⏳Συλλέγω Στιγμές #33 & My favorite places #1: Αυθημερόν ταξίδι στην Ναύπακτο!


   Προχθές Πέμπτη πήρα την απόφαση να πάω επιτέλους να κάνω την εγγραφή μου στο Τ.Ε.Ι. Μηχανικών Πληροφορικής που πέρασα στην Ναύπακτο. Θα πήγαινα την επόμενη εβδομάδα παρέα με μια φίλη μου αλλά ήθελα τόσο πολύ να φύγω, έστω και για μέρα, να πάω κάπου άγνωστα και αυτό το κοντινό ταξίδι ήταν ό,τι πρέπει την κατάλληλη στιγμή. 

Αναχώρησα για Ναύπακτο στις 07:15 το πρωί, το ταξίδι ήταν ήρεμο και το απόλαυσα. Μάλιστα, όσο περίμενα στα πρακτορεία για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, μια ξανθιά Κυρία, γύρω στα 45+, η Βάσω, μου έπιασε την κουβέντα. Κι εκείνη πήγαινε στον ίδιο προορισμό, ο αριθμός της θέσης της ήταν το Νο.3, εγώ το Νο.4, οπότε καταλαβαίνετε ότι σε όλο το ταξίδι συζητήσαμε για πολλά πράγματα. Μου μίλησε για την Οικογένειά της, για τα παιδιά της, για το πως τα έφερε βόλτα μόνη της όταν χώρισε με τον άντρα της, μου έδειξε φωτογραφίες, με συμβούλευσε και γενικά ήταν ένας πολύ ευχάριστος και ενδιαφέρον άνθρωπος. 

Όταν φτάσαμε στο Ρίο-Αντίρριο, εγώ έπρεπε να κατέβω γιατί εκεί είναι και το Τ.Ε.Ι όπου έπρεπε να πάω. Ευτυχώς, που ήταν μια μάνα με τον γιο της και ζήτησε από τον οδηγό να τους κατεβάσει στο Τ.Ε.Ι, κι έτσι κατέβηκα κι εγώ, ειδάλλως θα κατέβαινα ακριβώς μέσα στην Ναύπακτο, που σημαίνει, θα έπρεπε να κάνω διπλή διαδρομή. 

Μπαίνω στην είσοδο του κτηρίου και πραγματικά ένιωσα κάτι το όμορφο. Μια καλή αίσθηση ότι αυτός ο χώρος μου αρέσει, μου ταιριάζει. Δεν το περίμενα! Μπαίνω μέσα, βλέπω αμέσως έναν νεαρό και μια νεαρά (Φοιτητές φαντάζομαι) να “τσακώνονται” (που λέει ο λόγος)  για το ποιός θα με εξυπηρετήσει. Τους λέω κι εγώ με χιούμορ: “Εντάξει παιδιά, μην μου αγχώνεστε, όλοι θα πάρετε σειρά και θα με βοηθήσετε. Αφού υπάρχει τόσο καλή διάθεση και προθυμία, θα τα βρούμε.” (ξεκαρδιστήκαμε όλοι στα γέλια!) Μου λέει ο νεαρός: “Α, εσύ έχεις πολύ ωραίο χιούμορ!” “Γιατί όχι Φίλε μου! Το χιούμορ μας σώνει από πολλές δύσκολες καταστάσεις!” του λέω κι εγώ! 

Κάθομαι και με την βοήθεια του νεαρού, μου δίνει να συμπληρώσω 6-7 χαρτιά-αιτήσεις. Είχε αρκετό κόσμο, γονείς με τα παιδιά τους που συμπληρώνανε μαζί τα χαρτιά για την εγγραφή κλπ. και έμπαινε ένας-ένας στο γραφείο της γραμματείας για να ολοκληρώσει την εγγραφή του. Ήρθε και η δική μου σειρά. Με ενημέρωσαν ότι δικαίωμα αίτησης για “στέγαση” έχω αλλά όχι για “δωρεάν σίτιση”, μιας και έχω περάσει τα 25. Με ρώτησαν μάλιστα: “Τι θα κάνεις; Θα καταφέρεις να παρακολουθήσεις τα μαθήματα κανονικά;” είπα κι εγώ εντελώς αυθόρμητα: “Μακάρι! Δεν ξέρω! όπως μου τα φέρει η Ζωή!” “Καταλαβαίνω κοπέλα μου! Φέρε σε μας όλα τα δικαιολογητικά για “στέγαση” και αν επιλεγείς, κάτι θα μπορείς να κάνεις.” μου λέει η Κυρία με ένα ύφος κατανόησης.    

Τέλος πάντων, παίρνω τις φωτοτυπίες για το τι δικαιολογητικά χρειάζομαι ακόμα, το πρόγραμμα μαθημάτων , τους προσωπικούς μου κωδικούς που θα μου χρειαστούν για να κάνω τις επόμενες μέρες ηλεκτρονικά τις αιτήσεις μου, το Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ) και φυσικά μια βεβαίωση σπουδών, χαιρετώ και φεύγω με μια χαρούμενη διάθεση.

Από ‘κει κι ύστερα απόλαυσα το “μοναχικό” μου ταξίδι. Πήγα στα Πρακτορεία για να βγάλω το εισιτήριο επιστροφής. Επέλεξα να φύγω όσο πιο αργά γίνεται. Σκέφτηκα: “Μαρία, είσαι εδώ, σε ένα άγνωστο για σένα μέρος, μακριά από όλους και απ’ όλα, δεν σε κυνηγάει κανείς, οπότε να μια ευκαιρία να δεις την πόλη της Ναυπάκτου…” που τόσα καλά έχω ακούσει από την Φίλη μου την Έφη που είναι η πατρίδα της. Έτσι επέλεξα να φύγω με των 19:00 το απόγευμα. Έκανα μια βόλτα γύρω, είδα τη θάλασσα τόσο κοντά μου, τόσο όμορφη… τι όμορφη; Πανέμορφη! Πήγα λίγο πιο πέρα, προς το κάστρο, είδα ότι είναι η παραλία και δεν υπήρχε ψυχή. Ξετρελάθηκα! Αφήνω το σακίδιό μου, βγάζω τα αθλητικά μου παπούτσια που φορούσα, μαζεύω-διπλώνω το τζιν παντελόνι μου μέχρι τα γόνατα και μπαίνω στο νερό κι αρχίζω και κάνω σαν μικρό παιδί. Άλλο να σας λέω κι άλλο να το φαντάζεστε! Ένιωθα τόσο ελεύθερη και τόσο ευτυχισμένη που όλη η θάλασσα ήταν για πάρτη μου και την “άγγιζα”, την είχα στα πόδια μου και δεν υπήρχε κάποιος άλλος γύρω μου. Όσο δεν την απόλαυσα όλο το Καλοκαίρι, την απόλαυσα εκείνη την ημέρα! Κρίμα που δεν είχα σκεφτεί να πάρω μαζί μου μαγιό, θα έφτιαχνα μπάνιο και μάλιστα το ωραιότερο μπάνιο σε αυτή την Πανέμορφη πραγματικά θάλασσα. 

Κάθισα κανένα μισάωρο κι ύστερα σηκώθηκα να πάω προς μεριά της πόλης, στο Λιμάνι. Εκεί ρωτώντας κατάλαβα ότι έπρεπε να πάρω εισιτήριο και να πάω με το αστικό λεωφορείο στο Λιμάνι της Ναυπάκτου. Τα κατάφερα μια χαρά! Όχι δεν χάθηκα (πώς το έπαθα;) αλλά βρήκα και το δρόμο για την επιστροφή πίσω στα Πρακτορεία του Ρίο-Αντίρριου για το λεωφορείο για Αθήνα. Μια χαρά, την έβγαλα καθαρή χωρίς να ταλαιπωρηθώ ιδιαίτερα! Και δεν ταλαιπωρήθηκα, γιατί απλά ρωτώντας πάς στην Πόλη, δεν λένε; Ε, αυτό έκανα! Ρωτούσα και πήγαινα, εγώ που παλιότερα είχα την κακή συνήθεια να πηγαίνω μόνη μου οπουδήποτε και ντρεπόμουνα(;) να ρωτήσω. 

Έφτασα λοιπόν στην Ναύπακτο, περπάτησα και είδα τι υπάρχει γύρω, κάθισα σε μια όμορφη ταβερνούλα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και έφαγα, μιας και η ώρα είχε πάει 1 το μεσημέρι, αμέσως μετά κατά της 2, πήγα πιο δίπλα και κάθισα σε μια πολύ ωραία με ξαπλώστρες δίπλα στη θάλασσα και ήπια καφέ, “σκότωσα την ώρα μου” με το Tablet μου το διάβασμα, το γράψιμο και χαλαρώνοντας αγναντεύοντας την απίστευτη θέα. Κατά της 5 η ώρα, φεύγω και πηγαίνω να πάρω το λεωφορείο για πίσω στο Ρίο-Αντίρριο. Πήγα ξανά και κάθισα ή μάλλον για την ακρίβεια ξάπλωσα εκεί στην Παραλία και χαλάρωσα μέχρι να πάει λίγο πριν τις 7 για να πάω δίπλα (5 βήματα) στα Πρακτορεία για να φύγω. Είχα συνέχεια και το mp3 μου μαζί μου, οπότε η μουσική ήταν η καλύτερη παρέα.  

Τι να πω; Συνάντησα ευγενικούς, ομιλητικούς και πρόθυμους ανθρώπους, με το που τους πλησίαζα για να μου δώσουν οδηγίες προς τα που να πάω, μιας και έλεγα δεν είμαι από ‘δω, είμαι από Αθήνα. Πάλι καλά! Δεν συνάντησα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και χαίρομαι μιας και αυτό το μοναχικό και άγνωστο για μένα ταξίδι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Και την δουλειά μου πήγα έκανα (την εγγραφή μου στο Τ.Ε.Ι) και πέρασα πολύ όμορφα. Ναι, μεν είχε έναν ηλιόλουστο ήλιο που σου χαμογελούσε αλλά είχε και δροσούλα και δεν αισθάνθηκα σχεδόν καθόλου να ζεσταίνομαι ή να ιδρώνω. Ωραία δοκιμασία για εμένα που μου επιβεβαίωσε ότι μπορώ τα πάντα να καταφέρω τελικά, αρκεί να το θέλω!

Αυτά τα “λίγα” για το πως πέρασα στο ταξίδι μου. Καλά τα λόγια αλλά οι φωτογραφίες είναι ακόμα καλύτερες. Περιττό να σας πω ότι ξετρελάθηκα με τον ουρανό και τα σύννεφα. Δεν ξέρω αλλά συνέχεια κοιτούσα ψηλά και ήταν σαν να έβλεπα …τον Παράδεισο! Παρακάτω δείτε μερικές (πιο ερασιτεχνικές δε γίνεται) φωτογραφίες που τράβηξα. Ελπίζω να πάρετε μια γεύση από το ταξίδι μου στην Ναύπακτο, που αν γινόταν θα μου άρεσε να μείνω εκεί να συνεχίσω τις σπουδές μου. Αλλά λόγω ότι και δουλειά δεν έχω και οικονομικά ΔΕΝ… καταλαβαίνετε ότι μια μεταγραφή θα με σώσει. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, έτσι δεν είναι; Εγώ πάντως, ό,τι προσπάθεια μπορούσα να κάνω, την έκανα και θα συνεχίσω να κάνω!

___________________________________________________

⏳Συλλέγω Στιγμές #33 & My favorite places #1: Αυθημερόν ταξίδι στην Ναύπακτο!

⏳Συλλέγω Στιγμές #33 & My favorite places #1: Αυθημερόν ταξίδι στην Ναύπακτο! 

⏳Συλλέγω Στιγμές #33 & My favorite places #1: Αυθημερόν ταξίδι στην Ναύπακτο! 

⏳Συλλέγω Στιγμές #33 & My favorite places #1: Αυθημερόν ταξίδι στην Ναύπακτο! 

⏳Συλλέγω Στιγμές #33 & My favorite places #1: Αυθημερόν ταξίδι στην Ναύπακτο! 

⏳Συλλέγω Στιγμές #33 & My favorite places #1: Αυθημερόν ταξίδι στην Ναύπακτο!

*Επόμενο ταξίδι αναψυχής που ευελπιστώ σύντομα να κάνω, είναι στο Νέο Προκόπιο της Ευβοίας και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, που θέλω εδώ και πολλά χρόνια να πάω και μου το ‘χω τάξει. Αν έχετε πάει,πείτε μου εντυπώσεις, λεπτομέρειες και διάφορες πληροφορίες για το που να πάω, τι πρέπει να δω, κλπ.


*Όλες οι φωτο είναι αρετουσάριστες/χωρίς φίλτρο, παρακαλώ!



 

  Περισσότερα άρθρα από την στήλη "Ταξίδια/Traveling"

Περισσότερα άρθρα από την στήλη "My favorite places"
Περισσότερα άρθρα στην ετικέτα: #My Travel Trip
Περισσότερα άρθρα στην ετικέτα: Χαλκίδα (Chalkida)

 



________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

25 σχόλια :

  1. Καλή αρχή Μαρίααα! Καλή πρόοδο να έχεις! Θα τα καταφέρεις, κέφι και διαθεση να υπάρχει και όλα γίνονται!!!
    Άμα μπορείς να μετακομίσεις, βρεις μια δουλειά εκεί κοντά, μη χάσεις την ευκαιρία. Και θα μπορείς να παρακολουθείς, και θα αλλάξεις διάθεση και καθημερινότητα. Για τη στέγαση λέω. Θα είναι φοβερή ευκαιρία πιστεύω!!!
    Η Ναύπακτος είναι υπέροχη και έχει και τέλειο φαγητό!!! Χαίρομαι πολύ που πέρασες τόσο όμορφα!!! Όλα μπορείς να τα καταφέρεις, είδες?
    Γέλασα που λες ρωτώντας πας στην Πόλη, κι εγώ ντρεπόμουν παλιότερα, τώρα κατάλαβα ότι αν δε ρωτήσεις δε γίνεται δουλειά. Είναι σοφός ο λαός με τις παροιμίες του!! ;-)
    Σε φιλώ πολύ γλυκά και σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την ψυχή μου! Όλα να πάνε καλά και να περνάς υπέροχα!!!
    Καλημέρααααα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, μωρέ και το κέφι και τη διάθεση μπορώ αν τη βρω! Δουλειά και χρήματα δεν μπορώ να βρω, τώρα που τα χρειάζομαι γαι την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε!
      Θα δω τι θα κάνω! Κια που έφτασα μέχρι εδώ, είναι "Πολύ" για μένα!
      Ναι! τώρα ρωτάω και μάλιστα αν ο άλλος είναι αγενής, δεν σκάω κι όλας!
      Κι εγώ σε φίλώ κορίτσι μου και σ' ευχαριστώ γαι την υπο-στήριξη σου! ❤

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου φαίνεται πως μια χαρά τα πέρασες έστω και μόνη! Πως γίνεται να έχουμε καταφέρει τόσα πράγματα μόνες μας (γιατί το κάνω κι εγώ αυτό) και να εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως δε μπορούμε ή να βασιζόμαστε σε άλλους;
    Ελπίζω να καταφέρεις να πάρεις τη μεταγραφή σου ή κάτι να γίνει και να παρακολουθήσεις τα μαθήματα κοντά στη Ναύπακτο που τόσο πολύ σου άρεσε!
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τις μέρες σου όσο και αυτή που μας περιέγραψες στο κείμενο σου!
    Όσο για τις φωτογραφίες σου, είναι φανταστικές και πραγματικά μας έδωσαν πλήρη εικόνα και του τι έκανες αλλά και της διάθεσης που είχες.
    Σε φιλώ γλυκά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Rylie μου, τέλεια τα πέρασα!
      Έλα ντε; Ενώ το βλέπουμε, η ίδια η Ζωή,οι καταστάσεις, τα πράγματα που κάνουμε, τις δοκιμασίες που βγάζουμε εις πέρας... μας επιβεβαιώνουν ότι μια χαρά τα καταφέρνουμε και βγαίνουεμ και δυνατέ, δεν ξέρω γιατί μας πιάνει αυτό το "βασίζομαι στους άλλους";
      Μακάρι να γινόταν κάτι αν και είναι δύσκολο, γιατί κολλίομαι στο οικονομικό θέμα!
      Σ' ευχαριστώ κοριτσάρα μου! ❤

      Διαγραφή
  3. Ε τώρα! Τρέχω να ετοιμαστώ να πάω για δουλειά και κολλάω εδώ μέσα και άντε να φύγω. Πάλι με την ψυχή στο στόμα θα φτάσω.
    Τέλειο το ταξίδι σου Μαρία μου. Και ήταν τέλειο γιατί αποφάσισες να πας μόνη, γιατί ξεπέρασες φραγμούς και κολλήματα που σου έβαζε ο ίδιος σου ο εαυτός.
    Ήσουν η καλύτερη παρέα σου και είμαι σίγουρη ότι το μυαλό σου θα έβαλε κάποια πράγματα σε τάξη και η καρδιά σου θα ηρέμησε κάπως.
    Δώσε χρόνο, κάνε πράγματα να σε γεμίζουν και το σπουδαιότερο κάνε ότι δεν μπορούσες να κάνεις πιο πριν γιατί πάντα κάτι σε έκανε πίσω.
    Τώρα είσαι δυνατή, είσαι ΕΣΥ που κατάφερες να βγάλεις το σχολείο, να περάσεις στο ΤΕΙ, έχεις τη δουλειά σου, τη ζωή στα χέρια σου.
    Εσύ το μαχαίρι, εσύ και την πίτα, κόψε όπως νομίζεις καλύτερα.
    Μακάρι να μπορέσεις να πάρεις τη μεταγραφή, αλλά εγώ θα σου έλεγα μακάρι να γίνει εκείνο το θαύμα που θα σε κάνει να πας Ναύπακτο ένα πραγματικά υπέροχο μέρος. Πήγα και γω για μια μόνο μερα αλλά μαγεύτηκα τόσο που είπα "Εδώ θα έρθω διακοπές έστω και μόνη"
    ΦΙλάκια κοριτσάκι μου γλυκό (τώρα βλέποντας τις φώτο το "γλυκό" έχει ουσία).
    Να χαμογελάς πάντα ακόμα και στα δύσκολα!
    Φεύγω φεύγω να προλάβω :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, ωχ, τι σου κάνω κάθε φορά!
      Ναι, μόνη μου κολλάω και δεν κινούμαι, δεν το παίρνω απόφαση για να πάω έα βήμα παρακάτω... αλλά ως Σκορπίνα, όταν το πάρω απόφαση, δεν με σταματάει τίποτα και κανένας! Κι αν είμαι άδικα πληγωμένη, τώτε δεν καταλαβαίνω ούτε τον καιρό τον δύστροπο. Χαχα!
      Έχεις δίκιο! Πρέπει να ξανά βρω τη διάθεση να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου, που με γεμίζουνε... γιατί είμαι δυνατή! Το φωνάζω μια Ζωή και αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια!
      Μακάρι να μου "κάτσει" η μεταγραφή ή ακόμα καλύτερα να έφευγα για Ναύπακτο, μακριά από όλους και όλα, όπςω είναι και το μεγαλύτερο όνειρό μου, να φύγω, να ανοίξω τα φτερά μου και να ζήσω τη δική μου Ζωή!
      Σ' ευχαριστώ Νίκη μου που πάντα με κα΄νεις να αισθάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι να σου στείλουν τη θετική τους κουβέντα...
      Πάντα χαμογελάω, ακόμα και στα δύσκολα! Αυτό δεν μπορεί αν μου το κλέψει κανένας, το έχω από τη φύση μου!
      Σε φιλώ και σου στέλνω την αγάπη μου! ❤

      Διαγραφή
  4. Όνειρο δείχνουν οι φωτό σου! Πρέπει πραγματικά να πέρασες πανέμορφα! Ζήλεψα! ♥
    Άντε, καλές σπουδές να έχεις και καλή διαμονή όταν το αποφάσισες να εγκατασταθείς!
    Φιλάκια πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, πέρασα τέλεια! Δεν είναι να το αποφασίσω εγώ να μετακομίσω χωρίς να έχω κάτι σταθερό, είναι και οι αστάθμητοι παράγοντες, ξέρεις.... Μακάρι να γίνει κάτι καλό (γενικά μιλάω!), αυτό εύχομαι!
      Φιλιά πολλά και από εμένα! ❤

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου πόσο συγκινήθηκα δεν ξέρεις, θα σου φαίνεται υπερβολικό.. αλλά σε ένιωσα. Ειδικά με τα συναισθήματά σου στην θάλασσα.
    Να γίνει το καλύτερο για σενα, το ιδανικό θα είναι αυτό που λέει η Αναστασία, να έβρισκες μια δουλειά και να έμενες εκεί να σπούδαζες.
    Μπορεί αυτή η νέα αρχή να σε πήγαινε σε νέους μαγικούς δρόμους στην ζωή σου.. Τα πράγματα ως γνωστόν είναι πολύ δύσκολα, αλλά σημασία έχει ότι προσπαθείς, ότι διεκδικείς και προχωράς. Είσαι αξιέπαινη μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερίνα μου, δε μου φαίνεται υπερβολικό και πιστεύω ότι με ένιωσες!
    Νομίζω πως ήρθε η ώρα γι' αυτο΄ςυ τους μαγικούς νέους δρόμους στη Ζωή μου και να πάρω ό,τι δικαιούμαι και αξίζω.
    ΠΡΟΣΠΑΘΩ και αυτό δεν επιτρέπω κανέναν να το αμφισβητήσει, ούετ η ίδια η οικογένειά μου, που το κάνει συχνά!

    Αξιέπαινη; Εγώ και τόσοι που συνεχίζουν αν μη το βάζουν κάτω! Και ξέρεις, ότι θέλει πολύ δύναμη να μην το βάλεις κάτω και να συνεχίζεις να παλεύεις. Άλλοι τα παρατούν........
    Σ' ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου κι εσένα για όλη την υπο-στήριξη! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε έχω διαβάσει εδώ και μέρες, αλλά τώρα κάθομαι στον υπολογιστή με ηρεμία να σχολιάσω, δε σε έχω ξεχάσει...
    Κατ' αρχάς καλή αρχή να έχεις, καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία και όλα να πάνε δεξιά, γιατί το αξίζεις!!!
    Εύχομαι να γίνει το καλύτερο για εσένα, ό,τι είναι πιο σωστό, να πάρεις μετεγγραφή ή να πας εκεί, όπως έρθουν τα πράγματα για καλό.. Το σημαντικό είναι πως αγωνίζεσαι, δεν τα παρατάς, πέφτεις, βρίσκεις δύναμη και ξανασηκώνεσαι, είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρεις! το έχεις αποδείξει με τη μέχρι τώρα πορεία σου!
    Πολύ ωραία η εκδρομή σου, στη Ναύπακτο ειδικά είναι σούπερ, πέρασες τόσο όμορφα και μόνη σου! Είναι αναγκαίο να μένουμε μόνοι μας για να ξεθολώνει το μυαλό μας και να απολαμβάνουμε την παρέα του εαυτού μας, στην καθημερινή ζωή πόσες φορές έχουμε την ευκαιρία να καθίσουμε με ηρεμία μόνοι μας να χαλαρώσουμε?
    Να περνάς καλά εύχομαι και καλές σπουδές! Μη μασάς με τίποτα! ;)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρέ μου, δεν μασάω στο τέλος! Αλλά ως Άνθρωπος (με το "Α" κεφαλαίο, δε γίνεται να μην στενοχωριέμαι και να μη δίνω σημασία... Ακόμα δεν έχω καταφέρει να μάθω να κοιτάζω την πάρτη μου και μεταξύ μας, ούτε και θα τα καταφέρω! Και δεν θέλω κι όλας. Είμαι αυτή που είμαι και πέφτω-σηκώνομαι...
      Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα! Μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου και μακάρι κι άλλοι να ήταν σαν εσένα!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  8. Αγαπημένο μου Μαράκι πολυ με συγκίνησες με την κατάθεση ψυχής που μας έκανες!τι όμορφο πλασματάκι -γέλασα που μου είσαι αφιλτράριστη!εύχομαι ολόψυχα να σου πάνε όλα καλά ματάκια μου που είμαι σίγουρη ότι θα σου πάνε γιατί ταυτόχρονα εκτός απο ευαίσθητη κρύβεις δυνάμεις μέσα σου που ούτε εσύ ξέρεις..είσαι μαχητική γιατί ξέρεις και διεκδικείς..κυνηγάς τα όνειρά σου με οποιοδήποτε ψυχικό κόστος!εύχομαι να βρείς και μιά δουλειά γιατί είναι λίαν απαραίτητη στο σκληρό ''σήμερα''που ζούμε!χαίρομαι που πέρασες όμορφα κοριτάκι μου!την αγάπη μου και μιά μεγάλη αγκαλίτσα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καίτη μου, αγαπημένη μου Φίλη σ' ευχαριστώ πολύ για όλη την στήριξη και τις συμβουλές και την αγάπη που πάντα μου στέλνεις!
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  9. Ήρθες στα μέρη μας Μαράκι?....χαίρομαι που σου άρεσαν και σου εύχομαι ολόψυχα καλές σπουδές!!
    Βέβαια, εύχομαι να γίνει και η μεταγραφή, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι αλλιώς....όπως και να έχει, είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά γιατί το αξίζεις!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, στα μέρη σου; Ναι, μου άρεσε πάρα πολύ!
      Μακάρι να γίνει η μεταγραφή, γιατί είναι όντςω δύσκολο!
      Και μακάρι να πάνε όλα καλά, όπως και να έρθουν!
      Φιλιά πολλά και να περνάς καλά!

      Διαγραφή
    2. Στο νομό μας δηλαδή, γιατί ζω λίγο μακρύτερα από εκεί στο Αγρίνιο....βλέπω συχνά το Αντίρριο και το Ρίο, αφού περνάω από εκεί, αλλά Ναύπακτο έχω πολύ καιρό να πάω αν και τη λατρεύω....που να μη τη λάτρευα κιόλας...χαχα!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  10. Μαρία χαίρομαι που πέρασες όμορφα γιατί είσαι καλό παιδί και το αξίζεις!

    Πολύ μου άρεσαν οι περιγραφές και οι φωτογραφίες σου!

    Εύχομαι το καλύτερο από εδώ και πέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ Γιώργο μου, το ξέρω πςω είμαι Καλό παιδί και πως το αξίζω.... αλλά τι να κάνω;
      Μακάρι τα καλύτερα να έρθουν σε όσους το αξίζουμε!

      Διαγραφή
  11. είναι πολύ όμορφα στη Ναύπακτο!!!! καλή επιτυχία σου εύχομαι!!! είναι πολύ σημαντικό βήμα!!! εύχομαι να πάνε όλα όπως θες!!! όμορφη ιστορία και ναι το χιούμορ είναι από τα πιο σημαντικά χαρίσματα σε έναν άνθρωπο!!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου, έτσι ακριβώς! Το χιούμορ είναι σπουδαίο πράγμα και ...άσε που σ εσώενι από πολλές άσχημες ή δύσκολες καταστάσεις!
      Φιλιά και από εμένα!

      Διαγραφή
  12. Ποσο απολαυσα να σε διαβαζω Μαρακι μου!
    Μαρεσει που τα γραφεις τοσο αναλυτικα αλλα τοσο απλα την ιδια ωρα. Χεχε
    Η Ναυπακτος ειναι πανεμορφη. Ειχα παει εκδρομη με το σχολειο πριν καμια 15αρια χρονια επει εποχης λυκειου
    Ειναι πραγματικα ενας πολυ αξιολογος προορισμος. ΑΝ και εγω δεν θυμαμαι να ειχα δει ΤΕΙ . τελοσπαντων.
    Θαυμαζω το κουραγιο και την θεληση σου να ταξιδευεις μονη, εγω δεν θα μπορουσα να το κανω με τιποτα. Θελω να εχω παντα καποιον διπλα μου.
    Παντως, ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις ! ΕΙσαι Σκορπινα σωστα ? :)
    Ευχομαι συντομα να εχεις καλα νεα και να αρχισεις την νεα σου φοιτητικη ζωη οπως επιθυμεις
    Πολλα φιλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαράκι μου, είμαι της άποψης ότι πρώτα από όλα πρέπει να κάνουεμ πράγματα για τονε αυτό μας, μόνοι μας να απολάμψουεμ στιγμές και ύστερα θα είναι πιο εύκολο και με τους άλλους. Αν σκεφτείς πως κάποια στιγμή της ζωής μας, μένουμε μόνοι μας. Είναι η αλήθεια κι ας ακούγεται κάπως άσχημα ή τετριμένο αυτό!
    Δεν έχω θέματα να πάω μόνη μου για καφέ, cinema, ψύνια, ταξίδια κ.α. Το απολαμβάνω! Άσε που μπορείς να γνωρίσεις και αξιόλογους καινούργιους ανθρώποςυ στο δρόμο σου και επίσης να μια ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου, τις αντοχές σου.
    Και ναι, είμαι Σκορπίνα, οπότε πάντα τα καταφέρνω. Το έχω καρά-τσεκάρει!
    Να είσαι καλά για τις ευχές σου!
    Πολλά φιλιά κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes