ακομη κι αυτο θελει την απαιτουμενη μαγκια.
    Καλημερα Μαρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Κική μου, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, να πω ότι Εγώ έχω αυτή την μαγκιά; (το έχω από τη φύση μου, δυστυχώς, τι να κάνω;!) Νομίζω το έχετε καταλάβει!
      Θα είναι όμως ένα πολύ ωραίο, ευχάριστο και ναι κάπςω προσωπικό ταξίδι με ωραίες συλλεκτικές στιγμές, όπςω είναι και το blog μου!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου Κική μου!

      Διαγραφή
  4. Πολύ χαίρομαι που θα το ακολουθήσεις κι εσύ Μαράκι μου!! :) Ξέρω πως θα είναι δύσκολο για 5 χρόνια, αλλά όσο μπορούμε ας το προσπαθήσουμε!!
    Θα περιμένω να δω τις απαντήσεις σου!!
    Φιλάκια πολλά! Καλή σου μέρα!!!!!❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου, ναι είναι δύσκολο για 5 χρόνια αλλά ας είμαστε καλά και όπου και όσο πάει!
      Το ταξίδι έχει σημασία και είμαι σίγουρη ότι θα είναι υπέροχο και θα συλλέξω πάλι όμορφες στιγμές!
      Εδώ θα είμαστε να μοιραζόμαστε ...στιγμές μου!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου Αναστασία μου!
      Τα φιλιά μου! ❤

      Διαγραφή
  5. Καλά κάνεις και δεν απορρίπτεις τίποτα από τη Μαρία του χτες!
    Στο μεταξύ χαμπάρι δεν έχω πάρει στο ΦΒ για τις παλαιότερες αναρτήσεις. Βλέπεις μπαίνω τόσο λίγο μέσα στο φέις!
    Ό,τι κι αν κάνεις σε διαβάζω οπότε θα τις βλέπω τις απαντήσεις σου και σε αυτό το πρότζεκτ!
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν απορρίπτω, δεν απορρίπτω... τίποτα! Έχουεμ και μια προσωπικότητα... καταλαβαίνεις...! Χαχα!
      Α, δεν πειράζει που χάνεις τις αναδρομές μου στο fb, κάτι θα σκεφτώ για να τις διαβάζεται από 'δω μέσα! Τι μωρέ; έτσι θα σας αφήσω;!!! Εδώ γύρω είμαστε όλοι μας Αριστεά μου... δεν χανόμαστε. Καλά να είμαστε......
      Τα φιλιά μου και την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή
  6. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο μεγάλη συμμετοχή!!
    Είστε καταπληκτικές!
    Λοιπόν αυτό με την μια εβδομάδα θα το κάνω κι εγώ! Μπορεί να γράφω κάθε μέρα στο tumblr αλλά τα θέλω και στο blog μου!
    Αναμένω λοιπόν τις εβδομαδιαίες σου απαντήσεις σου!!!!!!!
    Και εννοείται ότι δεν υπάρχει πίεση. Κι εγώ δεν έχω ιδέα αν θα το ολοκληρώσω στα 5 χρόνια, αν και κρυφός μου πόθος είναι να περάσω τα 5 χρόνια (εδώ γελάμε!!!)

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου, είσαι εσύ καταπληκτική, γιατί παίρνεις ή δημιουργείς ιδέες με ουσία και το κάνεις με τόσο πάθος και καλή διάθεση που δε γίνεται να μην ακολοθήσουν κι άλλοι. Αυτό είναι και το πολύ ωραίο στο blogging...!
      Κι Εγώ σκέφτομαι κάθε μέρα να γράφω στο προφίλ μου στο fb (tumblr δεν έχω αλλά έχω διαβάσει την ανάρτηση σου με τα συν αυτ΄ςη της πλατφόρμας και μου άρεσε!) και μετά όλες να τις ανεβάζω στο blog μου που όπως έχω ξαναπεί (και το γράφεις κι εσύ) θέλω να κρατάω αρχείο.
      5, περισσότερα ή όχι χρόνια, έχει τόσο σημασία; Καλά να είμαστε και όσο πάει. Μπορεί να ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας, έτσι δεν είναι;
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή
  7. Είμαι περίεργη να δω τις απαντησεις σου μικρη τρελοΜαρία :P Πάντως ειναι ομορφο Project για μια μικρη ενδοσκοπηση!
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, δεν μου αρέσει το "μικρή τρελό Μαρία", σας παρακαλώ Κυρία μου προτιμώ το "Μικρή ανήσυχη Μαρία" Χαχαχα!
      (δεν μπορείς να πεις, σιγά-σιγά η διάθεση μου φτιάχνεται)
      Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  8. Περιμένω πως και πως τις απαντήσεις σου γιατί σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσες και 100% Μαρία.
    Δεν ξέρω κι εγώ κατά πόσο είναι εφικτά τα 5 χρόνια, γιατί αλλάζει και ο ελεύθερος χρόνος με τον καιρό αλλά σίγουρα είναι μια ωραία ιδέα, γιατί βλέπεις που ήσουν, που ήθελες να πας, που βρέθηκες τελικά.
    Σε γλυκοφιλώ γλυκό κορίτσι!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και θα είναι ενδιαφέρουσες και ακόμα περισσότερο 100% Μαρία!
      Τι; κάποια άλλη θα σας παρουσίασω ξαφνικά; Ε, όχι! Έχουμε καλέ και μια προσωπικότητα επιπέδου Α! Χαχαχα!
      Να είσαι καλά Μαρινάκι μου!
      Σε φιλώ γλυκά και να έχεις ένα όμορφο βράδυ! :D

      Διαγραφή
  9. Μαρία μου Καλή Χρονιά!
    Εγώ δε πήρα μυρωδια τη συγκεκριμένη πρόκληση, αλλά δε τολμώ να το κάνω γιατί ξέρω οτι δε θα ήμουν συνεπής! Θαυμάζω αυτές τις μητέρες που τα κάνουν όλα! Μπράβο στη Μάρθα!
    Καλή επιτυχία κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου, συγγνώμη τώρα είδα το σχόλιο σου!
      Κι Εγω τη θαυμάζω την Μάρθα γιατί κάνει τόσα πολλά και με συνέπεια κι αγάπη ενώ έχει και την οικογένεια της.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes