Αφιέρωμα #2: Let's talk about Tea! (+update)

Αφιέρωμα #2: Let's talk about Tea!

  Η συγκεκριμένη ανάρτηση ξεκίνησα να τη γράφω με σκοπό να την ανεβάσω στο Beauty blog μου αλλά αφού τελικά έπρεπε να το κλείσω για ‘λίγο’ καιρό, θα την ανεβάσω εδώ! No bad idea!

   Αγαπώ να πίνω τσάι! Αν ζούσα ας πούμε στην Αγγλία, στην Κίνα ή ακόμα και στην Τουρκία δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πίνω συνέχεια Τσάι. Αλλά δεν χρειάζεται να ζω σε κάποια από αυτές τις δύο χώρες για να έχω τη συνήθεια να πίνω Τσάι. Δυστυχώς, δεν είμαι πολύ του νερού! Μπορεί να κάνω και μέρες να πιω νερό! Ξέρω, ξέρω πως είναι λάθος! Ευτυχώς, τώρα το φετινό Καλοκαίρι, (πώς το έπαθα) πίνω καθημερινά πολύ νερό και χαίρομαι, γιατί εντάξει καλά τα αναψυκτικά (την ξέρετε την αγάπη μου για την Coca-Cola) καλοί και οι χυμοί, καλοί και οι καφέδες αλλά βρε παιδί μου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο –και δε τώρα το Καλοκαίρι- από το δροσερό παγωμένο νεράκι. Σαν “το νεράκι του Θεού”, (χιουμοριστικά το λέω) δεν υπάρχει! Επειδή όμως, σιγά-σιγά μαθαίνω να έχω καλή σχέση με το νερό, για χρόνια, το νερό το αντικατέστησα με το Τσάι.

  Για χρόνια έπινα κλασικά Μαύρο Τσάι, αλλά τα τελευταία 8 χρόνια πίνω σχεδόν μόνο Πράσινο και σπανιότερα Μαύρο Τσάι.Το Πράσινο, ξεκίνησα να το πίνω όταν είχα μπει σε αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας (τότε ήταν δίαιτα, σήμερα είναι διατροφή). Όπως γνωρίζετε, το Πράσινο Τσάι (και γενικά το Τσάι) έχει πολλά καλά οφέλη! Χαρίζει ηρεμία και διαύγεια, αναζωογονεί και τονώνει τις αισθήσεις, είναι πηγή ενυδάτωσης (ό,τι πρέπει για εμένα που δεν είμαι πολύ του νερού), έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, άρα ένα απόλυτα υγιεινό ρόφημα για όλες τις ώρες και για όλες τις εποχές. Εγώ προσωπικά, ό,τι Τσάι και να πιω (εκτός από το Τσάι του Βουνού) το πίνω με μια κουταλιά Μέλι και σχεδόν ποτέ με ζάχαρη!  Να θυμάστε! Το καλύτερο Τσάι φτιάχνετε στην Τσαγιέρα! (έτσι τουλάχιστον έχω καταλάβει!)

  Γι’ αυτό, λέω, να σας παρουσιάσω κάποια από τα αγαπημένα μου και μη  “Τσάγια” (ζεστά και κρύα) που έχω πιει και πίνω κατά καιρούς. Έτσι, κυρίως για όσους είναι, το ίδιο με μένα, λάτρεις του Τσαγιού.
 
*** 


Τσάι του Βουνού
*Τσάι του Βουνού:
  Πρώτη επαφή με το Τσάι, φυσικά ήταν, κλασικά με το δικό μας το Ελληνικό “Τσάι του Βουνού”. Από παιδί, θυμάμαι πάντα είχαμε στο σπίτι “Τσάι του Βουνού”, (και τώρα αν ανοίξω το ντουλάπι, θα βρω σίγουρα ένα σακουλάκι), το οποίο και έπινα συχνά. Έχει τύχει, μικρή ήμουνα,  να μαζέψω η ίδια πηγαίνοντας βόλτα στο βουνό! Θυμάμαι, στο χωριό, στο σπίτι της γιαγιάς, πάντα απολάμβανα, ιδιαίτερα,  μια κούπα Τσάι του Βουνού, που πάντα μέσα  “βούταγα” λίγο ψωμί. (και ξέρετε το Χωριάτικο ψωμί είναι το κάτι άλλο!) Ακόμα, όταν η μαμά δεν είχε γάλα να μας δώσει να πιούμε όταν ήμουνα μικρή εγώ και τα αδέλφια μου, μας έδινε να πίνουμε Τσάι του Βουνού. Ε, κάτι ήταν και αυτό! Σήμερα, πίνω Τσάι του Βουνού, μόνο όταν τυχαίνει να πονάει ο λαιμός μου, όπου συνεχίζω να βουτάω, όχι ψωμί αλλά φρυγανιές. Δεν ξέρω, τι άποψη έχετε για το δικό μας Τσάι, πάντως εγώ αγαπώ τη γεύση του και το άρωμά του! Και επίσης, είναι το μόνο Τσάι, από όσα θα σας παρουσιάσω παρακάτω, που το πίνω με ζάχαρη και όχι μέλι. 



Lipton Yellow label tea & Lipton Green Tea

*Lipton Yellow label tea & Lipton Green Tea:
   Το πρώτο ζεστό Μαύρο και Πράσινο τσάι που ήπια από την Lipton, φυσικά ήταν το κλασικό Yellow label tea και αντίστοιχα το Green Tea. Χρόνια τώρα αγαπημένο και όσες γεύσεις και να έχει κυκλοφορήσει η Lipton, για εμένα to Yellow label tea παραμένει αγαπημένο και ίσως το καλύτερο σε γεύση και άρωμα. Πάντα υπάρχει στο ντουλάπι ένα κουτί από αυτό το υπέροχο Τσάι. Όσον, αφορά το συγκεκριμένο Green Tea, προσωπικά ποτέ δεν ξετρελάθηκα ιδιαίτερα με τη γεύση του. Γι’ αυτό, έχω δοκιμάσει πολλά μέχρι να βρω ένα καλό Πράσινο Τσάι.


  Από την Lipton, κατά καιρούς, έχω δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές γεύσεις! Μαύρο, λευκό, πράσινο Τσάι, με φρούτα, με φρούτα του δάσους, με Δυόσμο, με καραμέλα, με μήλο και κανέλα, με Λεμόνι και Lime… αλλά εκτός από το Λεμόνι και Lime, κανένα από όλα αυτά δεν κατάφεραν να με ενθουσιάσουν απόλυτα, έτσι ώστε να γίνουν αγαπημένες γεύσεις. Ξέρω πολλές που ξετρελαίνονται με τις περίεργες κι όχι τόσο κλασικές γεύσεις, αλλά εγώ ΔΕΝ! Προτιμώ, (και συνήθως αγοράζω) Πράσινο Τσάι σκέτο ή που να περιέχει Λεμόνι ή Lime ή ακόμα και εσπεριδοειδή. Το Χειμώνα είναι σταθερή συνήθεια/αξία 1 με 2 φορές την ημέρα (οπωσδήποτε το βράδυ πριν πέσω για ύπνο) μια κούπα ή ένα φλιτζάνι ζεστό Πράσινο τσάι με ένα κουταλάκι Μέλι. Το Καλοκαίρι, πάλι, ένα ποτήρι κρύο - δροσερό Πράσινο ή και μαύρο Τσάι με λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι, με μια κουταλιά Μέλι και μπόλικα παγάκια, είναι ιδανικό για τις ζεστές/καυτές μέρες του Καλοκαιριού. 


Σειρά Lipton Linea

*Σειρά Lipton Linea:
Είναι μια ποικιλία πράσινου τσαγιού δύο φορές πιο πλούσια σε κατεχίνες, σε σχέση με το κλασικό πράσινο τσάι Lipton. Σε 3 διαφορετικές γεύσεις: εσπεριδοειδή, ιβίσκο-ανανά ή λευκό ροδάκινο. Η συγκεκριμένη σειρά, όπως θα γνωρίζετε, κυκλοφορεί σε μορφή μπουκαλιού αλλά και σε συσκευασία σε μορφή “Πυραμίδας”.



Σειρά Lipton Linea

  Έχω δοκιμάσει και τις τρεις γεύσεις. Πέρσι, αυτό που έπινα όλο το Καλοκαίρι ήταν αυτό με τη γεύση εσπεριδοειδή. Από πλευράς τιμής, συμφέρει η συσκευασία παρά το μπουκάλι και γι’ αυτό αγόραζα περισσότερο τη συσκευασία με τις 20 (αν δεν κάνω λάθος) “Πυραμίδες” και σπάνια το μπουκάλι. Η γεύση του εσπεριδοειδή και το λευκό ροδάκινο είναι ωραίες (ενώ πίστευα πως η γεύση ροδάκινο θα είναι απαίσια, τελικά μια χαρά γεύση είναι) αλλά ο ιβίσκο-ανανάς, απλά απαίσια! Δεν μου αρέσει καθόλου! Πάντως, θυμάμαι μια φορά, είχα πάρει κατά λάθος συσκευασία με γεύση  Μέντας; Ε, αυτή κι αν είναι απαίσια! Όσο κι αν προσπάθησα να πιω μια-δυο γουλιές, δεν μπορούσα με τίποτα! Όπως την αγόρασα την συσκευασία, έτσι και την πέταξα στα σκουπίδια! Κρίμα τα λεφτά!



Lipton Ice Tea σε φακελάκι

*Lipton Ice Tea σε φακελάκι:
  Το συγκριμένο Lipton Ice Tea, πέρσι το είχα γευτεί πολύ, μέχρι που το βαρέθηκα. Αγόραζε πολλές συσκευασίες ο αδελφός μου, κι έτσι έπαιρνα κι εγώ! Με μια συσκευασία, έφτιαχνες ένα παγωμένο 1,5 λίτρο Τσάι και ήταν ότι πρέπει για να έχεις στο ψυγείο σου, ένα  έτοιμο παγωμένο Τσάι, όπου το σέρβιρες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όποτε πηγαίνω στο μαγαζί του αδελφού μου, πάντα στο ψυγείο του βρίσκω ένα μπουκάλι.  


Lipton Ice Tea σε κουτάκια

*Lipton Ice Tea σε κουτάκια:
Τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα! Δεν ξέρω, αλλά όταν επιλέγω Τσάι σε κουτάκι, ευχαριστιέμαι περισσότερο  το ρόφημα και κυρίως τη γεύση! Είναι σαν την Coca-Cola! Τα τελευταία χρόνια απολαμβάνω τη γεύση της καλύτερα σε κουτάκι, παρά σε μπουκάλι! Δεν ξέρω, αλλά όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η γεύση της Coca-Cola, παραμένει η ίδια, αφού είναι η ίδια “μυστική συνταγή”,  εγώ που είμαι “τρελή” για αυτό το αναψυκτικό και έχω πιει αμέτρητα λίτρα, λέω πως δεν έχει την ίδια γεύση. Έχει κάπως χαλάσει… Γι’ αυτό και προτιμώ τις περισσότερες φορές τα κουτάκια!


Lipton Ice Green Tea & Honey, Man &go Ανανά

*Lipton Ice Green Tea & Honey, Man &go Ανανά:
Ένα νέο προϊόν από την Lipton που το γνώρισα από την επίσκεψή μου στο Zampple τον προηγούμενο μήνα. Με το που το είδα, το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη! Η μόνη μου σκέψη ήταν ότι ήθελα να δοκιμάσω αυτό με το Λεμόνι αλλά ήταν Μαύρο Τσάι, ενώ το άλλο ήταν Πράσινο Τσάι με γεύση Μάνγκο & Ανανά, που δεν είναι στις γεύσεις μου αλλά επειδή ήταν Πράσινο, επέλεξα αυτό. Οι εντυπώσεις μου; Περίεργο, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ! Είναι αρκετά δυνατή η γεύση, σας ξωτική…  Μου αρέσει που είναι σε μορφή στικ-άκια και αυτό σου δίνει την δυνατότητα και την ευκολία να τα παίρνεις μαζί σου στην τσάντα και οποιαδήποτε ώρα  της ημέρας και σε οποιαδήποτε στιγμή να βγάλεις ένα στικάκι και να φτιάξεις ένα υγιεινό δροσερό-παγωμένο Τσάι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μπουκαλάκι παγωμένο νερό κι ένα στικ Τσάι. Ρίχνεις μέσα στο νερό το περιεχόμενο και απλά ανακινείς πολύ καλά το μπουκάλι και είναι έτοιμο το Τσάι σου! Απλά τα πράγματα! Τώρα το Καλοκαίρι με αυτή την τρομερή ζέστη, όλοι μας μέσα στην τσάντα μας έχουμε (ή ακόμα και στο δρόμο τυχαίνει να αγοράσουμε) ένα μπουκαλάκι νερό για να ξεδιψάσουμε, ε!, αν έχουμε κι ένα στικ Τσάι, δεν θα μας προσφέρει κάτι παραπάνω; Και το καλό είναι, ότι πρώτον, δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάποια γλυκαντική ουσία, όπως ζάχαρη ή μέλι. Γιατί απλά είναι ήδη γλυκό από το Μέλι που περιέχει και δεν χρειάζεται εσύ να προσθέσεις κάτι επιπλέον! Και δεύτερον, μια μερίδα 250ml προσφέρει μόνο 5 θερμίδες (Kcal) Να! ένας ακόμα θετικός λόγος που ήθελα να δοκιμάσω αυτό το Τσάι. Τώρα θέλω πολύ να δοκιμάσω το άλλο που σας είπα πιο πάνω… το Μαύρο Τσάι με Λεμόνι! Είμαι σίγουρη πως η γεύση θα είναι ακόμα πιο ωραία από αυτή με το Πράσινο Τσάι με γεύση Μάνγκο & Ανανά. Λατρεύω απίστευτα το Λεμόνι! Μου αρέσει να το κόβω φέτες και να το τρώω και μετά να πίνω πολύ νερό! 


Τσάι Βοτάνων από την Hellenic Product με άρωμα Λεμονιού, Τσάι του Βουνού, Μηδική & Λουίζα και Μαραθόσπορος

*Τσάι Βοτάνων από την Hellenic Product με άρωμα Λεμονιού, Τσάι του Βουνού, Μηδική & Λουίζα και Μαραθόσπορος:
Ένα ακόμη νέο Τσάι που το γνώρισα στο Zampple τον προηγούμενο μήνα. Κυκλοφορεί σε δυο γεύσεις! Η πράσινη συσκευασία με άρωμα Λεμόνι… και η κόκκινη συσκευασία με άρωμα Ροδιού. Εντυπώσεις; Δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου η γεύση του. Μια έντονη, περίεργη γεύση! Με μια λέξη! Απαίσια! ίσως, η χειρότερη από όσες έχει τύχει να δοκιμάσω! Το ήπια όλο με το ζόρι. Όχι πως με ανάγκασε κανείς αλλά εγώ ανάγκασα εμένα να το πιω όλο, μιας και τα φυσικά βότανα που περιέχει είναι εξαιρετικά και πολύ ωφέλημα. Έτυχε να δοκιμάσω λιγάκι και το άλλο με το Ρόδι, και επίσης δεν μου άρεσε καθόλου! Σαν άγευστο! όχι, δεν θα το ξανά αγοράσω! Δεν είναι στις γευστικές μου προτιμήσεις! Λυπάμαι, αλλά δεν είναι! Χαίρομαι που είναι Ελληνικό προϊόν και μπράβο, αλλά δεν θα το αγοράσω ξανά! 


Πράσινο Τσάι αρωματισμένο με Λεμόνι

*Πράσινο Τσάι αρωματισμένο με Λεμόνι:
  Αυτό είναι το αγαπημένο μου Πράσινο Τσάι! Όλο το χειμώνα, τα πρωινά και τα Σαββατοκύριακα έπινα από ένα Φλιτζάνι με ένα κουταλάκι Μέλι. Μόλις τελείωνε η μία συσκευασία, αγόραζα αμέσως μια άλλη! Το είχα δει στο ράφι του Super-market ΑΒ Βασιλόπουλος και την τιμή μόλις των 1,50€ σε συσκευασία των 20 Φακελάκια. Το ότι ήταν Πράσινο Τσάι με αρωματισμένο Λεμόνι και στην τιμή αυτή, θα ήταν ανόητο να μην το δοκιμάσω! Γεύση;  Ό,τι καλύτερο έχω πιει μέχρι τώρα! Από ό,τι αναγράφει στην συσκευασία, περιέχει Πράσινο Τσάι 90,1%, άρωμα 9% και ξύσμα λεμονιού 0,9% και είναι προϊόν Βιολογικής Καλλιέργειας. 




Twinings Tea
Διάφορα τσάγια:

*Twinings Tea: 
   Έχω δοκιμάσει και Μαύρο και Πράσινο Τσάι αυτής της Αγγλικής εταιρίας. Όπως επίσης, λατρέυω και το Χαμομήλι της σειράς! Μου αρέσουν πολύ οι γεύσεις και αν το κάνεις σωστά το βράσιμο στον ανάλογο χρόνο η γεύση είναι κάτι παραπάνω από θεσπέσια.  Όπως δηλαδή πρέπει να γίνεται σε ό,τι Τσάι κι αν πιεις. Ο χρόνος βρασίματος αλλά και ο χρόνος που θα αφήσεις το φακελάκι στο φλιτζάνι, είναι πολύ σημαντικό στο να σου πετύχει το Τσάι σε γεύση και φυσικά σε απόλαυση. Ξέρετε πως πολύς κόσμο, (μια από αυτές κι εγώ αλλά τώρα πλέον έχω μάθει) τη διαδικασία βρασίματος του τσαγιού την κάνουν λάθος; Είναι σαν τον Ελληνικό καφέ (που πίνουν οι μαμάδες μας, οι γιαγιάδες μας και όχι μόνο) που θέλει ένα ειδικό τρόπο βρασίματος και ανακατέματος για να πετύχεις μια ωραία πετυχημένη γεύση. Προσωπικά δεν πίνω Ελληνικό καφέ, αλλά φτιάχνω κάθε μέρα στη μαμά μου και επειδή έχω δει στην τηλεόραση, σε κάποια εκπομπή ολόκληρο αφιέρωμα στον Ελληνικό καφέ και τα Tips για να φτιάξεις ένα πετυχημένο φλιτζάνι, έτσι ακριβώς τονίσανε πως είναι και η διαδικασία του Τσαγιού. Είναι σαν μια ιεροτελεστία!  


*Original Australian Nerada Tea: 
  Το συγκεκριμένο Τσάι, το έμαθα όταν πριν περίπου 2 χρόνια είχαν έρθει από την Αυστραλία, στην Ελλάδα για διακοπές η θεία μου και οι ξαδέλφες μου. Είχαν φέρει μαζί τους ένα κουτί αυτού του Αυστραλέζικου Τσαγιού! Φυσικά εγώ ως λάτρης του τσαγιού, δεν υπήρχε περίπτωση να μη το δοκιμάσω! Εντάξει, μου άρεσε τρελά! Απίστευτη-εξαίσια έντονη γεύση και ωραίο χρώμα! Μακάρι, όταν θα έρθουν (πρώτα ο Θεός) του χρόνου να μου φέρου ένα κουτί από αυτό το ωραίο Τσάι! Θα πω δηλαδή στη θεία μου, να μην ξεχάσει και να μου φέρει έστω ένα κουτί! 


*Βιολογικό Μαύρο Τσάι με Λεμόνι, Δυόσμο και Κρόκο Κοζάνης: Όπως γράφει στην επίσημη σελίδα: “Το βιολογικό μαύρο τσάι με Κρόκο Κοζάνης, είτε ζεστό ή κρύο, αποτελεί ένα αναζωογονητικό μείγμα το οποίο συμπληρώνεται από δυόσμο και ξύσμα λεμονιού, δημιουργώντας ένα γευστικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά αφέψημα, το οποίο δρα αποτελεσματικά ως διεγερτικό και σπασμολυτικό.” Έτυχε η μαμά μου να φέρει κάποια φακελάκια από το συγκεκριμένο Τσάι και όπως είναι φυσικό το δοκίμασα, μιας και είχα ακούσει τόσα για τον Κρόκο Κοζάνης. Δυστυχώς, δοκίμασα και την κίτρινη και την κόκκινη συσκευασία και δεν μου βγήκε σε καλό! Ναι μεν η γεύση και η μυρωδιά ήταν αρκετά δυνατή, δεν θα την έλεγα ακριβώς απαίσια, ήταν “ανεχτική” αλλά το θέμα μου ήταν άλλο! Με πείραξαν άσχημα στο στομάχι, με πονούσε η κοιλιά, πήγαινα συνέχεια στην τουαλέτα, ήθελα να πιω πολύ νερό… με λίγα λόγια δεν τα σήκωσε ο οργανισμός μου! Από τότε, δεν μπορώ να δοκιμάσω ξανά. Αφού, αυτό τον μήνα, στα ράφια του Zampple, είχε αυτά τα τσάγια, και μόλις τα είδα, δεν μου πέρασε ούτε για μια στιγμή στο μυαλό να τα επιλέξω! Δεν θέλω να πω κάτι άσχημο για το συγκεκριμένο προϊόν. Μπορεί σε άλλους να τους αρέσει και να τους έκατσε καλά αλλά δυστυχώς σε μένα καθόλου!



Πράσινο Τσάι σε κόκκους & Λουίζα

*Πράσινο Τσάι σε κόκκους & Λουίζα:
  Μπορεί να πίνω Πράσινο τσάι αγοράζοντας συσκευασίες αλλά μου αρέσει να πίνω και Πράσινο Τσάι που είναι σε κόκκους! Αυτό είναι ακόμα καλύτερο, γιατί φυλακίζει το άρωμα τους και το απελευθερώνει όταν οι μικρές, πράσινες μπαλίτσες αρχίζουν να ξετυλίγονται μέσα στο ζεστό νερό, όπως έχω διαβάσει. Άσε που νομίζω πως συμφέρει και περισσότερο! Μια μικρή ποσότητα, στην άκρη του κουταλιού αρκεί και φτιάχνεις ένα γευστικό Πράσινο Τσάι.  Εγώ το αγοράζω από την Λαϊκή της γειτονιάς μου από ένα πολύ καλό, ευγενικό και μες την χαρά Κύριο που πουλάει Βότανα, στην τιμή του 1€ το μεγάλο σακουλάκι. Επίσης, όλο το Χειμώνα, Μόνο κάθε βράδυ έπινα ένα φλιτζάνι Τσάι Λουίζα. Δεν έχει και την πιο τέλεια γεύση, αλλά το ότι  (μαζί με το Πράσινο Τσάι) βοηθά στο αδυνάτισμα, στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας, στην αποτοξίνωση και την αποβολή των περιττών υγρών από τον οργανισμό αλλά και την καύση της  κυτταρίτιδας, με κάνει να θέλω να πίνω! Τώρα το Καλοκαίρι, δεν πίνω αλλά από το Χειμώνα, θα επιστρέψει στις βραδινές μου συνήθειες. 


Τούρκικο Κόκκινο Τσάι

*Τέλος, θα σας παρουσιάσω και το εθνικό αφέψημα των Τούρκων! Το “Κόκκινο Τσάι”, όπως το αποκαλώ εγώ από όταν ήμουν μικρή! Στην ουσία είναι Μαύρο Τσάι, αν δεν κάνω λάθος! Το συγκεκριμένο Τσάι με έχει “σημαδέψει”! Τι εννοώ! Μικρή εγώ και τα αδέλφια μου, και όταν ακόμα ήμασταν “Οικογένεια’ με μαμά και μπαμπά, πηγαίναμε με το αμάξι-τροχόσπιτο πολλά ταξίδια! (Απ’ τα ελάχιστα καλά που έμειναν να θυμάμαι!) ένα απ’ τα ταξίδια μας ήταν και στην Τουρκία! Αναμνήσεις που έχω από εκείνο το ταξίδι, είναι δυο με τρεις. Θα σας πω τη  μία που έχει να κάνει με το συγκεκριμένο Τσάι. Θυμάμαι (πρέπει να ήμουν 7-8 χρονών;;;;)  ήμασταν σε κάποια καφετέρια(;) και μας κέρασαν αυτό το Τσάι, σ’ αυτό το υπέροχο μικρό ποτηράκι με συνοδεία 2-3 κύβους ζάχαρη. Θυμάμαι έκαιγε πολύ αλλά με είχε εντυπωσιάσει το έντονο χρώμα και το άρωμά του, εκτός από την γεύση του που ήθελα να πιω κι άλλο. Επειδή, έχουμε μακρινούς συγγενείς στην Τουρκία (ο άντρας της θείας μου, της αδελφής της μαμάς μου που ζει στην Αυστραλία ένας πολύ καλός και ανοιχτός άνθρωπος) προ-πέρσι που είχε έρθει η Θεία μου και ο άντρας της για διακοπές εδώ στην Ελλάδα, πήγανε και στην Τουρκία για να δουν τους συγγενείς, έτσι πήγε μαζί τους και η μαμά μου. Φανταστείτε τι της ζήτησα να μου φέρει όταν επιστρέψει; Μα φυσικά, να μου φέρει αυτό το αγαπημένο Τσάι. Όπως και το έκανε, συν+ που έφερε και πολλά-διαφορετικά λουκούμια και απλά τα τσάκισα όλα! Στο σαλόνι, αν ανοίξεις το ντουλάπι του σύνθετου θα δεις μια εξάδα από αυτά τα υπέροχα μικρά ποτηράκια. Ναι, η μαμά τα είχε πάρει, πριν πολλά χρόνια από εκείνο το ταξίδια που είχαμε πάει όλοι μαζί! Είναι τα αγαπημένα μου! 


Και εδώ τελείωσε η ιστορία μου, για την αγάπη μου για το Τσάι! Μπορεί ή μάλλον σίγουρα θα ξέχασα και κάποιο άλλο, αλλά αυτά μου ήρθαν πρώτα στο μυαλό! Ελπίζω να σας αρέσει αυτή ανάρτηση και να μην σας κούρασε!
Εσείς, σας αρέσει το τσάι; Τι απ’ όλα αυτά έχετε πιει;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο;  


Θα σας αφήσω με το διαφημιστικό post της Lipton Ice Tea, με πρωταγωνιστή τον Ωραίο και γοητευτικό Hugh Jackman, που σίγουρα όλοι και όλες θα έχετε πετύχει στην TV! Ε, τι; Μόνο εμείς οι “θνητοί άνθρωποι”, πίνουμε Τσάι…;


UPDATE:
Παρασκευή 16/8/2013


Arizona Iced Tea

 
*Arizona Iced Tea:
  Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα φημισμένο Παγωμένο Τσάι AriZona (Arizona Iced Tea το Νο1 Παγωμένο Τσάι στην Αμερική!) που τόσα είχα διαβάσει εξαρχής, από beauty bloggers. Δεν ήξερα που ακριβώς να τα βρω κι έτσι μια μέρα που είχα πάει στο  Super-Market (συγκεκριμένα στο ΑΒ Βασιλόπουλο) για να κάνω τα ψώνια  μου, βλέπω προς έκπληξη μου στο ράφι με τα οινοπνευματώδης τα συγκεκριμένα Τσάγια σε γυάλινη συσκευασία. Στο ράφι, είχε μόνο 3 γεύσεις: *Diet Πράσινο Τσάι με Τζίνσενγκ και μία σταγόνα μέλι (δεξιά), *Πράσινο Τσάι με Τζίνσενγκ και μέλι (αριστερά) & Πράσινο Τσάι με Ρόδι. Μετά από αρκετή σκέψη και παίρνοντας ένα-ένα μπουκάλι στο χέρι και διάβασα τι ακριβώς περιέχει το καθένα, κατέληξα στα πρώτα δυο. Η τιμή του μπουκαλιού; 1,95€ τα 473ml. Ωραία γυάλινα μπουκάλια με πολύ όμορφη συσκευασία το καθένα (που δυστυχώς “κόβεται”, είναι σαν αυτοκόλλητο), ωραίο άρωμα και θεωρώ πολύ καλή τιμή.

*Diet Πράσινο Τσάι με Τζίνσενγκ και μία σταγόνα μέλι: Θερμίδες: 0kcal
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: υψηλής ποιότητας παρασκευασμένο πράσινο τσάι με χρήση φιλτραρισμένου νερού, μέλι
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ: ασκορβικό οξύ, ρυθμιστής οξύτητας, κιτρικό οξύ, φυσικά αρώματα, σουκραλόζη, ακεσουλφαμικό κάλιο, εκχυλίσματα τζίνσενγκ.

*Πράσινο Τσάι με Τζίνσενγκ και μέλι: Θερμίδες: 27kcal
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: νερό, μέλι (0,18%), εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (0,14%), φυσικά αρώματα
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ: ασκορβικό οξύ, ρυθμιστής οξύτητας, κιτρικό οξύ, περιέχει εκχυλίσματα τζίνσενγκ. ζάχαρη.

   Όταν έφτασα σπίτι, σκεφτόμουν πιο από τα δυο να βάλω στο ψυγείο να παγώσει ώστε το απόγευμα να δοκιμάσω πρώτο. Κέρδισε το πρώτο! Το άλλο το άφησα για να το πιω την επόμενη μέρα! Τώρα θα μου πείτε, από γεύση τι λέει; Και θα σας απαντήσω “Δεν έχω πιει πιο γευστικό τσάι στη Ζωή μου ή τέλος πάντων, μέχρι τώρα! “Καταρρίπτει” όλα τα παραπάνω που έχω πιει και μάλιστα με ευκολία!” Ειδικά με το πρώτο Τσάι, το  Diet Πράσινο Τσάι με Τζίνσενγκ και μία σταγόνα μέλι (δεξιά) ξετρελάθηκα, έπαθα την πλάκα μου, οι γευστικές μου αισθήσεις χτύπησαν κόκκινο. Φοβερή γεύση! Πώς είναι όταν διψάς πάρα πολύ και θέλεις διακαώς να ξεδιψάσεις με νερό; Ε, κάτι τέτοιο ένιωσα! Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα! Ήρθε και η επόμενη μέρα, δοκίμασα και το άλλο, το Πράσινο Τσάι με Τζίνσενγκ και μέλι (αριστερά) και εντυπωσιάστηκα και από αυτό! ήταν ελάχιστα πιο γλυκό, από το πρώτο αλλά λογικό επειδή κύριο συστατικό είναι το Μέλι και επίσης αυτό περιέχει ζάχαρη.

   Αν με ρωτήσετε ποιο από τα δυο μου άρεσε περισσότερο, θα σας απαντήσω λίγο παραπάνω το πρώτο, που απλά …το ερωτεύτηκα. Τελικά αυτά τα Arizona Iced Tea που τόσο αρέσουν και που τόσα είχα διαβάσει, αξίζουν και με το παραπάνω. Την επόμενη φορά που θα βρεθούν μπροστά μου, θα ήθελα να δοκιμάσω και αυτό με το Ρόδι αλλά και όποιες άλλες γεύσεις κυκλοφορούν. Μάλιστα από ό,τι έμαθα από μια φίλη, κυκλοφορούν και σε μεταλλικές –κουτάκι- συσκευασίες. 

Όπως διάβασα στην σελίδα τους: Για την παρασκευή του  AriZona χρησιμοποιούνται 100% αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις και χρωστικές ουσίες. Παρασκευάζεται με πρώτες ύλες,  όπως το τζίνσενγκ, το ρόδι και το μύρτιλλο των οποίων οι  θεραπευτικές ιδιότητες τα κατατάσσουν στα σημαντικότερα φυσικά βοηθήματα για την τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε φυσικά συστατικά, με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν με φυσικό τρόπο  τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες και ταυτόχρονα συμβάλλουν μαζί με την βιταμίνη C στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι διαιτητικό, αφού ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας.  Συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων και  του  καρδιαγγειακού σύστηματος.   Έχει διεργετικές ιδιότητες και ενισχύει την πνευματική υγεία. Τέλος, παρέχει οφέλη αντι-γήρανσης και δημιουργεί μια προστατευτική  ασπίδα ενυδάτωσης στην επιδερμίδα μας. 
   To τσάι Arizona είναι η καθημερινή μας απόλαυση και ένα από  τα  απαραίτητα στοιχεία μιας ισορροπημένης διατροφής. 

 


Σημ.: Το post δεν είναι σε καμιά περίπτωση Διαφημιστικό! 



📍Διαβάστε επίσης!
➡️📂Αρχειοθήκη: Αφιερώματα, Προσωπικότητες & Παρουσιάσεις




__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

11 σχόλια :

  1. Ουτε γω ειμαι πολυ του νερού..δε πίνω νερό χειμώνα,καλοκαίρι...πίνω λίγο.... Για τσάι καμιά σχέση, δεν είμαι φίλη του...δε μου αρέσει καθόλου... σε μια ειδική περιπτωση μόνο πίνω τσάι κι εκεί επειδή πρέπει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, ούτε κι εσύ του νερού, έ; Τσάι, καθόλου, έ; Μόνο στην "ειδική περίπτωση"; Αναγκαίο κακό, δηλαδή! Πάντως, χαίρομαι, που αν και όχι Φαν του Τσαγιού, διάβασες την ανάρτησή μου! Την καλημέρα μου φίλη μου! Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο post Μαρία μου.!
    Γενικά πίνω τσάϊ, ιδιαίτερα όμως τον χειμώνα.! Το καλοκαίρι δεν με πολυτραβάει..
    Αγαπάω το τσαϊ του βουνού και το χαμομηλάκι.!
    Να σου πώ την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει και πολλά.!
    Με την βοήθεια του post σου θα ανακαλύψω νέες γεύσεις λοιπόν.!
    Φιλιά πολλά.! <3

    Alexandra by http://beautydiarybyalexandra.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Alexandra M., Ναι το Χειμώνα το Τσάι και για εμένα είναι ό,τι καλύτερο!
    Χαίρομαι που σου άρεσε το post!
    Φιλιά!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ, εσύ έχεις κάνει διατριβή πάνω στο θέμα!!!
    ;-)
    Θα βάλετε στην παρέα σας άλλη μια που ΔΕΝ πίνει νερό??? (Ο μόνιμος καυγάς μου με τους γονείς μου και τον Γιάννη!!!)
    Μου αρέσει το τσάι! Εξάρτηση δεν έχω αλλά μου αρέσει! Είτε ζεστό, είτε κρύο!
    Να σου πω την αλήθεια, ανανά-ιβίσκο δεν έχει τύχει να δοκιμάσω, αλλά επειδή μου αρέσουν τα φρουτώδη και κυρίως "κολλάω" με το χρώμα, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αγαπημένο μου το Lipton Herbal Infusion Temptation Fruits Strawberry & Raspberry!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μεσημέρι, Μαρία μου!
    Τυχαίο; Σήμερα αποφάσισα να κόψω τους πολλούς καφέδες γιατί οι ταχυπαλμίες αρχίζουν να γίνονται από εξαίρεση κανόνας!
    Τσάι λοιπόν, από δω και πέρα :)

    Καλή συνέχεια, καλό κι όμορφο καλοκαίρι να 'χεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελειο ποστ!!
    Ομολογω οτι καποια δεν τα γνωριζα και μου εδωσες ιδεες!
    Λατρευω το τσαι με λεμονι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *syros2js, "διατριβή"... γελάω με τις ωραίες σου ατάκες!
    Κι εσύ, δεν είσαι του νερού,έ; Έλα στην παρέα μας... Φαντάρε!
    Lipton Herbal Infusion Temptation Fruits Strawberry & Raspberry (το τίτλος Θεέ μου!:p)θα το δοκιμάσω σίγουρα!Καλή εβδομάδα!

    *Σεβάχ ο Θαλασσινός, Αχ βρε Σεβάχ, Θαλασσινέ! Καλώς όρισες στο blogo-σπιτάκι μου!
    Στο παρελθόν, έπινα την ημέρα αμέτρητους καφέδες, ώσπου κάποια στιγμή ο οργανισμός χτύπησε κόκκινο και έτσι τσάι... Αν καταφέρω και κόψω και την Coca-Cola, τότε ακόμα καλύτερα!
    Τσάι, λοιπόν από 'δω και πέρα! Καλό καλοκαίρι και σε σένα!

    *Eleftheria S., Χαίρομαι που σου άρεσε!
    Τσάι με λεμόνο, Ζεστό ή Κρύο, απλά λατρεία!
    Καλή εβδομάδα Ελευθερία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ δεν πίνω νερό. Και δεν είναι καθόλου υγιεινό αυτό. Το χειμώνα πίνω τσάι χαμομήλι με μέλι. Υπέροχο και γιατρικό για το κρύωμα. Τώρα τελευταία πήρα Λουίζα και μαντζουράνα. Και τα δύο πολύ αρωματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπώ το τσάι!!! Νομίζω είναι από τα ωραιότερα αφεψήματα!!! Τσάι και Λουίζα! Αγάπες μεγάλες!! Βέβαια δεν έχω εντρυφήσει τόσο πολύ στο θέμα όσο εσύ, ούτε έχω δοκιμάσει τόσες γεύσεις!!! Ευχαριστούμε για τα φώτα σου!!! Πολύ ωραία ανάρτηση!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. *Pegys Land, άλλη μια στην παρέα του "δεν πίνω νερό"! Πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό! Χαχα! Λουίζα όπως αναφέρω πίνω τον Χειμώνα... ματζουράνα, δεν έχει τύχει αλλά έχω διαβάσει ότι έχει αρκετά καλά ωφέλει!

    *Tina Pippo, είναι όντως από τα ωραιότερα αφεψήματα... και υγιεινά! όταν αγαπάς κάτι, το ψάχνεις και καλύτερα το θέμα! Χιχι! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes