📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)

📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)

*Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς είναι το "Movie of Sunday".


Κυριακή σήμερα και σας παρουσιάζω το τρίτο post του ‘Movie of Sunday’.

Πηγαίνοντας στο Video-Club έψαχνα να βρω κανένα θρίλερ ή περιπέτεια αλλά σχεδόν τίποτα δεν ήταν ελεύθερο κι έτσι είδα να είναι ελεύθερη η τελευταία ταινία American Pie:Reunion (Ναι, αυτή την ταινία θα σας παρουσιάσω σήμερα!) Την πήρα λοιπόν αλλά επειδή δεν ήμουν σίγουρη αν την είχα δει, (δεν θυμόμουν!) ρώτησα πρώτα την κοπέλα (πάντα ευγενέστατη) να κοιτάξει στο Η/Υ και να τσεκάρει αν την είχα ενοικιάσει, για να μην την πάρω άδικα… μου επιβεβαίωσε ότι είναι η τελευταία ταινία American Pie που κυκλοφορεί και δεν την έχω δει. Έτσι λοιπόν, την πήρα! Σκέφτηκα πρώτον, πως έχω δει όλες τις προηγούμενες ταινίες και φυσικά πρέπει να δω και την καινούργια και δεύτερον, θα περάσει ευχάριστα η ώρα μου! 


📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)
Πολλοί & Πολλές σίγουρα (ειδικά μέχρι 30 χρονών)  θα γνωρίζετε την σειρά ταινιών American Pie. Είναι Αμερικάνικες Εφηβικές sexοταινίες ή όπως αλλιώς εγώ προσωπικά χαρακτηρίζω αυτού του είδους ταινίες, “Αμερικάνικες χαζοκωμωδίες”. Έχουν μπόλικη δόση sex… έξυπνες ατάκες & διαλόγους με πολλά sexιστικά υπονοούμενα… αστείες  sexιστικές και μη αλλά και άβολες σκηνές… αστείους, χαζούς, λιγότερους σοβαρούς και εγωκεντρικούς –κλόουν- χαρακτήρες… μα κυρίως παρουσιάζουν τα σχολικά (και μετά) χρόνια της εφηβείας, με έφηβους που το μόνο που σκέφτονται είναι το sex και πως να ρίξουν μια κοπέλα.


*Η σειρά American Pie στο σύνολο είναι Οκτώ!

Οι παρακάτω (1η φωτο) είναι οι 4 ταινίες American Pie (τις έχω δει όλες) στις οποίες παίζουν οι ίδιοι ηθοποιοί, τους ίδιους χαρακτήρες και είναι η μία συνέχεια της άλλης. Τα American Pie έχουν ήδη τη δική τους θέση στην ιστορία των κωμωδιών!
📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)

📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)


Οι άλλες 4 που έχουν κυκλοφορήσει είναι ναι μεν παρόμοιες αλλά επικεντρώνονται σε πρόσωπα που είτε γνωρίζουν κάποιον από τους χαρακτήρες των πρώτων ταινιών είτε σε έφηβους που προσπαθούν να ζήσουν τις στιγμές των πρωταγωνιστών του American Pie. (μπερδευτήκατε; κι εγώ!)

Ομολογώ πως έχω δει την πρώτη και την τελευταία, οι άλλες δυο ούτε που ξέρω ποιες είναι και πότε κυκλοφόρησαν! Μάλλον πρέπει να κυκλοφόρησαν κατευθείαν στο dvd…


 

*Λίγα λόγια για το story της ταινίας American Pie:Reunion

📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)


Οι πέντε φίλοι & απόφοιτοι του 1999 (Jim, Chris Oz, Kevin, Paul Finch & Stifler) ξανασυναντιούνται με αφορμή την επετειακή συγκέντρωση των παλιών συμμαθητών, για να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο που θα θυμίζει τις παλιές εφηβικές & γεμάτο εκπλήξεις στιγμές τους. 


*Το trailer της ταινίας [Ελληνικοί Υπότιτλοι]:



*Η άποψή μου:

Καταρχάς, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το  American Pie 1 και το είδα, το είδα ευχάριστα. Ήξερα εξαρχής (βλέποντας το trailer) ότι είναι μια ακόμη Αμερικάνικη εφηβική χαζοκωμωδία. Εννοείται και δεν περίμενα μια ταινία με διαλόγους, σκηνές, σενάριο… που είναι για όλους. Γιατί τέτοιες ταινίες με τέτοιο περιεχόμενο δεν γίνετε να αρέσει σε όλους! Όποιος βλέπει μια τέτοια ταινία, την βλέπει για να ξεκαρδιστεί στα γέλια από τις αστείες ατάκες και τις κωμικοτραγικές  καταστάσεις και ξέροντας ότι οι δυο ώρες θα περάσουν ευχάριστα.

Είδα το American Pie 1 και μου άρεσε! Αφού βγήκε και το American Pie 2 το είδα και αυτό ευχάριστα. Έπειτα βγήκε και το American Pie 3 και αφού είχα δει τις προηγούμενες δυο, δεν υπήρχε περίπτωση να μην δω και αυτήν την συνέχεια. Βγήκε και το American Pie 4 και όπως είναι φυσικό αποφάσισα να το δω και αυτό, μιας και όπως λέει και η αφίσα της ταινίας: “Save the best piece for last”.


📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)


Το American Pie:Reunion λοιπόν είναι καθαρά συνέχεια των τριών προηγούμενων. Ναι, θυμίζει ακόμη τις προηγούμενες! Ναι, έχει αρκετά κωμικά στοιχεία (ατάκες, σκηνές, διαλόγους) που είχαν και οι προηγούμενες! Ναι, οι χαρακτήρες και σ’ αυτή την ταινία συνεχίζουν να είναι συμπαθητικοί (ειδικά ο Jim, η Michelle & ο μπαμπάς του Jim, αντιθέτως ο Stifler πάντα μου ήταν εκνευριστικά συμπαθής-αντιπαθής σε σημείο να μην τον αντέχω να τον βλέπω σε όλες τις σκηνές). Ναι, μου άρεσε! Ναι, γέλασα πολύ σε κάποιες σκηνές! Ναι, οι δυο ώρες πέρασαν ευχάριστα! 
 
📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)

Η ταινία είχε όλα τα παραπάνω! Είχε όμως και μια νοσταλγική διάθεση! Με γύρισε στις προηγούμενες (και δε στην πρώτη ταινία) περιπέτειες των ηρώων αλλά ταυτόχρονα καθόλα τη διάρκεια της είχε το στίγμα της ωριμότητας, του χρόνου που πέρασε όπου οι χαρακτήρες πλέον,  πέρα από εμφανισιακά, έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει και τρόπο σκέψης και τα θέλω τους! Και μου άρεσε αυτό μπορώ να πω! Και ειλικρινά αυτό περίμενα να δω από την εν λόγων ταινία, που ναι μεν έχει να κάνει με το ξανά σμίξιμο, την επανένωση, το λεγόμενο Reunion, που είναι και ο τίτλος της ταινίας,  αλλά δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να  δω πάλι τους χαρακτήρες να αναβιώνουν ‘εντελώς’ τα εφηβικά τους χρόνια, γιατί αυτό προσωπικά για εμένα θα ήταν τεράστιο φάουλ. Δεν γίνεται να ξανά γυρίσουν ‘εντελώς’ (το τονίζω το “εντελώς”) σε ερωτικές τρέλες και ξένες συνευρέσεις, σε μεθύσια μέχρι τελικής πτώσης και σε όλες αυτές τις παρατραβηγμένες εφηβικές τρέλες. Δεν γίνεται, γιατί πλέον έχουν διαφορετικές ζωές, διαφορετικά ‘αληθινά’ θέλω, άλλοι είναι παντρεμένοι και άλλοι ψάχνουν να βρουν το μέρος ή τον άνθρωπο για να ξαποστάσουν επιτέλους. Και χαίρομαι που είδα ένα American Pie που είχε το δικό της χαρακτήρα. Και ναι, όλες οι ταινίες ήταν πραγματικά και σωστά συνέχεια η μία της άλλης.

Ομολογώ πως υπήρξαν δυο-τρεις σκηνές που δεν περίμενα με τί-πο-τα να δω, αφού ανάλογες δεν είχα δει ούτε στην πρώτη ταινία (που ήταν -ίσως- και η καλύτερη) ούτε στις επόμενες. Σκηνές που για κάποιους θα έπρεπε να πέφτει ένα τεράστιο Χ (ή έστω κάπως να κρύβετε) και να μην είναι αποκαλυπτικές τόσο πολύ ή να μην είναι φόρα-παρτίδα. Δεν σοκαρίστηκα, αλλά σίγουρα δεν το περίμενα! Δεν με χάλασε, αντιθέτως ξεκαρδίστηκα στα γέλια!

Μια απ’ τις σκηνές αυτές  είναι  (παρακάτω φωτο) όπου ο Jim μετά από ξενύχτι που είχε με τους κολλητούς του φίλους, ξυπνάει στην κουζίνα (όπου είναι μπάχαλο) και είναι γυμνός απ’ τη μέση και κάτω. Μπαίνει η γυναίκα του η Michelle με την φίλη της την Selena και βλέπουν, εκτός από τον Jim, την κουζίνα να είναι μες το μπάχαλο και όπως είναι φυσικό θέλουν να την βάλουν σε τάξη. Ο Jim προσπαθεί να μην τον δουν ότι είναι σε αυτή την κατάσταση, αλλά δυστυχώς (για αυτόν, ευτυχώς για εμάς;) τον βλέπουν… και η κάμερα επίσης να κάνει κοντινό κανονικότατα στα απόκρυφα σημεία του.  Απλά, ξεκαρδίστηκα στα γέλια!



*Αν αξίζει κάποιος να την δει;

Είναι αρκετά διασκεδαστική και σίγουρα θα περάσουν οι δυο ώρες ευχάριστα! Αν είσαι μέχρι το πολύ 30 χρονών, θα είναι μια καλή επιλογή για να την δεις με τους φίλους ή φίλες σου το Σαββατοκύριακο, αν δεν έχεις σκοπό να βγεις και θες να το περάσεις στο σπίτι με φίλους βλέποντας ταινία. Επίσης, αν έχεις δει το American Pie 1 και τις επόμενες που έχουν κυκλοφορήσει, έχεις αγαπήσει ή έστω συμπαθήσει τους χαρακτήρες και τις αστείες, ελαφρόμυαλες στιγμές τους (που μπορεί να θυμίζουν και τα δικά σου εφηβικά χρόνια)  ναι, θα σου την πρότεινα να τη δεις με χίλια, τρέχοντας που λένε! Εφόσον, έχει τύχει να δεις και τις τρεις προηγούμενες, γιατί να μην δεις και την τέταρτη –ίσως- (όρκο δεν παίρνω) τελευταία ταινία  American Pie; Να κάψεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα περισσότερο από όταν είδες τα προηγούμενα, δεν νομίζω! Αν την πάρεις ελαφριά, και όχι σοβαρά αυτή την ταινία, σίγουρα δεν θα μετανιώσεις την επιλογή σου. 
 

Σου την προτείνω λοιπόν, για τους παραπάνω λόγους και την ακυρώνω σε περίπτωση που δεν έχεις δει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ (πως είναι δυνατόν) κάποια απ’ τις ταινίες  American Pie. Γιατί, αν δεν έχεις ήδη γνωρίσει τους χαρακτήρες, λίγο δύσκολο να τους καταλάβεις και να τους χωνέψεις σ’ αυτή την ταινία. Αν θέλεις, ας πούμε από περιέργεια να τη δεις, θα ήταν καλό να ξεκινήσεις να δεις το πρώτα το American Pie 1….  



Το φινάλε με τους πέντε φίλους να δίνουν υπόσχεση να μην ξανά χαθούνε….
(λέτε να έχει –δυστυχώς ή ευτυχώς- και American Pie 5)



Οι πρωταγωνιστές….
📽Movie of Sunday! American Pie: Reunion (2012)



Αυτή λοιπόν ήταν η τρίτη ανάρτηση της ενότητας Ταινία της Κυριακής”
(Movie of Sunday!) και η ταινία που είδα.

Εσείς την έχετε δει; Σας άρεσε; Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας; Σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες; Ελεύθερα περιμένω προτάσεις για ταινίες που έχετε δει και έχετε αγαπήσει για να μπούνε στην λίστα των ταινιών που δεν έχω δει.


Ραντεβού την επόμενη Κυριακή με μια νέα –παρουσίαση- ταινίας!



ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Movie of Sunday!


***
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!
 


__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

4 σχόλια :

  1. Καλημέρα καλή εβδομάδα! Αν και δεν είναι του γούστου μου τέτοιες κωμωδίες την είδα πρόσφατα γιατί ήθελα να δω κάτι ανάλαφρο,να μην σκέφτομαι πολύ!Οπότε η ταινία πέτυχε τον σκοπό της..Νομίζω ότι δεν ήταν σαν την πρώτη.. Ο πατέρας του πρωταγωνιστή δεν είναι πολύ μορφή;;Μόνο που τον βλέπω γελάω! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Katerina Verigka, Κατερίνα μου, όντως είναι μια καλή επιλογή για να ξεχαστείς λιγάκι και να μην προβληματιστείς και ιδιαίτερα! Όντως δεν ήταν σαν την πρώτη! Ο πατέρας είναι όλα τα λεφτά! Οι εκφράσεις του σε κάνουν μόνο και μόνο να γελάς... Έχει παίξει ΣΕ ΟΛΑ τα American Pie! Λογικό, αφού ξεχωρίζει! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την έχω δει!!!! Πολύ κάφρικη ταινία, σε σημείο που με κάνει να νιώθω άσχημα!!! Αλλά μου άρεσε και γελάσαμε πολύ όλοι όσοι τη βλέπαμε (5 άτομα)!! Αγαπημένος μου ο Stifler!! χαχαχα!
    Καλή εβδομάδα Μαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Tina Pippo, συμφωνώ μαζί σου με το "κάφρικη". Εγώ και όταν με κάνει να αισθάνομαι "άσχημα" εκεί είναι που πέφτω στα πατώματα από τα γέλια! Χαχα! Μου αρέσει που την είδες με 5 άτομα... είναι αυτό που γράφω πως είναι μια καλή επιλογή ταινίας να την δεις με παρέα! Καλή εβδομάδα και σε σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes