📽Movie of Sunday! How I Spent My Summer Vacation (Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές) with Mel Gibson

📽Movie of Sunday! How I Spent My Summer Vacation (Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές) with Mel Gibson

Αγαπώ να βλέπω ταινίες! Όταν μπορώ πηγαίνω στο cinema, ειδάλλως βλέπω πολλά dvd’s. Εδώ και πολλά χρόνια έχω μια συνήθεια που δεν την αλλάζω εύκολα αλλά ούτε θέλω, γιατί απλά διασκεδάζω και χαλαρώνω απίστευτα. Η συνήθεια αυτή λοιπόν είναι “Η Κυριακάτικη Ταινία”. Οι Κυριακές ποτέ δεν ήταν το καλύτερό μου! Κατά κάποιον τρόπο πάντα τις μισούσα! Με τα χρόνια, οι Κυριακές γίνανε συμπαθητικές γιατί απλά προσπαθώ να τις περνάω χαλαρά και όπως θέλω και νιώθω εγώ.
Πως περνάω τις Κυριακές μου;
Είναι η μόνη μέρα που δεν βάζω το κινητό μου (ως ξυπνητήρι) να χτυπήσει. Ναι προτιμώ να ξυπνήσω μετά μουσικής, παρά με ένα εκνευριστικό και “άψυχο” ξυπνητήρι. Τις άλλες μέρες απλά το βάζω όχι γιατί δεν ξυπνάω εύκολα αλλά για να είμαι σίγουρη ότι θα ξυπνήσω στην ώρα μου ή για να μην με πάρει παραπάνω ο ύπνος. Βέβαια, πάντοτε ξυπνάω πριν αυτό χτυπήσει! Λοιπόν, ξυπνάω, ανοίγω τηλεόραση, σηκώνομαι, φτιάχνω πρωινό (ίσως είναι η μόνη μέρα που τρώω ένα σωστό πρωινό), βάζω την ταινία που ενοικίασα από την Παρασκευή στο Dvd Player και χουχουλιάζω στο κρεβάτι μου βλέποντας την ταινία και τρώγοντας το πρωινό μου. Όλο αυτά μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι! Από ‘’κει και πέρα συνεχίζω την ημέρα μου με το φαγητό, τις δουλειές του σπιτιού και ό,τι προκύψει στην πορεία… αλλά συνήθως είναι στο σπίτι.
Όταν είμαι σε “διακοπές” (γιορτές, Καλοκαίρι, άδεια) ενοικιάζω πιο συχνά ταινίες από το Video-club της γειτονιάς μου, αν δεν είμαι, προσπαθώ τουλάχιστον κάθε Παρασκευή να ενοικιάζω ταινία που δεν έχω δει στο cinema για να τη δω την Κυριακή το πρωί και να την επιστρέψω την Δευτέρα.
Όλα αυτά είναι μια μικρή εισαγωγή στο τι σκέφτομαι να σας παρουσιάζω (εφόσον μου το επιτρέπει ο χρόνος και οι συνθήκες) κάθε Κυριακή μέσα από μια ανάρτηση με θέμα τον “Κινηματογράφο” και με τίτλο “Movie of Sunday!” + ο τίτλος της ταινίας που επέλεξα να δω το πρωί της Κυριακής.
Αυτή την ενότητα ήθελα εδώ και πάρα πολύ καιρό να την συμπεριλάβω στο “ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ” όπως και πολλές άλλες (Τεχνολογία, Μουσική, Κινηματογράφο, Συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, κείμενα, χόμπι κ.α. πολλά,) τα οποία είναι κομμάτια της ζωής μου, της καθημερινότητάς μου και ότι άλλο με το οποίο ασχολούμαι.Εύχομαι να βρείτε κάτι το ενδιαφέρον σε κάποιες από αυτές και φυσικά καλοδεχούμενο κάθε σχόλιο και κάθε πρόταση/ιδέες.
Πριν σας παρουσιάσω την “Ταινία της Κυριακής” (Movie of Sunday!) επιβάλλετε προς αποφυγή παρεξηγήσεων να πω το εξής:
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου ούτε Μουσικής ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
Λοιπόν, πρώτη ανάρτηση! Πρώτη παρουσίαση ταινίας!
Η ταινία που επέλεξα να δω την Κυριακή αυτή είναι το  How I Spent My Summer Vacation” (Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές) με τον πολύ καλό Mel Gibson.


*Λίγα λόγια για το story της ταινίας:
Ένας Αμερικανός ληστής προσπαθεί να περάσει τα σύνορα, αλλά συλλαμβάνεται και καταλήγει σε μια κακόφημη μεξικάνικη φυλακή, στην οποία πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει. Εκεί θα μάθει πώς να επιβιώνει με την βοήθεια ενός παιδιού 9 ετών.


*Το trailer της ταινίας:




*Η άποψή μου:
Καταρχάς, την συγκεκριμένη ταινία την έβλεπα στο ράφι του video club και κάπως δίσταζα να την πάρω για δυο λόγους! Πρώτον, ο τίτλος δεν μου γέμιζε το μάτι (αν και είδα την ταινία, συνεχίζει να μην μου γεμίζει το μάτι!) και δεύτερον, πίστευα πως θα είναι μια ακόμη κακή ταινία του  Mel Gibson που αν την πάρω θα μετανιώσω στο τέλος. Αλλά, δεν έβρισκα κάποια ελεύθερη που να μου έκανε κλικ, κι έτσι ο υπάλληλος του video club μου πρότεινε να τη δω μιας και την είδε εκείνος και του άρεσε πολύ! Και λέω: -“Εντάξει! Ας την πάρω αλλά –του λέω- δεν είναι ας πούμε κωμωδία; Μου λέει: –"Είναι περιπέτεια αλλά δυνατή που θα σου αρέσει σίγουρα!”  Και του λέω -“ας την πάρω αφού παίζει και ο Mel Gibson…”

Η ταινία είναι μια περιπέτεια και μάλιστα θα έλεγα αρκετά σκληρή, με έντονο το πιστολίδι, το ξύλο και τη βία.
Λογικό θα έλεγα αφού έχει να κάνει με φυλακές και τον υπόκοσμό της. Να σημειώσω εδώ πως οι συγκεκριμένες φυλακές είναι πραγματικές φυλακές στο Μεξικό αλλά δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια, τουλάχιστον από ότι διάβασα. Οι φυλακές αυτές είναι ένας ξεχωριστός κόσμος που ζουν οι φυλακισμένοι με τις οικογένειες τους και φυσικά υπάρχουν “τα μεγάλα κεφάλια” που κουμαντάρουν τους μικρούς.

Ομολογώ πως βλέποντας την αναπαράσταση το πως ήταν οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σ’ αυτή την φυλακή, όχι απλά αναφώνησα πολλές φορές “ε, μα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!” αλλά τρόμαξα λιγάκι στο πως μπορεί να είναι μια φυλακή. Όλα είναι ελεύθερα! Τα ναρκωτικά, το βρόμικο χρήμα, ο τζόγος, οι απειλές, οι βιασμοί, οι κακομεταχείριση, η βία… η ανθρώπινη εκμετάλλευση. Παντού, ακόμα και στις φυλακές, υπάρχει πάντα ένας “καρχαρίας” και μαζί του σέρνει τα τσιράκια του και σκορπά φόβο και απειλές.

Το σενάριο αρκετά καλό! Θα το χαρακτήριζα έξυπνο και αρκετά καλογραμμένο! Η σκηνοθεσία πολύ γρήγορη, δυναμική, με νεύρο. Δεν σταματά στιγμή να “τρέχει” η ταινία… σε έχει στη τσίτα μέχρι το φινάλε. Το φινάλε; Εκεί που λες δεν βλέπω να τελειώνει καλά, τελικά το τέλος σε ικανοποιεί και με το παραπάνω! Οι “κακοί” παίρνουν αυτό που τους αξίζει, ο “καλός ή οι καλοί” παίρνουν το δρόμο τους (όποιος κι αν είναι αυτός) και έρχεται και η δικαιοσύνη. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα φινάλε; Να σημειώσω πως κατά τη διάρκεια της ταινίας, θα ακούμε τον ίδιο τον Mel Gibson να αφηγείται την ιστορία του, ενώ προχωράει το story. 
 
 
📽Movie of Sunday! How I Spent My Summer Vacation (Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές) with Mel Gibson
 
Όσον αφορά τον Mel Gibson, όχι απλά δεν απογοητεύτηκα από το “παίξιμό του” και την επιλογή της ταινίας του (την οποία εκτός του ότι πρωταγωνιστή, έγραψε το σενάριο, συν-σκηνοθέτησε και συν-παραγωγός και αυτό τον κάνει να είναι “μάγκας” αφού εκεί που το Hollywood του γύρισε για πολύ καιρό την πλάτη (βλέπε Sylvester Stallone και όχι μόνο), εκείνος βρήκε τρόπο να τον “εκθειάζει” ξανά αν όχι το ίδιο το Hollywood, σίγουρα οι θαυμαστές του, τουλάχιστον έτσι το λαμβάνω εγώ)  αλλά χάρηκα που είδα έναν Mel Gibson από τα παλιά. Έτσι όπως μας έχει συνηθίσει με τις γρήγορες, έντονες, εκρηκτικές, περιπετειώδης –action- ταινίες του. Ομολογώ πως τις 2 τελευταίες ταινίες που γύρισε (ούτε που θυμάμαι ποιες ακριβώς ήταν, αλλά θυμάμαι πως ήταν μέτριες και ο ίδιος πολύ κουρασμένος (γερασμένος θα έλεγα) με είχαν απογοητεύσει αρκετά που δεν μείνανε καν στο μυαλό μου. Αντιθέτως, το “How I Spent My Summer Vacation” εμένα προσωπικά όχι απλά μου άφησε κάτι στο τέλος αλλά είναι από τις ταινίες που έχουν μείνει στη μνήμη μου, δηλ. δεν πέρασε και δεν ακούμπησε! 

*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
Αν τα γούστα σου δεν είναι αυτές οι είδους οι ταινίες, δεν αντέχεις την βία, το έντονο πιστολίδι και την “σκληρή πραγματικότητα” (άσχετα αν σου δίνει κάποια μαθήματα ζωής) δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα. Το μόνο συν+ για να τη δεις είναι αν συμπαθείς ως ηθοποιό τον Mel Gibson που σε κάποιες σκηνές, το παίξιμό του θυμίζει λίγο απόΦονικό Όπλο που μόνο αρνητικό δεν είναι! Αν όμως, σου αρέσουν οι έντονες, εκρηκτικές (για γερά νεύρα) με δράση και πλοκή ταινίες, που θα διασκεδάσεις βλέποντάς την και θέλεις να δεις και τον Mel Gibson έτσι όπως τον ξέρεις απ’ τα παλιά, να τα βάζει με όλους και με όλα, όχι μόνο για να σώσει το τομάρι του αλλά να πάρει και τα λεφτά αλλά και το κορίτσι… τότε σου την προτείνω ανεπιφύλακτα, δεν θα βαρεθείς στιγμή, αντιθέτως θα περάσει ευχάριστα η ώρα σου. Αναζήτησε την!

Extra:
Στην ταινία λάτρεψα μια σκηνή η οποία για μένα είναι εκπληκτική και πολύ έξυπνη.
Μπορώ να σας πω πως την είδα 2-3 φορές στο καπάκι.



Στην εν λόγω σκηνή ο Mel Gibson μπαίνει/συστήνεται σαν Κύριος… ρίχνει δυο χειροβομβίδες… ανατινάζεται ολόκληρος ο όροφος… “βρέχει”… και φεύγει σαν Κύριος ανοίγοντας την ομπρέλα του χαρούμενος, σαν τον Gene Kelly που τραγουδάει το αξέχαστο “Singing In The Rain” (εμένα τουλάχιστον αμέσως αυτό μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας αυτή την σκηνή).

Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη ανάρτηση της ενότητας Ταινία της Κυριακής” (Movie of Sunday!) και η ταινία που είδα αυτή την ημέρα. Ελπίζω να τη βρείτε ενδιαφέρουσα! Αν πάλι όχι, περιμένω προτάσεις για ταινίες που έχετε δει και έχετε αγαπήσει. Πείτε μου κι εμένα, μπας και μου έχει ξεφύγει κάποια…

Ραντεβού την επόμενη Κυριακή με μια νέα –παρουσίαση- ταινίας!



  Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος της προσωπικής-μόνιμης στήλης του blog “Movie of Sunday!




  
__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

6 σχόλια :

  1. Πολύ ωραία η καινούρια σου ενότητα!
    Κι εμένα μου αρέσει να βλέπω ταινίες, αλλά δεν το κάνω συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Demi Mist, χαίρομαι που σου άρεσε!
    Το cinema ή τηλεόραση ή απλά μια καλή ταινία (και τόσα άλλα) είναι μια ευχάριστη διασκέδαση! Και ό,τι μας ευχαριστεί πρέπει να το κάνουμε πιο συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την συγκεκριμένη ταινία μάλλον δεν θα την δω. Αλλά θέλω πολύ να δω τις επόμενες προτάσεις σου! Βλέπω κι εγώ πολλές ταινίες και σειρές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Glyko Paramithenia, ναι δεν είναι για όλους η συγκεκριμένη ταινία!
    Αλλά θα χαρώ να διαβάσεις τις επόμενες αναρτήσεις μου/προτάσεις μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή στην στήλη που εγκαινιάζεις!!! Εγώ συνήθως σαββατόβραδο βλέπω ταινία, οπότε θα με βολέψει πολύ η νέα σου στήλη!! Πολύ καλή η ιδέα σου!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *Tina Pippo, σ' ευχαριστώ πολύ! Είναι αγαπημένη αυτή η στήλη και χαίρομαι που επιτέλους την ξεκίνησα! Τα Σαββατόβραδα συνήθως βλέπω όταν έχω πάρει κάποιο Θρίλερ (ναι μου αρέσουν πολύ και αυτά!)Θα χαρώ αν σε "βοηθήσω" με κάποια ωραία μου πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes