⏳Συλλέγω Στιγμές #27: Είναι κάποιες συμπεριφορές…


Ό,τι αξίζει, μένει!

 Το ξέρω πως πάλι χάθηκα από την blogόσφαιρα. Όχι βέβαια τελείως! Έκανα κάποιες γρήγορες επισκέψεις στα blogs Φίλων και διάβασα τα “νέα” σας αλλά πιστέψτε με δεν είχα και πολύ όρεξη να καθίσω μπροστά στον υπολογιστή μου, πόσο μάλλον να τον ανοίξω. Πιο πολύ έμπαινα από το κινητό μου αλλά μωρέ από το κινητό τι “δουλειά” μπορείς να κάνεις;

 Τις τελευταίες ημέρες ή για την ακρίβεια όλη η περασμένη εβδομάδα ήταν κάπως δύσκολη για εμένα. Δύσκολη επειδή όλη την εβδομάδα πονούσα από τον φρονιμίτη μου. Υποθέτω πως καταλαβαίνετε τι εστί “Φρονιμίτης”. Φανταστείτε πως ακόμα δεν με έχει αφήσει… Προσθέστε να τρέχω για δουλειές των άλλων, να κάθομαι κάποια πρωινά στο μαγαζί του αδελφού μου, η δουλειά, το σχολείο, η κούραση και προσθέστε επίσης και μια απίστευτη (και αδικαιολόγητη;) βαρεμάρα που με είχε πιάσει, όχι να καθίσω “να σκοτώσω την ώρα μου” μπροστά στον υπολογιστή αλλά ακόμα και να σηκωθώ και από το κρεβάτι. Άντε προσθέστε ότι και το μυαλό είναι αλλού για αλλού! Που τρέχει ο συλλογισμός μου; Παντού… στα πάντα και στους πάντες!

 Το καλό είναι ότι κλείσανε και τα σχολεία!!! Ναιαιαιαι!!! Άρα λιγότερη κούραση (που λέει ο λόγος!) και περισσότερος χρόνος (αρκεί να υπάρχει διάθεση) για να κάνω όσα πράγματα θέλω. Δηλαδή, τι πράγματα θα κάνω; Να διασκεδάσω; Με τον τρόπο μου, όπως πάντα! Κανένα cineμαδάκι επιθυμώ πολύ να πάω αλλά …άτιμη-καταραμένη φτώχια! Χαχα! Ευκαιρία να δω κάποιες καινούργιες ταινίες στο dvd, να γράψω περισσότερο και ειδικά εδώ στο blog μου, (ξέρω σας χρωστάω κάποια post… σας υπόσχομαι ότι θα ανέβουν σύντομα.) να κοιμηθώ λιγάκι παραπάνω, να τεμπελιάσω λιγάκι και γενικά να περάσω λίγες όμορφες και ήρεμες στιγμές! Βέβαια, η ηρεμία δεν είναι πάντα στο χέρι μας, γιατί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθούν να σου κάνουν τα νεύρα κρόσια.

 Η αλήθεια είναι ότι η διάθεσή μου είναι σχετικά καλή. Ups and downs που λένε και “οι Φίλοι μας” οι Άγγλοι; Ένα τέτοιο πράγμα! Όσο κι αν υπάρχουν καταστάσεις και κυρίως άνθρωποι γύρω μου που προσπαθούν να με “γειώσουν”, εγώ σαν “σκληρό καρύδι” που είμαι δεν χαμπαριάζω εύκολα. Καλά το παλεύω, αλλά δεν είναι εύκολο να τα περνάω όλα στο …ντούκου. Άσε που δεν είμαι και καθόλου αναίσθητος άνθρωπος!

 Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει το εξής: Έχω υπομονή, κατανόηση, υπομένω και περιμένω στην αναμονή περισσότερο από όσο πρέπει κι αντέχω και αυτό δεν είναι τελικά και τόσο καλό και υγιές. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί να έχεις υπομονή και να δείχνεις κατανόηση σε οτιδήποτε αξίζει, τότε πάω πάσο! Αξίζουν και με το παραπάνω όλα αυτά. Όμως τι κάνεις όταν τελικά δεν αξίζει; Για ποια υπομονή και κατανόηση μιλάμε; Και γιατί να μένεις στην αναμονή; Και η “αναμονή -όπως έχω ξαναπεί- σε σκοτώνει, σε τσακίζει, σου γκρεμίζει τις -όποιες- ελπίδες μπορεί να έχεις για το οτιδήποτε… Και …άστα να πάνε!

 Δόξα τω Θεό, μου συμβαίνουν διάφορα, όχι πάντα καλά. Αντιθέτως, τα άσχημα είναι πάντα πιο πολλά. Και λέω “Δόξα τω Θεό”, γιατί τελικά μέσα από τις καταστάσεις που βιώνω καθημερινά σε κάθε τομέα (επαγγελματικά, προσωπικά…) και τα συναισθήματα (καλά ή άσχημα) που νιώθω, στο τέλος πάντα καταλήγω να λέω: “Τελικά, και που συνέβη, ό,τι συνέβη, μόνο καλό μου έκανε! Και έμπνευση μου έδωσε και μια εμπειρία ακόμη.”

Όπως είχα γράψει τις προηγούμενες ημέρες στο προφίλ μου στο fb:
“Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι το να είσαι ευγενικός είτε στη δουλειά σου, είτε στις φιλίες σου, είτε στις συνεργασίες σου είτε...οπουδήποτε, τελικά κάνει τόσο καλό(;). Γιατί υπάρχουν "Άνθρωποι" (εντάξει "ανθρωπάκια" είναι ο σωστός χαρακτηρισμός) που την "ευγένεια" την μεταφράζουν αλλιώς και νομίζουν πως μπορούν να σε π@@#$ο@ν κιόλας.” Νιώθω αηδιασμένη.  

 Κάποιος μου είπε το εξής, πάνω σε αυτό: “Να είσαι ο εαυτός σου!”.  Πάντα είμαι! Παρά είμαι ευγενική και πρόθυμη να βοηθήσω και να δίνω πάντα το καλύτερο εαυτό μου αλλά να όμως που θα υπάρχουν κάποιοι που θα μου βάζουν τρικλοποδιές και σίγουρα δεν θα βρεθεί εύκολα κάποιος που θα έχει την μαγκιά και την μπέσα και… δεν ξέρω κι εγώ τι, να πει μια καλή κουβέντα ή τουλάχιστον να εκτιμήσει όλα αυτά που κάνω ή προσφέρω. Όχι ότι τα κάνω για να ακούσω ένα “ευχαριστώ”, αλλά όχι και να τα ακούω κι από πάνω άδικα. Ε, όπως και να το κάνουμε βρε παιδιά, η αδικία είναι αδικία!     

 Την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα στο σχολείο, μια συμμαθήτρια μου (και πρώην καλή μου φίλη) μου είπε με σοβαρό-στενάχωρο ύφος:
-“Ώστε θα φύγεις για Αυστραλία; Δηλαδή θα σε χάσουμε!”
Της είπα: “Ναι θα φύγω! Και ναι, θα με χάσετε!”
-“Αλλά τι λέω; Εμείς ήδη σε έχουμε χάσει!”, μου λέει.
-“Ας προσέχατε!” τις λέω κι εγώ!


Oμολογώ ότι ένιωσα μια ‘μικρή ικανοποίηση’ και κατάλαβα πολλά. Αν και εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτή προσπαθεί να με πλησιάσει ξανά και με καλεί κάθε φορά να πάμε για καφέ ή για φαγητό σαν τον παλιό καλό καιρό ή να της κάνω ‘ιδιαίτερα μαθήματα” στα μαθήματα της Πληροφορικής (να το πάρω ως συμφέρον;) πάντα ή θα αλλάξω κουβέντα ή θα απαντήσω εντελώς αυθόρμητα λέγοντας: “Σε μια άλλη Ζωή!”

 Ξέρω ότι μετάνιωσε για τον απόλυτα άδικο φέρσιμό της προς εμένα, πριν πολλούς-πολλούς μήνες. Όλο γλύκες, καλά λόγια και ‘από κοντά” είναι. Όμως, λυπάμαι αλλά εγώ μπορεί να συνεχίζω να της μιλάω, να κάνουμε χαβαλέ, να τη βοηθάω όσο νομίζω ότι πρέπει στα μαθήματα εν ώρα μαθήματος και γενικά να έχω μια τυπική καλή σχέση αλλά όλα αυτά εντός του σχολείου. Εκτός του σχολείου, δεν υπάρχει και ελπίζω να μην υπάρξει τίποτα. Γιατί πολύ απλά, τα άδικα λόγια, κατάρες και γενικά την απαράδεχτη-αδικαιολόγητη συμπεριφορά που είχε προς εμένα, δεν μπορώ ούτε να τα ξεχάσω αλλά ούτε και να της δώσω μια ακόμη ευκαιρία. Της έδωσα περισσότερες ευκαιρίες από όσο πρέπει. Και επίσης, δεν την εμπιστεύομαι πλέον. Τώρα όσο και να προσπαθεί να με πλησιάσει, χαμένος κόπος. Όταν με είχε Φίλη, ας πρόσεχε να ήταν τίμια και εντάξει μαζί μου, όπως ήμουν κι εγώ. Ας πρόσεχε!

 Αφήνω τους ανθρώπους που νομίζω ότι αξίζουν να με πλησιάσουν αλλά μην κάνουν το λάθος να με κοροϊδέψουν, να μου πούνε ψέματα-παραμύθια, να είναι άλλοι μπροστά μου κι άλλοι από πίσω μου, να μην είναι τίμιοι-ειλικρινείς απέναντί μου, να με θεωρούν δεδομένη και γενικά να αποσκοπούν να με εκμεταλλευτούν για το δικό τους συμφέρον. Το σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα καταλαβαίνω ποια είναι η πραγματικότητα και τότε ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει και του αναλογεί. Οπότε ο καθένας ας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και μην μου ζητάνε και τα ρέστα τους από πάνω. Και όχι πως εγώ έχω το αδικαιολόγητο ή το αλάνθαστο! Φυσικά κι εγώ κάπου θα φταίω! Όμως όταν φταίω έχω τα κότσια και το παραδέχομαι και ζητάω συγνώμη. Από ‘κει και πέρα, η διαφορά της δίκαιης συμπεριφοράς είναι αυτή που μετράει.  

 Ναι, μπορεί να είμαι σκληρή! Μην ξεχνάμε όμως ότι πρώτα απ’ όλα η ίδια η Ζωή είναι σκληρή. Και όχι δεν κρίνω πλέον τους ανθρώπους, (και ποια είμαι εγώ για να τους κρίνω; άνθρωπος είμαι κι εγώ, όχι ο Θεός) κρίνω τις συμπεριφορές τους. Και το τονίζω αυτό! Κρίνω τις συμπεριφορές τους! Τελεία και παύλα!


Αυτά ήθελα να γράψω! Κάτι σαν ασυναρτησίες μοιάζουν, έ;
Σιγά-σιγά θα επιστρέψω με όλες τις αναρτήσεις που χρωστάω. Καλά να είμαστε και όλα θα γίνουνε!
Καλή Μεγάλη εβδομάδα να έχουμε και ελπίζω να έρθουν (ακόμα) πιο ωραίες φωτεινές ημέρες.





Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα post της στήλης “Συλλέγω Στιγμές#”!






________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

16 σχόλια :

  1. Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση να εχεις Μαρια μου!
    Εμεις δεν χανομαστε ετσι κι αλλιως! Παντα θα επισκεφτομαι το ιντερνετικο σου σπιτι!
    Φιλακια πολλα!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου, σ' ευχαριστώ για τις επισκέψεις σου!
      Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση να έχουμε!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  2. Με βρίσκεις τόσο σύμφωνη στο θέμα της φιλίας... Έφαγα ένα πούλημα από "κολλητή φίλη" που το φυσάω και δεν κρυώνει... Και η πλάκα είναι ότι δεν έκανα καν κάτι σε κείνη!! Απλά διαπληκτίστηκα με κάποιον..άλλον κι αυτή...παρεξηγήθηκε..!! Μεγάλη ιστορία, αλλά πολύ, πάρα πολύ μεγάλη η προδοσία της. Δεν μπορώ να συνέλθω κι ας έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια! Τεσπα... Μαρία μου, καλή Μ. Εβδομάδα και πολλά γλυκά φιλιά! Όσο μπορείς ξεκουράσου και πέρνα καλά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Πέτρα μου, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πλέον στην Φιλία ή τέλος πάντωςν είμαι πολύ καχύποπτη και προσεχτική.
      Για τη φίλη σου που μου είπε και μοιράστηκες μαζί μου και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό, έχω να πω πως δεν χρειαζόταν να κάνεις κάτι κακό εσύ. Στα δύσκολα ή σε μια δύσκολη-περίεργη-ατυχλης τέλος πάντων στιγμή φάνηκε ποια είναι πραγματικά. Δεν έχασες εσύ αλλά αυτή! Σε καταλαβάινω απόλυτα σου λέω! Όπως επίσης σου λέω πως δεν αξίζει μετά από τόσο μεγάλο διάστημα να στενοχωριέσαι γι' αυτό. Απλά δεν αξίζει! Η προδοσία είναι προδοσία και δεν συγχωρίεται αλλά εσύ πήγαινε παρακάτω, γιατί είσαι πολλά σκαλοπάτια πιο ψηλά!
      Καλή Μ. Εβδομάδα να έχουμε αν και θα είναι -δυστχυώς- συναισθηματικά (προσωπικά αρνητικά) φορτισμένη αλλά δε βαριέσαι, θα το αντέξω και αυτό!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου καλημέρα!! Κι εσύ φρονιμήτη;; Πάω για εξαγωγή του τρίτου μετά το Πάσχα..!! Και μου είπε έχω λίγο χρόνο ακόμα και για τον τέταρτο.. Οτι στα 30 θα βγάζω ακόμα φρονιμήτες..δεν το περίμενα!!
    Επειδή σε διαβάζω από τη δουλειά κάπου χάθηκα..θα πας Αυστραλία;;;
    ¨Εχω χάσει επεισόδια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κατερίνα μου, κι εσύ Φρονιμίτης; Τι έγινε; επιδημία έπεσε; Χαχα!
      Α, καλά εσύ περνάς πιο ζόρικα! Εγώ τα δυο! Άστα να πάνε! Αλλά δεν έχω πάει ακόμα στον Οδοντίατρο... Καλέ εγώ 30 είμαι και τώρα τους βγάζω!
      Ναι, όπως είχα κάτι αναφέρει σ' αυτό εδώ το post --->
      http://www.syllegw-stigmes.gr/2014/02/24.html
      σκέφτομαι ή μάλλον δεν το σκέφτομαι, έχω πάρει ήδη την απόφαση μου να πάω για λίγους μήνες στην Αυστραλία. Και που είμαι εδώ μόνη και δυστυχισμένη (μην το πάρεις ως υπερβολή, η αλήθεια έιναι αυτή) τι καταλαβαίνω; Κουράστηκα βρε Κατερίνα μου... γενικώς! Άσε που νιώθω πως χάνω που και που την μοναδική ελπίδα που έχω.....
      Αλλά εδώ θα είμαστε και μέσα στο Καλοκαίρι (αφού θα έχω τελειώσει και το σχολείο) θα εξηγήσω και τους λόγους και θα πω-γράψω περισσότερα.
      Μέχρι τότε... προσπαθώ να είμαι καλά!
      Σ' ευχαριστώ!
      Καλή Μ. Εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  4. Καθόλου ασυναρτησίες, Μαράκι!
    Απολύτως κατανοητά όλα!
    Αγκαλίτσα, φιλάκι και ευχές συμπαράστασης! (Για τον φρονιμίτη! Μία από τα ίδια και εγώ, τις τελευταίες 2 μέρες!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γιάννα μου, αφούε ίναι και κατανοητά όσα έγραψα, πάλι καλά!
      Με έχετε καταλάβει πολλοί από εσάς!
      Κι εσύ Φρονιμίτης; Εντάξει, με νιώθεις, σε νιώθω!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Καλο μεσημερι Μαρακι μου..
    Πωπω καθε φορα που σε διαβαζω συγκλονιζομαι.. Με την καλη ενοια Εχεις ενα μαγικο τροπο να τα γραφεις τοσο ωραια αλλα και τοσο απλα.
    Αντε να ξεκουραστεις και λιγο τωρα που εχεις την ευκαιρια και ασε τα υπολοιπα στην ακρη.Αφιερωσε επιτελους χρονο σε σενα. Το χρειάζεσαι εξαλλου..
    Τελειώνοντας να σου θυμησω ενα ρητο που λεει ''Ο χαρακτηρας μου δεν αλλαζει, η συμπεριφορα μου ομως εξαρταται απο τον ποιο εχω απεναντι μου'', στο οποιο και συμφωνω απόλυτα.
    Καλη Μ.Εβδομαδα να εχεις κοριτσι μου.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μαράκι μου,
      χαίρομαι όταν με διαβάζεις, νιώθεις συναισθήματα που μάλλον έχεις νιώσεις κι εσύ, αυτό καταλαβαίνω εγώ!
      Ναι, θα αφιερώσω χρόνο σε μένα! Γιατί και που αφιερώνω στους άλλους, δεν εκτιμάτε, οπότε εγώ να είμαι καλά!
      Θα συμφωνήσω απόλυτα με το ρητό αυτό! Το "ασπάζομαι"!
      Καλή Μ. Εβδομάδα να έχεις!
      τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα....Ορθώς κρίνεις τις συμπεριφορές τους και μονο αυτες...αν εκανες το διαφορετικο θα επεφτες στο λουκι που πολλές φορές έχουμε πέσει όλοι μας και θα έκρινες λάθπς...Γιατί οι άνθρωποι είμαστε περίεργα και εγωιστικά πλάσματα και πληγώνουμε τους γύρω μας. Σε καταλαβσίνω απόλυτα καλημου. Κάποια στιγμη νιώθεις πως δεν πάει άλλο φτάνει ως εδώ με όλους και όλα. Εσυ απλά συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου...Ααααα και αυτές οι μέρες είναι μια ευκαιρία για όλυς μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι...Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μάκη μου, τις συμπεριφορές κρίνω φυσικά! Έχω πέσει κι εγώ στην παγίδα να κρίνω τους ανθρώπους αλλά ευτυχώς που το κατάλαβα εγκαίρως ότι αν κρίνω αυτούς θα κάνω τρομερά λάθη!
      Εγώ συνεχίζω να είμαι ο εαυτός μου και ευτυχώς ή δυστυχώς είμαι ΠΑΛΙ σε φάση που νιώθω πως "έχω φτάσει μέχρι εδώ" αλλά κάνω υπομονή γιατί δεν έχω άλλη επιλογή και δεν είναι η ώρα για να πω την τελευταία λέξη!
      Δεν ξέρω αν αυτές οι μέρες είναι μια ευκαιρία να γίνουεμ καλύτεροι άνθρωποι (θέλει κόπο και χρόνο πολύ για να συνηδητοποιήσει κάποιος καταρχάς τι σημαίνει "καλύτερος άνθρωπος" κι ύστερα να το κάνει πράξη) αλλά σίγουρα είναι μια ευκαιρία για να μας φωτίσει το Άγιο Φως.
      Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και σε σένα!

      Διαγραφή
  7. Μαρία είδα και την παλιά ανάρτηση, νομίζω ότι μια χαρά ευγενικά της μίλησες, αν μετά από αυτό που της είπες συνέχισε την ίδια συμπεριφορά, τότε είναι δικό της το θέμα, εσύ ξέρεις καλύτερα μέχρι που θα την εμπιστεύεσαι πλέον. Σίγουρα είναι άσχημο όταν κάποιος σου προδίδει την εμπιστοσύνη, όμως από την εμπειρία μου σου λέω ότι θα βρεθούν και άτομα που θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη σου, αρκεί να βρεις το θάρρος να ανοιχτείς ξανά..

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου Γιώργο, όσες φορές έχω εμπιστευτεί, τελικά έπεσα έξω! ίσως κάπου να φταίω εγώ πιο πολύ!
      Λες ακόμα να πιστεύω λιγάκι στους ανθρώπους; Δεν ξέρω!
      Δεν ξέρω αλλά εκεί που νόμιζα πως βρέθηκε άτομο που άξιζε την εμπιστοσύνη μου, τελικά προδόθηκα! Δεν κάνει τελικά να είσαι τόσο καλός! Τέλος!
      Άστα μωρέ, έτσι όπως έχει γίνει η Ζωή και πόσο μάλλον οι ίδιοι οι άνθρωποι!
      Καλή Μ. Εβδομάδα να έχεις!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια!

      Διαγραφή
  8. Περαστικά!!!!! Εγω σε νιωθω. Βγηκαν οι δυο κάτω φρονημιτες μου και ειδικά, ο ένας για να βγει με πέθανε! Με ενοχλούν που και που αλλά φοβαμαι τον οδοντιατρο και μου περνά ο πόνος με νιφλαμόν....

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αριάδνη μου, εγώ δε φοβάμαι τον οδοντίατρο, απλά δεν υπάρχει money! Και έτσι τη βγάζω με Νιφλαμόν...
      Άντε, βρε, περαστικά μας!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes