Tag: 10 (-50) Τυχαία πράγματα Σχετικά με εμένα! (part 2)


  Η Μαρίνα από το blog "Little Box of Luv" τις τελευταίες μέρες έχει ξεσηκώσει την blogογειτονιά με την ιδέα της να γράψουμε 59+1 τυχαία πράγματα για μας, έτσι για να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα. 

   Επειδή όμως τον Οκτώβριο του 2013, όπως θα διαβάσετε ΕΔΩ έχω γράψει ήδη 50 τυχαία πράγματα για μένα, μιας και τότε στην blogοσφαιρα κυκλοφορούσε εκείνο το tag, σκέφτηκα σήμερα να γράψω και τα υπόλοιπα 10. Βρήκα αφορμή για να συμπληρωθούν τα χρωστούμενα 10 και να γίνουν 60, 10 ακόμα πράγματα για μένα τρια χρόνια μετά από τα 50 που μοιράστηκα τότε μαζί σας. Όχι πως άλλαξαν πολλά πράγματα από τότε, ούτε ότι παίρνω τίποτα πίσω από όσα έγραψα... αλλά να! μια πολύ καλή ευκαιρία να "ψυχολογήσω" και πάλι τον εαυτό μου ...μιλώντας για μένα. 

 


 1. Από το 2014 και κάθε χρόνο, εκεί γύρω στο τέλος της Άνοιξης και μετά, είμαι μερικά βήματα για να την κάνω για Αυστραλία. Έλα όμως που πάντα μα πάντα κάτι συμβαίνει και δεν φεύγω. Μια στη Θεία μου εκεί με οικογενειακές υποχρεώσεις, μια κάποια εμπόδια και μια (κυρίως) σε μένα (συνήθως συναισθηματικής φύσεως θέμα) που αυτό το ταξίδι δεν πραγματοποιείται ποτέ. Λες και δεν είναι γραφτό να γίνει. Σίγουρα αν το πίστευα και το ήθελα με όλη την ψυχή μου, θα έφευγα χωρίς να με πάρει χαμπάρι κανείς. Σίγουρα πάντα κάτι, κάποιος με κρατάει εδώ... χωρίς βέβαια να μετάνιωσα ποτέ που δεν έφυγα. Ό,τι συμβαίνει, όπως συμβαίνει ή ακόμα κι αν δε συμβαίνει, συμβαίνει γιατί υπάρχει σίγουρα λόγος. 

2. Όσο μεγαλώνω τόσο πιο πολύ  πιστεύω στο δικαίωμα της ελευθερίας. Από το να μην κρατάς κανέναν με το ζόρι κοντά σου, δίπλα σου, στη ζωή σου, αφήνοντας τον ελεύθερο να πάει εκεί που η καρδιά του επιθυμεί μέχρι και ο καθένας να κάνει τη ζωή που θέλει, με τις επιθυμίες του, τα θέλω, τα όνειρά του και γενικά τις επιλογές του και ειδικά όταν δεν αφορά κανένα άλλον παρά μονάχα τον ίδιο. 

3. Ό,τι ή όποιος με αφήνει για πολύ καιρό στην άδικη απουσία, στην αδιαφορία, στην σιωπή, στην αναμονή τόσο πιο πολύ απομακρύνομαι εύκολα και γρήγορα. Αν απομακρυνθώ πολύ, τότε θα είναι χωρίς επιστροφή και χωρίς  ποτέ να κάνω μια κίνηση για να ζητήσω εξηγήσεις.

4. Ένα από τα αμέτρητα ελαττώματα μου είναι ότι σκέφτομαι πάρα πολύ. Αν πρόκειται δε για θέματα συναισθηματικής-ερωτικής φύσεως και για ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για μένα, πολλές φορές από την ανασφάλεια μου, κάνω λανθασμένες σκέψεις σε σημείο να παρεξηγήσω (και να αδικήσω) τον άλλον και να χαλάμε την ζαχαρένια μας που λένε και την ψυχολογία μας. Είναι τα παιχνίδια του μυαλού που δεν μπορώ πάντα να ελέγχω ή να διαχειριστώ, αν και προσπαθώ πάρα πολύ τόσα χρόνια να το διορθώσω.

5. Επειδή, με το να μιλάω έχω σοβαρό θέμα, δεν ανοίγομαι -προφορικός- εύκολα, γι' αυτό και γράφω όσα θα ήθελα να πω. Αν δεν γράφω λοιπόν ότι ανησυχία έχω στο κεφάλι, στην καρδιά μου, στην ψυχή μου μέσα, τις δικές μου 'φιλοσοφίες' ή οτιδήποτε έχω να πω, τότε αισθάνομαι πως πνίγομαι, πως κάτι δεν πάει καλά με μένα.. πως κάτι μου λείπει... πως αυτό μου αγαπώ να κάνω, αυτό που με χαλαρώνει, με ξεκουράζει, ο δικός μου τρόπος επικοινωνίας, αυτό που με γεμίζει, δηλαδή το γράψιμο είναι σαν να χάνω ένα κομμάτι του εαυτού μου. Γι' αυτό γράφω! Ακόμα κι αν αυτά που γράφω θεωρούνται "χαζομάρες-βλακείες-υπερβολές" (Εγώ τα λέω 'αλήθειες') θα τα γράφω, γιατί πρώτα απ' όλα τα γράφω για μένα, για να τα βγάζω από μέσα μου και επίσης για να τα ακούω Εγώ πρώτη κι ύστερα για να τα ακούν και -κάποιοι- υπόλοιποι!   

6. Τελικά, δεν είμαι τόσο δύσκολος, απρόσιτος, αψυχολόγητος, περίεργος -και δεν ξέρω κι Εγώ τι άλλο με έχουν χαρακτηρίσει- άνθρωπος όσο πιστεύουν πολύ. Είμαι τόσο, όσο! Αν βρεις τα κουμπιά μου, αν είσαι αληθινός και τίμιος απέναντι μου, δεν με παραμυθιάζεις, δεν αδιαφορείς, είσαι ειλικρινής ακόμα κι αν με πονέσει η αλήθεια ... τέλος πάντων κερδίσεις την εμπιστοσύνη μου και την εκτίμηση μου, τότε είμαι έξω καρδιά, χαλαρή και ένας αρκετά εύκολος άνθρωπος  που δεν σε μπερδεύω με την συμπεριφορά μου.

7. Αν και έχω νικήσει μάχες και μάχες από μικρή ηλικία, από την μάχη με την κατάθλιψη μέχρι ακόμα και τον ίδιο τον Χάρο έτυχε να νικήσω (έχω σταθεί και τυχερή τελικά στη ζωή μου!) δυστυχώς ακόμα δεν έχω καταφέρει να νικήσω την αγοραφοβία μου, την υπερβολική έως παράλογη διακριτικότητα μου, την πολύ έντονη, υπερβολική σκέψη μου μέχρι και τις φυγές μου που με κατατρώνε χρόνια τώρα. Μπορεί κάποτε να τα καταφέρω. Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρω ...για το καλό μου!

8. Συνεχίζω να κάνω ένα σωρό λάθη που τα αγαπώ, τα εκτιμώ, τα σέβομαι, δεν τα φοβάμαι καθόλου κι ούτε ντρέπομαι γι' αυτά, γιατί είναι τελικά τα μαθήματα μου και τα εντελώς σωστά μου.
 

9. Αδυνατώ να τα έχω καλά με όλους, αδυνατώ να ακολουθώ πρόγραμμα, κανόνες, πρέπει, τι δεν πρέπει, τα θέλω των άλλων και πως το λένε; γενικά και ειδικά αδυνατώ να είμαι κάτι άλλο από αυτό που είμαι, ό,τι στο διάολο είμαι, με τα στραβά μου, τα καλά μου, τα λυπηρά μου, τα χαρούμενα μου.  

10. Την μεγαλύτερη, ολοκληρωμένη, ξεκάθαρη  και απόλυτη αλήθεια της ζωής μου, της καρδιάς μου, την ψυχής μου και το τι έχω στο κεφάλι μου δεν θα την μάθει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. (Ίσως ποτέ να μην την εκμηστηρευτώ ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό.) Δίνομαι, μοιράζομαι, σου δίνω κομμάτια του εαυτού μου ως εκεί που σου επιτρέπω να μην μου κόψεις τα φτερά της ελευθερίας μου. Θα πρέπει να ξέρεις πως από ένα σημείο και μετά υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που δεν επιτρέπεται να τη περάσεις, ούτε καν από περιέργεια. Θα σε σταματήσω πριν καν προλάβεις να πεις πιπέρι. Πάντα θα κρατάω κάτι μεγάλο για μένα, μόνο και μόνο για να με προστατεύσω και γενικά να προστατεύσω το οτιδήποτε αξίζει να προστατευτεί.

  Αυτά ήταν λοιπόν, 10 ακόμη τυχαία και πρόσφατα πράγματα για μένα. Πάρτε τα ήδη 50 που σας έχω εκμηστηρευτεί, προσθέστε και τα 10 αυτά και γίνονται 60 ωραιότατα πραγματάκια. Άντε για να καταλάβετε λίγο περισσότερο τι σόι άνθρωπος είναι η "Συλλεκτική Μαρία".  
 
 
 
Διαβάστε επίσης:
__________________

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα Tag post που έχουν ανέβει στο blog!
Read Post about Me and Myself!
Όλα τα δικά μουTag!




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Μαρακι αν νιωθεις την αναγκη να φυγεις καντο!!!!!
    Και λάθη θα κανουμε και εννοείται πως δεν θα τα πηγαίνουμε καλά με όλους!
    Μη σε ανησυχεί αυτο
    Καλό υπόλοιπο στη μερα μας!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, από τα 13 μου (και πιο πριν) έχω την ανάγκη να φύγω αλλά δεν είναι εύκολο...
      Θα έρθει η ώρα.... η ίδια η ώρα θα το αποφασίσει, το ξέρω!
      Δεν ανησυχώ ποτέ και καθόλου για τα λάθη μου, που δεν τα έχω καλά με όλους και γενικά ότι με χαλάει...
      Να είσαι καλά κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  2. Καλως σε βρηκα Μαρια μου!!! Ηρθα στο μπλογκοσπιτακι σου μεσω μιας παραπομπης της Ελενης μας, απο τα "μονοπατια της φαντασιας"! Πολύ ομορφη αναρτηση, καποια χαρακτηριστικα οπως το 2 και το 8 τα εχουμε κοινα! ;)
    Φωτεινη (Little Treasures Handmade)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes