🍿Movie in Cinema Κριτική: The Conjuring 2 (Το Κάλεσμα 2) - (2016)


  Την περασμένη Πέμπτη πήγα και είδα στο Cinema το θρίλερ "Το Κάλεσμα 2" (The Conjuring 2) όπου ήταν και η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα. Νομίζω πως οι λάτρεις αυτού του είδους ταινιών θρίλερ/τρόμου θα γνωρίζεται πολύ καλά το περιεχόμενο αυτής της ταινίας. Αν είχατε δει και το Νο.1 το 2013 -μιας και είχε γίνει μεγάλη διαφήμιση ως "η πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου των τελευταίων 15 ετών”, και ως "η πιο τρομακτική ταινία τρόμου των τελευταίων 15 ετών!- και σας άρεσε, όπως μου άρεσε κι εμένα (ήδη έχει μπει στην λίστα με τα πιο αγαπημένα μου θρίλερ/ταινίες τρόμου), τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη θέλετε να δείτε και την συνέχεια της.

   ΕΔΩ σας είχα μιλήσει για την πρώτη ταινία γράφοντας τις εντυπώσεις μου, αν άξιζε όλη αυτή η διαφήμιση κι αν όντως είναι ένα από τα καλύτερα θρίλερ που γυρίστηκαν την τελευταία δεκαπενταετία.


 *Η υπόθεση της ταινίας:
  Οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη µε μια νέα τρομακτική υπόθεση. Αφού κατάφεραν να βοηθήσουν μια οικογένεια να καταπολεμήσει μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία που στοίχειωνε την οικία τους ετοιμάζονται να λύσουν το μυστήριο ενός τρομακτικού πνεύματος.
 
  Οι υποψήφιοι για Oscar Βέρα Φαρμίγκα (“Up In the Air,” τηλεοπτικό “Bates Motel”) και Πάτρικ Γουίλσον (ταινίες “Insidious”), επιστρέφουν στους ρόλους των δαιμονολόγων Λορέιν και Εντ Γουόρεν, οι οποίοι μεταβαίνουν στο βόρειο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας την πιο τρομακτική ίσως υπόθεση της καριέρας τους: να βοηθήσουν μία ανύπανδρη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα τέσσερα παιδιά της, να απαλλαχθεί από τα κακά πνεύματα που στοιχειώνουν το σπίτι της.
by imdb:


 *Το trailer της ταινίας: [Με ελληνικούς υπότιτλους]

Σκηνοθεσία & Σενάριο: James Wan
Πρωταγωνιστούν: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe, Frances O'Connor , Maria Doyle Kennedy, Simon McBurney, Franka Potente
Είδος Ταινίας: Ταινία Τρόμου/Θρίλερ
Ημ/νία κυκλοφορίας (Ελλάδα): Πέμπτη 9/06/2016
Διάρκεια: 133'



 
*Η άποψή μου: 

  Το Κάλεσμα 2 κινείται στα ίδια μονοπάτια με το πρώτο. Η υπόθεση και σε αυτή την ταινία είναι εμπνευσμένη από το προσωπικό αρχείο και τα πραγματικά ντοκουμέντα της υπόθεσης των αληθινών δαιμονολόγων Εντ και Λορέιν Γουόρεν Βρίσκουμε το πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων   Ed (Patrick Wilson) και Lorraine Warren (Vera Farmiga) να καλούνται να ταξιδέψουν στο Λονδίνο και να βοηθήσουν μια οικογένεια, την διαζευμένη μητέρα με τα τέσσερα της παιδιά να καταπολεμήσουν μια δαιμονική παρουσία που έχει κυριεύσει την μικρή Janet και έχει στοιχειώσει το σπίτι τους. Αλλά η ταινία δεν στέκεται μόνο στην οικογένεια αλλά και στο ίδιο το ζεύγος που έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του φόβους, κυρίως από την πλευρά της Lorraine που βλέπει οράματα με τον θάνατο του Ed.

 Η ταινία αμέσως ξεκινάει -δίνοντας μας μια μικρή αλλά αρκετά δυνατή γεύση- με το ζεύγος  Ed και  Lorraine σε μια ατμοσφαιρική σκηνή με το όραμα της Lorraine για το θάνατο του Ed αλλά και την απόφαση της να σταματήσουν. Στην συνέχεια μας πηγαίνει στο Βόρειο Λονδίνο και γνωρίζουμε την Οικογένεια με τα προβλήματα της και τις καλές της στιγμές. Μπορώ να πω πως δόθηκε αρκετό χρόνο στο να γνωρίσουμε την οικογένεια και την καθημερινότητα της, σε βαθμό που Εγώ προσωπικά να αναρωτιέμαι πότε θα δούμε ξανά πλάνα του ζεύγους. Μέχρι να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, βλέπουμε στιγμές από την επαγγελματική και προσωπική ζωή τους. Από την μία με τις συνδιαλέξεις τους και την παρουσία τους σε εκπομπές για να μιλήσουν και ίσως να αποδείξουν ότι υπάρχουν μεταφυσικά γεγονότα και πως δεν είναι απατεώνες ή όπως αλλιώς τους έχουν χαρακτηρίσει. Και από την άλλην, τους βλέπουμε στο σπίτι τους με την κόρη τους και σε στιγμές χαλάρωσης. Η κόρη τους έχει μερικά πλάνα που δίνει "το κάτι" στην ιστορία αλλά όχι τόσο που να κάνει αίσθηση μεγάλη. 


  Όταν λοιπόν ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να ερευνήσουν την υπόθεση, αρχικά για να δούνε ότι δεν πρόκειται για απάτη και να μαζέψουν αποδείξεις για να δοθεί το ok από την εκκλησία, στην πορεία, αποφασίζουν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος, νικώντας την δαιμονική παρουσία, ακόμα κι αν κινδυνεύουν και η δική τους ζωή. Η υπόθεση από την μία μοιάζει σοβαρή και ότι πράγματι υπάρχει μια δαιμονική παρουσία στο σπίτι, από την άλλην, μοιάζει αμφίβολη, λόγω ότι από την πρώτη στιγμή που η Lorraine μπαίνει στο σπίτι δεν αισθάνεται καμία δαιμονική παρουσία. Τι βρομάει στην υπόθεση; Υπάρχει όντως κάτι σκοτεινό ή όλα είναι ένα θέατρο που σχεδιάστηκε από την μητέρα για να λυθεί το οιονομικό τους πρόβλημα; 

  Όπως και στην πρώτη ταινία, έχουμε  μια άψογη δεξιοτεχνικά σκηνοθεσία, σκοτεινή ατμόσφαιρα που κάνει την αγωνία να χτυπάει κόκκινο, τα γνωστά υποβλητικά εφέ και ήχους που είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει σε ταινίες τρόμου. Έχουμε φυσικά μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα τρομακτική υπόθεση που στην πορεία ανακαλύπτουμε ότι αυτός ο δαίμονας που καταδιώκει όχι μόνο την μικρή Janet (που την υποδύεται η υπερ-ταλαντούχα Madison Wolfe) αλλά και ολόκληρη την οικογένεια δεν είναι τόσο ένοχο και κακό που νομίζουμε εξαρχής. Πίσω κρύβεται κάτι ή κάποιος πιο ισχυρό που προσπαθεί η ψυχή να βρει διέξοδο και γαλήνη.

  Η μεταφορά στην Αγγλία με εικόνες, γεγονότα της εποχής σαν ντοκιμαντέρ, ήχους και τραγούδια των The beatles & Elvis Presley, όλα πολύ όμορφα και νοσταλγικά θα έλεγα. Το μόνο που δεν μου άρεσε, που με ξίνισε κάπως ήταν οι εικόνες της εποχής που μου φαινόντουσαν σαν φωτογραφίες που δεν καθόντουσαν καλά και συχρονισμένες με κάποιες άλλες. 

 Η σκηνή που για λίγο χαλαρώνει όλη η οικογένεια και ο Ed πιάνει την κιθάρα και τραγουδάει το "Can't help falling in Love with you" του Elvis Presley με άκρως πετυχημένη μίμηση και κοιτώντας ερωτευμένα την Lorraine, είναι από τις καλύτερες, τρυφερές, συγκινητικές και που αξίζει το εισιτήριο που λέμε, σκηνές της ταινίας. 

   Τώρα όσον αφορά τι παίζει από τρόμο και αγωνία, θα σας πω τα ίδια που είχα γράψει στην πρώτη ταινία. Έχει ατμοσφαιρική αγωνία που περιμένεις να τρομάξεις και είσαι αυτό που λένε στάση stand by. Θα σας πω ότι έχει 2-3 το πολύ σκηνές τρομακτικές αλλά με την μία, άντε πες και με τις δυο θα "πεταχτείς". Έχει τα γνωστά, φοβερά ηχητικά εφέ, τρομακτικούς ήχους, σκιές, κραυγές, ψίθυροι, τα γνωστά τρία χτυπήματα της πόρτας… που σίγουρα εντυπωσιάζουν αλλά και που σου προκαλούν ρίγος στο κορμί. Έχει φυσικά και τα απότομα "κοψίματα" των σκηνών που μας πάει στην επόμενη και άλλωτε καλώς γίνονται κι άλλοτε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. 
 
 Πάντως, ξεκινάει η ταινία κατευθείαν στο ψητό, συνεχίζει με σημαντικές λεπτομέρειες της υπόθεσης και με συγκινητικές εξομολογήσεις για το ζεύγος απότ ο ίδιο το ζεύγος και στην πορεία, από την μέση και μέχρι το τέλος απλά υπάρχει ασταμάτητη αγωνία και δράση. Φτάνοντας στο φινάλε (δεν θυμίζει καθόλου το φινάλε της πρώτης ταινίας)  που θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω. 
 

  Αυτό που μου άρεσε ακόμα περισσότερο στο Κάλεσμα 2 είναι που γνώρισα περισσότερο το ζευγάρι όχι μόνο ως προς την επαγγελματική τους ιδιότητα αλλά ως ζευγάρι. Εδώ οι πρωταγωνιστές (o Patrick Wilson άκρως γοητεύσιμη παρουσία και εξαιρετικός του πάει τρομερά ο ρόλος και η Vera Farmiga απλά θεϊκή ολοκληρωμένη παρουσία, από το βλέμμα της μέχρι κι όταν μένει άγαλμα. Πανέμορφη γυναίκα, εξαιρετική ηθοποιόςέχουν φτάσει στην απόλυτη χημεία. Δεν θα σας πω ερμηνευτικά, γιατί φυσάνε και οι δυο και πραγματικά απολάμβανα κάθε κίνηση και έκφραση στην ερμηνεία τους. Βλέπουμε, νιώθουμε στον Ed και στην Lorraine τον ερωτισμό, την αγάπη, την τρυφερότητα αλλά και την ανάγκη που έχει ο ένας για τον άλλον, πάντα με σήμα κατατεθέν το "μαζί ξεκινήσαμε, μαζί θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος". Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν στην πρώτη ταινία και τα ακούμε συχνά και σε αυτήν. Μου άρεσε πολύ που μάθαμε με λίγα και απλά λόγια πια ήταν η πρώτη τους ξεχωριστή μεταφυσική εμπειρία και ποιος ήταν ο πρώτος και ίσως τελευταίος άνθρωπος που τους πίστεψε και τους στήριξε. Ποιός; Μα φυσικά ο άνθρωπος που παντρεύτηκαν, δηλαδή ο Ed για την Lorraine και η Lorraine για τον Ed. 
 
  Επειδή λοιπόν, αυτό το ζευγάρι ως χαρακτήρες (μιας και επρόκειτο και για πραγματικά πρόσωπα και αληθινά γεγονότα) το έχω λατρέψει και το βάζω στην 5άδα-10άδα με τα αγαπημένα μου ζευγάρια της μεγάλης οθόνης, προσωπικά θέλω, περιμένω, πρέπει να γυριστεί και τρίτη ταινία, όπου θα ήθελα πέρα από την όποια υπόθεση μας παρουσιάσει, να δω καθαρά και με λεπτομέρειες ποια ήταν η πρώτη τους μεταφυσική επαφή, πως τους συμπεριφέρθηκε ο κόσμος, οι συγγενείς... πως γνωρίστηκαν και γενικά να δω πως ξεκίνησαν και πως έφτασαν να κάνουν αυτό που κάνουν. Θέλω να μας πάει πολύ πιο βαθιά στα πρόσωπα και στη ζωή τους. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον!       

*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
   Αν έχετε δει την πρώτη και σας άρεσε, εννοείται πρέπει να δείτε και τη δεύτερη, χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα περάσετε ένα δίωρο ευχάριστο και θα περάσετε καλά. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, για την ακρίβεια, μου άρεσε περισσότερο από την πρώτη. Και για να "βεβαιωθώ" αν όντως ήταν καλύτερη, την Πέμπτη είδα την δεύτερη, ε! την επομένη το βράδυ κάθισα είδα ξανά την πρώτη και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι η δεύτερη τα σπάει περισσότερο από την πρώτη, διότι η δεύτερη σε όλα της είναι "πολύ πιο..."


♦ ♦ ♦ ♦
 
  Εσείς; Έχετε δει την πρώτη; Σας άρεσε; Σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες;




ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.

**Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!

***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!
 



Διαβάστε επίσης:
___________________

Movie in Cinema Κριτική! – The Conjuring (Το Κάλεσμα) - (2013)
Διαβάστε περισσότερες Κριτικές ταινιών στην στήληMovie in Cinema Κριτική
Διαβάστε περισσότερες προτάσεις ταινιών στην στήληFilm reviews




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Καλημερα Μαρακι. Σε εμπειστεύομαι και θα την προτείνω σε σινεφιλ. Εγω δυστυχως δεν βλέπω ταινιες. Φιλι γλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A, ναι! Το θυμάμαι το Νο1!
    Αυτό εδώ, δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να το δω, αλλά ξέρεις... Θα κάνω τα γνωστά μου! Μόλις το δω, θα ψάξω αυτή την ανάρτηση για να σχολιάσω!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΣ πολλά, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις τα γνωστά σου!
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes