🍁Καλώς όρισες Οκτώβρη μου! 🍁 & ✎All posts of the month #29 ➙ 10 αναρτήσεις (Σεπτέμβριος 2016)

 

   Πότε μπήκε ο περασμένος μήνας Σεπτέμβρης, πότε πέρασε, Εγώ προσωπικά δεν τον πολύ κατάλαβα. Ομολογώ πως ήταν λίίίγο ζόρικος για μένα. Θέλετε από άποψη δύσκολων καταστάσεων; Θέλετε από άποψη ταπί και ψύχραιμη; Θέλετε από άποψη παρεξηγήσεων; Θέλετε από άποψη Υγείας; Από όπου και να το πιάσω ήταν λίγο ζόρικος, κυρίως με το τελευταίο, την Υγεία, τη δική μου Υγεία. 

  Εδώ και 7+ μέρες ταλαιπωρούμε από μια ίωση(;!) που πραγματικά με εξάντλησε σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρω πάλι πως την έβγαλα καθαρή. Είναι αυτή η φάση που σου έρχονται όλα μαζί και πονάς από παντού αλλά που μέσα στην ατυχία σου είσαι και τυχερή; Τέτοια φάση! Ξεκίνησα ως συνήθως με πονόλαιμο, μετά από πυρετό (έφτασα 2 μέρες 40άρια έτσι για να τον νιώσω καλύτερα στο πετσί μου!) κρυάδες, μια ζέστη-μια κρύο, βαρύ πονοκέφαλο λες και το κεφάλι μου είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί, η πλάτη και η μέση μου να με πονάνε, δυνάμεις ελάχιστες και το αποκορύφωμα ξέρετε ποιο ήταν και ακόμα είναι; Να "χτυπηθώ" και στα ούλα μου-στο στόμα μου νιώθοντας καύσιμο που αυτό σημαίνει να μην μπορώ να φάω σχεδόν τίποτα. Τις πρώτες δυο ημέρες δεν μπορούσα να φάω τίποτα απολύτως, ούτε καν να ακουμπήσω, να πιω κάτι χλιαρό, ακόμα και νερό. Εντάξει, την Τρίτη μέρα (4η σήμερα που με διαβάζετε) έφαγα 2-3 πιρουνιές λιωμένες πατάτες αλλά παραπάνω δεν... κι ας πεινούσα. Ευτυχώς με τα χλιαρά χαμομήλια που πίνω κάπως ηρεμεί την κατάσταση. 

  Σίγουρα θα με ρωτήσετε αν με είδε γιατρός. Όχι δεν πήγα στον γιατρό, ούτε πήρα κάποια αντιβίωση. Πήρα τα γνωστά αντιπυρετικά και όχι μόνο φάρμακα, συν που έπαιρνα και για το δόντι (φάση Φρονιμίτης). Πάνω στην πλάκα μου έλεγα: "Με τόσα χάπια που έχω πάρει, στο τέλος με βλέπω να με πηγαίνουν για πλύση στομάχου και άντε μετά να τους πείσω ότι δεν ήθελα να αυτοκτονίσω!" Τέλος πάντων, τις πρώτες 4 μέρες την έβγαλα σχεδόν όλη μέρα στο κραβάτι με ζεστά τσάγια. Βαρέθηκα και το κρεβάτι και τα τσάγια και γενικά βαρέθηκα και με κούρασε η όλη φάση. Πραγματικά αν δεν αισθανόμουν λίγο καλύτερα την 4η μέρα, θα έπαιρνα αντιβίωση, που βέβαια δεν συνηθίζω να χαπακώνομαι (ούτε να τρέχω στους γιατρούς και νοσοκομεία) αλλά τέλος πάντων τι θα έκανα, πόσο θα το τράβαγα με απλά φάρμακα;

  Πάντως, πιστεύω πως θα αρρώσταινα αργά ή γρήγορα και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την αλλαγή του καιρού ή γιατί κυκλοφορώ με τα αμάνικα, όσο ότι τις τελευταίες 3 εβδομάδες πονούσε το δόντι μου, έ! κάποια στιγμή θα ξεσπούσε άσχημα σε όλο μου τον οργανισμό αλλιώς. Συνήθως κάπως έτσι γίνεται! Θα μου πείτε (και για να σας προλάβω!) και θα έχετε εν μέρη δίκαιο "Και γιατί δεν πήγες στον Οδοντίατρο;" και θα σας απαντήσω πολύ απλά ότι δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή για τέτοια έξοδα. Μην μου πείτε υπάρχει και ο οδοντίατρος του ΙΚΑ, γιατί θα σας πω έχω κακό ιστορικό στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξανά αφεθώ. Οπότε καταλαβαίνετε, άντεχα, όπως συνήθως τον πόνο. Φυσικά και με την πρώτη καλή ευκαιρία θα τρέξω στον Οδοντίατρο, διότι δεν παλεύεται κι άλλο ή και για πολύ ακόμα η κατάσταση Από την άλλη και μια απλή ίωση να ήταν, ευτυχώς σχεδόν πέρασε. Κι αν περάσει και η φάση στο στόμα και μπορέσω να φάω επιτέλους (γιατί εντάξει χειρότερα και από δίαιτα είναι. Ήθελα δε ήθελα έχασα και κιλά!) τότε θα είμαι ξανά υγιής και θα πετάω από την χαρά μου. Προς το παρόν, κάνω προσευχές και ο Θεός μαζί μου! Πάντως, αν και καθυστερημένα, τη Δευτέρα θα πάω σε γιατρό. Μήπως όμως χρειάζεται να περάσω από όλους τους γιατρούς ή ακόμα καλύτερα να μου κάνουν εργοστασιακές ρυθμίσεις  (αλλά να παραμείνω "Εγώ", έτσι όπως είμαι) ή ακόμα καλύτερα να μου κάνουν μια αναβάθμιση; Εντάξει, τι να κάνω; Το διασκεδάζω παρά τον πόνο μου, που πραγματικά μην σας τύχει, όχι σε τέτοιο βαθμό! Πόσες φορές αναρωτήθηκα, αλοίμονο σε αυτούς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας και πονάνε και αντέχουν! Σαν την υγεία δεν έχει παιδιά, δεν έχει!

  Άντε, αφού άντεξα και τον Σεπτέμβρη, θα αντέξω και τον Οκτώβρη μωρέ. Ελπίζω αυτός να είναι πιο συμπαθής από τον προηγούμενο Φίλο του και να ηρεμήσω λίγο από πόνους, παρεξηγήσεις, αρνητικές-λανθασμένες σκέψεις και να χαρώ λίγο παραπάνω τις όμορφες στιγμές. Εγώ πάντως να ξέρετε τον υποδέχτηκα με ένα τεράστιο χαμόγελο, ξέρετε το χαμόγελο της Μαρίας και με την πιο θετική μου σκέψη ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Τώρα αν... (δεν είναι όλα στο χέρι μου) είναι ζόρικα τα πράγματα, θα γίνω κι Εγώ το ίδιο ζόρικη για να βγω στο τέλος του μήνα Εγώ η πιο δυνατή. Όχι παίζουμε! Τόσα χρόνια (για την ακρίβεια 32+ χρόνια) εμπειρίας δύναμης και υπομονής έχω στην πλάτη μου, τώρα θα κολλώσω; Δε λέει! Χεχεχε!   

  Τέλος, θέλω να αναφέρω και κάτι ακόμη! Όλες αυτές τις ημέρες που ήμουν "χάλια", πραγματικά είδα και τσέκαρα για μια ακόμη φορά ποιος νοιάζεται για μένα ...και στα δύσκολα. Οι κοντινοί μου άνθρωποι, Φίλοι, οι παλιοί αλλά και (έκπληξη!) οι καινούργιοι Φίλοι μου και άλλος επίσης κόσμος μου έδειξε το ενδιαφέρον του και αυτό με συγκίνησε μπορώ να πω. Δεν ήταν μόνο τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα τους αλλά και το ενδιαφέρον τους αν κάτι χρειαστώ θα τρέξουν να με βοηθήσουν. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε Παναγιά μου! Που θέλω να καταλήξω; Στο πιο απλό αλλά τόσο σημαντικό και τόσο πια κλασικό. Οι άνθρωποι κυρίως στα δύσκολα φαίνονται! Ειλικρινά, εευχαριστώ πάρα πολύ! 

   Λοιπόν "ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ" να έχουμε και όλα θα πάνε καλά, αν όχι καλύτερα! Και Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε! 


___________________
 
Παρακάτω ακολουθούν όλες οι αναρτήσεις που έχουν δημοσιευτεί τον προηγούμενο μήνα.
 
Οι 10 αναρτήσεις του Σεπτεμβρίου 2016:




Διαβάστε επίσης:
__________________

► Όλες οι αναρτήσεις της στήλης ✎All posts of the month
►Αρχειοθήκη: ©Όλες οι αναρτήσεις του blog (λίστα)
►✍Όλες οι αναρτήσεις του Οκτωβρίου 2011(3), 2012(10), 2013(21), 2014(10), 2015(12)
☂Καλώς όρισες Οκτώβρη μου☂ & ✎All posts of the month #18 ➙ 16 αναρτήσεις (Σεπτέμβριος 2015) (Πέμπτη 1/10/2015)



*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

  1. Μαρία μου περαστικούλια σου, εύχομαι όλα να πάνε καλά και ο Οκτώβρης να μην σε ταλαιπωρήσει σαν τον Σεπτέμβρη! Σαν την υγεία πραγματικά δεν έχει και πολλές φορές το ξεχνάμε και δεν πρέπει!
    Θα συμφωνήσω είναι πολύ συγκινητικό, να βλέπεις ότι ακόμα και στα πιο απλά έχεις ανθρώπους κοντά σου και εύχομαι πάντα να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν, αλλά χωρίς να περνάς δύσκολα!
    Σου στέλνω μεγάλο φιλί για καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, καθυστερημένα σου απαντάω αλλά δεν πειράζει. Είμαι ευτυχώς πολύ καλύτερα. Ταλαιπωρήθηκα μεν αλλά ενταξει, δύναμη βρε είμαι!
      Τα φιλιά μου και Καλό Οκτώβριο να έχουμμε!
      ☺ ❤

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes