✍Ημερολόγιο Σκέψεων 2016 #2: Ημέρες 1-31 (Ιούλιος 2016)

✍Ημερολόγιο Σκέψεων 2016 #2: Ημέρες 1-31 (Ιούλιος 2016)


Παρασκευή 1/07/2016: Πάντα ξεκινάμε με μουσική. 
   Ηλίας Βρεττός - Μια Ιστορία
Ε, μια τέτοια ιστορία δεν θα έλεγα όχι να ζήσω... ζω... θα μπορούσα, γιατί όχι;
 Μουσική: Κωνσταντίνος Παντζής
Στίχοι: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Σουλιώτης

 Θα σου πω μια ιστορία
που δεν είναι φαντασία
ξεκινάει κάπως έτσι
και πιστεύω θα σ' αρέσει

Στο όνειρο μου σε είχα δει
ήσουνα αληθινή
κι όταν ξύπναγα από δίπλα μου χανόσουν
στον καθρέφτη μου εσύ
σε έβλεπα για μια στιγμή
ήσουνα εκεί μα εξαφανιζόσουν

Έψαχνα σε όλη τη γη
μία και μοναδική
να έρθει στη ζωή μου να ταιριάξει στο φιλί μου
Έψαχνα σε όλη τη γη
να βρω την ιδανική
τα πάντα να ανατρέψει το μυαλό μου να το κλέψει
κι είσαι εσύ αυτή
αυτή που αναζητούσα με πόθο λαχταρούσα ναι
είσαι εσύ αυτή
που τον κόσμο μου θα αλλάξει ψηλά θα με πετάξει ναι


Η δική μας ιστορία
δεν θα μοιάζει με καμία
παραμύθι θα θυμίζει
το ταξίδι μας αρχίζει

Τώρα είμαστε μαζί
τώρα ζούμε την στιγμή
τα κορμιά μας από εδώ και μπρος δεμένα
ένα γίναμε εμείς
κι από εδώ και στο εξής
ο επίλογος θα φαίνεται σαν ψέμα

Σάββατο 2/07/2016: Μια τέλεια ημέρα.
  Όπως είχα απαντήσει ΕΔΩ σε περίπου ίδια ερώτηση.
Τέλεια μέρα είναι όταν από την στιγμή που θα ξυπνήσεις μέχρι την ώρα που θα πέσεις να κοιμηθείς, έχεις αισθανθεί χαρά ή και χαρές, έχεις χαμο-γελάσει με την ψυχή σου, έχεις χαρεί 2-3 και περισσότερες (γιατί όχι;) στιγμές από την δύσκολη καθημερινότητα και κυρίως έχεις πέσει να κοιμηθείς ανάλαφρος με καθαρή συνείδηση και γεμάτος έως ικανοποιημένος που η μέρα δεν πέρασε έτσι απλά χωρίς να σε ακουμπήσει. Για μένα, κάπως έτσι είναι μια τέλεια μέρα! 
 
Κυριακή 3/07/2016: Ένα μέρος που με χαλαρώνει.
Γλυφάδα by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Γλυφάδα

  Αυτό το μέρος που έζησα πολύ όμορφες μέρες και νυχτοπερπατήματα χαλάρωσης και ηρεμίας αλλά και στενάχωρες στιγμές που όμως ήταν λίγες μπροστά στις καλές. Ένα μέρος που μου αρέσει να το περπατάω με τις ώρες μέχρι να φτάσω στα πιο ψηλά.

Δευτέρα 4/07/2016: Ένα γλυκό
  Τρελαίνομαι για Μηλόπιτα που φτάχνω κατά καιρούς. Είναι και ο λόγος ότι το μήλο είναι το αγαπημένο μου φρούτο. Βέβαια, αγαπώ πολύ και το ρυζόγαλο αλλά και το παγωτό.

Τρίτη 5/07/2016: Όταν γράφω νιώθω…
  Ελαφρότερη! Απελ-ευθερωμένα αισθήματα! Εσωτερική κυρίως ηρεμία! Είναι αυτό που με γεμίζει ολοκληρωτικά!  Γράφω και νιώθω χαρούμενη και τόσα άλλα συναισθήματα που μόνο κάποιος που γράφει, μπορεί να με νιώσει. ΕΔΩ είχα εκμυστηρευτεί τους λόγους γιατί γράφω!

Τετάρτη 6/07/2016: Καθώς μεγαλώνω συνειδητοποιώ…
  Συνειδητοποιώ τι πραγματικά αξίζω... ποια είμαι... τι ΔΕΝ θέλω... τι θέλω... πως την ευθύνη της ζωής μου την έχω Εγώ και θέλω να την ορίζω αποκλειστικά Εγώ και κανένας συγγενείς, γνωστός ή άγνωστος, περαστικός ή κάποιος που τον έχω βάλει στη ζωή αλλά δεν γίνεται να αποφασίζει για μένα. Στο "Τέλος" για τα συν και τα πλυν της ζωής που θα έχω ζήσει, θα έχω να δώσω λόγο μόνο σε μένα και σε κανέναν άλλον. Καθώς μεγαλώνω συνειδητοποιώ πως πρέπει καθημερινά να γίνεσαι Φίλος με τον εαυτό σου, με την μοναξιά σου, να αντιμετωπίζεις τους εχθρούς σου με το να είσαι εσύ καλά και εντάξει με την συνείδηση σου. Κάθε μέρα συνειδητοποιώ πως η πολλή καλοσύνη (σε σημείο να είσαι ο μαλάκας και το θύμα της υπόθεσης) όχι απλά δεν οφελεί αλλά πρέπει να χτυπάς το μαχαίρι στο τραπέζι και η γροθιά σου να είναι τόσο δυνατή και αποφασιστική, έτσι ώστε κανένας να μην προλάβει να σε καβαλίσει και να παίξει μαζί σου και με τη ζωή σου. Θα φέρεσαι στον καθένα με τέτοιον τρόπο που του αξίζει. Αν π.χ. με την δεύτερη-άντε τρίτη ο άλλος είναι αγενής και δεν σέβεται την ευγένεια σου, με την σειρά του θα πάρει αυτό ακριβώς που σου δίνει. Όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι η υπομονή μου, η κατανόηση μου, η εντάξει συμπεριφορά μου, από την στιγμή που δεν εκτιμούνται, παύω και να δίνω περιθώρια να χαλιέμαι για το παραμικρό και τον καθένα, ακόμα κι αν αυτός ο καθένας σημαίνει πολλά για μένα.   

Πέμπτη 7/07/2016: Η φιλία για μένα.
  Μέχρι και πριν 3 περίπου χρόνια δεν πίστευα κα-θό-λου στη Φιλία. Δεν ήταν και λίγες φορές η προδοσία που ένιωσα. Δεν είχα αληθινές, τίμιες, τσεκαρισμένες στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα Φιλίες, όπως έχω τώρα, 2-3 αληθινές. Αλλά και πάλι, όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και η Φιλία είναι μια σχέση που χρειάζεται καθημερινό αγώνα για να διατηρηθεί στην θέση της και στο βάθρο της.  

Παρασκευή 8/07/2016: Μια σύντομη απόδραση.
 Σύντομη απόδραση; Λοιπόν, πάρτε Χαλκίδα, Λίμνη Μπελέτσι, Ανάβαση στον Προφήτη Ηλία και ακόμα περισσότερες ΕΔΩ.

Σάββατο 9/07/2016: Πατρικό…
   Πατρικό Φίλτρο/άγγιγμα/βλέμμα; Δεν ξέρω, δεν το ένιωσα, δεν με αφορά πια! Πατρικό σπίτι; Ζω -δυστυχώς- ακόμα σε αυτό!

Κυριακή 10/07/2016: Η Κυριακή μου!
  ΕΔΩ σας είχα μιλήσει για τις Κυριακές μου, συν και για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Δευτέρα 11/07/2016: Σκέψεις για το μέλλον.
  Πολλές, πάρα πολλές, από σκέψεις άλλο τίποτα! Από πράξεις, όμως τι κάνω; Τέλος πάντων, την υγεία μου να έχω, αρκετή δύναμη και οι σκέψεις για το άγνωστο μέλλον να πάρουν σάρκα και οστά. 

Τρίτη 12/07/2016: Μπλοκοφιλίες
   Είμαι τυχερή που μέσα από το blogging έχω γνωρίσει ανθρώπους καλούς, με αξίες, που έχουν αλήθεια, ποιότητα και είναι άξιοι εκτίμησης το περισσότερο, μιας σταθερής αληθινής επικοινωνία το λιγότερο, ακόμα κι αν δεν έχει τύχει να τους συναντήσω από κοντά αλλά λέμε και μοιραζόμαστε αρκετά πράγματα, σκέψεις, συναισθήματα, απόψεις... από την οθόνη, τα social media και τό χόμπι μας για το blogging. Βέβαια, για να τα λέω και όλα, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, έτυχε να γνωρίσω άτομα από το χώρο του blogging κυρίως, που και παρέα κάναμε και Φιλία (πίστευα) υπήρχε, που αποδείχτηκαν εκτός το ότι δεν ταιριάξαν τα χνώτα μας, οι χαρακτήρες μας, δεν ήταν ακριβώς αυτό το αληθινό, ειλικρινές, άνετο, "σε εκτιμάω που είσαι ο εαυτός σου" που έδειχναν μέσα από το blog τους. Δηλαδή, πέρα από αστεία απογοήτευση, είναι το κρίμα του ..."θεάτρου". Αλλά και πάλι, δεν χαλιέμαι, διότι, συμβαίνουν αυτά! ΕΔΩ είχα γράψει κάτι σκέψεις... Το ότι 1-2 βγήκαν άκυροι, δεν σημαίνει πως τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. Έχω μπλοκφιλίες που πραγματικά υπάρχει μια αληθινή αμοιβαία εκτίμηση, θαυμασμό, αγάπη και εμπιστοσύνη στα έχω μοιραστεί μαζί τους και έχουν μοιραστεί κι εκείνοι μαζί μου.

Τετάρτη 13/07/2016: Θα σε πάρω μια μέρα να πάμε…

Η Θέα από ψηλά by mariaparask29_photography
   ΕΔΩ πάνω! Όμως αν δεν αντέχεις για τόσο ψηλά, μπορώ να σε πάω στα μισά, στα πιο χαμηλά. Την ώρα που αρχίζει ο ουρανός να αλλάζει χρώματα και να σε μαγεύει με την ομορφιά του, κοιτώντας την υπέροχη θέα από ψηλά. Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει και θα θες να ξαναπας!

Πέμπτη 14/07/2016: Κάτι που αλλάζει τον κόσμο.

  Δυστυχώς, το χρήμα! Και τους ανθρώπους και τον κόσμο και την ποιότητα ζωής, τα αλλάζει το χρήμα. Υπάρχουν πολλά καλά που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, δε λέω αλλά όσο κι αν δεν μας αρέσει, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, όσο και να το σνομπάρουμε για τον οποιοδήποτε λόγο, το χρήμα έγινε να είναι σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Και πολλές φορές χωρίς αυτό φτάνεις στο λυπηρό συμπέρασμα ότι χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πολλά ή και τίποτα στην χειρότερη περίπτωση. Όλα στο βωμό της δύναμης-του χρήματος.

Παρασκευή 15/07/2016: Κάτι άσχημο

  Η αχαριστία! Ακόμα και να είσαι καλά, κι ας περνάς λίγο δύσκολα, ακόμα και να έχεις μια άνετη ζωή, ακόμα κι αν δεν έχεις, ακόμα και να έχεις καταφέρει κάτι, πολλά, εκείνο ή και το άλλο... ακόμα και να σε έχουν βοηθήσει, ακόμα και να μην μπορείς να πεις "ευχαριστώ", ακόμα και να ξεχνάς τι έκανε κάποιος για σένα, ακόμα και να μην μπορείς να δεις τα όποια καλά της ζωής σου, της ημέρας, των στιγμών, του κόσμου, των ανθρώπων... αν δεν μπορείς να τα εκτιμήσεις τόσο δα, έστω τόσο δα... για μένα είσαι αχάριστος και μίζερος και είναι άσχημο και κρίμα.

Σάββατο 16/07/2016: Ένα ποίημα


Μενέλαος Λουντέμης - Αναμονή
Μενέλαος Λουντέμης - Αναμονή

Κυριακή 17/07/2016: Προτείνω…

  Να χαμο-γελάτε/χαμογελάμε κάθε μέρα! Με ένα χαμόγελο να ξεκινάει η μέρα, με ένα χαμόγελο να συνεχίζει η μέρα και με ένα χαμόγελο να τελειώνει η μέρα. Όλα με ένα χαμόγελο γίνονται, περνάνε, παλεύονται, ξεπερνιούνται... πιο εύκολα και υποφερτά. Δεν είναι δύσκολο μωρέ, απλώς στράβωσε λίγο τα χείλη, κόντρα στα στραβά της καθημερινότητας.

Δευτέρα 18/07/2016: Τι είναι για σένα επανάσταση;

  Να είσαι ο εαυτός σου! Να είσαι ειλικρινής! Να κάνεις αυτό που λαχταράει η ψυχούλα σου! Να χαμογελάς κόντρα στην μιζέρια και στους μίζερους! Να σκέφτεσαι/να συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη κι όχι με κακία! Να αντιμετωπίζεις με την εσωτερική σου δύναμη όλους τους δαίμονες που σε κυνηγάνε ή εμφανίζονται στο δρόμο σου! Επανάσταση για μένα είναι να ζεις τη ζωή σου ζώντας τις στιγμές της καθημερινότητας σου, με όσα μικρά ή μεγάλα μέσα έχεις. Επανάσταση για μένα είναι ο ίδιος ο εαυτός μας σε μια συνεχή μάχη μαζί του καθημερινά για να τον κρατήσουμε ζωντανό και ελεύθερο από κάθε είδους σκοτάδι.  

Τρίτη 19/07/2016: Τι είναι για σένα δικαιοσύνη;

   Η ίδια η ζωή! Μπορεί να αργεί, να λησμονεί αλλά στο πέρασμα του χρόνου η αληθινή δικαιοσύνη μόνο από αυτή έρχεται πραγματικά. Το έχω δει με τα μάτια μου, το έχω νιώσει στο πετσί μου και έχω απλά να πω πως η λύτρωση αλλά και η ικανοποίηση που παίρνεις είναι τεράστια και δεν συγκρίνεται με καμία δικαιοσύνη των δικαστικών αρχών, που δυστυχώς, όπως θα έχουμε παρατηρήσει και διαπιστώσει πολλές φορές, είναι λάθος, άδικη και ατιμώρητη. Επίσης, να θυμόμαστε πως από την δικαιοσύνη της ζωής κανένας μα κανένας μας δεν γλιτώνει

Τετάρτη 20/07/2016: Κάτι που έπρεπε να αποχωριστείς.

  Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, πιο μικρή, έπρεπε να αποχωριστώ με βαριά καρδιά, με πόνο ψυχής, με κουρελιασμένα όνειρα, επιθυμίες και θέλω, ένα σπίτι, μια οικογένεια, μια καινούργια -όμορφη- ζωή, μια ευτυχία. Γιατί κάποιες φορές πρέπει να αποχωρίσεις για το καλό σου, για το καλό των άλλων, για το καλό όλων, για την ίδια την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Πέμπτη 21/07/2016: Ένα όνειρο

  Ένα σπίτι δικό μου! Κι αν είναι μάλιστα δίπλα, απέναντι, κοντά στη θάλασσα, τότε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου θα έχει πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένα. Ευτυχώς Πραγματοποίηθηκε το 2022

Παρασκευή 22/07/2016: Μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

  Το χαμόγελο! Το καθαρό, γελαστό βλέμμα! Η διακριτική παρουσία! 

Σάββατο 23/07/2016: Μια πόλη

   Θα έλεγα την Αθήνα! Αν την αγαπούσαμε πραγματικά, αν την εκτιμούσαμε, αν την προσέχαμε, αν νοιαζόμασταν περισσότερο γι αυτήν σαν να είναι το σπίτι μας,  πιστεύω θα ήταν η ομορφότερη πόλη στον κόσμο. Μπορεί να φαίνονται πιο εύκολα τα ελαττώματα της αλλά αν την δεις με μια πιο τρυφερή ματιά, θα δεις ότι αυτή η πόλη έχει ίσως περισσότερα προτερήματα και αξίζει να της δώσεις την πρέπουσα σημασία. 

Κυριακή 24/07/2016: Νοσταλγία

   Οι αναμνήσεις του παρελθόντος. Ακόμα κι αν αυτές είναι πολύ άσχημες που όμως πια δεν σε πονούν αλλά χαμογελάς και μόνο που τις σκέφτεσαι, τότε η νοσταλγία είναι γλυκιά και απαραίτητη για να πας μπροστά.

Δευτέρα 25/07/2016: Καλοκαιρινή ανάμνηση

   Όλες οι αναμνήσεις Ιούλιο-Αύγουστο του 2014. Όλες οι αναμνήσεις Ιούνιο-Αύγουστο του 2015.
Όλες οι στιγμές του φετινού Καλοκαιριού.

Τρίτη 26/07/2016: Συμβίωση

   Απαπα! Τρέμω και μόνο στην ιδέα, χρόνια τώρα! Κάποτε ήμουν στο τσακ να δω πως είναι η φάση/κατάσταση "συμβίωση" αλλά κάπου στράβωσε, κάπου έκανα πίσω. Συμβιώνω σε κάποιο βαθμό με την οικογένεια μου και δεν είναι καθόλου εύκολο, όχι τόσο από την πλευρά μου... δεν υπάρχει ιδιαίτερη κατανόηση, βοήθεια και στήριξη, οπότε δεν μπορώ να πω πως τρελαίνομαι κι όλας. Δεν νομίζω πως είμαι δύσκολη ούτε ζητάω τρελά πράγματα... αλλά και μόνο που σκέφτομαι να μην έχω τον δικό μου ελεύθερο χώρο, χρόνο, άνεση και κατανόηση... δεν ξέρω με τρομάζει.   

Τετάρτη 27/07/2016: Κλείνομαι στον εαυτό μου όταν…

   ...είμαι βαθιά στεναχωρημένη, συνήθως από την αχαριστία και άδικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Κλείνομαι επίσης στον εαυτό μου και όταν η σιωπή μου είναι πιο δυνατή κι από τον ίδιο τον πόνο που νιώθω. Παλιότερα η αλήθεια είναι ότι κλεινόμουν πολύ συχνά στον εαυτό μου, όμως όχι τώρα πια, τόσο πολύ. 

Πέμπτη 28/07/2016: Κολακεύομαι όταν…

  ...μου λένε ότι μπορώ και χαμογελάω... όταν μου λένε ότι είμαι ξεροκέφαλη, αντιδραστική, ανήσυχο πνεύμα... όταν μου λένε ότι έχω πλάκα... όταν μου λένε ότι "είσαι τρελή, δεν πάς καλά" (το ξέρω βρε! Αφού είμαι ωραία τρελή και απλά πάω καλύτερα!)... όταν μου λένε ότι με εμπιστεύονται να μου μιλήσουν εμπιστευτικά. 

Παρασκευή 29/07/2016: Διασκεδάζω όταν…

  ...πηγαίνω για περπάτημα, όταν πηγαίνω cinema, όταν βρίσκομαι με καλούς Φίλους και Φιλοσοφούμε, όταν ακούω μουσική και χορεύω μόνη μου... διασκεδάζω ακόμα κι όταν το ρίχνω στην τρελή και κόβω την φόρα αυτουνού που προσπαθεί να μου χαλάσει τη διάθεση

Σάββατο 30/07/2016: Αντιστέκομαι…

  ...πολλές φορές στα πάντα και σε τίποτα! Κυρίως αντιστέκομαι σε οτιδήποτε δεν μου ταιριάζει καθόλου και σε αυτούς που προσπαθούν να επιβάλλουν, ελέγχουν έως και να διαμορφώνουν τη ζωή μου, έτσι όπως εκείνοι θεωρούν ότι είναι το σωστό και για το ρημάδι "το καλό μου". Είμαι που είμαι πολύ ξεροκέφαλη, δεν θέλω και πολύ να προβάλλω αντίσταση.

Κυριακή 31/07/2016: Ένα ακόμα τραγούδι για το Καλοκαίρι.

Κωνσταντίνος Αργυρός - Τα Κατάφερες 
Όσο το ακούω, τόσο το γουστάρω! Έχει μια παιχνιδιάρικη διάθεση η μουσική και αυτό με κάνει να θέλω να χορέψω κι Εγώ κάπως... παιχνιδιάρικα. Χεχε! Άσε που αγαπώ Αργυρό! 💛🎶


  Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου

Βρήκες εκεί που έχω αδυναμία
χτύπησες την κατάλληλη στιγμή
κέρδισες την καρδιά μου όσο καμία
κι έχω τρελαθεί

Τα κατάφερες έτσι όπως τα ‘φερες
και για χάρη σου είμαι όπως τα ‘θελες
σαν φωτιά νιώθω πια, μέσα μου το αίμα σου
κι είμαι πια στην καρδιά, στο μυαλό ο ένας σου


Ακόμα δε μπορώ να καταλάβω
τόσο απλά πώς το ‘κανες αυτό
εσένα πάνω απ’ όλα να σε βάλω
και για σένα ζω

___________________

   Αυτές είναι οι 31 ερωτοαπαντήσεις μου για τον περασμένο μήνα για το "Ημερολόγιο Σκέψεων" που δημιούργησε η Μαρία από το blog "Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά…"


Παρακάτω, οι 31 ερωτήσεις για το τρέχων μήνα Αύγουστο.
✍Ημερολόγιο Σκέψεων 2016 #3: Ημέρες 1-30 (Αύγουστος 2016)



Διαβάστε επίσης:
_________________

►Διαβάστε την προηγούμενη ανάρτηση του "✍Ημερολόγιο Σκέψεων 2016 (Ιούνιος 2016)"

►Διαβάστε την ανάρτηση του "⌛ Keep a 5 Year Journal 2016: Days 1 - 31 (Ιούλιος 2016) "




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes