💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2016 #6: Ημέρες 1-31 (Δεκέμβριος 2016)

💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2016 #5: Ημέρες 1-31 (Δεκέμβριος 2016)


Πέμπτη 1/12/2016: Μια χειμερινή μελωδία.
 "Πως αλλάζει ο καιρός (άνεμος)" - Καίτη Γαρμπή
"Η αγκαλιά σου τον πρώτο καιρό
ήταν για μένα λιμάνι ζεστό
Ήθελα να είμαι δεμένη για πάντα εδώ
Μ' ένα σου βλέμμα πλημμύριζα φως
για τα φιλιά σου υπήρχε καιρός
Έλεγα θα σε λατρεύω μια ζωή
Πώς αλλάζει ο καιρός, πώς γίνεται ψυχρός ο άνεμος
Πώς αλλάζει ο καιρός, πώς γίνεται βοριάς ψυχρός.

Άνεμος, φυσάει και τίποτα δε μένει
Άνεμος, ο χρόνος τη ζωή μας κλέβει
Τίποτα δεν τον σταματά
Άνεμος, φυσάει και σκίζει τα πανιά μας
Άνεμος, σκορπάει τα φύλλα της καρδιάς μας
Άνεμος σκόρπισε κι εμάς"...
 
Παρασκευή 2/12/2016: Όταν βρέχει… 
  Μου αρέσει να είμαι μέσα στο σπίτι, να κοιτάζω, να ακούω και να απολαμβάνω τη βροχή από το παράθυρο μου. Έξω η βροχή στην Αθήνα είναι ταλαιπωρία και φάση να δοκιμαστούν τα νεύρα σου και οι αντοχές σου. Και όταν κάποιοι οδηγοί επίτηδες σε μπουγελώνουν... ε! εκεί γίνομαι έξω φρενών και βρίζω και ρίχνω και μούτζα.


Σάββατο 3/12/2016: Μια συμβουλή. 
  Χαμογέλα ακόμα κι αν όλα γύρω σου φαίνονται μαύρα, σκοτεινά, απαισιόδοξα, μίζερα, αγέλαστα, χωρίς καμιά ελπίδα... εσύ χαμογέλα. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να μην τρελαθείς! 

Κυριακή 4/12/2016: Μια καλή ιδέα.
  Όσοι πάνε να μας τρελάνουν, ας τους τρελάνουμε εμείς πρώτοι!

 
Δευτέρα 5/12/2016: Στολίζοντας για τα Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα Μαρία Παρασκευοπούλου

  Και φέτος στόλισα το μικρό μου μεν αλλά πανέμορφο δεντράκι στο δωμάτιο μου. Φέτος επέλεξα να προσθέσω μπάλες σε χρώμα μωβ και χρυσό. Και φέτος κρέμασα στολιδάκια - δωράκια από ανθρώπους αγαπημένους αλλά και ανθρώπους που με τον τρόπο τους μου έδειξαν την αγάπη τους. 
 
 
  
Τρίτη 6/12/2016: Σχέσεις ζωής. 
  Πρώτα απ' όλα, κακά τα ψέματα, ο ίδιος μας ο εαυτός. Ύστερα η οικογένεια μας, τα ζαάκια μας οι καρατσεκαρισμένοι Φίλοι μας και τέλος οι άνθρωποι που πέρασαν από τη ζωή μας, που βρίσκονται είτε σε απόσταση είτε κοντά μας, αλλά κατέληξαν να είναι αληθινές σχέσεις ζωής που οποιαδήποτε στιγμή, όταν τους χρειαστείς θα βρεθούν δίπλα σου. 

 
Τετάρτη 7/12/2016: Κάτι που αγαπώ. 
  Αγαπώ ερωτικά και παθιασμένα τη μουσική! Αγαπώ υπερβολικά και παθιασμένα να γράφω ασταμάτητα! Αγαπώ να φωτογραφίζω τις ωραιότερες στιγμές! Αγαπώ να κάνω τον κόσμο να ξεκαρδίζεται στα γέλια με το ιδιαίτερο χιούμορ μου. Αγαπώ να χαμο-γελάω και να πηγαίνω κόντρα στην μιζέρια.   

Πέμπτη 8/12/2016: Κάτι πρωτότυπο. 
  Ίσως ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα πρωτότυπο;! Και σας παρακαλώ, εσείς οι 'άντρες' πάψτε να λέτε "Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους! Είμαι τίμιος, είμαι έτσι, είμαι αλλιώς..." γιατί καταλήγετε να είσαστε χειρότεροι κι από όσους προηγούμενους έχω γνωρίσει με την ίδια "πρωτότυπη" παπάρα. Αφήστε τα λόγια και κάντε τα πράξη και να σου η ...πρωτοτυπία.
 
 
Παρασκευή 9/12/2016: Κάτι καινούργιο. 
 Προς το παρόν τίποτα καινούργιο! Αντιθέτως και δυστυχώς "έφαγα" στην μάπα πολλά παλιά.
  
  
Σάββατο 10/12/2016: Κάτι που δε βαριέμαι ποτέ. 
  Να Παρατηρώ, να Συλλογίζομαι και να Συλλέγω Στιγμές!  

 
Κυριακή 11/12/2016: Μια εύκολη συνταγή. 
  Θα σας έλεγα Τηγανίτες αλλά με πρόλαβε η Μαρία με τις Pancakes, Αμερικάνικες τηγανίτες! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δευτέρα 12/12/2016: Ένοχη απόλαυση. 
  Η πιο πιο ένοχη δεν θα την μοιραστώ! Χιχι!!! Αλλά άλλη ένοχη απόλαυση είναι τα γλυκά. Δεν είμαι τόσο του φαγητού, είμαι των γλυκών, φρούτα και σαλάτες. Δεν μπορώ αν δεν φάω κάτι γλυκό την ημέρα. Άσε που όταν τρώω κάτι γλυκό, ακόμα κι αν είναι γλυκό του κουταλιού, πίνω και νερό, αρκετό νερό, ειδάλλως, ξεχνάω να πίνω νερό.  

Τρίτη 13/12/2016: Αγαπημένο αξεσουάρ. 
  Χωρίς το ρολόι μου, το ασημένιο σταυρουδάκι μου στο λαιμό μου και ειδικά το δαχτυλίδι μου (Ο άρχοντας του δαχτυλιδιού) δεν βγαίνω από το σπίτι μου. Είναι τα αγαπημένα μου αξεσουάρ όλες τις ώρες!

 
Τετάρτη 14/12/2016: Πώς θα χαρακτήριζα το σπίτι μου. 
  Ένα μεγάλο σπίτι, ευρύχωρο, όμορφο, που δεν του λείπει ουσιαστικά τίποτα, όμως του λείπει η ζεστασιά της οικογένειας. Αλλά δεν με πειράζει πια ιδιαίτερα! Και μόνο ότι το σπίτι αυτό που ζω το φροντίζω Εγώ και μοιάζει όσο γίνεται σπιτικό και όχι τόσο "βομβαρδισμένο" τοπίο, μου φτάνει και ευχαριστώ την τύχη μου και το Θεό.
 

Πέμπτη 15/12/201: Σπιτικό για μένα είναι… 
ένα όμορφο -μικρό ή μεγάλο δεν με νοιάζει- σπίτι, που έχει τα βασικά-απαραίτητα με όλα τα κομφόρ μέσα, νερό, φως, ρεύμα, φαγητό, μια συντροφιά, ακόμα κι αν είναι το κατοικίδιο σου, μουσικούλα, ελληνική ταινία και ηρεμία. Κάπως έτσι είναι για μένα το "σπιτικό".
 
 
Παρασκευή 16/12/2016: Η περιοχή που ζω. 
  Την αγαπώ γιατί όλα μου τα χρόνια ζω σε αυτήν Την αγαπώ για όσα διαθέτει, το Άλσος που έχω περάσει ωραίες στιγμές, το περπάτημα που κάνω, το πράσινο που απολαμβάνω, που ακόμα κι όταν είναι σε σημεία με σκουπίδια και γενικά τυχαίνει αν έχει τα μαύρα του τα χάλια, ακόμα το αγαπώ. Αγαπώ την περιοχή μου ακόμα κι αν έχουμε ένα Δήμαρχο που δεν δίνει δεκάρα για τον τόπο του. Αγαπώ την περιοχή που ζω γιατί μου είναι οικεία, γιατί έχω ένα σωρό αναμνήσεις, γιατί είναι κομμάτι της ζωής μου.
 
Σάββατο 17/12/2016: Η περιοχή που θα ήθελα να ζήσω. 
  Αααα, το δηλώνω συνέχεια! Αν μπορούσα θα ήθελα να ζούσα -ίσως- στην Γλυφάδα, προς Τερψιθέα μεριά ή στην Βάρκιζα απέναντι ένα βήμα η θάλασσα. Τις ξέρω αρκετά καλά αυτές τις περιοχές, δεν τις ταιριάζω ούτε μου ταιριάζουν γιατί εκεί οι κάτοικοι είναι αρκετά κρύοι, απόμακροι... ζουν στα σπίτια τους λες και είναι κλουβιά. Αυτή είναι η δική μου διαπίστωση! Αλλά μου αρέσει η ησυχία και στο "κρύβομαι" που διαθέτει και έχω λίγο έως πολύ ανάγκη.

 
Κυριακή 18/12/2016: Αγαπημένα πράγματα στην πόλη μου. 
  Η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη κι αν την φροντίζαμε και την προσέχαμε πιστεύω ακράδαντα πως θα ήταν η ομορφότερη πόλη από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Η Αθήνα έχεις τόσες φανερές κι άλλες τόσες κρυφές ομορφιές που θα τις ανακαλύπτεις σιγά-σιγά, μόνο αν αφιερώσεις λίγη ώρα περπατήματος στον ελεύθερο σου χρόνο, κάθε φορά όλο και σε κάποιο διαφορετικό σημείο

 
Δευτέρα 19/12/2016: Αγαπημένο μέρος για καφέ.
  Δίπλα στην θάλασσα! Αλλά και σε μέρη που μπορώ να έχω λίγη ησυχία, να γράφω στο laptάκι μου, να διαβάσω ένα βιβλίο, να ζωγραφίσω, να χαλαρώσω ή και να μιλήσω χωρίς γύρω μου φασαρία με την παρέα μου. Κάπου που να είναι όμορφο το μέρος, ζεστός ο χώρος, ευγενικό το προσωπικό και φυσικά γευστικός ο καφές. Να! ας πούμε στο κατάστημα "Γρηγόρης" στο Σύνταγμα, είναι το πιο αγαπημένο μου, διότι πηγαίνω μήνες και πάντα τα παιδιά είναι ευγενικά, χαμογελαστά, με ξέρουν πια και ο καφές πάντα πετυχημένος. 
 
Τρίτη 20/12/2016: Η καλύτερη στιγμή της ημέρας.
  Τα γέλια με τα Φιλαράκια μου που πραγματικά με έκαναν να ξεχάσω για λίγο την θλίψη μου!

 
Τετάρτη 21/12/2016: Η χειρότερη στιγμή της ημέρας. 
  Ο θυμός μου και η πίκρα μου και η στεναχώρια μου και το παράπονο μου από την ...σιωπή.

 
Πέμπτη 22/12/2016: Σήμερα με απασχόλησε… 
  Μια απόφαση "φυγή-φεύγω" που έπρεπε να πάρω... με βαριά καρδιά.Ν(Χ) Μέρες με απασχολούσε αλλά σήμερα έφτασα πραγματικά στα όρια μου.

 
Φαγητό στο ΙΚΕΑ
Παρασκευή 23/12/2016: Σήμερα με χαλάρωσε… 
Η "οικογένεια Φίλοι" μου κάνουν το τραπέζι! 🍴🍴Συλλεκτικές Στιγμές! Με χαλάρωσε επίσης και μια ξε-κάθαρη συζήτηση με έναν Φίλο που λύσαμε την όποια παρεξήγηση είχε παιχτεί μεταξύ μας.



Σάββατο 24/12/2016: Σήμερα με ενέπνευσε… Ο πόνος που βιώνω... η σιωπή... η προδοσία... τα γεγονότα τα ίδια...
 
Κυριακή 25/12/2016: Πώς πέρασα τα Χριστούγεννα.
  Ευτυχώς όμορφα, ήσυχα, οικογενειακά στο σπίτι.
 
 
Δευτέρα 26/12/2016: Σήμερα με έκανε να γελάσω…
   Γέλασα με τα χάλια μου, με τα ψυχολογικά μου χάλια τα δικά μου, της καρδιάς και των συναισθημάτων μου!
 
  
Τρίτη 27/12/2016: Γιορτινές βόλτες… 
  Στην Αθήνα σε διάφορα ωραία σημεία βλέποντας τις στολισμένες βιτρίνες... αγοράζοντας βεβαίως και το κατιτίς... φαγητό, καφεδάκι, συζήτηση, γέλια με τα τους Φίλους μου... περπάτημα με τον εαυτό μου χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τις γιορτινές στιγμές της πόλης.

 
Τετάρτη 28/12/2016: Δώρα!
  Έχω να πω πως φέτος, τέτοιες μέρες και λίγο πιο πριν έχω πάρει πολύ ωραία και πολλά δώρα-δωράκια από Φίλους, από αγαπημένα πρόσωπα, από την μανούλα και από μένα σε μένα. Βέβαια, επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι, φέτος πήρα και δωράκι κακό, από αγαπημένο πρόσωπο που αυτό το δώρο μου πρόσφερε απογοήτευση, στεναχώρια και γενικά ...καλύτερα να μην το έπαιρνα, όχι τέτοιες μέρες. Αλλά τι να κάνουμε; Τα έχει αυτά η ζωή! 

 
Πέμπτη 29/12/2016: Ευχές για το νέο έτος.
  Υγεία, τύχη, χαμόγελα, λεφτά€, ανθρωπιά και μόνο τα καλύτερα. Ό,τι καλό επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί.  (Διαβάστε ΕΔΩ την ανασκόπηση για το 2016 και περισσότερες ευχές για το 2017!)

 
Παρασκευή 30/12/2016: Κάτι που θυμάμαι από τον μήνα που πέρασε;
  Τα 5 λεπτά που δεν πήρα...Ν(Χ) Οι άνθρωποι δυστυχώς καταντήσαμε να ζούμε με την καραμέλα-δικαιολογία του κ@λου "Τι να κάνω; Δεν έχω χρόνο!" και από ένα σημείο και μετά που ο χρόνος περνάει, δεν μπορείς να δείξεις άλλο κατανόηση.Μόνη μας βάζουμε κι άλλα εμπόδια στην ποιότητα της ζωής μας και πόσο μάλλον στον όχι αθάνατο χρόνο της ζωής μας.  Φυσικά κάτι που θυμάμαι είναι και μια "Διαγραφή" και απουσία και σιωπή και δειλία.... και γενικά θυμάμαι και τι δε θυμάμαι!

 
Σάββατο 31/12/2016: Κλείνουμε τον χρόνο με μουσική.
 
Έκλεισα ήδη με το πανέμορφο τραγούδι του Κώστα Μαρτάκη "Σύνορα" αλλά σε Christmas Version. Το χόρεψα τόσο πολύ αυτές τις μέρες που με έκανε να ξεχνιέμαι, να παίρνω δύναμη και γενικά να χαρώ τις γιορτές.  

___________________


💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2016 #5: Ημέρες 1-31 (Ιανουάριος 2017)

  Αυτές ήταν οι τελευταίες ερωτοαπαντήσεις μου για το "Ημερολόγιο Σκέψεων" του μήνα Δεκέμβριου, για τον περασμένο χρόνο, που δημιούργησε η Μαρία από το blog "Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά…". Και θα συνεχίσω το Ημερολόγιο Σκέψεων και το 2017 με την νέα παραπάνω λίστα (φωτο) για τον μήνα Ιανουάριο.
 
 

Διαβάστε επίσης:
_________________

►Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις της στήλης "Ημερολόγιο Σκέψεων 2016"
►Διαβάστε επίσης τις αναρτήσεις της στήλης "⌛ Keep a 5 Year Journal 2015 & 2016"




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Μαρία μου σ΄ευχαριστώ που ακολουθείς τα ημερολόγιά μου.
    Σου εύχομαι η χρονιά που ήρθε να είναι με λιγότερες σιωπές και αναμονές.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, χαρά μου! Μα την αγαπώ πολύ την στήλη σου και γι' αυτό την ακολουθώ!
      Ό,τι πιο όμορφο μου ευχήθηκες!
      Να είσαι καλά!
      😉😉

      Διαγραφή
  2. Και μόνο που διάβασα για επίτηδες μπουγελώματα στο δρόμο, ήταν αρκετό για να συγχιστώ! Όντως, ρε παιδάκι μου: Πολλοί πρέπει να το κάνουν επίτηδες και να κάνουν λούτσα τους άλλους στο δρόμο με τα νερά (στην καλύτερη περίπτωση!) ή τα λασπόνερα (ανάλογα την τοποθεσία!)
    Αυτό το "κακό δώρο" δεν μπορώ να φανταστώ τί είναι, μα ελπίζω να σβηστεί γρήγορα από τη μνήμη σου... Μιλάμε για ημέρες προσφοράς, χαράς κι αγάπης!
    Υπό άλλες συνθήκες θα διάβαζα για τηγανίτες και θα έτρεχαν τα σάλια μου αλλά έχω φάει τόσα γλυκά αυτές τις μέρες που δεν ... συγκινούμαι! χαχα!
    Ωστόσο, έβαλα προχθές μια εφαρμογή στο κινητό μου για να μου υπενθυμίζει να πίνω νερό! Μπούρδες! Το μόνο που καταφέρνει είναι να χτυπάει κάθε μια ώρα για να μου το θυμίζει, εγώ για διάφορους λόγους το αμελώ και ουσιαστικά μου αδιάζει πιο γρήγορα την μπαταρία αυτό το μπίρι-μπίρι όλη την ώρα! (Αυτή ήταν η άχρηστη πληροφορία της ημέρας!)
    ;-)
    Καλή εβδομάδα, κούκλα μου! ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώσ την Αθήνα βρε Γιάννα μου, δεν ξέρεις τι τρελοί-ανώμαλλοι οδηγοί υπάρχουν! Και ναι σε μπουγελώνουν γαι την πλάκα τους.
      Εντάξει και τα "κακά δώρα' κάτι τελικά έχουν να μας προσφέρουν!
      Άστο μωρέ να πάνε στο καλό οι Τηγανίτες!
      όσο για την άχρηστη πληροφορία, έχω να σου πω πως στο τέλος του μήνα με αρχές του επόμενου ετοιμάζω ανάρτηση με έναν τρόπο που βρήκα για να θυμάμαι να πίνω νερό. Ελπίζω κάπως να σε βοηθήσει και σένα. Θα σας πω, θα σας πω ...σύντομα!😉😉
      Καλή μας εβοδμάδααααα!!!😘😘

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes