ακουω, βλεπω, συλλογιζομαι #10 (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014)

Την στήλη αυτή, την εμπνεύστηκε η Ελευθερία από το beauty blog  Diary Of A Beauty Addict.

 
Με λίγα λόγια…
ακούω, βλέπω , συλλογίζομαι...
Αναλυτικά ο τίτλος:
"ακούω": μουσική δηλαδή ένα τραγούδι που μου άρεσε πολύ τον μήνα που μας πέρασε και το άκουσα ουκ ολίγες φορές. 
"βλέπω": μια φωτογραφία  με κάτι που μου άρεσε με οποιοδήποτε θέμα, τοπίο, αντικείμενο, προϊόντα ομορφιάς κτλ, ή μια φωτογραφία που βρήκα στο διαδίκτυο ή ακόμα κάτι που φωτογράφησα, άρα πρόκειται για μια δική μου φωτογραφία.
"συλλογίζομαι": αποσπάσματα βιβλίων δηλαδή κάποιο γνωμικό που μου άρεσε ή μερικές γραμμές από κάποιο βιβλίο που τις βρήκα ενδιαφέρουσες, καθώς και δικές μου “Προσωπικές Φιλοσοφίες”.






⌛ακούω:
Το συγκεκριμένο τραγούδι με τον πολύ ωραίο τίτλο “Love Never Felt So Good” ήδη σας το έχω παρουσιάσει ΕΔΩ, στην στήλη “♫Music Obsessions”. Από το πρώτο άκουσμα το λάτρεψα σας λέω και γι’ αυτό έγινε και το αγαπημένο του μήνα Αυγούστου. Το βρίσκω τόσο optimistic και cool τραγούδι που δεν μπορεί να μην το σιγοτραγουδήσεις ή ακόμα και να το χορέψεις. Το κομμάτι –ευτυχώς- το πείραξαν τόσο-όσο και δεν το “σκότωσαν”, όπως λέω συνήθως! Του έδωσαν μια μοντέρνα νότα και ακούγεται τόσο άνετα. Ακούγοντας την φωνή του Michael Jackson (που στην αρχή είχα μια αμφιβολία ότι είναι η δική του) πραγματικά σας λέω, σκέφτομαι το πόσο τεράστιος καλλιτέχνης ήτανε και τι δισκογραφία άφησε πίσω του. Όσο για τον συμπαθέστατο Justin Timberlake, έχω να πω ό,τι και να κάνει αυτός ο  άνθρωπος (στα καλλιτεχνικά, ηθοποιία, τραγούδι) ξέρει και το κάνει καλά αφήνοντας πάντοτε το δικό του αποτύπωμα και την δική του προσωπική σφραγίδα. Και στο συγκεκριμένο τραγούδι, ταιριάζει άψογα συνολικά!




⌛βλέπω:

10641095_10203490217034169_481956962716575755_n

Μια εικόνα που ήθελα να φωτογραφήσω διακαώς και τα κατάφερα εν κινήσει! Περνάω σχεδόν κάθε μέρα από εκεί (πρωί-βράδυ), είτε με το αμάξι είτε με την μηχανή, επομένως αυτή η εικόνα στα μάτια μου, φαίνεται σαν μια υπέροχη αλλά ταυτόχρονα και λυπηρή εικόνα.  Υπέροχη, γιατί βλέπεις τρία αεροπλάνα (το μεγάλο, το μεσαίο και το μικρό με την σειρά) από τόσο κοντά και βλέπεις πόσο τεράστια είναι. Είναι σαν πουλιά… Και λυπηρή εικόνα γιατί είναι παρατημένα, ξεχασμένα, εγκαταλειμμένα σε αυτό το μέρος, που δυστυχώς δεν αξιοποιείται. Και κάθε φορά κάνω πλάκα ότι και 100 χρόνια να περάσουν και η Ελλάδα να πουληθεί… αυτά θα είναι ακόμα ΕΚΕΙ! Κρίμα και πάλι κρίμα θα πω εγώ! Τελικά –ίσως- είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ως Χώρα αλλά και ως Πολίτες αυτής της Χώρας.
  


 
⌛συλλογίζομαι:
“Είναι τόσο λυπηρό οι άνθρωποι να μην μπορούν να καταλάβουν (αλλά μόνο κρίνουν) ότι τα 'υλικά αγαθά' δεν μπορούν να κερδίσουν τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου, ακόμα κι αν δείχνει στους γύρω του πάντα "ευτυχισμένος". Λέω εγώ τώρα!”
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014  - ΜΑΡΙΑ Π.







♥•▬▬▬▬▬▬▬ ღೋƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒღೋ▬▬▬▬▬▬▬♥•
Ιστολόγια που συμμετέχουν:












________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

16 σχόλια :

  1. Δε μπορώ να κάνω αλλιώς, παρά να συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις!
    Θα σταθώ λιγάκι στο συλλογιστικό κομμάτι όμως. Γενικά δε μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει κανένας στο μυαλό του ή πως νιώθει. Κι όμως επιμένουμε να βγάζουμε συμπεράσματα, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε καταστάσεις. Είναι όπως όταν ακούμε στις ειδήσεις για ένα έγκλημα και λένε οι γείτονες "μα ήταν ένας μορφωμένος άνθρωπος", λες και σημαίνει κάτι... "Μα τι του λείπει; Τόσα λεφτά έχει". Ναι έχει λεφτά... Αλλά μέσα του πως είναι; Τα ξέρουμε όλα νομίζουμε και συνεχίζουμε να κάνουμε τις ίδιες σκέψεις... Εδώ δε μπορούμε να ξέρουμε εμείς οι ίδιοι τι νιώθουμε...
    Τι να πω! Καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rylie μου, θα συμφωνήσω απόλυτα σε όσα έγραψες!
      "Είναι μορφωμένος άνθρωπος, από καλή οικογένεια, έχει λεφτά....... τι ανάγκη έχει αυτός/ή;;;;"
      Εγώ αυτά δεν τα καταλαβαίνω, πάντα!
      Την ψυχούλα του καθενός, κανένας δεν μπορεί αν την ξέρει ούτε καν να τη νιώσει... πόσο μάλλον κάποιες φορές κι εμείς οι ίδιοι.
      Πεθαίνει/αυτοκτονεί ένας άνθρωπος που φαινομενικά μπορεί να μην του έλειπε τίποτα αλλά για να έφτασε στο να βάλει τέλος στη Ζωή του σημαίνει ότι το μυαλό του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, έφτασε στο τέλμα, δεν είχε καμιά βοήθεια, δεν τον κατάλαβε κανένας..... ήταν μόνος. Μας λένε τίποτα όλα αυτά;;;
      Αλλά όπως λέω και έχω γράψει: "Υπάρχουν Άνθρωποι και ανθρωπάκια."
      Τι να πω! Καλή Κυριακή και σε σένα Κορίτσι μου! ಌಌಌ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα! Όσο δεν πάει κορίτσια! Τα υλικά αγαθά δε φέρνουν την ευτυχία. Μπορούν να καλύψουν πολλές ανάγκες, ναι... μπορούν και να σε κάνουν να έχεις μία πιο άνετη ζωή, επίσης ναι... Αλλά το κενό μέσα σου, δεν καλύπτεται από αυτά... Το τι κρύβουν κάποιοι άνθρωποι μέσα τους δεν το ξέρει κανείς, γι' αυτό όπως πολύ σωστά λες, ας μη βγάζουμε συμπεράσματα από το εξωτερικό περίβλημα...
      Καλό απογευματάκι Μαράκι μου! Πολλά πολλά φιλάκιααααα ❤❤

      Διαγραφή
    3. Αναστασία μου, έτσι ακριβώς!
      Να είσαι καλά!
      Τα φιλιά μου! ಌಌ

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία μου μετά από πολύ καιρό!! Πολύ όμορφη ανάρτηση!!! Το τραγούδι αγαπημένο, μου αρέσει και εμένα πολύ!! Και οι δύο είναι μεγάλοι καλλιτέχνες! Μου άρεσε και η εικόνα και ο συλλογισμός!! Θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω σε αυτή τη στήλη..Καλή συνέχεια σου εύχομαι με πολλά χαμόγελα! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλική μου, κοριστάκι μου όμορφο τι κάνεις; Ελπίζω να περνάς όμορφα!
      Ναι, να συμμετάσκεις κι εσύ! Θα δούεμ όμορφα πράγματα από εσένα! Να ενημερώσεις την Ελευθερία να μπεις στη λίστα, μιας και είναι δική της ιδές-στήλη αυτή! Θα χαρεί πολύ!
      Καλό μήνα κούκλα μου! Φιλιά πολλά! ಌ

      Διαγραφή
  3. Για το ακούω τα έχουμε ξαναπεί. Το βλέπω σου ξυπνάει πολλές αναμνήσεις σε όσους μένουμε κοντά. Όσο για το συλλογίζομαι, συμφωνώ, δεν ξέρω όμως αν οι γυναίκες συμφωνείτε πάντα, δηλαδή με το χέρι στην καρδιά, εσύ θα έκανες σχέση με κάποιον που είναι μπατίρης αλλά έχει πλούσιο εσωτερικό κόσμο;

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου, με το χέρι στην καρδιά σου λέω πως εγώ προσωπικά ως Μαρία, ναι θα έκανα σχέση με κάποιον που είναι μπατίρης όπως λες αλλά έχει πλούσιο εσωτερικό κόσμο! Δεν μένω στο τι υλικά-λεφτά και λοιπά έχει ο άλλος αλλά να έχει μια καλή ψυχή!
      Ας πούμε λέω το εξής ως παράδειγμα αλλά το πιστεύω πολύ!
      Και στο παγκάκι να πάω να καθίσω με τον Φίλο μου και να τρώμε πασαντέμπο και να κοιτάμε το Φεγγάρι, εμένα μου φτάνει και μου περισεύει! Δύσκολα βέβαια το κάνουεμ αυτό πλέον, ίσως γιατί πολλοί δεν το τολμάνε!

      Αλλά άντε να βρεις τον/την που θα νιώθει το ίδιο με σένα!

      Καλά να περνάς Γιώργο μου!

      Διαγραφή
  4. Θα σταθώ κι εγώ στο κομμάτι του "συλλογίζομαι". Είναι θλιβερό όλο αυτό που συμβαίνει. Ο κόσμος έχει πιστέψει στο χρήμα σε υπερβολικό βαθμό. Χάσαμε αξίες, ηθική, τα πάντα, χάρη στο χρήμα... Δυστυχώς, και το τονίζω αυτό, το χρήμα έχει ο ύψιστος στόχος και σκοπός.
    Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος όμως είναι ότι το να έχεις χρήματα, και γενικά υλικά αγαθά, δεν είναι προτέρημα και φέρνει δυστυχία στις περισσότερες περιπτώσεις. Καλύτερα να έχεις λίγα, τόσα όσα να ζεις αξιοπρεπώς και να μη στερείσαι, παρά να έχεις πολλά και να έχεις συνεχώς το φόβο πως θα σε κλέψουν και χίλια δύο άλλα.
    Ένας ακόμα φόβος, και θα μιλήσω προσωπικά εδώ, είναι η ανασφάλεια που έχεις απέναντι στους ανθρώπους. Έχοντας υλικά αγαθά, δεν ξέρεις αν αυτός που σε πλησιάζει είναι όντως φίλος σου και σε αγαπάει ή το κάνει γιατί θέλει κάτι να κερδίσει από εσένα και να σε εκμεταλλευτεί. Είχα αυτό το φόβο κατά κόρον ειδικά στις ερωτικές μου σχέσεις, και κάθε φορά επιβεβαιωνόμουν.
    Είναι δυστυχία τα πολλά λεφτά! Το φωνάζω και το λέω, αλλά ποιος με ακούει δεν ξέρω!
    Καλό βράδυ Μαρία μου, να περνάς όμορφα!
    Συγχαρητήρια και πάλι για την εισαγωγή σου, μεγάλη κατάκτηση! Καλή σταδιοδρομία να έχεις και καλή πρόοδο! Θάρρος και δύναμη να έχεις και κέφι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε μου, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω σε αυτά που έγραψες. Τα είπες όλα εσύ για εμένα!
      Το μόνο που θα πω είναι το εξής: Στην εποχή μας πολλοί/ές έχουν έναν σκοπό και είναι μαζί σου..... Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  5. Το αγαπώ το τραγουδι,...!!!! Οσο για το τελυταιο κομμάτι θα συμφωνήσω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω ιδιαιτερη αδυναμια στα αεροπλανα και ας μην ταξιδευω συχνα.
    Λυπηρη οντως η εικονα Μαρακι μου...
    Μου αρεσε πολυ το συλλογιζομαι σου . Εχεις τοσο δικιο και ευχομαι καποια μερα καπιοι να αντιληφθουν οτι ειναι αλλιως τα πραγματα..
    Φιλια κοριτσακι μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes