✍ My thoughts # 1 - Είμαστε κι εμείς που…






Ενώ είχα σκοπό να ανεβάσω την ανάρτηση με το “Παιχνίδι της αγάπης” που με έχουν προσ(κ)αλέσει η Κική και το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, (αύριο το βράδυ ευελπιστώ να τη δημοσιεύσω), τελικά προέκυψε κάτι άλλο, γιατί όπως και να το κάνουμε οι σκέψεις (και οι αλήθειες θα συμπληρώσω) τρέχουν… 

Η αφορμή λοιπόν αυτή της ανάρτησης (+νέα στήλη) είναι κάποιες σκέψεις της Ψυχής (μου) που έγραψα (όπως γράφω κατά καιρούς) στο προφίλ μου στο fb και επειδή οι σκέψεις αυτές είναι πολλές περισσότερες, είπα να τις γράψω (+μερικές ακόμα ως συμπλήρωση) κι εδώ. Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί απλά: "Τα λόγια της ψυχής είναι πάντα σωστά!" λέω εγώ τώρα!



Είμαστε -κι- εμείς που είμαστε ό,τι είμαστε... νιώθουμε όπως νιώθουμε... είμαστε ακριβώς ο εαυτός μας που σημαίνει …με τα  καλά και με τα στραβά μας… με τα ωραία μας και τα άσχημά μας… με τα προτερήματά  και τα ελαττώματά μας… με την ηρεμία μας και με την έκρηξή μας… με τη δυσκολία μας και την ευκολία μας… με τα λάθη και τα σωστά μας… με τα πάθη μας και τα τρελά μας… με τα έτσι και τα αλλιώς μας… που είμαστε “τέλειοι” μέσα από τις ατέλειες μας…

Είμαστε -κι- εμείς που αγαπάμε απόλυτα και μέχρι “το κόκκαλο”… που ερωτευόμαστε σαν να είναι η πρώτη φορά…  που λειτουργούμε καλύτερα όταν υπάρχει συναίσθημα και πάθος… που “τρώμε τα μούτρα μας” αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο… που τρώμε ήττες και το παραδεχόμαστε… που κερδίζουμε αγώνες αλλά δεν “καβαλάμε το καλάμι”… που μέσα στην απαισιοδοξία και το χάος βρίσκουμε λόγους για να χαμογελάμε… που δεν αναπαυόμαστε στα έτοιμα… που κοιτάμε τον άλλον στα μάτια και λέμε όσα κρύβει η σιωπή…

Είμαστε -κι- εμείς που είμαστε διακριτικοί μέχρι αηδίας... που μιλάμε στον άλλον στο πληθυντικό από ευγένεια ή για να κρατάμε τους τύπους ή γιατί “φυλάμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά”… που είμαστε εντάξει στις κοινωνικές-οικογενειακές-φιλικές-ερωτικές-προσωπικές-“υποχρεώσεις” μας… που κρατάμε το λόγο μας στο ακέραιο… που σκεφτόμαστε πρώτα το καλό του άλλου αντί το δικό μας καλό... που λέμε λίγα και καλά... "κολλάμε" με τους λίγους και καλούς... extra δυναμικοί όταν και όπου χρειάζεται... μένουμε στην ακρούλα μας όταν 'πρέπει'... φεύγουμε όταν δεν χωράμε πουθενά… δεν κρατάμε κάτι ή κάποιον με το ζόρι… δεν ζητιανεύουμε για λίγα “ψίχουλα αγάπης”… που έχουμε μια συνείδηση, μια αξιοπρέπεια & μια (ψωρο) περηφάνια ίσα με το μπόι μας...

Με λίγα λόγια: "Καταστρέφουμε και μόνοι μας τον εαυτό μας-τη Ζωή μας-... δε θέλουμε κανένα χέρι βοηθείας! Γιατί απλά ξέρουμε τι μας γίνεται!"



ΥΓ. Για να σας προλάβω! Η παρούσα διανοητική μου κατάσταση δεν είναι ούτε στα up ούτε στα down αλλά σε μια μέση κατάσταση. Είμαι η Μαρία και είμαι καλά!  


Καλή εβδομάδα να έχουμε!




__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

16 σχόλια :

  1. Μα πόσο ωραια τα είπες. Πιστευω κάλυψες απόλυτα αρκετούς απο μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, και "λίγους" (μετρημένοι στα δάχτυλα) να κάλυψα, πάλι χαρούμενη θα είμαι! Καλή εβδομάδα κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  2. "Είμαστε -κι- εμείς που αγαπάμε απόλυτα και μέχρι “το κόκκαλο”… που ερωτευόμαστε σαν να είναι η πρώτη φορά… που λειτουργούμε καλύτερα όταν υπάρχει συναίσθημα και πάθος…"
    κραταω αυτο..
    γιατι με εκφραζει.. εχω μια απορια, Ποιος απο ολους αυτους που ειναι τριγυρω μας εκτιμα ολα οσα εξεφρασες, τα εκτιμα πραγματικα;
    Καλημερα Μαρακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα μου, κι εμένα με εκφράζει (όπως όλα όσα έγραψα)!!!
      Έλα μωρέ! Κάποιος θα υπάρχει που όλα όσα εξέφρασα (και εν μέρη τα νιώθετε κι εσείς) θα τα εκτιμάει πραγματικά! Εμ, δεν μπορεί κάποιος θα υπάρχει! Κι αν δεν υπάρχει μωρέ, σιγά, τα εκτιμάω εγώ και ο εαυτός μου! Χαχα! Κλαή εβδομάδ ακοπέλα μου!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα Μαρια μου!
    Καλή εβδομαδα να εχεις!
    Πολυ ομορη η νεα σου στηλη, οπως επισης και οσα μοιραστηκες μαζι μας!
    Οντως, ειμαστε και εμεις που κανουμε ολα αυτα! :)

    Να εισαι καλα φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου, αυτή η στήλη κανονικά έχει ήδη δημιουργηθεία από καιρό αλλά τώρα "φαίνεται" επίσημα! Χαχα! Α, είσαι κι εσύ μέσα σ' αυτούς τους "Είμαστε -κι- εμείς που..."
      Χαίρομαι, χαίρομαι!
      ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ να έχεις!

      Διαγραφή
  4. Καλα κανετε κ ειστε αυτο που ειστε! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή βδομάδα, Μαρία μου, με την ευχή να έχεις πάντα δίπλα σου ανθρώπους που να αναγνωρίζουν & να εκτιμούν αυτά που έγραψες, καθότι σπάνια και δυσεύρετα, και να ανταποδίδουν αναλόγως. Τα φιλιά μου, κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Lysippe μου, ευχή και δική μου! Και ένα-δυο να είναι αυτοί οι άνθρωποι, πάλι 'ευτυχισμένη' θα είμαι! Βέβαια, δύσκολο στην εποχή μας να τα αναγνωρίζουν, να τα εκτιμούν και πόσο μάλλον να ανταποδίδουν αναλόγως! Και το ακόμα δυσκολότερο είναι να ανταποδίδουν αναλόγως! Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην αισθάνεσαι κι εσύ ότι είσαι ο μ****ας της υπόθεσης!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  6. Αυτό ακριβώς!
    Αλλά είμαστε κι εμείς που στέλνουμε πολλές-πολλές αγκαλίτσες και άλλα τόσο φιλάκια!!!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη Γιάννα μου, αλλά δεν ξέρω πως προσπέρασα (άθελά μου) και δεν απάντησα στο σχόλιό σου!
      Είσαστε κι εσείς που πάντα μας στέλνεται πολλές-πολλές αγκαλίτσες και άλλα τόσα φιλιά και μας κάνετε να αισθανόμαστε υπέροχα!
      Φιλιά και αγκαλιές και από εμένα!
      :)

      Διαγραφή
  7. Η τελευταία μεγάλη σου παράγραφο λέει τα καλύτερα!
    Καλημέρα Μαράκι και Καλή καθυστερημένη Εβδομάδα...!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Κατερίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ!
    Καλή εβδομάδα, αν και μέσα της εβδομάδας, γιατί όχι;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes