❤A Fairy Story #2: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…


Δευτέρα και αργά το απόγευμα, αποφασίζω να στείλω στον Μίλτο με sms, τον αριθμό του κινητού μου. Αμέσως λαμβάνω μια ευχαριστήρια απάντηση. 

Την επόμενη μέρα, Τρίτη λίγο μετά τις 9 το βράδυ λαμβάνω ένα sms μήνυμα από τον Μίλτο που λέει:

“ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΩ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ!!!!”

Δεν μπορώ να πω, χάρηκα με αυτό το όμορφο μήνυμα! Του απάντησα:

“Καλά είμαι! Σ’ ευχαριστώ πολύ! Την Παρασκευή λοιπόν…”

Και φτάνει η  Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014. Η μέρα που έκλεισα ραντεβού με τον Μίλτο για να βρεθώ μόνη μαζί του, έφτασε! (Εμ, κάποια στιγμή θα έφτανε!) Από το πρωί και άγχος είχα και φόβο και γενικά να το βάλω στα πόδια ήθελα. Όμως, δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο! Θα πήγαινα στο ραντεβού και ό,τι ήταν να συμβεί, θα συμβεί! “Αφού μπήκες στο χορό Μαρία, χόρεψε τώρα!” έλεγα στον εαυτό μου.

6 η ώρα ήταν το ραντεβού, 6 και 8 ήμουν εκεί έξω από το super-market. Με το που φτάνω, ακούω κάποιος να μου κορνάρει και βλέπω τον Μίλτο μέσα σε ένα Σαμπανιζέ Smart να μου κάνει νόημα να μπω στο αμάξι. Μπαίνω μέσα και με ρωτάει που θέλω να πάμε για καφέ. Του είπα εδώ κοντά στην περιοχή μου, στο Άλσος στην καφετέρια. Του δίνω οδηγίες για το που βρίσκεται η καφετέρια αν και τελικά τη γνώριζε. Καθόμαστε, παραγγέλνουμε καφέ και μέχρι τις 9 και κάτι που σηκωθήκαμε να φύγουμε, είπαμε πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Ξεκινήσαμε λέγοντας για την περασμένη Κυριακή, την ημέρα της γνωριμίας μας, για το πόσο του έκανα κλικ, για το ποιος είναι, με τι ασχολείται, για το τι επιθυμεί πλέον στη Ζωή του, για την οικογένειά του, για το πως είναι οι σημερινές σχέσεις, τι του βγάζω ως άνθρωπος ακούγοντάς με… του είπα κι εγώ λίγα πράγματα για μένα, για το ποια είμαι, με τι ασχολούμαι, τον ρώτησα τι ήταν αυτό που τον έκανε να με προσεγγίσει ή να θέλει να βγει μαζί μου, κ.α πολλά. 


Μάλιστα μου είπε το εξής και γέλασα:

-“Θα ερχόμουνα με τη μηχανή, που ξέρω ότι σου αρέσουν οι μηχανές, όπως μου είχες πει την ημέρα της γνωριμίας μας στη συζήτηση μας πάνω αλλά επειδή φαινότανε ότι θα βρέξει, είπα που να το πάω το κορίτσι με την μηχανή κι αν βρέξει να γίνει μούσκεμα.”

Του είπα κι εγώ γελώντας, επειδή μου άρεσε έτσι όπως τα είπε:

-“Δεν πειράζει βρε Μίλτο! Και με το smart μια χαρά! Μια άλλη φορά θα πάμε με την μηχανή. Να δω αν μπορώ να σε εμπιστευτώ με την μηχανή, όπως τολμώ να πω ότι οδηγάς πάρα πολύ ωραία με το αμάξι, οπότε και με την μηχανή θα είσαι πολύ καλός. (ασχολείται με τα αμάξια και έχει τρέξει και σε αγώνες , οπότε φαίνεται ότι το έχει με την οδήγηση!)
 
Οι 3 περίπου ώρες που πίναμε τον καφέ μας και συζητούσαμε, κυλήσανε τόσο άνετα και κυρίως ευχάριστα, τόσο ευχάριστα που πραγματικά από μέσα μου ‘έβριζα’ τον εαυτό μου-εμένα που όλες αυτές τις ημέρες είχα έναν φόβο και άγχος γι’ αυτό το ραντεβού, που πραγματικά πάλι τσάμπα βρε παιδί μου “τρωγόμουνα”! Πόσο ανόητη!

Όταν σηκωθήκαμε να φύγουμε και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι να με αφήσει πίσω στο σημείο συνάντησης (αφού αρνήθηκα να με πάει μέχρι το σπίτι μου) μου λέει:

-“Κι εγώ που έλεγα ότι θα πηγαίναμε για καφέ δίπλα στη Θάλασσα που τόσο σου αρέσει, αλλά ήρθαμε εδώ! Ξέρω και καταλαβαίνω πως ήθελες εδώ στα μέρη σου να καθίσουμε γιατί ίσως με φοβάσαι και λογικό είναι αφού σου είμαι άγνωστος αλλά βρε Μαρία μου, ειλικρινά σου μιλάω και θέλω να με πιστέψεις, δεν θέλω να σου κάνω κανένα κακό. Δεν είμαι κακός άνθρωπος! Μόνο να γνωριστούμε καλύτερα θέλω και όπως κυλήσουν τα πράγματα μεταξύ μας, χωρίς πίεση και άγχος.”

Του λέω κι εγώ με την αφοπλιστική μου ειλικρίνεια:

-“Επειδή δεν σε γνωρίζω, λογικό δεν είναι να υπάρχει ένας φόβος ή έστω ένας δισταγμός και δε όταν είναι έτσι όπως είναι η εποχή που βιώνουμε; Απλά, προσέχω, γιατί έχω κι έναν εαυτό να προσέξω! Πάντως, χαίρομαι που δεν υπάρχει πίεση και υπάρχει μια κατανόηση από την πλευρά σου!” 

-“Μα φυσικά και υπάρχει κατανόηση και καμία πίεση, αφού κι εγώ δεν θέλω να πιέσω τα πράγματα μεταξύ μας! Ας τα αφήσουμε να κυλήσουνε μόνα τους και ο χρόνος θα δείξει. Αλλά για να είμαι κι εγώ ξεκάθαρος απέναντί σου, πέρασα πάρα πολύ όμορφα μαζί σου σήμερα και κάνεις καταπληκτική παρέα και είσαι τόσο χαμογελαστή και μπορώ να συζητήσω άνετα τα πάντα μαζί σου και θα ήθελα πάρα πολύ να ξανά βγούμε ένα δεύτερο ραντεβού. Βέβαια, αρκεί να νιώθεις κι εσύ τα ίδια και να το θέλεις να ξανά βγούμε. Εγώ, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να σου στείλω ξανά κανένα μήνυμα ή να σε πάρω τηλέφωνο. Από ‘δω και πέρα, αφήνω την απόφαση αν θέλεις να ξανά βρεθούμε πάνω σου. Όποτε θέλεις, όποια ώρα θέλεις, σύντομα εύχομαι, μπορείς ελεύθερα να μου στείλεις μήνυμα ή να με πάρεις τηλέφωνο ή αν δεν έχεις κάρτα, κάνε μου μια αναπάντητη και θα σε πάρω εγώ. Αν δεν κάνεις τίποτα από όλα αυτά, αμέσως θα καταλάβω ότι δεν το θέλεις. Εγώ σου υπόσχομαι ότι δεν θα σε ξανά ενοχλήσω! Δεν μου αρέσει να παρακαλάω ή να τρέχω πίσω από μια γυναίκα που δεν θέλει να είναι μαζί μου…”

Του είπα κι εγώ εκτιμώντας την ειλικρίνειά του: 

-“Κι εγώ πέρασα υπέροχα μαζί σου! Νιώθω άνετα και μπορώ να συζητήσω τα πάντα μαζί σου. Είσαι ένας έξυπνος άνθρωπος με χιούμορ, που έχει άποψη για τα πράγματα και την λες… Φυσικά και θα ήθελα να ξανά βγούμε και την επόμενη φορά υπόσχομαι ότι θα σε αφήσω να με πας όπου εσύ θέλεις. Να ας πούμε στη θάλασσα που ήθελες σήμερα να πάμε! Αφού αρέσει και στους δυο μας η θάλασσα, γιατί να μην πάμε την επόμενη φορά;”

Με αφήνει λοιπόν, έξω από το super-market, εκεί ακριβώς όπου με πήρε. Αν και ήθελε να με πάει μέχρι το σπίτι για να μην περπατάω τώρα που νύχτωσε, τελικά σεβάστηκε την επιθυμία μου, κατανοώντας ότι δεν θέλω να μάθω που βρίσκεται το σπίτι μου. 

Γυρνάω σπίτι και κάθομαι και σκέφτομαι πόσο όμορφα πέρασα με αυτό τον άνθρωπο και ότι τελικά “το πρώτο ραντεβού” (όπως το αποκάλεσε ο ίδιος) δεν ήταν καθόλου άσχημο, αντιθέτως ήταν μάλλον το καλύτερο ραντεβού που έχω βγει ποτέ στη Ζωή μου. Τώρα πότε θα αποφάσιζα για το επόμενο ραντεβού; Το σίγουρο είναι ότι δεν άργησε και πολύ να έρθει, το οποίο και ήταν ακόμα πιο όμορφο, πιο αποκαλυπτικό και πιο ξεκάθαρο για το πως θα εξελιχθεί η όλη φάση με μένα και τον Μίλτο και κυρίως αν τελικά αξίζει να δώσω μια και δυο ευκαιρίες σε αυτή την γνωριμία.  



Η συνέχεια σε επόμενο post… 

     
  

Διαβάστε το Α’ μέρος:
Ετικέτα:  A Fairy Story #



________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

10 σχόλια :

  1. Έχοντας διαβάσει και την προηγούμενη ανάρτηση και μη γνωρίζοντας τη συνέχεια, είμαι ενθουσιασμένη, όπως νομίζω είσαι και εσύ (καθαρά κρίνοντας από το ύφος του κειμένου).
    Όσοι δεν πιστεύουμε στον έρωτα και στον ρομαντισμό δεν βλέπουμε μέσα από αυτές τις αναρτήσεις ότι ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος που δε ξέρεις κανέναν μπορεί να γνωρίσεις ένα ενδιαφέρον άτομο; Και ας μην εξελιχθεί τελικά σαν σχέση, δεν έχεις κερδίσει έναν νέο φίλο;
    Εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα και περιμένω τη συνέχεια!
    Φιλάκιααα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Rylie μου, όπως ακριβώς το έγραψες!
    "Ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο" και Κύριος με το Κάπα κεφαλάιο που ξέρει να φέρεται σε κάθε περίσταση.
    Φυσικά κι αν δεν εξελιχθεί σε -κανονική- σχέση θα έχω κερδίσει τον καλύτερο Φίλο. Αυτά εξάλλου, τα έχουμε ξεκαθαρίσει μεταξύ μας, οπότε περνάμε υπέροχα μαζί, κάνοντας πράγματα μαζί και αφήνουεμ τον χρόνο να κάνει και να αποφασίσει τα δικά τους.
    Σ' ευχαριστώ κούκλα μου!
    Η συνέχεια είναι ακόμα πιο όμορφη...
    Φιλιά πολλά! ღ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τα είδα και τα δύο και χαίρομαι για σένα!

    Με εντυπωσίασε η διακριτικότητά του και το λέω ως άντρας αυτό, διότι ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άξεστοι εκπρόσωποι του φύλου μας..

    Εύχομαι να περνάς πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου, ειλικρινά εγώ σαν Μαρία την "διακριτικότητα" γενικά αλλά ειδικά σε έναν άντρα την θεωρώ το Α & το Ω.
      Μπορεί να με κερδίσει από την πρώτη στιγμή και να μείνω σε αυτό!
      Να είσαι καλά!
      Περνάω πάρα πολύ καλά!

      Διαγραφή
  4. Με πήγες πίσω στην εφηβεία τότε που διάβασα για πρώτη φορά και εγώ στη ζωή μου Arlekin! Ο τρόπος της γνωριμίας και η συνέχεια, γίνονταν όπως πίστευα μόνο σε εκείνα τα "βιβλιάρια". Απ' ότι φαίνεται στη δική σου περίπτωση σου το χρωστάει η ζωή το παραμύθι..... Εύχομαι πραγματικά να είναι ο πρίγκιπας, εύχομαι να αξίζει, γιατί από το λίγο που σε ξέρω διαβάζοντάς σε, είσαι μια ψυχούλα ανεκτίμητης αξίας!
    Μαρία μου μέσα από την καρδιά μου να είναι αυτός που σου αξίζει!!!!!
    Θα χαρώ να μάθω ότι όλα πήγαν καλά, γιατί όπως του ειπες έχεις να προσέχεις και τον εαυτό σου, που είναι μοναδικός.
    Τα φιλιά μου να περνάς και να είσαι πάντα καλά!
    Και το παραμύθι με τίτλο "Ένας ιππότης για τη Μαρούλα" να έχει το καλύτερο σενάριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, ειλικρινά δεν ήμουν ποτέ φαν των Arlekin αλλά αγαπώ τις ερωτικές ιστορίες αγάπης!
      Θα τολμήσω να πω, χωρίς υπερβολή, πως ναι Ζω ένα παραμύθι όπως οι ιστορίες που γράφονται στα βιβλία.
      Και ναι, μου το χρωστάει η Ζωή. Δεν μου χρωστάει παραμύθι, μου χρωστάει μια αληθινή σχέση, μιας και έχω παιδευτεί πολύ από αγάπες χωρίς ανταπόκριση ή απλά δεν στάθηκαν στο πλευρό μου, ενώ υποτίθεται λέγανε ότι θέλανε!
      Αυτή η σχέση έχει όλα όσα δεν είχε καμία. Τι έχει; Θα τα πω σε κάποιο επόμενο post!

      Δεν ξέρω αν είναι ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, αν και θα μπορούσε και λόγω εμφάνισης αλλά κυρίως συμπεριφοράς.
      Είναι πάντως, ένας άντρας σπάνιος με απόλυτη αλήθεια σε ό,τι κάνει, μέσω των π΄ραξεων του και όχι μόνο στα λόγια.
      Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, έτσι δεν είναι;

      Μέχρι στιγμής, όλα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Καθημερινά και καλύτερα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ Φίλη μου!

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου πόσο χαίρομαι!!
    Θα σταθώ στα σχόλια από τις φίλες μας που διαβάζω και γενικότερα.. Γιατί δεν πιστεύουν εύκολα οι άνθρωποι σε αυτές τις γνωριμίες;
    Οκ είναι λίγες και σπάνιες (μα γι αυτό αξίζουν..) αλλά αν δεν πιστεύεις δεν θα το ζήσεις ποτέ!!

    Εμείς οι δύο λοιπόν ξέρουμε πολύ καλά πως ναι υπάρχουν, σίγουρα δεν θα είναι πάντα παραμυθένια αλλά όταν οι βάσεις είναι τόσο καλές, η συνέχεια θα είναι εξίσου όμορφη..Και στο λέω μετά από πεντέμιση χρόνια, από μια κινηματογραφική γνωριμία και πολλές στιγμές παραμυθένιες που δεν έχω μοιραστεί με κανέναν, τις ξέρουμε μόνο εκείνος κι εγώ. Μετά ήρθαν τα δύσκολα όπως είναι φυσιολογικό, από εξωτερικούς παράγοντες, η δύναμη όμως της αγάπης μας τα αντιμετωπίζει όλα και μας κρατά ενωμένους. Απόλαυσε αυτές τις πρώτες ημέρες.. είναι οι πιο υπέροχες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, εγώ η αλήθεια είναι ότι πάντα πίστευα αλλά από μέσα μου! Έλεγα ότι τέτοιες γνωριμίες μπορούν να συμβούν, σπάνια βέβαια αλλά μπορούν να συμβούν και στην πραγματική Ζωή, εκτός από τον Κινηματογράφο.
      Εγώ πίστευα ότι συμβαίνουν και να που συμβαίνει και σε μένα. Και μου το έλεγαν οι Φίλες μου, και εδώ οι Φίλες αναγνώστριες μου.

      Φυσικά και δεν είναι ή δεν θα είναι πάντα παραμυθένια. Την βάση προσπαθούμε να φτιάξουμε να είναι καλή και δυνατή.
      Εγώ αυτό που λέω και θα ξαναπώ είναι ότι εδώ και 3,5 εβδομάδες κάθε μέρα είναι πιο όμορφη μέρα από την προηγούμενη και ότι οι στιγμές έχουν σημασία.
      Απολαμβάνω αυτό που Ζω, χωρίς να μπάινω (όπως έμπαινα παλιά) να σκέφτομαι κι αν δεν κάτσει, κι αν όλα πάνε στραβά, κι αν... κι αν και όλα αυτά τα αρνητικά. Ζούεμ το τώρα, το σήμερα! Το αύριο είναι μια άλλη μέρα που κανείς μας δεν γνωρίζει τι θα φέρει και τι μας συμβεί!
      Ξέρω ότι Κατερίνα μου με νιώθεις και με καταλαβαίνεις, επειδή έχεις ζήσει κι εσύ κάτι παρόμοιο και σίγουρα κάτι σπάνιο, οπότε με νιώθεις.
      Μακάρι, και άλλοι άνθρωποι να αρχίσουν να πιστεύουν στα αναπάντεχα ωραία αυτής της Ζωής.

      Διαγραφή

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes