📚21ο παζάρι βιβλίου 2017: Τα βιβλία που αγόρασα


   Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην Πλατεία Κοτζιά (Δημαρχείο Αθηνών) γίνεται το καθιερωμένο Παζάρι βιβλίου. Φέτος είναι το 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017. Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 13 του μηνός και επειδή το απόγευμα είχα μια δουλειά στο κέντρο και ήταν ο δρόμος μου, παρά την κούραση μου, δεν κρατήθηκα κι έκανα την επίσκεψή μου. 

  Όσοι και όσες έχει τύχει τις προηγούμενες χρονιές να επισκεφτείτε το παζάρι, θα γνωρίζετε ήδη πως είναι ο χώρος, πάνω-κάτω τι βιβλία υπάρχουν για όλα μα όλα τα γούστα και φυσικά τις πολύ χαμηλές τιμές που ξεκινούν από 1.

  Είναι η τρίτη χρονιά που επισκέπτομαι το συγκεκριμένο παζάρι στην Πλατεία Κοτζιά και έχω να πω πως και τις τρεις χρονιές έχω βρει και αγοράσει πολύ ωραία βιβλία-διαμαντάκια που τα χάρηκα όταν τα διάβασα.

   Διαβάστε και δείτε στο παρακάτω link τι βιβλία αγόρασα στο περσινό παζάρι.
  
Από τις 13/01 μέχρι 05/02/2017 
Καθημερινά & Σ/Κ από τις 9 το πρωί έως 9 το βράδυ
Είσοδος ελεύθερη. 
Δέχονται μετρητά αλλά & πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες


  Το απόγευμα που πήγα γύρω στις 7 η ώρα, ήδη είχε πάρα πολύ κόσμο. Έκανα μια γρήγορη αλλά καλή γύρα για να δω τι παίζει από βιβλία. Βέβαια, για να πω την 'αμαρτία' μου, όταν μπαίνω σε έναν χώρο που έχει να κάνει με βιβλία, το πρώτο πράγμα που κοιτάζω-ψάχνω είναι Φιλοσοφικά και δεύτερον, ελληνική λογοτεχνία-μυθιστορήματα που όμως να μου κάνουν κλικ με την πρώτη ματιά. Συνήθως έτσι επιλέγω βιβλία, ρούχα, παπούτσια, τσάντες. Όταν κάτι μου κάνει δυνατό χτυπητό κλικ, ξέρω πως πρέπει να το επιλέξω και ...δεν θα χάσω.   

  Από Φιλοσοφικά, έτσι όπως τα θέλω ακριβώς Εγώ, δεν μπορώ να πω πως βρήκα. Βιβλία από Edgar Allan Poe, Mark Twain, Oscar Wilde, Τζέιν Όστεν, Φρίντριχ Νίτσε, Ντοστογιέφσκι, Έρμαν Έσσε κ.α. που ψάχνω διακαώς, ναι βρήκα αρκετά και σε διαφορετικές εκδόσεις. Απλώς, έχω ένα μικρό θεματάκι όσον αφορά τα βιβλία. Στέκομαι αρκετά στην γραμματοσειρά αν είναι ευανάγνωστη, αν με τραβάει το εξώφυλλο... οπότε αν δεν είναι όπως πρέπει, δεν το αγοράζω, όσο κι αν το θέλω. Πάντως, βρήκα πολλά που ήθελα αλλά λόγω οικονομικών κρατήθηκα ...για τον άλλον μήνα και την επόμενη φορά που θα ξανά πάω. Τι; Αααα, μια φορά εμένα δεν μου φτάνει! Αχαχα!!!😜😎 

  Πάντως, έφυγα από εκεί με τρία βιβλία, όπως θα δείτε παρακάτω. Και μπορώ να πω πως ήταν από αυτά που ήθελα και είχα περίπου στο μυαλό μου.   


  •  Παράξενες ιστορίες - Κατερίνα Ν. Θεοφίλη
    (Εκδόσεις ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ) -  Σελ. 144 στα 2€

 Το βιβλίο αυτό το επέλεξα επειδή, αφενός μου αρέσουν τα βιβλία που περιλαμβάνουν πολλές ιστορίες-διηγήματα (αυτό περιλαμβάνει 28 διηγήματα 1976 - 1989) και αφετέρου στο ξεφύλλισμα μου άρεσαν όλα τα περιεχόμενα. Από την γραμματοσειρά, τις φωτογραφίες μέχρι και οι τίτλοι των ιστοριών στα περιεχόμενα που πρώτο, πρώτο διάβασα ώς να σκοτώσετε έναν συγγραφέα" (1983) και πραγματικά γέλασα και έτσι το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη.   


  • Μάλαμα κι Ασήμι - Αδαμαντίνη Κουμιώτου (μυθιστόρημα, 2009) - (Εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ) - Σελ. 253 στα 3€
  Εντάξει, και μόνο το όνομα "Αδαμαντίνη Κουμιώτου" (που η καταγωγή της είναι από την Σάμο, 1+ παραπάνω) εμένα μου αρκεί για να επιλέξω βιβλίο της χωρίς καν να διαβάσω το οπισθόφυλλο. Στο παρελθόν, είχα διαβάσει βιβλίο της, το σαν τη βροχή στο χώμα, που σας είχα μιλήσει ΕΔΩ, και το είχα λατρέψει. Μου αρέσει η κάπως "ποιητική" της γραφή, η κάπως αφηγηματική της γραφή τύπου "αφηγούμαι ένα παραμύθι". Μάλιστα είχε ένα ακόμη δικό της, του 2015 αν δεν κάνω λάθος που κρατήθηκα να μην το πάρω αλλά επιφυλάσσομαι. Αυτό είναι και το πρώτο βιβλίο από τα τρία, που ξεκίνησα να διαβάζω. Οπότε, όταν το διαβάσω θα σας πω και τις εντυπώσεις μου.  



  • Ο χορός της Νύμφης - Νατάσα Γκουτζικίδου (μυθιστόρημα, 2016 επανακυκλοφορία) - (Εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ) - Σελ. 253 στα  3€

 Με το που έπεσε το μάτι μου στο όνομα "Νατάσα Γκουτζικίδου" αμέσως το πήρα στα χέρια μου και χάρηκα τόσο πολύ που βρήκα στο παζάρι βιβλίο της. Πρώτον, γιατί την Συγγραφέα την έχω 'Φίλη' στο fb και δεύτερον, εκτός ότι παρακολουθώ τις δουλειές της, μου αρέσει και ως άνθρωπος με όμορφο τρόπο σκέψης και ποιότητα ανθρώπου. Πολλές φορές σε βιβλιοπωλεία έβλεπα βιβλία της, τα ξεφύλλιζα, τα διάβασα λιγάκι αλλά καταλαβαίνετε λόγω οικονομικών δεν μπόρεσα ποτέ να αγοράσω κάποιο βιβλίο της, οπότε να η ευκαιρία και που σιγά που θα την έχανα. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα του να ξεκινήσω τη ανάγνωση του.


   Αυτά ήταν λοιπόν τα βιβλία που πήρα από το παζάρι. Έχετε διαβάσει κανένα από αυτά; Ενημερωτικά, να σας πω πως το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φλεβάρη, οπότε όσοι αγαπάτε τα βιβλία, μια βόλτα από 'κει επιβάλλεται.



Διαβάστε επίσης:
___________________

📂Αρχειοθήκη: 📚Η Βιβλιοθήκη, οι ΒιβλιοΠαρουσιάσεις & οι ΒιβλιοΚριτικές του ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ (All Posts)
ΒιβιλιοΚριτικές: Παρουσιάσεις/Κριτικές Βιβλίων
23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (Τα βιβλία & Εγώ)
My blog book! Πως να μετατρέψετε το blog σας σε …βιβλίο!

► 📚Maria's books: Μια ιστορία, ένα τραγούδι, μια ζωή... (Α' μέρος)
My Favorite Quotes!
✎TAG: Book



 
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

12 σχόλια :

  1. τέλεια Μαράκι, καλοδιάβαστα να είναι!!! και μένα με έκανε και γέλασα το "Πώς να σκοτώσετε έναν συγγραφέα"!! :) φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα, μου κέντρισε και με εξιτάρισε αυτός ο τίτλος του διηγήματος! Ανυπομονώ να το διαβάσω, με το καλό όταν έρθει η σειρά του! Τα φιλιά μου Εύη μου!😘😘

      Διαγραφή
    2. .... έτσι λοιπόν ε; ..... το εκδοτικό εμπόριο καλά κρατεί εν αγνοία μου μιας κι εγώ χαρίζω τα βιβλία μου ..... όπως και να΄χει χαίρω που γελάσατε κορίτσια με το διήγημα ''πώς να σκοτώσετε έναν συγγραφέα'' που είναι επί της ουσίας δραματικό .... να υποθέσω πως με τα κωμικά διηγήματα του βιβλίου θα ρίξετε μαύρο δάκρυ ε;... ...χε χε χε

      Διαγραφή
    3. Κυρία Θεοφίλη, γελάσαμε με τον τίτλο αλλά διαβάζοντας όλο το βιβλίο ένιωσα τόσα πολλά και διαφορετικά συνασιθήατα και γέλιου και λύπης... Πάντως, είναι ένα βιβλίο που το έχω διαβάσει πολλές φορές. Ευχαριστούμε πολύ! Εύχομαι να διαβάσω και τα υπόλοιπα σας. Να είσαστε καλά!

      Διαγραφή
  2. Ωραία είναι τα βιβλία. Αγαπημένη απασχόληση. Τα δικά σου δεν τα έχω υπόψη αλλά θα μου πεις αν είναι ωραία να τα βάλω στα συν.
    Και εγώ πάω σ'αυτήν την έκθεση βιβλίου και μακάρι να μπορούσαμε να αγοράσουμε όσα με όσα θέλουμε...
    Καλό ξημέρωμα Μαρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, όταν τα διαβάσω θα ανεβάσω τις εντυπώσεις μου και θα αποφασίσετε εσείς αν σαν αρέσουν ή όχι! Λεφτά να έχουμε να αγοράζουμε βιβλία που τόσο αγαπάμε για να ταξιδδεύει το μυαλό μας. Χεχε!
      Να είσαι καλά Άννα μου! 😘

      Διαγραφή
  3. Όμορφα ταξίδια εύχομαι με τα βιβλία που πήρες!
    Πραγματικά, μια φορά δεν φτάνει...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου, θα είναι σίγουρα υπέροχα τα ταξίδια αυτά!
      Ποτέ δεν φτάνει μια φορά... Χιχιχι!
      Τα φιλιά μου!😘

      Διαγραφή
  4. Πήγα και γω! Τι ωραία που ήταν!
    Σαν να ήσουν στον παράδεισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πήγες;;; Είδες Μαρία μου τι ωραία που είναι, σαν να είσαι στον Παράδεισο όταν βρίσκεσαι ανάμεσα, γύρω από χιλιάδες βιβλία;
      Πήρες κανένα;

      Διαγραφή
  5. Εύχομαι καλές αναγνώσεις και "καλή σοδειά" την επόμενη φορά που θα το επισκεφτείς!
    Ενημερωτικά να πω πως με πιάνεις αδιάβαστη, μια και δεν έχω διαβάσει κανένα από τα τρία που πήρες!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, θα το επσικεπτώ σύντομα αν είναι και ο δρόμος μου, σί-γου-ρα!
      Μωρέ δεν είναι ότι σε πιάνω αδιάβαστη. Απλώς να! Εγώ έχω την τάση να ψάχνω, να επιλέγω και να αγοράζω βιβλία που είναι άγνωστα ή σχεδόν αγνωστα και αυτά και οι Συγγραφείς. Βρίσκω πάντα διαμαντάκια, η αλήθεια είναι!
      Τα φιλιά μου Μαρία μου και καλή σου εβδομάδα! 😘

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes