📽Movie of Sunday! In Time Όταν ο κινηματογράφος υπερβάλλει ή μήπως όχι; Το χρήμα είναι χρόνος;

  Σήμερα Κυριακή, όπως κάθε Κυριακή πρωί, ήταν μέρα DVD. Έτσι λοιπόν, είχα ενοικιάσει από προχθές την ταινία In Time”. Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας, με πρωτότυπο (και ίσως επίκαιρο) σενάριο και με Πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο, κατά τ’ άλλα, Justin Timberlake. (ναι, ναι ο Justin Timberlake!!!)
 
In Time Movie


Όσες και όσοι έχετε δει την συγκεκριμένη ταινία θα γνωρίζετε για τι πρόκειται. Όσοι δεν την έχετε δει, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δείτε. Και σας αποκαλύπτω ότι έχει καλός τέλος, άρα δεν θα απογοητευτείτε  εσείς (μια από αυτούς κι εγώ!) που σας αρέσει να νικάνε “οι καλοί” και να υπάρχει “Happy End

Το story έχει να κάνει με την αντικατάσταση του χρήματος με τον χρόνο. Ο χρόνος είναι το ίδιο το χρήμα! Ο χρόνος είναι η ίδια η Ζωή! Έχει να κάνει με τους “φτωχούς μη έχοντες” να πεθαίνουν άδικα κάθε μέρα, αφού το μόνο που έχουν είναι “μια ολόκληρη μέρα”  και τους “πλούσιους έχοντες” να έχουν όχι απλά πλούτη αλλά και απεριόριστο χρόνο, άρα Ζωή! Με απλά λόγια, εδώ κολλάει άνετα το “ο χρόνος είναι χρήμα”.
 
  
   Βλέποντας λοιπόν την ταινία (πολύ ευχάριστα θα έλεγα) μια απ’ τις σκέψεις που έκανα είναι ότι η ΖΩΗ είναι τόσο πολύτιμη και τόσο λίγη που δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό το σπουδαίο δώρο που μας έχει δοθεί. Ούτε ζούμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ούτε γευόμαστε όλα αυτά που έχουμε στο έπακρον! Πιστεύω ότι όλοι μας νομίζουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα και όλα αυτά που έχουμε (και ειδικά τη Ζωή μας) είναι δικά μας. Δεν είναι όμως έτσι! Αλλά αυτό το συνειδητοποιούμε όταν μας πλησιάζει ή μας επισκέπτεται (με κάποιον τρόπο) ο θάνατος! Είναι μια πικρή αλήθεια, το ξέρω! Αλλά είναι η αλήθεια και πλέον (στην εποχή που ζούμε) οι αλήθειες πρέπει να λέγονται! Τέρμα τα ψέματα!

Ναι, το σενάριο της ταινίας (ως μια ταινία Επιστημονικής Φαντασίας) είναι μακριά (στο 2012 που ζούμε) από την πραγματικότητα. Ναι, για μία ακόμη φορά βλέπουμε στον Κινηματογράφο σενάρια που λες πως αυτά δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα, πως όλα είναι στην σφαίρα της φαντασίας ενός σεναριογράφου, ενός σκηνοθέτη. Αλλά, (για μία ακόμη φορά) αναρωτιέμαι:τελικά ο κινηματογράφος εμπνέεται από τη Ζωή ή η πραγματικότητα μπορεί να φτάσει τον κινηματογράφο; Ιδού η απορία!!!” Στο παρελθόν, σε ένα άλλο μου post, (διαβάστε εδώ) για μια άλλη ταινία που είχα δει, (πάλι Επιστημονικής Φαντασίας) είχα αναρωτηθεί το ίδιο πράγμα. Και εκμυστηρεύομαι μία ακόμη σκέψη μου, λέγοντας: “ο κινηματογράφος υπερβάλλει ή μήπως όχι;” Αυτό που μπορώ να πω και μάλιστα χωρίς φόβο είναι ότι “σ’ αυτή τη Ζωή, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Από τη Ζωή αυτή περιμένω τα ΠΑΝΤΑ & ΤΙΠΟΤΑ!”
 
 Movie Films

Κλείνοντας, έχω να πω ότι δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο καλή η ταινία και επίσης δεν περίμενα ότι ο Justin Timberlake όσο ασχολείται (και) με την ηθοποιία / υποκριτική τόσο και καλύτερος γίνεται ή τουλάχιστον αυτό που κάνει, το κάνει αρκετά καλά. Αν και θεωρώ ότι μια τέτοια ταινία, θέλει και τον ανάλογο ηθοποιό. 

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία ΕΔΩ!

 


 
 
 
Διαβάστε επίσης:
-----------------
►Ενότητα Κινηματογράφος: 📂Αρχειοθήκη: 📽Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα 
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie Reviews
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie in Cinema Κριτική
►Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Κινηματογράφος/Cinema
 
 
 
 
Μαρία / Maria
 
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2013
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

1 σχόλιο :

  1. Πολλές ευχές για ένα όμορφο Πάσχα… Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes