♪Let's Talk About Music #9 – Δέσποινα Βανδή - “"Αυτή είναι η διαφορά μας" (Νέο album 10/2016)


  Με μεγάλη μου χαρά θα σας παρουσιάσω ένα ολοκαίνουργιο ελληνικό album που λάτρεψα στο σύνολο του, από τις μουσικές, τον στίχο μέχρι τις δυνατές σε σημείο να βουρκώνεις θα έλεγα, ερμηνείες.

  Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε από την Heaven Music η νέα δισκογραφική δουλειά της Δέσποινας Βανδή, με τον τίτλο "Αυτή είναι η διαφορά μας". Ο δίσκος περιλαμβάνει συνολικά 13 κομμάτια και πραγματικά και τα 13 τραγούδια είναι μικρά διαμαντάκια. Φυσικά και έχω ξεχωρίσει κάποια που ομολογώ πως περιγράφουν λίγο πολύ μια παρούσα φάση που περνάω και ως γνωστόν κάποιες φάσεις της ζωής μου συνοδεύονται και από τα ανάλογα τραγούδια και όχι μόνο σε κάθε παρούσα φάση αλλά και μέσα στον χρόνο που περνάει. Ουπς! Στα τραγούδια μόνο αλήθειες μπορείς να βρεις.

  Η Δέσποινα Βανδή από την προηγούμενη δισκογραφική της δουλειά "Δε με σταμάτησες" (Δεκέμβριος 2014), όπου πια και επιτέλους συνεργάστηκε με πολλούς και διαφορετικούς δημιουργούς, έδειξε στους θαυμαστές της και μη, πως μπορεί να ερμηνεύσει τραγούδια φορτισμένα με συναισθήματα που χτυπάνε στην καρδιά και πως αυτά τα τραγούδια θα μείνουν στον χρόνο.

  Λάτρεψα ιδιαίτερα τα: 
  • "Κάνε κάτι/για να μείνω, Μη μ' αφήνεις να σ’ αφήνω..."
  • "Δεν με σταμάτησες/να φύγω μ’ άφησες, Πες μου πως δείλιασες, ούτε που μίλησες.."
  • "Χάνω εσένα/Φεύγεις και γίνεσαι κανένας, ζούσα και πριν γνωρίσω εσένα..." (που κάθε φορά που το ακούσω θυμάμαι κάποιον που μπορεί τελικά να μη βαδίσαμε μαζί αλλά μας ενώνει μια βαθιά αγάπη) 
  • "Τι σημασία έχει/αν δύο άνθρωποι αγαπήθηκαν πολύ,όταν ο ένας απ' τους δύο δεν αντέχει..."
  • "Αν σου λείπω/θα έπρεπε να ήσουνα εδώ, στη ζωή σου θα είχα μία θέση και εγώ..."


  Η συνέχεια της φετινής δισκογραφικής της δουλειάς, δεν κινείται απλά στα ίδια μονοπάτια αλλά έχει ανέβει σκαλοπάτια δημιουργώντας ένα άλμπουμ καλοδουλεμένο με πολλά +συν και αστεράκια παραπάνω με το πιο δυνατό του "όπλο" να είναι η ανατριχιαστική ερμηνεία της ερμηνεύτριας (πιο ώριμη, συναισθηματική και μεστή από ποτέ) και στα 13 τραγούδια. 

Λατρεύω ιδιαίτερα τα: 
  • "Πέρασα να δω/πως θα αντιδράσεις, Αν θα κρατηθείς ή θα μ’αγκαλιάσεις, κράτησε με εδώ μ’ενα σ’αγαπώ" (ένα τραγούδι που με κάνει να βουρκώνω κάθε φορά που το ακούω και ένας από τους λόγους, τον ανέφερα ΕΔΩ)
  • "Τα  κλειδιά/Μα όσο κι αν πάλεψα το φως να ξεκλειδώσω, στα δάχτυλά μου ‘μεναν πάντα τα κλειδιά(αποτελεί και το τραγούδι των τίτλων της νέας δραματικής τηλεοπτικής σειράς του ANT1 "Τα 5 κλειδιά" που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Λένας Μαντά. Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Την σειρά βέβαια την βλέπω όποτε τύχει. Προσωπικά την βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα με πολύ αξιόλογο cast αλλά με χαλάει η 'κάπως' σκηνοθεσία, οι απότομες έως άκυρες σκηνές και διαλόγους) 
  • "Κάτι πήγε λάθος/μ’ εμάς, Μ’ απουσίες με πολεμάς, Κι ανεξήγητα με έχεις πια διαγράψει, ανεξίτηλα εντός μου έχεις γράψει"
  • το ομώνυμο "Αυτή είναι η διαφορά μας/Εγώ δεν έφυγα, Εγώ δεν ξέχασα, δεν είμαστε το ίδιο, δεν είμαι σαν κι εσένα, Δεν φτιάχνεται η ζημιά μας, Μα το πάλεψα σκληρά, Εγώ προσπάθησα, Αυτή είναι η διαφορά"
  • "Μείνε/Καρδιά μου εσύ και άνθρωπε, Τώρα που σπάει γύρω μας ο ουρανός, Θέλω να πιαστώ, Όπως θα πέφτει η αγάπη
  •    και το μελωδικό, ταξιδιάρικο και αδικημένο που όταν κυκλοφόρησε ως single δεν ακούστηκε όσο έπρεπε "Το μαξιλάρι/Να ‘χε η βραδιά φεγγάρι, να ‘χε κι ουρανό, Να ‘χα κι ένα μαξιλάρι για να τα κοιτώ, Να ‘σουνα το μαξιλάρι πάνω ν’ ακουμπώ, Στα μαλλιά μου ένα χάδι να ‘σουνα ζεστό".
 
  • Info: 
Μουσική και στίχοι από τους καταξιωμένους δημιουργούς Όλγα Βλαχοπούλου, Βασίλης Γαβριηλίδης, Ελένη Γιαννατσούλια, Γιάννης Δόξας, Γιώργος Καραδήμος, Δημήτρης Κοντόπουλος, Αγγελική Μακρυνιώτη, Νίκος Μωραΐτης, Τάκης Μπουγάς, Νίκος Μερτζάνος, Θάνος Παπανικολάου, Νίκος Σαρρής, Σταύρος Σταύρου, Λάζαρος Τίτος, Γιάννης Φρασέρης 



Η λίστα των τραγουδιών του άλμπουμ:
ΕΔΩ στο επίσημο κανάλι της Heaven Music μπορείτε να τα ακούσετε όλα
1. Αυτή Είναι Η Διαφορά Μας
2. Για Κακή Μου Τύχη
3. Πέρασα Να Δω
4. Κάτι Πήγε Λάθος
5. Από Αύριο
6. Κοίτα Με Καλά
7. Ό,τι Θες Γεννιέται Τώρα
8. Μείνε
9. Μια Ανάσα Μακριά Σου
10. Μη Μιλάς Για Αγάπη
11. Τα Κλειδιά
12. Κρίμα που δεν με ξεχνάς
13. Το Μαξιλάρι

ΚΑΛΗ   ΑΚΡΟΑΣΗ!!!





ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
**Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!





Διαβάστε επίσης:
___________________
 
►Περισσότερα άρθρα από την μουσική στήλη ♪Let's Talk About Music
►Ακούστε και διαβάστε κι άλλες μουσικές επιλογές από την στήλη ♫Music Obsessions - Γιατί, κάθε συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί, έτσι απλά, με τους στίχους ενός τραγουδιού!!!
►Δείτε όλα τα post με θέμα  "Τραγούδια-Μουσική" 






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

6 σχόλια :

  1. Μμμμμ! Μου αρέσει η Βανδή! Πάντα μου άρεσε! Έχει ένα δικό της στιλ, και κάνει ιδιαίτερες επιλογές τραγουδιών.. Εξαιρώ ότι δεν μου αρέσει που έχει πάθει εμμονή με τα μπότοξ... Κρίμα, έχει/είχε όλα τα φόντα να είναι όμορφη και προσπαθεί τόσο πολύ να καταστρέψει την εμφάνισή της... "Το μαξιλάρι" μου αρέσει κι εμένα πολύ και το άκουσα κι απόψε! Φιλιά πολλά Μαράκι μου ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, η Βανδή μου άρεσε και δεν μου άρεσε αλλά πάντα την άκουγα γιατί έχει τραγουδήσει πολλά καλά τραγούδια και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Για την εμφάνιση, εντάξει κι Εγώ διαφωνώ αλλά δεν με νοιάζει κι όλας...
      Χαίρομαι που πέρασες από 'δω!
      Σε φιλώ γλυκά γλυκά!
      ❤❤

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο! Οι δίσκοι Δε με σταμάτησες και Αυτή είναι η διαφορά μας θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι της Κ.Βανδή.Πιστεύω έχει δείξει τον αληθινό της εαυτό τα τελευταία χρόνια. Ωριμάζει παρά πολύ όμορφα σαν καλλιτέχνης με το πέρασμα των χρόνων.Υπέροχα τραγούδια, εξαιρετικές ερμηνείες χωρίς υπερβολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Και το να ωριμάζει καλλιτεχνικά ένας καλλιτέχνης είναι πάντα υπερ του και υπερ των 'θαυμστών' του που τον/την ακούνε. Να είσαι καλά! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes