True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #6 – Ποιος ορίζει τι "πρέπει" και τι "δεν πρέπει";


 Χθες το βράδυ έγραψα το παρακάτω status στο προφίλ μου στο fb.

  Πριν από λίγο μέσα στο λεωφορείο μια Κυρία κάπου εκεί στα 45+ που καθόταν στο απέναντι κάθισμα μου λέει: "Κοριτσάκι μου, είναι η 2η φορά που σε βλέπω να κάνεις τον σταυρό σου! Αλήθεια γιατί; Δεν είναι ωραίο πράγμα αυτό σαν εικόνα! Και δεν στο λέω από κακία..." Με χιούμορ και με την ευγένεια που με διακατέχει, της λέω: "Ααα, έχω μια κακή συνήθεια από πάντα. Όποτε περνάω από εκκλησία κάνω το σταυρό μου! Τι; απαγορεύεται; μήπως φορολογείται και αυτό; Τώρα αν αυτό είναι άσχημη εικόνα για τους γύρω μου, να στρέψουν το βλέμμα τους αλλου. Και δεν το λέω ούτε κι Εγώ από κακία." Έκανε την Κινέζα η Κυρία, δεν είπε τί-ποτα, πήγε και έκατσε σε άλλο κάθισμα πιο πέρα! Αχαχαχαχα! ΣΥΓΝΩΜΗ βρε παιδιά αλλά από παιδί κάνω το σταυρό μου σε τέτοια περίπτωση, όπως όταν ξυπνάω το πρωί, το βράδυ πριν πέσω να κοιμηθώ και στο μεσημεριανό τραπέζι! Ρε που να χτυπιέστε κάποιοι, και το Κράτος να μας το απαγορεύσει και ο Κόσμος ανάποδα να γυρίσει, θα συνεχίσω να κάνω το σταυρό μου. Τέτοιο αγύριστο κεφάλι είμαι! Γκέγκε ή να μιλήσω διαφορετικά μπας και καταλάβετε; Δεν ενοχλήθηκα καθόλου, διότι συνηθισμένη σε τέτοιες ανεγκέφαλες συμπεριφορές! ‪#‎χιουμοροκατάσταση‬

 Σε αυτή ΕΔΩ την ανάρτηση με τα 50 τυχαία πράγματα για μένα είχα αναφέρει ότι μια από τις παράξενες μου συνήθειες είναι να κάνω πάντα το σταυρό μου όταν βλέπω ή περνάω από μια εκκλησία.

  Από μικρό παιδί θυμάμαι να κάνω το σταυρό μου όταν περνούσα έξω από μια εκκλησία. Και συνεχίζω να το κάνω και τώρα κι ας μεγάλωσα. Επίσης κάνω το σταυρό μου κάθε πρωί που ξυπνάω ως "ευχαριστώ" που μου δόθηκε μια ακόμη μέρα, το μεσημέρι όταν κάθομαι για το μεσημεριανό φαγητό ως "ευχαριστώ" που είχα και σήμερα να φάω και επίσης το κάνω και το βράδυ συν στο μαξιλάρι μου όταν πάω να πέσω να κοιμηθώ ως "ευχαριστώ" που πέρασε και αυτή η μέρα. 



   Δεν με νοιάζει αν βρίσκομαι έξω ή σε φιλικό ή σε ξένο χώρο, αν γύρω μου έχω άγνωστο κόσμο, αν με βλέπει κανείς και με παρεξηγήσει. Ποτέ δεν με ένοιαξε, ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί αυτό να είναι κακό πράγμα ή κακή συνήθεια που πρέπει να την κόψω, ποτέ δεν δίστασα, ποτέ δεν ντράπηκα και συνεχίζω να μην με νοιάζει και να μην ντρέπομαι να το κάνω, ακόμα κι αν στην εποχή μας η  θρησκεία βάλλεται από παντού. ΕΔΩ πρόσφατα το είχα αναφέρει ως απόλυτη προσωπική άποψη.

  Όχι, δεν κάνω το σταυρό μου γιατί θεωρώ ότι είμαι καλή και σωστή Χριστιανή... Ούτε ότι είμαι αναμάρτητη ή αφοσιωμένη στην θρησκεία μας ...και μπλα μπλα μπλα. Πιστεύω στο Θεό, στον Χριστό και στην Παναγία αυτό δεν θα μου το αλλάξει κανένας και τίποτα. Σέβομαι την εκκλησία αλλά δεν πιστεύω στους παπάδες (εκτός από κάποια εξαίρεση), αντιθέτως με το που δω μπροστά μου, δίπλα μου, κοντά μου γύρω κανέναν παπά, τα μούτρα μου βγάζουν αυτομάτως μια ξινίλα μέχρι τα πατώματα και είμαι έτοιμη για "Ξιδάκι Μαράκι!". Δεν ακολουθώ πιστά ή κατά γράμμα τα μυστήρια και ό,τι τέλος πάντων επιτάσσει η θρησκεία μας. Πηγαίνω στην εκκλησία σίγουρα μια φορά τον μήνα για να ανάψω τα καθιερωμένα μου 4 κεράκια που το καθένα σημαίνει κάτι για μένα και θα τύχει να πάω όταν είμαι τελείως χάλια, όταν νιώθω πως χάνω την ελπίδα μου, κάθομαι σε μια καρέκλα και προσεύχομαι και ζητάω δύναμη και μάλιστα τις περισσότερες φορές κλαίω με λυγμούς. Αλλά ως εκεί!

  Σέβομαι και αποδέχομαι την διαφορετικότητα από όπου και όπως κι αν προέρχεται, τις επιλογές των ανθρώπων ακόμη κι αν θεωρούνται λανθασμένες ή όχι κοινωνικά αποδεχτές, τις προσωπικές απόψεις ακόμη κι αν είναι εντελώς αντίθετες από τις δικές μου ή και ακραίες και γενικά σέβομαι την ελευθερία το να κάνει ο καθένας αυτό που θέλει και νιώθει, σαφέστατα αν δεν κάνει κακό σε κάποιον άλλον. Αν κάτι δεν αρέσει, δεν ταιριάζει σε μένα δεν σημαίνει πως έχω και το δικαίωμα να επιβάλλω ή έστω να απαγορεύσω στον άλλον να του αρέσει ή να μην του αρέσει. Ούτε φυσικά έχω το δικαίωμα να συμβουλεύσω ή να προτρέψω ή να υπο-δείξω σε κάποιον ποιο είναι το "σωστό και λάθος", τα "πρέπει και δεν πρέπει", τα "έντιμα και ανέντιμα" και πάει λέγοντας. Και τελικά, ποιός ορίζει τι "πρέπει" και τι "δεν πρέπει"

 Που θέλω να καταλήξω; Πριν κρίνουμε, κατηγορήσουμε, θάψουμε, σπηλώσουμε και πάει λέγοντας κάποιον, καλό είναι πρώτα να κοιτάξουμε ποιοί είμαστε εμείς, τι κάνουμε, τι πιστεύουμε... και κυρίως να μην κάνουμε αυτό που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν, όσο τουλάχιστον μπορούμε και το ελέγχουμε. Να μην ξεχνάμε να κοιτάζουμε πρώτα τη δική μας καμπούρα, τον δικό μας καθρέφτη κι ύστερα των γύρων μας.  Τούτος ο κόσμος, αυτή η χώρα, και γενικά ο άνθρωπος έφτασε εδώ που έφτασε και πόσο μάλλον να ζει χάνοντας κάθε μέρα κομμάτι από ό,τι καλό του έχει απομείνει, από το κεφάλι του που διαθέτει ή δεν διαθέτει λίγο, πολύ ή καθόλου μυαλό.


Διαβάστε επίσης:
____________________

Διαβάστε τις "True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες"...
Περισσότερες "True Stories"...
True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #1 - Η ευγένεια ενός παιδιού!
True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #2 - Εγώ… η ξυπόλητη Πριγκίπισσα!
True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #3 – Άγχος για ασήμαντο λόγο
True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #4 – Ποτέ μην ξεχνάς να Χαμο-γελάς☺

► True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #5 – Βρε κορίτσι γιατί δεν τρως;



*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

10 σχόλια :

  1. Ήμαρτον θεέ μου θα πω!
    Μαρία μου πολλά της είπες ! Αρκούσε κατά την ταπεινή μου άποψη ένα: κάνω το σταυρό μου γιατί πιστεύω!
    Αλλά θα μου πεις... έτσι κι αλλιώς αυτή θα άλλαζε θέση!
    Την καλημέρα μου και την αγάπη μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά λες της είπα Αριστέα μου, έ;
      Έλεγα δεν έλεγα, Εγώ έμεινα ότι δεν είπε τίποτα και πήγε και κάθισε πιο πέρα!
      Αχαχα! Γελάω γιατί ήταν για γέλια.
      Αλλά δεν μου έκανε καμία εντύπωση γιατί μου έχει ξανά τύχει κανα δυο ακόμη φορές, οπότε...
      Να είσαι καλά! Την ❤ μου!

      Διαγραφή
  2. Άιντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!!!!!!
    Γιατί κάνεις λέει το Σταυρό σου,δεν είναι ωραία εικόνα αυτή!χαχαχαχαχα
    Και ποιος την ΄ρωτησε την κυρία?!
    Αχ τι να πω δεν ξέρω...κοιταμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος?!!!!!!!!
    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας?!

    Φιλιά πολλά κορίτσι και καλημέρα να εχεις!

    υγ:Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσουν μην απαντάς..κάνε απλά και μία μετάνοια και εκεί να δεις βλέμματα απορρίας που έχεις να λάβεις!!!!χαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλιοκέντητη μου, τι άλλο θα ακούσουμε; Πολλαάάά ακόμα!
      Πάει χάνουμε, μάλλον χάνουν το λίγο νιονιό (μυαλό, όπςω έλεγε και η καλή μου γιαγιά κάποτε ταν ήταν στη ζωή!) που έχουν στο κεφάλι τους!
      Εντάξει, όταν μου είχε τύχει την πρώτη φορά (ήμουν μικρή τότε) το είχ απάρει βαριά, μετά όμως απλώς ξεκαρδίζομαι στα γέλια. Λες να κάνω καμία μετάνοια έ; Πωπω θα κλέψω την παράσταση! Αχαχαχαχα!
      Τα φιλιά μου και έτσι μαζί σου κι Εγώ μια χαρά τα λες!

      Διαγραφή
  3. Κάνεις το σταυρό σου -καλά κάνεις-, δεν τον κάνεις -πάλι καλά κάνεις-. Δεν θα το κρίνω αυτό...
    Αυτό που μου "ξίνισε" είναι: από πού κι ως πού να κάτσει να ασχοληθεί η άλλη με το τί κάνεις? Με το τί κάνει ο καθένας δηλαδή...
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαράκι μου! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Γιάννα μου, καλά κάνει ο καθένας για ό,τι κάνει. Επειδή Εγώ κάνω τον σταυρό μου δεν κοιτάζω σώνει και ντε να κρίνω τους άλλους γιατί δεν το κάνουν.
      Εμένα δεν με ξίνισε γιατί απλά είμαι συνηθισμένη σε τέοιες συμπεριφορές για το σταυρό.
      Τώρα η κυρία γιατί να ασχοληθεί; Μήπως γιατί έτσι κάνει πάντα και παντού; Λέω μήπως; Ζωή δεν έχουμε και ασχολιόμαστε με τη ζωή του άλλου, κι ας μας είναι άγνωστος.
      Τι να πεις; Δεν πάμε καθόλου καλά!
      Τα φιλιά μου Γιάννα μου! ❤

      Διαγραφή
  4. Χαζομαρα εκανε η κυρία!
    Εγω αν και δεν ειμαι θρησκα, καποιες φορες κανω το σταυρό μου, εξω απο εκκλησίες και οχι πάντα.
    Το τονίζω αυτο!
    Ωραία εικονα μας εβαλες Μαρακι, στην αρχη της αναρτησης!
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαζομάρα; Να προσέχει να μην τις κάνω συχνά γιατί δεν είναι ωραίο πράγμα! Αχαχαχα!!!
      Καλά ούτε κι Εγώ είμαι θρήσκα ούτε κάνω συνέχεια, πάντα και παντού τον σταυρό μου (που αν προσέξω όλες τις εκκλησίες; χεχεχε!)
      Κράτα την εικόνα της ανάρτησης Αριάδνη μου, είναι δυνατό το μήνυμα!
      Να είσαι καλά κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν παραδόξως (θα πει κάποιος) κι εγώ κάνω τον σταυρό μου ή (συνήθως) κάνω μια ευχή κι ας μην έχω νηστέψει ποτέ κι ας μην κρατάω τα προσχήματα και τα τυπικά θρησκευτικά κλπ. Τώρα για την κυριούλα τι να πω;, φαίνεται πως (για άλλη μια φορά) ένας άνθρωπος ασχολείται με την ζωή τών άλλων, ελλείψει δικής του ζωής. Το ότι στο είπε κιόλας, δείχνει και την αγένεια της (σικ) Πολλά φιλιά, καλό σ/κ και μην ασχολείσαι με τα περιττά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Πέτρα μου, σημασία έχει αυτή την πίστη που έχουμε μέσα μας και πως συμπεριφερόμαστε ως Άνθρωποι πάνω από όλα. Όλα τα υπόλοιπα τυπικά ή μη εμένα προσωπικά δεν με αφορούν, ειδικά όταν έχει να κάνει με την έννοια "σώνει και ντε". Όπως λέω τώρα τελευταία! Και την προσευχή/σταυρό να μας απαγορέουν/καταργήσουν Εγώ θα τον κάνω κι ας πει ο καθένας ό,τι θέλει.
      Δεκάρα δεν δίνω από την στιγμή που δεν κάνω κακό στον άλλον.
      Η "Κυρία" μάλλον είναια πό εκείνες που μα΄λλον δεν έχουν τη δική τους ζωή.
      Δεν ασχολούμαι με τα περιττά, δεν στεναχωριέμαι για τέτοια (εξάλλου μου έχει ξανά συμβεί κανα 2 ακόμα φορές) απλά το ανάφερα το περιστατικό γιατί με έκανε να ξεκαρδιστώ στα γέλια.
      :)

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes