♪Let's Talk About Music #2 - Γι’ αυτό σ’ αγαπώ… (όπως λέει και το τραγούδι)

Movie Motion by ΜΑΡΙΑ Π. (mariaparask29)

 Όχι! Δεν γίνετε αυτό το τραγούδι να μην το αναφέρω και να μην υπάρχει στο αρχείο μου και όχι μόνο στο αρχείο μου! Συγνώμη, αλλά δεν γίνεται!

“Γι’ αυτό σ’ αγαπώ” είναι ο τίτλος του τραγουδιού, το ερμηνεύει ο Γιώργος Γιαννιάς και είναι σε μουσική και στίχους Αλέξη Σέρκου. Καλά ο Αλέξης Σέρκος έγραψε πάλι! Τα τραγούδια του ούτως ή άλλος μιλάνε από μόνα τους!
 
  Είναι φρέσκο, ολοκαίνουργιο και από το πρώτο άκουσμα όχι μόνο έχει γίνει αγαπημένο αλλά το ερωτεύτηκα και ήδη έχει προστεθεί στην λίστα με “Τα Τραγούδια… της Ζωής μου”.  
 
 
 
 
   Το έχω βάλει ως realtone (ως ήχος κλήσης) στο κινητό μου, στο ξυπνητήρι του κινητού μου, στην λίστα αναπαραγωγής του  Laptop μου (να! κάτι τέτοιες βραδινές ώρες που δεν με πιάνει ο ύπνος ακούω πάντα τέτοια ερωτικά/αγάπης τραγούδια) και φυσικά στο mp3 μου που το κουβαλάω πάντα μαζί μου και σε αναμονή στην ουρά π.χ. στην τράπεζα, βάζω τα ακουστικά μου, πατάω play και η αναμονή (+η υπομονή) γίνετε πιο ανεκτή!

“Γι’ αυτό σ’ αγαπώ” Είναι από τα ομορφότερα τραγούδια που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό και που πραγματικά έχει ’κάτι’ να πει! Έχει εικόνες, λόγια, συναίσθημα… σε ταξιδεύει  και στο άκουσμα του κάπως  φτερουγίζει η καρδιά, είτε είσαι ερωτευμένος είτε ελεύθερος. Εξάλλου, όταν ακούς ένα τέτοιο τραγούδι πάντα έρχονται απρόσκλητα οι θύμησες από τα παλιά…

“Γι’ αυτό σ’ αγαπώ” Ένα τραγούδι που θα μπορούσε άνετα να είναι η καντάδα που θα ήθελες να σου κάνει ο άντρας της ζωής σου. Όχι απαραίτητα κάτω από το παραθύρι σου αλλά οπουδήποτε! Ας πούμε, (φτιάχνω εικόνα στο μυαλό μου! Ναι, με έπιασε ο ρομαντισμό μου!) στο δρόμο, να παίζει το τραγούδι αυτό στην διαπασών και ο άντρας της ζωής σου να σου το σιγοτραγουδάει κάνοντας με τα χέρια του κινήσεις δείχνοντας σου, ότι  σε σένα, στο κορίτσι μου, στη γυναίκα της ζωής μου το αφιερώνω. Αλλά, θα μπορούσε να συμβεί και το αντίστροφο! Το κορίτσι προς το αγόρι! Νομίζω (μεταξύ μας αυτό, μην το πείτε πουθενά!) θα μπορούσα άνετα να το κάνω κι εγώ… την κατάλληλη στιγμή!

“Γι’ αυτό σ’ αγαπώ”  Ένα τραγούδι που θα μπορούσε άνετα να είναι το “Τραγούδι του γάμου”. Το τραγούδι που επιλέγει το ζευγάρι για να χορέψει τον πρώτο -προσωπικό- χορό και ο ένας να το αφιερώνει στον άλλον. Αναμφισβήτητα θα μπορούσε να είναι το “Τραγούδι του γάμου”.  Μου το είπαν οι φίλες μου και …εγκρίνω φυσικά!

“Γι’ αυτό σ’ αγαπώ” Μια πανέμορφη μπαλάντα (ποιος/ποια δεν αγαπάει τις μπαλάντες;!)  που εκτός από την πολύ ρομαντική μελωδία οι στίχοι λένε όσα θα ήθελε κάθε άνθρωπος που αγαπάει έναν άλλον να πει, να εκμυστηρευτεί , να ομολογήσει & να παραδεχτεί …χωρίς φόβο αλλά με πολύ Πάθος. Εξάλλου, πάντα πίστευα πως αν κάποιος δεν είναι καλός στα λόγια (αλλά είναι καλός στις πράξεις) μπορεί να βρει το κατάλληλο τραγούδι και να πει εκείνο, όλα όσα θα ήθελες ο ίδιος να πει! Πρώτον, είναι μια πολύ καλή λύση/ευκαιρία/επιλογή και δεύτερον (κυρίως) κάθε κοπέλα, κάθε γυναίκα δεν θα έλεγε όχι σε ένα τραγούδι και δε όταν το τραγούδι είναι μπαλάντα και μιλάει για αγάπη!

“Γι’ αυτό σ’ αγαπώ”  Τόσο απλά λόγια αλλά με τεράστια σημασία! Τι παραπάνω να πεις για ένα τραγούδι που σε αγγίζει; Απλά πατάς play και το ακούς ‘πλάθοντας’ –καινούργιες- εικόνες ή φέρνοντας  τις ήδη αποθηκευμένες  στο μυαλό σου εικόνες & αναμνήσεις… και ταξιδεύεις!

Καλή ακρόαση!

▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ I ♥ MUSIC ♪ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▃

Στης καρδιάς μου το στόχο κοιτώ 
 της μοναξιάς τα βέλη μετρώ...
με μια βαλίτσα στο χέρι καιρό
προσπαθούσα να αγγίξω ουρανό...
και όλα μου 'μοιάζαν ασήμαντα μάταια δίχως σκοπό
μέχρι που ήρθες και μου 'πες μαζί σου
να ξέρεις τα πάντα τολμώ γιατί σ' αγαπώ...

Και όλα αλλάξανε πήραν φωτιά
χρώμα πήρε η γκρι μου καρδιά 
μα ακούς με προσέχεις 
σαν θαύμα σου με έχεις και εγώ απορώ
αν όντως υπάρχεις και με αγκαλιάζεις ή όνειρο ζω...

♫♫♫ Γι' αυτό σ' αγαπώ
 γιατί από τις στάχτες μου βρήκες χρυσό
και έκανες πράξη ότι και αν λες και όπως είμαι έτσι με θες...
Γι' αυτό σ' αγαπώ 
γιατί μαζί σου μπορώ να πετώ 
γιατί είσαι η αλήθεια που χρόνια έψαχνα να βρω γι' αυτό σ' αγαπώ. 
Γι' αυτό σ' αγαπώ 
γιατί από τις στάχτες μου βρήκες χρυσό
και έκανες πράξη ότι και αν λες 
και όπως είμαι έτσι με θες...
Γι' αυτό σ' αγαπώ 
γιατί μαζί σου το απίστευτο ζω
να το θυμάσαι όσο γυρίζει η γη εγώ θα σ' αγαπώ... ♫♫♫ 


Μια ανάσα μια νέα πνοή 
χαϊδεύει της ψυχής το κορμί
μα ακούς με προσέχεις 
σαν θαύμα σου με έχεις 
και εγώ απορώ  
 αν όντως υπάρχεις και με αγκαλιάζεις 
ή όνειρο ζω...










__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

3 σχόλια :

  1. Μαρία!

    Διαγωνισμός στο Dream Life!

    Σύντομα με λεπτομέρειες!

    Καλή συνέχεια!

    Κώστας & Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ τον Κύριο Αλέξη Σέρκο για τα καλά του λόγια που είπε για το κειμενάκι που έγραψα! Δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά που με (μας) κάνει το τραγούδι να αισθάνομαι! Αλλά, τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται αλλά και να γράφονται επίσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Kostas Katerina, ευχαριστώ πάρα πολύ και αναμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes