My favorite places #7 – Διακοπές στο Λουτράκι...

 

   Μπορεί να πέρασε το Καλοκαίρι, άσχετα αν ο καιρός άλλα λέει. 
Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη, άσχετα αν κάποιοι τώρα κάνουν τις διακοπές τους.
Μία από αυτούς, κι Εγώ! Άσε που είναι και η καλύτερη εποχή για να πας διακοπές.
Να πω πως περίμενα πως θα πάω κι Εγώ διακοπές, έστω και για πέντε μέρες; Όχι, δε το περίμενα! Εγώ; Διακοπές; Σπάνια! Πάντως, οι πέντε μέρες ήταν αρκετές για το συγκεκριμένο μέρος. Κια γενικά από το τίποτα, οι πέντε μέρες μου φαίνονται αρκετές.
  
 Δεν ήταν στα σχέδια μου να πάω κάπου, διότι δεν ήταν εφικτό λόγω οικονομικών στριμωγμάτων. Όμως ήταν στις επιθυμίες μου και στα όνειρά μου για φέτος. Το ήθελα πολύ κι ακόμα περισσότερο το είχα ανάγκη, η αλήθεια είναι αυτή.
Έτσι, ξαφνικά έκατσε το θέμα διακοπές χάρις στη φίλη μου που μου έκανε την πρόταση και αφού δεν υπήρχε κάποιο θέμα, είπα ας φύγω. Σε τέτοιου είδους προτάσεις, δε λες ποτέ όχι! Διακοπές, ξεκούραση, ηρεμία, απουσία, μακριά από την Αθήνα και κυρίως απ' όλα κι απ' όλους που καλός ή κακός, ειδικά τις τελευταίες ημέρες μου 'ρίξαν την καλή μου ψυχολογία, αυτοί κι άλλοι λόγοι ήταν το σκούντημα να την κάνω για πέντε μέρες. Όσο και να προσπαθώ να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων, τόσο απογοητεύομαι τελικά αλλά δε βαριέσαι ...όλα είναι μέσα στη ζωή.

  Και που λέτε, βρέθηκα στο ήσυχο και ρομαντικό Λουτράκι. Ένα μέρος με πολλά συντριβάνια και ακόμα περισσότερα ξενοδοχεία. Παναγία μου! Το ξενοδοχείο αρκετά συμπαθητικό. Το δωμάτιό μας με βεράντα και θέα τη θάλασσα. Αυτά τα δυο, βεράντα και θέα τη θάλασσα, είναι τα κυρίως που θέλω οπωσδήποτε να έχει το δωμάτιο του ξενοδοχείου για να το επιλέξω. Και επίσης αρκετά καλό πρωινό και καλός κόσμος.

  Το πρόγραμμα είχε πρωινό στο ξενοδοχείο μόλις ξυπνήσουμε. Μετά περπάτημα... μετά καφέ στην παραλία... βουτιές, ξάπλα, βουτιές, ξάπλα... η φίλη μου να ζωγραφίζει (επιτέλους έκανε και πάλι την αρχή) κι Εγώ την μία να διαβάζω και την άλλην να γράφω αρκετά... και διάλειμμα και ξανά βουτιές, ξάπλα, ζωγραφική, γράψιμο, διάβασμα, ξάπλα, βουτιές, καφεδάκι... το μεσημεράκι φαγητό διαφορετικό και σε διαφορετικά σημεία... μετά το απόγευμα να παρακολουθούμε το ηλιοβασίλεμα να αλλάζει χρώματα... πιο αργά για μπύρα, κρασάκι ή ποτό στην παραλία σε ένα ρομαντικό, χαλαρό, ρομαντικό σκηνικό, με ιδιαίτερες, άνετες ξαπλώστρες και φωτισμό για να δίνει ένα τόνο ρομαντισμού παραπάνω και ατελείωτες ώρες χαλάρωσης, συζήτησης, ξάπλα αγναντεύοντας την "σκοτεινή" θάλασσα, τα αμέτρητα φώτα από απέναντι και  απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι. 

  Όπως καταλάβατε, relaxάρισμα και αραλίκι κάργα. Μα αυτό δεν είναι οι πραγματικές διακοπές; Να μένεις κάπου, να τα έχεις όλα έτοιμα, να μην κάνεις καμιά απολύτως δουλειά, ούτε σκούπισμα, ούτε σφουγγάρισμα, ούτε πλύσιμο πιάτων, ούτε άγχος για τις υποχρεώσεις της ημέρας και τον χρόνο να τα προλάβεις όλα. Διακοπές είναι να είσαι κάπου ωραία, με καλή παρέα (ή και μόνη/ος πάλι βρίσκεις καλή παρέα), μακριά απ' όλα και απ' όλους που είναι μέσα στην γκρίνια και στη μαυρίλα, να μην κάνεις σχεδόν τίποτα, παρά μονάχα να διασκεδάζεις, να απολαμβάνεις το μπάνιο σου στη θάλασσα, να ξεκουράζεσαι, να χαλαρώνεις, να αδειάζει το μυαλό σου από αρνητικές και περιττές σκέψεις και γενικά να αλλάζεις παραστάσεις και να ζεις τις στιγμές διαφορετικά από την συνηθισμένη σου καθημερινότητα. 

  Πέρασα όμορφα, ηρέμησα και χαλάρωσα αρκετά, αισθάνθηκα αρκετή γαλήνη, σταμάτησε κάπως το μυαλό μου από τις αμέτρητες και περιττές σκέψεις, χάρηκα τη θάλασσα που τόσο αγαπώ, μια θάλασσα που είχε τόσα πολλά και διαφορετικά χρώματα που με μάγεψε, άλλαξα για λίγο παραστάσεις και είδα ένα άλλο σκηνικό από αυτό που ζω καθημερινά και κυρίως ένιωσα και συνειδητοποίησα πως τελικά "μακριά κι αγαπημένοι" είναι αυτό που μου αξίζει για να βρω τη σωτηρία μου. Και αυτό πρέπει να επιδιώξω και να είναι ο στόχος της ζωής μου για τη δική μου ζωή. 

  Στην απουσία σου, ή θα καταλάβεις ότι δεν είναι τόσο ότι λείπεις στους δικούς σου ανθρώπους, όσο ότι τους "καίει" ότι λείπεις από τη  συνήθεια τους, από την σιγουριά του δεδομένου που σε έχουν και δυστυχώς ότι σε έχουν ανάγκη για τις δικές τους ανάγκες. Ή θα καταλάβεις ότι πράγματι τους λείπεις και είναι παρών με τον τρόπο τους, σκεπτόμενοι ότι χρειάζεσαι λίγες ημέρες ξεκούρασης και ηρεμία και δεν σε "βομβαρδίζουν" με ενοχές...

  Σημασία έχει ότι πέρασα όμορφα  και ευχαριστώ το Θεό και "τους Πάντες", φυσικά και τη Φίλη μου για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου στα ακόμα καλύτερα. Και ξέρετε κάτι; Θα έρθουν τα ακόμα καλύτερα για μένα! Γιατί όσο και όπως μπορώ Εγώ θα φέρνω τα καλύτερα, ακόμα κι αν συναντώ αμέτρητα εμπόδια. 

____________________________
Παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό μου. 



 



 
Ώρα: 8:10 περίπου, το πρωινό μου περπάτημα σε ένα μέρος που ακόμα οι καφετέριες δεν έχουν ανοίξει, ελάχιστοι κάνουν το πρωινό τους μπάνιο στη θάλασσα και ένας Ήλιος υπερ-λαμπρος...

 

Το κότερο ...του Ράμογλου!
(Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;) 
 


 

 

Ένα πανέμορφο Ηλιοβασίλεμα! Κάθε Ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό και ξεχωριστό.

 

 Η μαγεία της εικόνας και του ήχου των νερών να τρέχουν... από τους καταρράκτες.



 Το relaxάρισμα στην παραλία ήταν το κάτι άλλο. Το καλό είναι ότι αισθάνεσαι την απόλυτη ηρεμία. Το κακό είναι ότι θα ήθελες να είχες μια "άλλη" παρέα δίπλα σου, μια αγκαλιά... μια άλλη αίσθηση της στιγμής.


 
Μερικές από τις δημιουργίες της Φίλης μου... τώρα και σε βότσαλα...



Η τελευταία φωτο που τράβηξα πριν αποχαιρετήσω το Λουτράκι

 

Ένα όμορφο ταξίδι έλαβε τέλος! Κρατάω όλες τις όμορφες στιγμές και αναμνήσεις και είμαι έτοιμη για να φτιάξω, να νιώσω, να ζήσω και φυσικά(!) να συλλέξω καινούργιες στιγμές και αναμνήσεις για τον προσεχές Χειμώνα.





Διαβάστε επίσης:
___________________
Περισσότερα άρθρα από την στήλη "Ταξίδια/Traveling"
Περισσότερα άρθρα από την στήλη "My favorite places"
Περισσότερα άρθρα στην ετικέτα: #My Travel Trip
Περισσότερα άρθρα στην ετικέτα: Χαλκίδα (Chalkida)
My favorite places #12: Διακοπές στα Μέθανα (Methana)




*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των 3 ιστολογίων Μου (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ - ✎Οι Συγγραφικές Μου Στιγμές✎ & ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ και ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ by mariaparask29_photography.
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, όχι για Εμπορική Χρήση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς πρώτα τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση θα πρέπει να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
*Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!* ~ *Copyright ©2010-2015*
by ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

10 σχόλια :

  1. Τί όμορφες φωτογραφίες!!!
    Εγώ ένα μεγάλο μπράβο στη φίλη σου θέλω να πω, που σε "παρέσυρε" σε μια μίνι χαλάρωση! (Νομίζω πως μετά από μια στριμωγμένη σεζόν, θα το δεις κι εσύ πως θα σου κάνει καλό, τελικά!)
    *Η φίλη σου αυτή, είναι η κοπέλα που μας είχες δείξει κι ένα έργο της παλαιότερα? Ένα λουλούδι πανέμορφο σε μαύρο φόντο?
    Όπως και να 'χει, εύχομαι να είσαι και να περνάς πάντα όμορφα, κοριτσάκι μου!
    Φιλάκια πολλά και ολόγλυκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές είναι οι φωτο. Με το κινητό μου, που δεν είναι και στα καλά του αλλα εντάξει, ακόμα τη βγάζει. Χαχα!
      Γιάννα μου, μου έκανε καλό... όχι πως έδιωξε ή γιάτρεψε τις όποιες στεναχώριες μου (δεν με βοηθάει και το περιβάλλον που ζω) αλλά εντάξει, αχάριστη δεν είμαι, ένιωσα όμορφα και ηρέμησα έστω και για λίγο.
      Και ναι! Είναι η ίδια Φίλη που είχε ζωγραφίσει το λουλούδι σε μάυρο φόντο. Αχ βρε Γιάννα μου, πάντα τα θυμάσαι όλα τόσο καλά. Αυτό σημαίνει πως δίνεις μεγαλύτερη προσοχή και σημασία απ΄' μπορεί να δώσει μια απλή αναγνώστρια.
      Μακάρι να περνάω όμορφα, γιατί δυστυχώς κουράστηκα από τα άσχημα.... δεν το κρύβω!
      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Σου στέλνω το πιο γλυκό μου φιλί! ♥

      Διαγραφή
  2. Μαράκι μου χαίρομαι που πέρασες καλά και ξεκουράστηκες. Νομίζω ότι ειδικά φέτος με όλα τα ψυχοφθόρα που συμβαίνουν στην χώρα, το είχαμε όλοι ανάγκη να χαθούμε για λίγο και να ξεκουραστούμε.
    Διακοπές για μένα σημαίνει διακοπή από την συνήθη καθημερινότητα οπότε κατάλαβα ακριβώς τι περιγράφεις.
    Να ομορφοπερνάς πάντα κορίτσι γλυκό, όπου και με όποιον και αν είσαι.
    Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, έτσι ακριβώς!
      Διακοπή από την δύσκολη καθημερινότητα... αυτό ακριβώς! Κατάλαβες ακριβ΄ςω τις σκέψεις μου!
      Μακάρι να ομορφοπαιρνώ, γιατί καιρός είναι για μένα...
      Σε φιλώ γλυκό μου κορίτσι!
      Σ' ευχαριστώ που βρήκες λίγο χρόνο και έκανες τη βόλτα σου από το blogoσπιτάκι μου! ♥

      Διαγραφή
  3. Σου εύχομαι σύντομα Μαράκι να απολαύσεις ξανά το ρελαξάρισμα παρέα και με την άλλη αίσθηση. :)
    Κάθε φυγή, μικρή ή μεγάλη από την καθημερινότητα βοηθάει πάντα!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβή μου, απ' το στόμα σου και στους "Πάντες" το αυτί. Χεχεχε!
      Κάθε φυγή από την καθημερινότητα είναι απαραίτητη, για να βγάζουμε την καθημερινότητα, αλλιώς δεν τσουλάει όμορφα αυτή η ζωή.
      Καλό βράδυ Φίλη μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Πόσο σε χάρηκα δεν ξέρεις..!! ♡♡
    Και σήμερα ήθελα να σου στείλω να δω αν πήγες και πως τα πέρασες!!
    Υπολειτουργώ αυτή την εβδομάδα, λόγοι της μόνιμης παθησούλας μου και κάτι μικροαναποδιές..
    Θα επανέλθω όμως, δεν μασάμε!
    Μπράβο στην φίλη σου που σε παρέσυρε έτσι όμορφα και όλα να πάνε καλύτερα και να απολαμβάνεις συχνότερα τέτοιες στιγμές.. Αυτά αξίζουν στην ζωή μας!! Μάκια πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, το ξέρω πως χάρηκες! ♥
      Ναι, μπράβο στη Φίλη μου! Τέτοια στιγμές είναι όμορφες και κάνουν μόνο καλό...
      Μακάρι να έχω περισσότερες και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα,,,
      Ό,τι μας κάνει χαρούμενους και ήρεμους, αξίζει!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes