😂10 πράγματα που με κάνουν να χαμογελώ😂 Vol.1



  Σε τούτη την ανάρτηση θα σας 'εξομολογηθώ' 10 (ελπίζω να μην ξεφύγω όπςω συνήθως😜) πράγματα που με κάνουν να χαμογελώ. Αφορμή στάθηκε το Μαρινάκι, το κορίτσι που βρίσκεται πίσω από το blog "Εκεί που ερωτεύομαι 💛 την ζωή", που μοιράστηκε μαζί μας τα δικά της 10 πράγματα που την κάνουν να χαμογελάει. 

  Λοιπόν, τα 10 πράγματα ή οι 10 λόγοι που με κάνουν να χαμογελάω είναι όταν: 


1. Όταν γράφω και ειδικά όταν αυτά που γράφω μου βγαίνουν πολύ περισσότερο, καλύτερα από ότι τα έχω κάπως στο μυαλό μου και κυρίως όταν μέσα από το γράψιμο απελευθερώνομαι, φεύγει ένα βάρος από μέσα μου και φτιάχνεται η διάθεση μου. Φυσικά στο "γράφω" εννοώ και το blog μου που είναι το καταφύγιο μου και κάνω μέσω αυτού την αυτο-ψυχανάλυση μου. 

2. Κάθε μα κάθε φορά που ακούω μουσική, όπου κι αν βρίσκομαι. Το έχω δηλώσει πως η μουσική είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου και χωρίς αυτήν δεν μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητα μου και γενικά να περνάει ο χρόνος και να μην νιώθω την παρουσία της σαν έναν "δικό μου άνθρωπο" στις χαρές και στις λύπες. Σας τα έχω πει και ΕΔΩ. Τα έχει πει μωρέ και με μια φράση και ο Φρήντριχ Νίτσε "Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος."

3. Κάθε φορά που θα αντικρύσω θάλασσα, το χαμόγελο μου φτάνει μέχρι τα αυτιά και μένει εκεί στάσιμο, λες και έχω βάλει 'πανίσχυρη' κόλλα για να μείνει 'κάγκελο' το χαμόγελο στα χείλη και σε όλο το πρόσωπο. Αχ, αυτή η θάλασσα, πόσες σκέψεις μου θα έχει ακούσει, πόση ηρεμία έχω λάβει. "Ελεύθερε άνθρωπε, πάντα θα λατρεύεις τη θάλασσα!" -Charles Baudelaire- (Γάλλος ποιητής)

4. Κάθε φορά που θα βρεθώ σε μια αίθουσα κινηματογράφου, ξεχνάω τα πάντα. Από βαρεμάρα μέχρι και ό,τι με είχε στεναχωρήσει πριν. Σας μιλάω ειλικρινά -αν και το έχω ξαναπεί- το cinema είναι το μόνο πράγμα που σταματάει το μυαλό μου να σκέφτεται το οτιδήποτε άλλο πέρα από την ταινία που βλέπω εκείνη την στιγμή. 

5. Κάθε φορά που κάνω μια καλή και γερή καθαριότητα/ανακαίνιση/ανανέωση/στο σπίτι μου αλλά κυρίως στο δωμάτιο μου και όλα είναι  πεντακάθαρα, τα αντικείμενα σε άλλες καλύτερες θέσεις από ότι ήταν προηγουμένως, ειδικά η βιβλιοθήκη μου γίνεται πιο λειτουργική και περιέργως πάντα δημιουργώ κενά ράφια και χώρο για να προσθέσω και άλλα βιβλία, μέχρι βέβαια να γεμίσουν και αυτά... χαμογελάω για αυτό τον λόγο μέχρι και την επόμενη μέρα.

6. Τα απρογραμμάτιστα ραντεβού, συναντήσεις, βόλτες πάντα με κάνουν να έχω ένα χαμόγελο να! με το συμπάθιο, διότι όταν συμβαίνει έτσι απλά απρογραμμάτιστα, χαίρομαι και απολαμβάνω τις στιγμές περισσότερο και πιο αληθινά, χωρίς κανένα ίχνος κακής σκέψης ή αρνητικότητας. Όλα κυλούν ΜΟΝΟ χαρούμενα! Και αυτό το χαμόγελο διαρκεί μέρες μέχρι ...να ξανά συμβούν τα απρογραμμάτιστα.

7. Όταν μου κάνω (συχνά) ή μου κάνουν (σπανίως) δώρα. Και όταν αυτά τα δώρα είναι ένα βιβλίο, ένα παζλ, μια τσάντα, ένα προϊόν ομορφιάς ή μακιγιάζ, γλυκά... ακόμα και μια ευχετήρια κάρτα μου προκαλούν τέτοια χαρά που θα χαμογελάω σαν μικρό παιδί που παίρνει στα χέρια του ένα καινούργιο δώρο. Και είναι ότι μετράω την κίνηση κι όχι καθαυτό το δώρο, γιατί ξέρω ότι μου το προσφέρει ο άλλος με αγάπη και με όλη του την συμπάθεια.

8. Όταν επικοινωνώ και συζητώ με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με πολύ-πολύ-πολύ αγαπημένα μου -από καρδιάς και βαθύτατα αισθήματα- πρόσωπα. Ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα, μια κουβέντα, ένα κομπλιμέντο, μια εξομολόγηση, μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι, μια ατάκα, μια βόλτα, μια συνάντηση, μια χειραψία, ένα "σε πάω", ένα "σε συμπαθώ αλλά όχι δεν είναι μια απλή συμπάθεια, είναι "σ' αγαπώ", ένα βλέμμα, μια κίνηση εκτίμησης κι αγάπης... κάτι από όλα αυτά ή και όλα αυτά εμένα με κάνουν να χαμογελάω και να αισθάνομαι όμορφα. ♥♥

9. Κάθε φορά που πετυχαίνω κάτι. Μπορεί να είναι κάτι το ασήμαντο μέχρι κι ένας προσωπικός στόχος. Μπορεί να είναι από μια ανάβαση στο βουνό, μια υποχρέωση, μια υπόσχεση, μια δουλειά που δεν είναι στα μέτρα μου αλλά με κάποιον τρόπο πάντα καταφέρνω να τη φέρνω εις πέρας, μπορεί να είναι μέχρι και να βρω το δρόμο μου όταν έχω χαθεί, μιας και έχω αυτό το ελάττωμα να χάνομαι εύκολα διότι δεν έχω καλό προσανατολισμό. Όταν πετυχαίνω κοιτάζω πάντα ψηλά και ευχαριστώ το Θεό ...που τα κατάφερα.

10. Εγώ και το "alter ego" μου! Όταν είμαστε/Είμαι σε εύθυμη φάση, με την εύθυμη πλευρά μου και το χιούμορ μου (έστω κι αν είναι αυτό το black/καυστικό/τρελό χιούμορ μου που αρέσει σε λίγους) να κυριαρχεί τον λυπηρό και down εαυτό μου, τότε πραγματικά με χαίρομαι, με γουστάρω, με πάω με χίλια και ρε παιδί μου "είμαι υπέροχη, σίγουρα μου ταιριάζω!" Όταν είμαι έτσι -το βλέπω, το ακούω, το διαβάζω, το αισθάνομαι, το αντιλαμβάνομαι, μου το λένε- δεν κάνω μόνο εμένα χαρούμενη αλλά και τους γύρω μου. Από τους Φίλους μου που τους κάνω να ξεκαρδιζόνται στα γέλια από τις ατάκες μου και τις γκριμάτσες μου, τον οποιοδήποτε που για κάποιον λόγο με συμπαθεί και χαμογελάει με την παρουσία μου μέχρι και με τον ίδιο μου τον εαυτό όταν αυτοσαρκάζομαι, αυτομαστιγώνομαι, με μαλώνω, με βρίζω, μου κάνω κομπλιμέντα και γενικά γελάω με τα ωραία μου και τα χάλια μου. Και δεν είναι ότι είμαι ψωνάρα (τόσο δα μωρέ!😜) είναι ότι πολύ απλά πιστεύω και το υπο-στηρίζω, αν δεν είσαι πρώτα απ' όλα κι απ' όλους καλά με σένα τον ίδιο, δεν μπορεί να είσαι και με τους γύρω σου.

  Αυτά ήταν μερικά πράγματα ή λόγους που με κάνουν να χαμογελάω. Αλλά δεν είναι μόνο δέκα, άνετα είναι πολλά περισσότερα και χαίρομαι δίοτι είμαι άνθρωπος που δεν υπάρχει μέρα που να μην χαμογελάω αληθινά, ακόμα κι αν είμαι χάλια ψυχολογικά. Και δεν χρειάζεται πάντα να ψάχνω λόγους να χαμογελάσω, χαμογελάω και μόνο που έχω μια ακόμη μέρα ζωής. 😇


  Για πείτε μου κι εσείς με την σειρά σας, έστω ένα πράγμα που κάνει το χειλάκι σας να σκάει ένα χαμόγελο. Ελάτε, μοιραστείτε το μαζί μου!😉  


Update: Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε επίσης:
___________________
 

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα Tag post που έχουν ανέβει στο blog!
Όλα τα δικά μουTag! 




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

6 σχόλια :

  1. Μαρία μου, σε χάρηκα πολύ σε αυτό το post! Είναι ωραίο να παραδέχεται κανείς πως έχει μπόλικους λόγους να χαμογελά, ειδικά σε τόσο μίζερους καιρούς όσο αυτοί που ζούμε!!!!!
    Εύχομαι πάντα να βρίσκεις μικρούς ή μεγάλους λόγους να χαμογελάς και να βρίσκεις τρόπους να μεταδίδεις το χαμόγελο και την θετικότητα σου, γύρω σου :)
    Σε φιλώ και σε καλημερίζω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου και την αλήθεια έγραψα! Έχω μπόλικους λόγους και χαίρομαι και το εκτιμώ πολύ αυτό! Και ξέρεις, είμαι από τη φύση μου ανάποδος άνθρωπος και πόσο μάλλον να πηγαίνω κόντρα στους μίζερους καιρούς και πόσο μάλλον στους μίζερους ανθρώπους.
      Να είσαι καλά κορίτσι μου!
      Όλοι να χαμογελάμε, είναι υπέροχο πράγμα, είναι Υγεία!
      Σε φιλώ! ♥♥

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Μαράκι, έτσι να είναι πάνω από 10 οι λόγοι για να χαμογελάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χριστίνα μου!
      Να βρίσκουμε λόγους να χαμογελάμε, κόντρα ρε παιδί μου στο μίζερο.
      Σε φιλώ γλυκά και σ' ευχαριστώ που πέρασες από 'δω!
      ♥♥

      Διαγραφή
  3. 10 υπέροχοι λόγοι για να χαμογελάς...και να χαμογελάω κι εγώ, μια και λίγο πολύ όσα αναφέρεις φέρνουν χαμόγελα αβίαστα!
    Να είσαι καλά Μαράκι μου χαμογελαστό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτά τα αβίαστα χαμόγελα είναι πραγματικά ακόμα πιο όμορφα.
      Να είσαι καλά Μαρία μου!
      Ας χαμογελάμε γιατί ...μπορούμε!
      Σε φιλώ! ♥♥

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes