Tag: 27 ερωτήσεις ζητούν απαντήσεις από εμένα!



   Καλησπέρα Φίλοι μου! Επιτέλους καινούργια ανάρτηση!
Πάνε μέρες από την τελευταία μου ανάρτηση ελπίζω να σας έλειψα λιγάκι. Ελάτε, παραδεχτείτε το πως μπορεί να σας έλειψα λιγάκι ή η γραφή μου! Ελάτε, μεταξύ μας είμαστε! Χαχα! Εμένα πάντως μου λείψατε αν και περνούσα από τα blogοσπιτάκια σας και σας διάβαζα, άσχετα που δεν είχα το χρόνο να αφήσω κάποιο σχόλιο.
   
   Μάρτιος: ένας περίεργος, κουραστικός αλλά και με αρκετές όμορφες στιγμές μήνας. Από την μία καθόμουν μπροστά στο pc για να γράψω και αμέσως ή θα με έπιανε το χασμουρητό ή μια βαρεμάρα. Ξέρετε, υπάρχουν εκείνες οι μέρες που είναι από μόνες τους αρκετά φορτωμένες, σε σημείο να θέλεις μόνο να χαλαρώσεις (διάβασμα, καμιά ταινία και καφέ ή ζεστό τσάι) ή και να τεμπελιάσεις, παρά να κάνεις το οτιδήποτε άλλο. Ε, μια τέτοια φάση πέρασα τις προηγούμενες μέρες ή μάλλον ακόμα περνάω!

    Ναι, είμαι ή μάλλον αισθάνομαι πολύ καλά! Όχι πως τα πράγματα πηγαίνουν δεξιά ή έχω “νικήσει” την στασιμότητα της ζωής μου, αλλά τουλάχιστον νιώθω ακόμα πιο δυνατή και πιο σίγουρη για πολλά πράγματα και …“ετοιμάζω τη φυγή μου”.

   Aλλά τις σκέψεις μου και άλλα, θα σας τα πω εν καιρό, την κατάλληλη ώρα! Προς το παρόν, λέω να παίξω απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις. 

   Λοιπόν, ο  Makis Del  από το My way..., η Rylie από το My Thoughts Notebook με προσ(κ)άλεσαν να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις και φυσικά εγώ αποδέχομαι την πρόσ(κ)λησή τους με όλη μου την χαρά! Τέλος, θα απαντήσω και σε κάποιες ερωτήσεις που είδα διαβάζοντας αυτό το post (Το παιχνίδι της Αγάπης) από την αγαπημένη beauty blogger Χαρά από το Jiubilo


   Όπως καταλαβαίνεται, (και) τούτη η ανάρτηση θα έχει μπόλικο πράγμα από εμένα και ελπίζω πολύ υπομονή, διάθεση και λίγα λεπτά από τον -πολύτιμο- χρόνο σας για να την (με) διαβάσετε!   

   Άντε βρε! είδατε πως σας σκέφτομαι;Τόσες μέρες απουσίας από την blogόσφαιρα/γειτονιά, ε! είπα να “επανορθώσω” με αυτή την πλούσια ανάρτηση! Μα τι καλό παιδί που είμαι! (τρομάρα μου!) 




Οι ερωτήσεις του Makis Del και οι απαντήσεις μου!


1) Τι σημαίνει για σένα διαφορετικότητα?
Να είσαι απόλυτα ο εαυτός σου! Λίγο απ’ όλα!


 


2) Τι σε πειράζει περισσότερο στη σημερινή κοινωνία?
Η απάθεια στα πάντα! Και ό,τι ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του!

 



3) Πιστεύεις στη μετενσάρκωση?
Κοίτα να δεις! Έχουν υπάρξει στιγμές που ένιωσα πως έχω ζήσει μια προηγούμενη Ζωή… Απ’ την άλλην πιστεύω πως τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμα και αυτά που δεν μπορεί η φαντασία μας να φτάσει. Πάντως, πιστεύω απόλυτα στην “Ψυχή” και πως είναι από μόνη της μοναδική!  




4) Όταν είσαι πεσμένος-η ψυχολογικά τι κάνεις για να ανέβεις?
Σί-γου-ρα ακούω μουσική και συγχρόνως τραγουδάω! Και μάλιστα αν ακούω τραγούδια “μελό”, “χωρισμού” ή σε στυλ “down”, τότε είναι που η ψυχολογία μου ανεβαίνει και χτυπάει κόκκινο! Ανάποδος άνθρωπος παιδί μου, τι περιμένεις;  


5) Τι σημαίνει για σένα  ο όρος blogger?

Ένας “Ψυχολόγος” που προσφέρει επικοινωνία αλλά και ανταλλαγεί απόψεων σε διαδικτυακή μορφή και -σχεδόν- δωρεάν; Α, και πάντα πρόθυμος να σε “ακούσει”;    


6) Λέξεις ή εικόνες?Μωρέ, όσο ωραίες είναι οι λέξεις, τόσο ωραίες είναι οι εικόνες! Όταν οι λέξεις γίνονται εικόνες και οι εικόνες λέξεις, τότε αυτή η ένωση σου προσφέρει άπειρα συναισθήματα. 



7) Πως σου ήρθε η ιδέα για το blog σου?
Είχα την ανάγκη να εκφραστώ, να μιλήσω, να βγάλω τα εσώψυχά μου, τα συναισθήματά μου που ήταν πάντα παγιδευμένα μέσα μου και με έπνιγαν…



8) Υπάρχει άραγε αγάπη χωρίς ζήλεια?
Υπάρχει! Αλλά και η ζήλεια σε λογικά πλαίσια κάτι καλό μπορεί να σου προσφέρει! Ίσως ο πόθος να είναι λίγο πιο έντονος; 




9) Αγαπημένο ρούχο?
Τζιν, T-Shirt και ένα κλασικό ριγέ σακάκι!

 

10) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ξυπνάς?
Θεέ μου, πως θα πάει η μέρα μου σήμερα; Θα τα καταφέρω και σήμερα;



11) Ποιο ιστορικό πρόσωπο θα ήθελες να ήσουν?
Ιστορικό πρόσωπο; Έλα βρε συ, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό; Δεν ξέρω! Σίγουρα κάποιος Φιλόσοφος, λέω τώρα εγώ; Γιατί άραγε; Χαχα!  Αν και ο καθένας μας, με τον δικό του τρόπο, γράφει τη δική του ιστορία!





Οι ερωτήσεις της Rylie και οι απαντήσεις μου!


1) Ποια ταινία σε ταρακούνησε πολύ με τα μηνύματά της;
Δεν είναι μία, είναι πολλές! Αυτή που μου ήρθε τώρα στο μυαλό είναι το The Pursuit of Happyness (To κυνήγι της ευτυχίας)του 2006 με τον Will Smith. Βασίζεται σε αληθινή ιστορία και ένας λόγος παραπάνω για τα ελπιδοφόρα μηνύματα που δίνει. Ένας άνθρωπος-πατέρας που προσπαθεί να επιβιώσει, κυνηγώντας ταυτόχρονα και το όνειρό του. Τα εμπόδια αμέτρητα αλλά η πίστη παραμένει… 

  Τα παρακάτω λόγια του πατέρα προς τον γιό σε κάποια σκηνή, απλά είναι και το μήνυμα που πρέπει να έχεις πάντα στο νου και να θυμάσαι, όταν νιώθεις πως θέλεις να …εγκαταλείψεις. 


“Μην αφήσεις ποτέ κάποιον να σου πει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, ούτε καν εμένα. Έχεις ένα όνειρο; Πρέπει να το προστατεύεις.  Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν κάτι μόνοι τους, σου λένε ότι και εσύ δεν μπορείς να το κάνεις. Αν θέλεις κάτι, πήγαινε να το πάρεις. Τελεία.”



2) Τι σε εμπνέει περισσότερο;
Η ίδια η Ζωή, η καθημερινότητά (μου), τα συναισθήματα που βιώνω κάθε φορά, οι άνθρωποι γύρω μου και πως συμπεριφέρονται και αντιδρούν στις καταστάσεις. 



3) Ποια πόλη-χώρα ή νησί θα πρότεινες ανεπιφύλακτα σε κάποιον και γιατί;
Θα πρότεινα σίγουρα πρώτα απ’ όλα την Ελλάδα, φυσικά! Μετά θα πρότεινα σίγουρα την Ρώμη, μιας και την έχω επισκεφτεί, με μάγεψε, επομένως θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα.



 4) Ποιο τραγούδι σε εκφράζει αυτή την περίοδο;
Το “Δε θέλω άλλον ήρωα” της Έλενας Παπαρίζου.



 
5) Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιδικό παραμύθι;
“Η Σταχτοπούτα” λέω πάντα ως πρώτη επιλογή αλλά μου άρεσαν (και συνεχίζουν να μου αρέσουν) “Τα τρία γουρουνάκια”, “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”… και φυσικά “Οι μύθοι του Αισώπου”. (ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε 24 μύθους του Αισώπου)



6) Αν δεν έχεις κάνει κάτι extreme, τι θα ήθελες να τολμήσεις;
Τι θα ήθελα να τολμήσω; Δεν ξέρω! Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να έχεις σχέση με “πέταγμα”, δηλαδή να “πετάω” στον ουρανό. Ας πούμε Bungee jumping ή ακόμα καλύτερα Skydiving;
 
 

 7) Ένας νέος blogger ζητάει την συμβουλή σου.Τι θα του έλεγες;
Να είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα, ο εαυτός του. Γιατί αυτή είναι η ταυτότητά του! Να είναι ειλικρινής και δημιουργικός. Να γράφει με τη ψυχή του και ό,τι αρέσει σε εκείνον και όχι ό,τι θα αρέσει στους άλλους. Γιατί, όταν κάνουμε αυτό που μας αρέσει και αγαπάμε, τότε μόνο τότε, μπορούμε και να απολαύσουμε τη διαδρομή της δημιουργίας.  



8) Αν είχες την επιλογή να γυρίσεις πίσω στον χρόνο, σε ποια εποχή θα προτιμούσες να ζήσεις;
Στην εποχή της “Αναγέννησης” ίσως; Η άνθηση της τέχνης, της επιστήμης, της λογοτεχνίας, της Φιλοσοφίας και γενικά η ελευθερία της σκέψης. Από την άλλην, πάντα μου άρεσε και η εποχή του ‘20-‘30 για την γενική αισθητική που επικρατούσε τότε.     



9) Ποια θεωρείς πως είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ανθρωπότητα;
Οι Υπολογιστές-Internet ή ακόμα καλύτερα γενικά η ανακάλυψη της γραφής; Γραφή: καταλαβαίνετε τι εννοώ με αυτό, νομίζω! 



10) Αν σου πρότειναν να γράψεις την βιογραφία ενός ανθρώπου, ποιον θα επέλεγες και γιατί;
Καλέ, θα επέλεγα να γράψω τη δική μου βιογραφία κι αν νομίζετε πως δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον, εγώ σας λέω πως αυταπατάστε αν νομίζετε πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Χαχα! (που να παρκάρω το μικρό μου καλάμι, που είναι ίσα με το μπόι μου; Είμαι και κοντούλα βλέπετε!)       




11) Αν κάποτε το "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία"  ήταν το σύνθημα, τώρα ποιο πιστεύεις πως αντιπροσωπεύει την εποχή μας;
Αν και αυτό το σύνθημα παραμένει και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ, θα έλεγα το: “Κρίση, Λαμογιά, Δουλειά, Λεφτά, Κατάθλιψη”. Αν και θα προτιμούσα το πιο απλό αλλά τελικά δύσκολο: “Χαμο-γελάστε, γιατί χανόμαστε!” 






Οι ερωτήσεις της Χαράς και οι απαντήσεις μου!


1- Λογική ή συναίσθημα;΄
Επειδή εκ φύσεως λειτουργώ με το συναίσθημα και πάντα με κάποιον τρόπο, μπαίνει στη αρχή, στη μέση, στο τέλος από μόνη της η Λογική, -άρα δεν χρειάζεται την άδειά μου-, φυσικά και θα επιλέξω συναίσθημα, κι ας μας τσακίζει πολλές φορές.



2- Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει σε πέντε χρόνια οπωσδήποτε;
Σε πέντε χρόνια; Πολλά δεν είναι; Ποιός ζει, ποιός πεθαίνει μέχρι τότε! Να το κάνουμε σε δύο; Εντάξει, σε πέντε! Θα ήθελα να ζω μόνη μου σε ένα δικό μου σπίτι (και αυτό μόνο να πετύχω, θα ήμουν τρις ευτυχισμένη), να έχω ολοκληρώσει το βιβλίο μου, να έχω βρει μια δουλειά και να έχω λίγα περισσότερα χρήματα, να έχω ταξιδέψει στο Παρίσι, να έχω βρει (και να με έχει βρει) τον έρωτα της ζωής μου. Πολλά μάλλον ζητάω, έ;
 


3- Ποιο τραγούδι σου ανεβάζει τη διάθεση;
Αυτό που κάθε φορά που το ακούω και με ξεσηκώνει στην κυριολεξία και μόνη μου ρίχνω κι έναν χορό, είναι το “Ανήκω σε μένα(…και στα όνειρά μου…) του Γιώργου Μαζωνάκη! Ένα απ’ τα τραγούδια που θα ήθελα να ακουστεί στη κηδεία μου, όταν θα έρθει η ώρα μου! (ελπίζω να αργήσει αυτή η ώρα!) 



4- Εάν ο Σάκης χώριζε την Κάτια, και τα έφτιαχνε μαζί σου υπό τον όρο να αφήσεις για πάντα το blogging θα το δεχόσουν;
Καταρχάς, αν και συμπαθώ τον Σάκη και θεωρώ πως είναι ο πιο (ή τουλάχιστον ένας από τους πιο όμορφους) όμορφος Έλληνας και όσο μεγαλώνει τόσο ομορφαίνει, δεν είναι ο τύπος μου. Αλλά, για να απαντήσω στην ερώτηση σου, Χαρά μου, όχι δε θα δεχόμουν να αφήσω το blogging και γενικά το γράψιμο όχι για τον Σάάάάάάκηηηηη αλλά ούτε για κανένα άλλον άντρα. Δεν γίνεται να αφήσω κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ελεύθερη και ικανή, όπως δεν θα ζητούσα εγώ από τον άλλον να αφήσει κάτι που αγαπάει.



5- Εάν είχες την ευκαιρία να γυρίσεις το χρόνο πίσω, ποια μέρα της ζωής σου θα ξαναζούσες και γιατί;
Ποια μέρα; Λοιπόν, η ημέρα που θα ήθελα να μπορούσα να ξαναζούσα είναι την ημέρα (1998) (λίγες ημέρες μετά τη φυγή μου) που στάθηκα μπροστά σε μια πόρτα και σε δυο ανθρώπους που αγάπησα όσο κανένα άλλον και να άλλαζα-διόρθωνα την κατάληξη ενός “Τέλους” που έπρεπε οπωσδήποτε να δοθεί αλλά δόθηκε με λάθος-σιωπηλό τρόπο. Μια μέρα που με σημάδεψε και ήταν η αιτία να εξελιχθεί μετέπειτα όλη η Ζωή μου. 







Αυτά από εμένα! Ελπίζω να μην σας κούρασα!
Σιγά-σιγά θα επιστρέψω με τις μόνιμες στήλες του blog αλλά και με θέματα τύπου “τροφή για σκέψη (ξέρετε που αραδιάζω τις σκέψεις μου…!χαχα!) και πολλά άλλα!  
Καλή εβδομάδα να έχουμε!





Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα Tag post που έχουν ανέβει στο blog!  





________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

14 σχόλια :

  1. Μαράκι εμένα μου έλειψες πάντως! :) Ωραίες οι απαντήσεις σου, είσαι εσύ! :) Το ότι κοιτάει καθένας την πάρτη του και μένα με ενοχλεί αφάνταστα, αντί να ενωθούμε όλοι, να γίνουμε μια γροθιά, να ξορκίσουμε το κακό! Μου άρεσε πάρα πολύ το μήνυμα της ταινίας!!! Κανείς δε μπορεί να μας εμποδίσει να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας! Η Αναγέννηση ήταν ωραία εποχή, μου άρεσαν πολύ τα φορέματα τότε!!!! όσο για το Μαζώ είναι από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες!!! Ιδιαίτερη φωνή! Μαράκι άρχισε να γράφεις τη βιογραφία σου!! Προσωπικά λατρεύω να διαβάζω βιογραφίες.. Άλλωστε καθένας έχει τη δική του (μοναδική -θα προσθέσω) ιστορία! φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αχ Εύη μου κι εμε΄να μου λείψατε!
      Μωρέ, ποια ενωμένη γροθιά; Εδώ ο άλλος σου ρίχνει μαχαιριές ή και κλοτσιές για να εξαφανιστείς......
      Την βιογραφία μου; την γράφω ήδη με ένα δικό μου στυλ! Χαχα! Τι νομίζεις ότι δεν το λέχω σκεφτεί; Σ' ευχαριστώ πολύ!
      Πολλά φιλιά και Καλή εβδομάδα να έχουμε!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ μου άρεσαν οι απαντήσεις σου! Νομίζω ότι πλέον δεν έχουν μείνει και πολλά να μάθουμε για σένα χαχα!

    Καλή εβδομάδα!

    Υ.Γ. Ναι είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι γιατί έχεις τόσες μέρες να γράψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου Γιώργο, κι όμως έχουν μείνει πολλά ακόμα να μάθετε για εμένα! Αλλά μαθαίνετε ΜΟΝΟ όσα θέλω εγώ!
      Χαίρομαι που αναρωτήθηκες γιατί δεν έχω γράψει τόσες μέρες! Χαχα!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα Μαρακι.
    Φυσικα και μας ελειψες.
    Οι απαντησεις σου σταζουν ειλικρινεια και τσαμπουκα!
    Πολυ μου αρεσαν!

    Καλη εβδομαδα να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου, αγαπημένη μου Κική!
      Πάντα με ειλικρίνεις και ον λίγο (καλό) τσαμπουκά!
      (βλέπεις είναι και δύσκολες και οι εποχές!)
      Καλή εβδομάδα να έχουμε με πολλά χαμόγελα!

      Διαγραφή
  4. Όχι, απλά μας έλειψες αλλά και κάτι παραπάνω!
    Προσωπικά, επειδή ο blogger μου χάνει και αναρτήσεις και δεν με αφήνει να "ακολουθήσω" νέα blogs, έμπαινα και σε έψαχνα! (Αν δεν έκανες ανάρτηση, μέσα στη βδομάδα θα σε... ενοχλούσα!)
    Αχ, Μαράκι μου! Για μία ακόμη φορά, οι απαντήσεις σου ήταν αυτές που περίμενα! Αυτές που δείχνουν πόσο υπέροχο πλάσμα είσαι!
    (Στην Rylie απάντησα κι εγώ στα σχόλια της ανάρτησής της και μάλιστα, αν δεν γινόμουν πάλι καραγκιοζάκι με τον τρόπο που απάντησα, θα απολαμβάναμε για μια ακόμη φορά όλα τα κοινά μας!)
    Φιλάκια πολλά, κούκλα μου!

    ==Αυτό με τη φυγή σου, έχει να κάνει με κάτι που μας είχες αναφέρει σε προηγούμενο post?!==

    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλή εβδομάδα, κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αχ βρε Γιάννα μου!
      Μωρέ, τόσο καιρό που με "γνωρίζεται" θα μπορούσα να δώσω διαφορετικές απαντήσεις; Ναι είδα τις απαντήσεις σου στην Rylie! ΈΛα βρε, ε΄συ καραγκιοζάκι; Ας κάνουμε παρέα, να γίνουν δυο τα καραγκιοζάκια! χαχα!
      Αυτό με την φυγή μου, σε μεγάλο ποσοστό έχει να κάνει με αυτά που είχα αναφέρει, σε προηγούμενο post!
      Θα σας τα πω, εν καιρό......

      Καλή εβδομάδα να έχουμε!
      Φιλιά πολλά-πολλά!

      Διαγραφή
  5. Για μια ακομα φορα απολαυστικη !!!
    Καλη εβδομαδα Μαρακι μου

    *Μας ελειψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αμέ! Μας έλειψες! Εγώ την παρατήρησα την απουσία σου! :)))
    Και φυσικά γνώριζα πολλές απαντήσεις προτού καν τις διαβάσω! Σε μαθαίνω πια όλο και πιο καλά Μαρία μου!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αχ βρε Αριστέα μου, παρατήρησες την απουσία μου;
      Με μαθαίνει, έ; Χαρά μου!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes