Top5 Favorites#9η εβδομάδα – Αγαπημένοι Έλληνες Τραγουδιστές!

Top 5 Favorites# logo
Κι όμως επανέρχομαι μετά από πάρα πολύ καιρό με τις αναρτήσεις του Top5 Favorites#. Το ξέρω πως την παραμέλησα αυτή την στήλη αλλά υπόσχομαι πως από ‘δω και πέρα κάθε εβδομάδα θα ανεβαίνει ανάρτηση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι κατηγορίες των θεμάτων. Είναι μια στήλη που την εμπνεύστηκα και την υλοποίησα με πολύ αγάπη και όσο χρόνο κι αν πάρει, σημασία έχει ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την τελευταία κατηγορία.

Λοιπόν, σειρά έχει να σας παρουσιάσω την κατηγορία Αγαπημένοι Έλληνες Τραγουδιστές. 5 αγαπημένοι Κύριοι που ναι μεν οι τέσσερις από τους πέντε είναι του Λαϊκού ρεπερτορίου (τι να κάνουμε είμαι και του σαλονιού και του λιμανιού!), δεν έχω κανένα μα κανένα όμως θέμα ή κόλλημα στο να ακούσω και άλλα είδη μουσικής. Για την ακρίβεια (όπως έχω ήδη πει ΕΔΩ σε αυτή την ανάρτηση την άποψή μου για την μουσική) δεν έχω παρωπίδες και ακούω τα πάντα και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα. Η μουσική για μένα είναι μία και δεν τις βάζω ταμπέλες σε καμιά περίπτωση.  
▂ ▃ ▅ █ ♪♫♫♪


No.5 Γιώργος Σαμπάνης
Γιώργος Σαμπάνης: Τον γνωρίσαμε ως τραγουδιστή (πριν πρωταθλητής του στίβου) μέσα του 2007 ή 2008 με το δυναμικό  τραγούδι “Σ’ αφήνω στον επόμενο”, που εγώ προσωπικά λατρεύω να το ακούω δυνατά μέχρι και σήμερα. Ο Γιώργος πέρα από την εκπληκτική φωνή που διαθέτει και η χροιά του ξεχωρίζει, τα pop-rock τραγούδια που το καθένα είναι ξεχωριστό, προσεγμένο, δυνατό σε μουσική & στίχους, είναι κι ένας καταπληκτικός δημιουργός, συνθέτης που εκτός από τα δικά του τραγούδια υπογράφει και πολλών άλλων καλλιτεχνών, όπως Έλενα Παπαρίζου, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Μαζωνάκης, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Πλούταρχος κ.α. 

Τα χρόνια που βρίσκεται στη δισκογραφία, συν τα πολύ καλά τραγούδια, τραγούδια όπως:Μη μιλάς” ένα υπέροχο τραγούδι με ένα πολύ ωραίο βίντεο κλιπ, “Ό,τι και να είμαι”, “Σαν το φύλλο στον αέρα”, “Μεταξύ μας”, “Μόνο αν θες εμένα”, το μελωδικό “Χαράματα”, τη διασκευή του “Τι να μας κάνει η νύχτα” με τον Stero Mike… και πόσα άλλα που έχει ερμηνεύσει και έχουν αγαπηθεί από το κοινό (τελευταία ακούω τρελά το “Κανείς δεν ξέρει” που πιστεύω πως είναι το καλύτερο από όλες τις πλευρές τραγούδι που έχει τραγουδήσει ο Γιώργος Σαμπάνης μέχρι σήμερα) συν και το χαμηλό διακριτικό του προφίλ (γιατί δεν είναι απλά ένα ωραίο αγόρι), κάνουν να είναι ένας από τους πιο αξιόλογους νέους καλλιτέχνες. 

Σημ.: Τον Γιώργο Σαμπάνη όπως και τον Γιώργο Παπαδόπουλο θεωρώ πως είναι από τους πιο αξιόλογους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και συνθέτες του νέου κύματος.



No.4 Νίκος Οικονομόπουλος
Νίκος Οικονομόπουλος: Οφείλω να ομολογήσω και να παραδεχτώ πως όταν βγήκε στο προσκήνιο ο Νίκος Οικονομόπουλος, δεν περίμενα πως θα κάνει κάτι ιδιαίτερο στην ελληνική δισκογραφία. Έλεγα πως θα είναι και αυτός ακόμα ένα νέο παιδί που βγήκε από μουσικό reality και δεν θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και θα χαθεί και αυτό άδικα όπως τόσα άλλα παιδιά που προσπαθούνε μέσα από τέτοιου είδους “show” να αναδειχτούν. Έπεσα έξω για τον Νίκο Οικονομόπουλο. Όχι μόνο έχει κάνει μια αξιοπρεπέστατη ‘καριέρα’, αλλά έχει ερμηνεύσει και ερμηνεύει τραγούδια που όλα είναι ένα κι ένα. 

Τραγούδια όπως:Όλα για σένα”, “Κοίτα να μαθαίνεις”, “Πουτάνα στη ψυχή”, “Σε λυπάμαι”, “Εξαιτίας σου”, Δώρο για σένα”, το χαρούμενο και αισιόδοξο και ιδανικό για πρωινή ‘καλημέρα’ “Ξημερώνει”, το πρόσφατο ολοκαίνουργιο και τόσο τρυφερό “Ποτέ”…και πόσα άλλα άξια τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

Είναι ένας πολύ καλός λαϊκός τραγουδιστής που ξεχωρίζει και για τη φωνή του και για τα πολύ καλά τραγούδια του αλλά και για το ήθος του έχοντας μια διακριτική παρουσία στον χώρο. Αγαπημένος λοιπόν για όλους αυτούς τους λόγους και για εμένα έναν παραπάνω… για το τραγούδι “Μην φύγεις τώρα(για το οποίο έχω μιλήσει ΕΔΩ) που είναι πραγματική εμμονή, μουσικό κόλλημα τρελό για εμένα. Απλά, τραγούδι της ζωής μου που αγγίζει τα μέσα μου.


No.3 Νότης Σφακιανάκης

Νότης Σφακιανάκης: Για τον Νότη Σφακιανάκη έχω να πω πως μέχρι και σήμερα τραγουδάει τραγουδάρες. Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής με την στόφα ενός “Άρχοντα”, όπως τον αποκαλούν οι φανατικοί θαυμαστές του. Μπορεί με τις δηλώσεις του περί πολιτικής, θρησκείας (στο οποίο προσωπικά είναι στο μόνο που διαφωνώ αλλά κατανοώ ότι είναι η προσωπική του άποψη την οποία και σέβομαι) να ξεσηκώνει πολύ κόσμο με πολύ κακές κριτικές, ο Νότης όμως ξέρει πολύ καλά με τα τραγούδια του να ξεσηκώνει το κοινό του και να γεμίζει τα κέντρα όπου εμφανίζεται, μιας και έχει φανατικούς θαυμαστές που τον ακολουθούν και θα τον ακολουθούν χρόνια. Του αναγνωρίζω και υποκλίνομαι στο ότι ίσως είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που τολμάει να τραγουδήσει τραγούδια με περιεχόμενο πολιτικό, κοινωνικό εκτός από ερωτικά ή καψουροτράγουδα. 

Τραγούδια όπως:Αγάπη τι δύσκολο πράγμα”, το αγαπημένο μου “Θέλω να σε ξαναδώ”, “Μήπως είμαι τρελός”, “Ο αετός”, “Σώμα μου”, το συ-γκλο-νι-στι-κό “Η Στέλλα η Σμυρνιά”, “Ντροπή σε όλους μας”, “Πρόβατα”, το “Σήκω και φύγε” που κάθε φορά που το ακούω είναι σαν να το ακούω πρώτη φορά, ακριβώς η ίδια αίσθηση μετά από τόσα χρόνια, “Παράλληλα”, “Οι σκιές”… και η λίστα με τα χιλιάδες τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Νότης δεν έχει τελειωμό. 



No.2 Πασχάλης Τερζής
 Πασχάλης Τερζής: Τι να πει κανείς γι’ αυτό τον Καλλιτέχνη; Τι να πει κανείς γι’ αυτό τον άνθρωπο; Υπέροχος-μοναδικός-ξεχωριστός Καλλιτέχνης με μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ φωνή! Ο Πασχάλης Τερζής ήταν, είναι και θα είναι πάντα λατρεία/θρησκεία! Έχει ερμηνεύσει υπέροχα τραγούδια, όλα ένα κι ένα! Πολύ δύσκολα μπορώ να επιλέξω κάποιο ως “αγαπημένο μου”. 

Τι να πρωτοαναφέρω; Τραγούδια όπως:Παλιόκαιρος”, “Άφησέ με μόνο”, “Παραστράτημα”, “Στα υπόγεια είναι η θέα”, “Άστατος”, “Δεν με κατάλαβες ποτέ”, το τραγούδι μαχαιριά “Δε θέλω τέτοιους φίλους (ντουέτο με την αγαπημένη Νατάσα Θεοδωρίδου), το συγκλονιστικό που ραγίζει καρδιές και πάντα με συγκινεί “Εννέα όγδοα”, το ερωτεύσιμο “Ρώτησα τα μάτια μου”, “Φεγγάρι μου χλωμό”… και η λίστα δεν έχει τελειωμό. 

Δεν νομίζω πως υπάρχει τραγούδι που να έχει ερμηνεύσει ο Πασχάλης Τερζής και να μην έχει αγαπηθεί. Όποιος αγαπάει, λατρεύει και σέβεται τον Καλλιτέχνη Πασχάλη Τερζή ξέρει ακριβώς τι εννοώ! Ο Πασχάλης Τερζής έχει γράψει ήδη τη δική του ιστορία και εύχομαι να συνεχίσει να γράφει και με τα καινούργια του τραγούδια που περιμένουμε τώρα στην μεγάλη του επιστροφή μετά από πολύ καιρό… Μια από τις επιθυμίες μου, πάντα ήταν να δω και να τον ακούσω από κοντά να τραγουδάει. Ελπίζω κάποια ημέρα να μου δοθεί η ευκαιρία. 



No.1 Γιάννης Πλούταρχος
 Γιάννης Πλούταρχος: Και φτάσαμε στο Νο.1 που φυσικά τη θέση την παίρνει ο αγαπημένος/λατρεμένος/χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια και “Το Καλύτερο ΠαιδίΓιάννης Πλούταρχος. Αναμενώμενο το Νο.1, έ; Αφού το έχω δηλώσει ουκ ολίγες φορές και φαίνεται εξάλλου και από τις αναρτήσεις που ανεβάζω κάθε φορά που κυκλοφορεί καινούργιο τραγούδι ή καινούργια δισκογραφική δουλειά. Ναι, μωρέ το δηλώνω και το καμαρώνω είμαι Πλουταρχική! Στήστε με στον τοίχο και …’πυροβολήστε με’. Δεν ξέρω για όσα λένε διάφοροι/ες περί “κλάψας ή κλάμα”, εγώ έχω να πω ότι μάλλον έχετε δει μόνο αυτή του την πλευρά του στα τραγούδια και σας έχει ξεφύγει η άλλη με τα άλλα του, τα ωραία του, τα ανεβαστικά του. Γιατί, πως να το κάνουμε, το τραγούδι είναι πόνος, κλάμα, συναισθήματα, χαρά, λύπη… ό,τι κρύβει μια ψυχή. Ε, υπάρχουν αυτοί που τραγουδάνε συνέχεια χαρωπά τραγουδάκια κι άλλοι που τραγουδάνε πονεμένα-ερωτικά τραγούδια. Όλα μωρέ χρειάζονται για την παρηγοριά…! (Ε, μα δεν μπορούσα να μην το ρίξω το καρφί μου!) 

Η αλήθεια είναι ότι τελείως αντικειμενικά για τον Γιάνναρο δεν μπορώ να μιλήσω. Καταλαβαίνετε είναι η λατρεία που του έχω! Μπορώ όμως να πω ότι λατρεύω ό,τι και να τραγουδήσει, (αν και τον προτιμώ περισσότερο στα πιο λαϊκά του). Παθιάζομαι με όλα τα τραγούδια του και όπως και με τον Πασχάλη Τερζή, έτσι και με τον Γιάνναρο δύσκολα μπορώ να επιλέξω κάποιο ως “αγαπημένο τραγούδι”. Μπορώ όμως να πω πως έχω ιδιαίτερη αγάπη στα album  “Μικρές Φωτογραφίες(2001) & “Δεν είναι ο έρωτας…παιδί της λογικής(2002). Το πρώτο με 16 διαμάντια (με μια μικρή αδυναμία στο ομώνυμο τραγούδι του album) και το δεύτερο με 17+ εξίσου διαμάντια και με ένα κα-τα-πλη-κτι-κό εξώφυλλο και ίσως το ωραιότερο εξώφυλλο που έχω δει μέχρι σήμερα και τον ωραιότερο τίτλο στον οποίο και συμφωνώ απόλυτα… με τον ποιητή.    

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει κάτι από τους παλιούς καλλιτέχνες, η φωνή του, τα τραγούδια του, η ερμηνείες του, ίσως και ο τρόπος ζωής του με το ήθος και τη διακριτικότητα του, τον κάνουν να ξεχωρίζει και να αφήνει όλο και πιο πολύ το στίγμα του στην ελληνική δισκογραφία. Γιατί πέρα από ένας καλός τραγουδιστής είναι κι ένας πολύ καλός συνθέτης, αφού στους δίσκους του βρίσκουμε πάντα και τραγούδια που έχει υπογράψει ο ίδιος τη μουσική όπως τα “Φίλε”, “Σάββατο έκλαψα για σένα”, “Υπήρχαν όρκοι”, “Το γράμμα(Τι κλάμα έχω ρίξει σε αυτό το τραγούδι! Τι υπέροχο βίντεο-κλιπ!), Τις φωτογραφίες σου κρατάω για να ζήσω”, “Μικρές Φωτογραφίες”, “Γιατί είσαι όλα αυτά που δεν μπορώ να πω”, “Κατέβα λίγο να σε δω”, “Πανσέληνος (εξαιρετικό βίντεο κλιπ) κ.α.    



▂ ▃ ▅ █ ♪♫♫♪
 
Αυτό ήταν λοιπόν, το ένατο Top5 με τους δικούς μου 5 Αγαπημένους  Έλληνες Τραγουδιστές.
Ποιοι είναι οι δικοί σας 5 αγαπημένοι;
 
Θα επιστρέψω την επόμενη φορά με την 10τη κατηγορία, που είναι  Top 5 Favorites#10η εβδομάδα – Αγαπημένες Ελληνίδες Τραγουδίστριες! 
_____________________ 
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την αρχική ανάρτηση με όλες τις κατηγορίες & ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τα προηγούμενα post του Top5 Favorites#.


Ιστολόγια που συμμετέχουν: 
Σημ.: Δεν ξέρω ποιοι συνεχίζεται τις αναρτήσεις αλλά σε περίπτωση που δεν συνεχίζεται, ενημερώστε με για να σας ‘βγάλω’ από την λίστα.



________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright© 2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

10 σχόλια :

  1. Έχε χάρη που έχεις και τον Πλούταρχο μέσα, αλλιώς θα σε...μάλωνα επειδή δεν έχεις τον Παντελίδη, αλλά...το καλύτερο παιδί (Πλούταρχος) συνεργάζεται φέτος με τον Παντελίδη, άρα πάει, χάλασε κι αυτός! (ο Παντελίδης! αχαχαχα!) Φιλιά και καλημέρες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κοίτα να δεις είμαι από αυτές που μου αρέσει και ακούω Παντελίδη αλλά να μπει στη λίστα μου; No!
      Συνεργαζόντουσαν... τώρα με άλλους!
      ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ!!!

      Διαγραφή
  2. Οι δύο τελευταίοι μου αρέσουν, Σφακιανάκης έτσι και έτσι, τους δύο πρώτους μόνο κατ'όνομα τους έχω ακουστά. Εγώ θα έβαζα και Μπιθικώτση, Καζατζίδη, Μητροπάνο, Ξυλούρη.

    Καλή υπόλοιπη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου, όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, Καζαντζίδης και Μητροπάνος είναι αγαπημένοι μου από μικρή. Απλά θέλησα στο post μου να αναφέρω καλλιτέχνες αγαπημένους που είναι εν ζωή και σύγχρονους και που τους ακούω σχεδόν καθημερινά.

      Καλό απόγευμα να έχεις!

      Διαγραφή
  3. Νομίζω πως ο καθένας είναι ελεύθερος να ακούει ότι θέλει. Στα γούστα το καθενός κάνεις δεν θα βάλει φρένο.
    Η μουσική άλλωστε είναι έκφραση, ποιος θα περιορίσει την έκφραση του άλλου;
    Γεμίσαμε μελωδίες σε αυτή την ανάρτηση Μαρία μου. Λαϊκές μεν, αλλά μελωδίες, είναι στιγμές που και αυτές χρειάζονται.
    Σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου συμφωνώ μαζί σου. Απλά παλιότερα εκνευριζόμουνα όταν μου λέγανε ή με κριτικάρανε για τις μουσικές μου επιλογές... Σιγά ρε μάγκες που θα μου βάλετε και φρένο και θα μου πείτε τι θα ακούω εγώ! Ε, πλέον όταν το κάνουν απλά αδιαφορώ! Έχω απόλυτη αγάπη για την μουσική και δεν σηκώνω κουβέντα στο τι ακούω! Είμαι απόλυτη σε αυτό!

      Σε φιλώ! Ελπίζω σήμερα να είσαι καλύτερα από χθες!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes