Let’s talk about Relationships #9 - "Συμπεριφορές αληθινές ή ύπουλες..."


  Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής: Ή Εγώ δεν έχω μάθει ακόμα καλά-καλά να καταλαβαίνω λίγο-πολύ τι φούμαρα είναι ο καθένας ή είναι τόσο καλοί ηθοποιοί και παίζουν τέλεια το ρόλο τους και σε πείθουν σε τέτοιο απόλυτο βαθμό λες και στο τέλος οφείλεις να τους δώσεις και το όσκαρ. Ή μήπως παίζουν και τα δυο; 

Τα λόγια (κουβέντες, χαϊδευτικά παρατσούκλια κλπ.)... ok κρατάω μικρό καλάθι πια! Στανταράκι δεν με πείθεις εύκολα. Κι αν με πείσεις μια-δυο-τρεις... φορές αλλά κάπου αν δεν στέκουν σωστά, έχω τις αμφιβολίες μου.

Οι πράξεις (κινήσεις, προθυμία κλπ.)... ok εκεί κι αν με πιάνουν οι αμφιβολίες μου και τα (δίκια) παράπονά μου (γκρίνια για κάποιους), ειδικά όταν οι πράξεις γίνονται με σπρώξιμο ή "παρακάλια" ή πίεση.

Τα μάτια; Τα μάτια πόσο ψέμα, υποκρισία, παραμύθι μπορεί να κρύβουν τελικά; Μπορούν; Τελικά, από ότι διαπίστωσα, μπορούν και με ευκολία! Κρίμα! Και είναι αυτό που προσέχω πάντα πρώτο σε έναν άνθρωπο! Τα μάτια, το βλέμμα!

  Νομίζω πως όταν κάποιοι είναι καλοί στα λόγια, δεν είναι καλοί στην πράξη. Άλλοι, είναι καλή στην πράξη αλλά όχι καλοί στα λόγια. Και άλλοι, είναι καλοί και στα δυο αλλά όχι πάντα, όχι παντού και αυτό αν το προσέξεις, μπορεί να κρύβει και προσωπικό συμφέρον. Τελικά, δεν πιανόμαστε από πουθενά.

  Εγώ προσωπικά ειδικά αυτό τον καιρό τα βάζω με τον εαυτό μου, γιατί συνεχίζω να πιστεύω στους ανθρώπους (όχι όλους, όχι πάντα αλλά σίγουρα αυτούς που έχουν δώσει πολύ καλά δέιγματα) γιατί απογοητεύτηκα λιγάκι (πραγματικά λιγάκι) από κάτι που άξιζε και συνεχίζω να πιστεύω ότι αξίζει ό,τι και να έγινε. Απλώς θεωρώ ανέντιμο από κάποιον-κάτι έντιμο ο μη ξεκάθαρος-ντόμπρος εκ των προτέρων σκοπός. Όσο για τη αδιαφορία και την σιωπή; Hello! Αναμενώμενα και τα δυο. Κάπου διάβασα το εξής: "Επιτρέπεται η απουσία, η σιωπή μα όχι η εξαφάνιση" και σκέφτομαι πως απ' όλα έχω σιχαθεί την σιωπή. Και η σιωπή μου φωνάζει "Έκανα λάθος! Παρεξήγηση! Κατάλαβα λάθος!"

  Τελικά και εδικά στην εποχή μας, η σιωπή μόνο κακό μας κάνει, παρά καλό. Τι "η σιωπή είναι χρυσός" και βλακείες; Κάτσε λοιπόν στη σιωπή σου και δώσε ευκαιρίες σκεφτόμενη "ας προσπαθήσω λίγο ακόμα, γιατί αν δεν προσπαθήσω θα το μετανιώσω...!". Όταν από την αρχή τα σημάδια είναι αρνητικά, με "δεν ξέρω", "θα δούμε", "προσεχώς", "δεν στέλνω Εγώ...", "αναπάντητα ερωτήματα/μηνύματα/τηλεφωνήματα", "τέλος πάντων"... και άλλες "δικαιολογίες του κώλου", χέσε και τις προσπάθειες και τα "θέλω" και κοίταξε τα "πρέπει" και φύγε τρέχοντας πριν κλείσεις μήνα. Ένας μήνας και πολύ είναι για να καταλάβεις αν εδώ υπάρχει κάτι αληθινό ή παίζεται εξ αρχής ένα ύπουλο καλοσχεδιασμένο παιχνίδι άπό τον άλλον που δεν σε και δεν τον τιμά και δεν σε εκτιμά, τουλάχιστον.  Παραπάνω μήνες, 2-3; "Καλά να πάθεις!" Βέβαια, Προσπαθείς; Θα σε πούνε "χαζή είσαι που έμεινες και έδωσες ευκαιρίες." Αν δεν προσπαθήσεις, θα σε πούνε ότι "τα παράτησες, εγκατέλειψες με την πρώτη ευκολία/δυσκολία γιατί σκέφτηκες την πάρτη σου. Έτσι είναι οι σημερινοί άνθρωποι, δεν έχουν υπομονή", θα πούνε! Τελικά, όντως δεν πιανόμαστε από πουθενά.

  Τι κάνεις; Αποφασίζεις σύμφωνα με αυτά που ακριβώς θέλεις ή πόσο και αν αντέχεις. Ή παίζεις επί ίσοις όροις, έντιμα ή άτιμα ή ειδάλλως ας πούμε η τρίτη εναλλακτική είναι το "φεύγεις"! Κι αν αυτό δείχνουν οι συμπεριφορές/κινήσεις/λόγια κλπ., τότε έχεις και την άδεια για να φύγεις (το θέλεις ή δεν το θέλεις δεν έχει καμιά σημασία πια) με το κεφάλι ψηλά. Έτσι, λογικά,  δεν θα τολμήσει και κανένας να σου προσάψει το παραμικρό. 





@υτές ήταν οι προσωπικές μου σκέψεις και μόνο!






Σημ.: Επειδή εγώ γράφω ότι μου κατεβαίνει απ’ το μυαλό, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)





Διαβάστε επίσης:
______________


► Όλες οι αναρτήσεις της στήλης "Let’s talk about Relationships" & "Ανθρώπινες σχέσεις"
Let’s talk about Relationships! #1 "Θα σε πάρω τηλέφωνο για να πάμε για καφέ..."
Σκέφτομαι και Γράφω#4 & Let’s talk about Relationships!#2 – Χώρισε με αξιοπρέπεια και όχι με Εγωισμό!
Σκέφτομαι και Γράφω#6 & Let’s talk about Relationships!#3 – Σαν μια Ιερή εξομολόγηση!
Let’s talk about Relationships! #4 - Ερωτήματα που δείχνουν ότι …απλώς δεν σε γουστάρει!
Let’s talk about Relationships! #5 – Οι ερωτικές εξομολογήσεις ενός 60άρη!
Let’s talk about Relationships #6 - Σώματα κενά χωρίς αισθήματα;
Let’s talk about Relationships #7 - Αόρατες ερωτικές σχέσεις... («Όποιος ενδιαφέρεται, το δείχνει!»)
Let’s talk about Relationships #8 - Τι εννοείς; "Θέλεις λίγο χρόνο να σκεφτείς!"






_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

14 σχόλια :

  1. Τελικά τα.... Προσωπεια φοριούνται Πολύ ειδικά στις μέρες μας.... Αν θυμασαι πρόσφατα έκανα μια ανάρτηση με θεμα τους υποκριτές και το ταλέντο τους....
    Σηκώνει μεγάλη ανάλυση το φαινόμενο αυτό φίλη μου...,μην το ψάχνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νυχτοπούλι μου εσύ! :p
      Φυσικά και θυμάμαι την ανάρτησή σου που την είχες αναλύσει εξαιρετικά... Αχ, αυτά τα προσωπεία από ανθρώπους που δεν τους φαίνονται και έχουν δείξει και καλά δείγματα! Έχεις δίκιο! Σηκώνει μεγάλη ανάλυση αυτό το φαινόμενο.... τα είδα πάλι όλα και ήταν ένα ωραίο μαθηματάκι μωρέ. Τελικά, πάλι κερδισμένη βγήκα.....
      Καλό ξημέρωμα Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα αγαπημένη μου Μαρία!
    Νομίζω πως όλες οι ύπουλες και κακές συμπεριφορές ανακαλύπτονται (αργά ή γρήγορα)
    Να έχουμε το νου μας λοιπον

    Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Όλα στο τέλος, αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται!
      Το νου μας και άκυρο εκεί και όταν πρέπει!
      Τα φιλιά μου! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου καλημέρα!!
    Νομίζω πως αρχικά ο ενθουσιασμός και το φλερτ μας κάνουν να μη βλέπουμε ξεκάθαρα.. Καλό είναι όταν επιλέγουμε έναν άνθρωπο να βλέπουμε και πως έχει διαμορφώσει την ζωή του ανεξάρτητα από εμάς, όπως και την συμπεριφορά του σε τρίτους.
    Επίσης, νομίζω πως όσο πιο πολύ τα αναλύεις τόσο θα ελκύεις τέτοιους ανθρώπους.. Γιατί μπορεί να λες πως προχωράς με χαμόγελο αλλά αν κάθεσαι να τα αναλύεις τόσο σε αφήνουν πίσω χωρίς να το καταλάβεις..
    Αν εστιάσεις σε τελείως διαφορετικά πράγματα, τότε πιστεύω πως θα ελκύεις δίπλα σου ανθρώπους που σου ταιριάζουν! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.. ♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κατερίνα μου!
      Συμφωνώ μαζί σου! Ξέρεις, το θέμα είναι ότι όταν έχεις δει και σε τρίτους ότι είναι "εντάξει" η συμπεριφορά, εκεί σε κάνει να προσπαθείς περισσότερο. Το θέμα επίσης είναι ότι ειλικρινά, δεν τα αναλύω πλέον τόσο πολύ (μετά ναι στην πορεία που αποκαλύπτονται όλα, ναι!) και αφήνω να δω πως θα πάνε τα πράγματα αλλά κι εκεί κάτι δεν πάει καλά!
      Τέλος πάντως, για όλα φταίει νομίζω πως παραμένω να προσπαθώ αντί να τα ρίχνω όλα άκυρο με την πρώτη στραβή κι ας γίνομαι εγωιστρία. Δεν είναι πια ο κόσμος και η εποχή μας να προσπαθείς.... έχουεμ χαλάσει τελείως! Αλλά και πάλι, Εγώ βγήκα καρδισμένη! Την πίστη μου και τον δρόμο μου δεν τον έχασα.... κάθε μέρα όλο και καλύτερα!
      Σ' ευχαριστώ Φίλη μου! Μου έδωσες μεγάλη δύναμη και θα εστιάζω σε τελείως διαφορετικά πράγματα.... αρκετά! ♡♡♡♡

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι χρειάζεται σοφία, τόλμη και αποφασιστικότητα. να ξέρεις πότε να φύγεις και να μην αναλώνεσαι άδικα. Και να γυρίσεις και διακόπτες. θα πουν κάποιοι...έχουν τα συναισθήματα διακόπτες; Μμμ μερικές φορές πρέπει να το κάνεις και με το ζόρι έστω . Για την ψυχική σου υγεία ρε γαμώτο.
    Φιλάκια πολλά Μαρία μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Αριστέα μου! Έτσι όπςω τα λες! Για την ψυχική μας υγεία ρε γαμώτο!
      Τα φιλιά μου αγαπημένη μου! ♥

      Διαγραφή
  5. Πρόσωπα και προσωπεία. Και στην μέση εμείς! Λοιπον άκου να δεις τι σκέφτηκα (που και που το κάνω αυτο). Ούτε οι γυναίκες, ούτε οι άντρες φταίνε. Ο... Χατζηπετρής φταίει για ολα! Δηλαδή σκέψου το! Εμείς οι άντρες είμαστε έντιμα πλάσματα, ηθικά, αγγελικά πλασμένα. Δε ξενοκοιτάζουμε, δε ξενοπηδάμε (σόρυ για το ξενο...), γενικά δεν... Είμαστε μονογαμικά ζώα, εεε όντα ήθελα να πω και ως επί το πλείστον πιστοί. Εσεις οι γυναίκες απο την άλλη, δεν ειστε ματαιοδοξες, δεν πιστεύετε στα παραμύθια, δεν σας αρέσουν τα παραμύθια, δεν είστε ευκολοπιστες και δεν ειστε και εκδικητικες. Άρα? Άρα??? Ο μπαγλαμάς ο Χατζηπετρής ευθύνεται για το χάλι των ανθρώπινων σχέσεων Μαρία μου.. Ιδέα σου ειναι παιδί μου, οτι υπάρχει υποκρισία και ψευτιά. Πως το λένε να δεις... Α ναι, "Αγάπη μου δεν είναι αυτο που νομίζεις" !!! χαχαχα!

    Υ.Γ. Μην σκας, οι διαφορετικοί άνθρωποι όταν σε πλησιάζουν, ταράζουν με την αλήθεια τους την ζωή σου...

    Κατά τα άλλα, έγραψες! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκηηηηηηηηηηηηηηηη, πέθανα στα γέλια βραδιάτικα παιδί μου! Μου έφτιαξες το κέφι και θα πέσω για ύπνο γελώντας ακόμα με το σχόλιο σου. Λοιπόν, βρε παιδί μου δεν το είχα σκεφτεί ότι ο φταίχτης μπορεί να είναι τελικά για όλα, μα για όλα όμως ο γνωστός ο Χατζηπετρής! Και δεν μου το έλεγες τόσο καιρό και κάθομαι και βασανίζομαι βρε παιδί μου; Τέλος πάντως, και οι μεν και οι δεν τα έχουν τα ψιλό ελαττωματάκια τους απλώς υπάρχει και μια παρεξήγηση και καταλαβαίνεις πως φέρνει ένα μπάχαλο. Από αυτή την στιγμή δεν σκάω.... ήταν σαν να με γιάτρεψες.... χαχαχαχαχαχα δεν σχολιάζω άλλο! :p
      Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  6. Δεν ξέρω βρε Μαρία μου.. άποψή μου είναι αν θες όντως να προσπαθήσεις και να μείνεις λίγο καιρό ακόμα να δεις μήπως αλλάξει κάτι, μην πούμε κι ότι δεν προσπαθήσαμε, να είσαι αποστασιοποιημένη και ουδέτερη.. Αν δεν μπορεί κάποιος να μείνει ουδέτερος, αλλά δένεται συναισθηματικά, και αυτή η σιωπή τον πληγώνει, καλύτερα να φύγει όσο πιο νωρίς γίνεται. Κι αν ο άλλος επιθυμεί να τον έχει στη ζωή του, θα τρέξει πίσω του αργά ή γρήγορα!
    Είναι πολύ ρευστά αυτά τα πράγματα...
    Κούκλα είσαι στη φωτογραφία που έβαλες!! ♥♥
    Πολλά φιλάκια! καλό ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, πρώτα απ' όλα ελπίζω να είσαστε καλά!
      Έχεις σε όλα δίκιο Αναστασία μου... αλλά είναι ότι και να αξίζει ο κόπος... κάπου πρέπει να σκεφτείς πως οι άνθρωποι σπάνια αλλάζουν και πόσο μάλλον οι καταστάσεις που εξαρχής ήταν μια κρύο μια ζέστη.... Ας είναι! Εγώ θα πω "Καλή Καρδιά" και όλοι να είμαστε καλά! #μόνο_αγάπη λέω και το πιστεύω!
      Σ' ευχαριστώ για τα πάντα ενθαρηντικά σχόλια σου!
      Και σ' ευχαριστώ και για το κοπιμάν...!!! ♥♥♥
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  7. Θέλω να κρατήσω τη φράση σου "Με το κεφάλι ψηλά"!
    Σαν την αξιοπρέπεια, δεν είναι τίποτα!
    Φιλί γλυκό, όμορφη φίλη μου! Ελπίζω να μην ξαναχαθώ και να είμαι εδώ για διαδικτυακές αγκαλιές! Αληθινές και προστατευτικές!
    (Έκανες και εκπληκτική παρουσιαση στο βιβλίο της Βάσιας... Μπράβο, Μαρία μου! Εύγε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Με το κεφάλι ψηλά! Σαν την αξιοπρέπεια, δεν είναι τίποτα!"
      Ακριβώς Γιάννα μου!
      Όχι!!!! μην μου ξανά χαθείς! Σε θέλουμε εδώ γύρω, μα ςλείπει η παορυσία σου, έστω και η διαδικτυακή... μας αρκεί προς το παρόν... μέχρι να έρθω Σύρο, δηλαδή...τι; θα μου ξεφύγειες;;;; :p
      Σε φιλώ!
      Μα δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια εκπληκτική παρουσίαση για το Βιβλίο της Βάσιας, αφού το αξίζει!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes