Diary of Bliss 2012: 4η Εβδομάδα! “Δεν έχει σημασία…!”

Diary of Bliss 2012

Αυτή η εικόνα είναι η επίσημη του "Diary of Bliss"


*Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς είναι το "Diary of Bliss".
*Διαβάστε ΕΔΩ το Diary of Bliss: 1η Εβδομάδα! “Το τηλεφώνημα”…
*Διαβάστε ΕΔΩ το Diary of Bliss: 2η Εβδομάδα! “Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε”…
*Διαβάστε ΕΔΩ το Diary of Bliss: 3η Εβδομάδα! “Τίποτα το ιδιαίτερο αλλά είμαι καλά και το εννοώ!”…


Diary of Bliss: 4η Εβδομάδα! “Δεν έχει σημασία…!”

 
Σιωπή

Και ενώ μέχρι προχθές -που λέει ο λόγος- σου πήγαιναν όλα καλά, ή τουλάχιστον ένιωθες καλά και χαμογελούσες και έβλεπες κατά κάποιον τρόπο πιο θετικά τα πράγματα, να σου πάλι η κακιά η ώρα, οι αδικαιολόγητοι αλλά παντοτινοί Φίδια Εχθροί σου να σου τσακίζουν την όποια χαρά… και να σου ποδοπατούν την αξιοπρέπεια πρώτα απ’ όλα με πράξεις κι ύστερα με λόγια. Και ξέρεις! τα λόγια αν ειπωθούν δεν παίρνονται πίσω ούτε με μια απλή συγνώμη ούτε ακόμα και γονατιστός να ζητήσεις συγχώρεση. Για την ανθρώπινη συμπεριφορά & τον διαχωρισμό, γι’ αυτά θα ήθελα να σας μιλήσω… γι’ αυτά που έχουν δει τα μάτια μου και έχουν ακούσει τα αυτιά μου!

Δεν έχει σημασία αν δεν ενοχλείς κανέναν! Δεν έχει σημασία αν δεν παίρνεις πλέον μέρος στις συζητήσεις, στους καβγάδες, στις αποφάσεις (ακόμα και να σε αφορούν) και σε όλα αυτά που έχεις το δικαίωμα να πάρεις θέση! Δεν έχει σημασία αν έχεις αποφασίσει ότι ΔΕΝ θες να ασχοληθείς ξανά με πράγματα, καταστάσεις και κυρίως ανθρώπους που είναι “Τοίχοι”  και ΔΕΝ βλέπουν, Δεν ακούν & κυρίως ΔΕΝ νιώθουν τίποτα. Δεν έχει σημασία αν έχεις επιλέξει να απέχεις απ’ όλα αυτά, γιατί ξέρεις πως ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν πεις… ακόμα και να ζητήσεις να μην σε ανακατέψουν στις υποθέσεις τους (είπαμε ακόμα και να σε αφορούν) ξέρεις πως στο τέλος  εσύ θα βγεις  λάθος, άδικα κατηγορούμενη και μπλεγμένη χωρίς να φταις. Όχι, δεν έχει καμία σημασία! Γιατί από την στιγμή που είσαι “Ένα Τίποτα” δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς, να λες την άποψή σου, να ζητάς αυτά που σου ανήκουν ακόμα κι αν αυτό είναι η “ελευθερία” σου (όποιας μορφής).

Στην εποχή μας, όποιος δεν έχει δουλειά (επάγγελμα άνεργος) είτε επειδή ξαφνικά βρέθηκες χωρίς δουλειά είτε επειδή δεν βρίσκεις (βγάζω απ’ έξω τους τεμπέληδες) -κι ας ψάχνεις κάθε μέρα έστω για ένα μεροκάματο- , επομένως δεν φέρνεις στο σπίτι λεφτά, δεν τα ακουμπάς να το πω πιο λαϊκά, δεν συνεισφέρεις… αυτομάτως παύεις να έχει όλα τα παραπάνω δικαιώματα και είσαι απλά στα μάτια του άλλου “Ένα Τίποτα”! Και σκέφτεσαι: Ή θα πάω να γίνω κλέφτης, δολοφόνος ή αντίστοιχα πουτάνα για να φέρνω λεφτά μπας και ανέβω στα μάτια τους, μπας και αποχτήσω το δικαίωμα το να ζω και να ονειρεύομαι. Δεν έχει καμία σημασία για το όσα έχεις προσφέρει όταν είχες δουλειά ή για τα όσα προσφέρεις τώρα (κι ας μην είναι οικονομική βοήθεια).

Όχι φίλοι μου! Δεν έχει καμία απολύτως σημασία, γιατί απλά οι άνθρωποι ξεχνάνε! Οι άνθρωποι ανεβάζουν στα ουράνια μόνο αυτούς που με τίμιους ή ακόμα με άτιμους τρόπους καταφέρνουν κάτι! Δίνουν τα συχαρίκια, τα μπράβο και όλα τα συναφή μόνο σ’ αυτούς που τους γλείφουνε και έχουν κάτι να πάρουν και δε όταν αυτό έχει να κάνει με χρήμα και υλικά πράγματα.

Ο άλλος που υπάρχει και προσφέρει ανθρώπινα δεν αξίζει δεκάρα! Αυτός βιώνει όλο τον πόνο, την θλίψη, την σωματική και πολύ περισσότερο την ψυχολογική βία, την αδικία και την μοναξιά και δεν νοιάζεται κανείς γι’ αυτόν! Αυτός ο άνθρωπος αν έχει πολύ αξιοπρέπεια, αγέρωχος θα τα υποστεί όλα! Κάθε μέρα θα πνίγει κάθε πίκρα, κάθε σωματική & ψυχολογική βία και θα συνεχίζει να υπάρχει. Θα κάνει υπομονή σαν να είναι γαϊδούρι, θα ζει και θα επιβιώνει σε έναν χώρο και με όλους αυτούς τους “Τοίχους” όπως ένας ελέφαντας που ζει στο τσίρκο, θα σκέφτεται & θα νιώθει όπως ένας άνθρωπος  που τα συναισθήματα του θυμού & της αδικίας θα του δίνουν δύναμη για να επιβιώσει και να περιμένει να έρθει εκείνη η μέρα της “δικαίωσης”.

Αν λοιπόν φτάσει αυτή η μέρα της “δικαίωσης” και αυτός ο άνθρωπος την βγάλει καθαρή και σταθεί τυχερός μέσα στην ατυχία του, ίσως να σπάσει τις χειροπέδες, ίσως ορθοποδήσει, ίσως καταφέρει κάτι, ίσως δώσει/ρίξει/κάνει σε όλα και σε όλους ένα “Χ”, ένα άκυρο, ένα delete  ή αλλιώς διαγραφή, ίσως να προχωρήσει μπροστά και να μην ξανά κοιτάξει πίσω… ίσως…  αλλά ίσως ποτέ να μην ξεχάσει και ίσως ποτέ να μην δώσει συγχωροχάρτι! Ο άνθρωπος συγχωράει ως εκεί που μπορεί και του επιτρέπεται, παραπάνω δεν γίνεται! Και δεν γίνεται γιατί δεν είναι ο Θεός για να συγχωρεί τα πάντα!

Δεν ξέρω φίλοι μου αν στη Ζωή σας έχετε συναντήσει τέτοιους ανθρώπους, εγώ όμως έχω συναντήσει. Τους μεν ανθρώπους “θύματα” εγώ τους θαυμάζω γιατί μπορεί να γεννήθηκαν ή απλά έτυχε η μοίρα τους να μην τους φερθεί εντάξει, αλλά παραμένουν δυνατοί, σαν κερί αναμμένο, παλεύοντας για αυτά που πιστεύουν & γι’ αυτά που ονειρεύονται! Δεν ενοχλούν κανέναν αλλά και μόνο που ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος για την ανθρωπιά τους, αυτό και μόνο ενοχλεί. Τους άλλους πάλι τους ανθρώπους “Τοίχους” τους λυπάμαι! Τους λυπάμαι γιατί για ό,τι κάνουν σ’ αυτή τη Ζωή κάποια μέρα θα τα πληρώσουν! Όλα σ’ αυτή τη Ζωή πληρώνονται… και έτσι πρέπει!!!

Αυτά είχα να μοιραστώ μαζί σας! Σκέψεις, ασυναρτησίες της στιγμής που όμως έχουν όλα βάση, λόγο  και αιτία!
 
 

Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής είναι:
http://positive-thinking-greece.blogspot.gr
http://art-of-hand.blogspot.gr
http://princess-airis.blogspot.gr
http://mystickland.blogspot.gr
http://sagalia91.blogspot.gr
http://wildrose-home.blogspot.gr
http://geysimentas.blogspot.gr
http://taelia88.blogspot.gr
http://happy-craft-hour.blogspot.gr

http://beloved-ideas.blogspot.gr
http://syllegw-stigmes.blogspot.gr

http://www.beautyandthemist.com
http://sweetysplace.blogspot.gr
http://basilikis-art.blogspot.gr

http://annoulawalker.blogspot.gr
http://delfinaki-sunset.blogspot.gr
http://armoniaart.blogspot.gr
http://nostimotato.blogspot.gr
http://dear-little-diary.blogspot.gr
http://mytripssonblog.blogspot.gr


  
__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

2 σχόλια :

  1. Μαρία μου καλό μήνα πρώτα απ'όλα! Είναι πολύ στενάχωρο να συναναστρέφεσαι με άτομα τέτοια "Τοίχους" όπως λες.. Να θυμάσαι πως κανένας δεν μπορεί να μας μειώσει αν εμείς δεν του το επιτρέψουμε! Επίσης η αξία του ανθρώπου δεν μετριέται από το εισόδημά του ή την ανεργία του..Μακριά όσο μπορείς από τέτοιους ανθρώπους που θέλουν να σε τραβήξουν στο κενό τους..Είσαι πολύ αξιόλογη κοπέλα, φαίνεται από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου..Πιστεψέ με αν απέχεις από προβληματικές καταστάσεις μόνο κερδισμένη θα βγεις..Φιλάκια καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Katerina Verigka, καλό μήνα και σε σένα! Απέχω.... προσπαθώ να απέχω! Όσα μου γράφεις είναι αυτά που μου είπαν κάποιοι που μόνο "Τοίχοι" δεν είναι. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω! Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου... μου δίνει δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes