⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 1-31 (Ιούλιος 2016)

⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 1- 31 (Ιούλιος 2016)

Παρασκευή 1/07/2016: Ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που μέχρι πρόσφατα πίστευες ότι είναι αλήθεια;
  Το μεγαλύτερο ψέμα που πίστευα ότι είναι αλήθεια είναι ένας άνθρωπος που έκανε, είπε, έπραξε …ακόμα και τα κάστρα που μοιάζουν σαν οχηρά, γκρεμίζονται λες και φτιάχτηκαν από άμμο.



Σάββατο 2/07/2016: Τι κακό σου συνέβη πρόσφατα που σε έκανε δυνατότερο;
   Κακό δεν θα το έλεγα, με την σημασία ότι κινδύνευσα αλλά βίωσα ξανά, μάλλον για μια ακόμη φορά (Θεέ μου, έχασα το μέτρημα!) την προδοσία και την ψευτιά των ανθρώπων. Αυτό το να πάρουν, να σε κοροιδεύουν με ψέματα και από πάνω να παριστάτουν τους θιγμένους, ότι δήθεν ήταν ξεκάθαροι. Όχι ρε! Ξεκάθαρος είσαι όταν λες ότι δεν θα κάνω με τίποτα αυτό που σου λέω μην το κάνεις, γιατί αυτό με πονάει,με πληγώνει, με σκοτώνει και εσύ ΕΚΕΙ να το κάνεις γιατί είσαι Δειλός! Αυτό είσαι ΔΕΙΛΟΣ! Το λιγότερο που μπορώ να σε χαρακτηρίσω!


Κυριακή 3/07/2016: Τι είναι αυτό που ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να σου κλέψει;
  Την αξιοπρέπεια μου και την Ελευθερία μου, επίσης, θα έλεγα. Αν και για το πρώτο είμαι σίγουρη, για το δεύτερο δεν ξέρω! Έχει συμβεί σε σχέση ας πούμε να μου απαγορεύσει να αισθάνομαι «ελεύθερη» από συμπεριφορά, π.χ να γελάω, να ντύνομαι έτσι απλά όπως ντύνομαι, να μιλάω στο Πληθυντικό μέχρι να μη βλέπω τους Φίλους μου ή να έχω το δικαίωμα να έχω λόγο και άποψη σε διάφορα θέματα. Τότε, θυμάμαι καλά, ήταν που ένιωσα για τα καλά στο πετσί μου να χάνω την ελευθερία μου. Και αναρωτιόμουν και τα έβαζα με τον εαυτό μου «Έτσι είναι οι -ερωτικές- σχέσεις; Αφού Εγώ αφήνω τον άλλον να είναι ο εαυτός του και να γελάει, και να έχει άποψη και… και… πως γίνεται να μου απαγορεύεις, να μην επιτρέπεις κι ακόμα χειρότερα να με προσβάλεις γιατί είμαι έτσι κι έτσι, από την στιγμή που όλοι οι γύρω μας, Φίλοι, γνωστοί και ξένοι, τους άρεσε, το χαιρόντουσα που είχε ένα τέτοιο κορίτσι πλάι του;» Αν με ρωτήσει κάποιος για την αξία (γιατί για μένα η «Ελευθερία» είναι αξία κι μάλιστα μεγάλη και την βάζω, αν όχι πρώτη, σίγουρα δεύτερη, μετά την αξιοπρέπεια), αμέσως ως παράδειγμα θα μου έρθει εκείνη την εποχή που βίωσα. Οπότε, αυτό που δε θέλω και δεν πρόκειται να μου κλέψει κανείς είναι η αξιοπρέπεια μου και η ελευθερία μου, όπως τις έχω Εγώ στο μυαλό μου κι όπως πορεύομαι με αυτές στη ζωή.


Δευτέρα 4/07/2016: Τι είναι αυτό που πραγματικά μισούσες όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα το απολαμβάνεις;
  Μισούσα τις Κυριακές! Τις μισούσα με όλη την σημασία της λέξης! Ήθελα να μην ξυπνήσω και να βιώσω μια ακόμη ανιαρή, κενή, μοναχική, δύσκολη Κυριακή. Μέχρι μια Κυριακή του Ιουλίου του 2008, αν θυμάμαι καλά, που μου την βάρεσε και έκατσα έπιασα ένα τετράδιο και στυλό και έγραψα τα πρώτα μου ποιήματα και στίχους τραγουδιών, έξω στην βεράντα. Την θυμάμαι εκείνη την ημέρα σαν να μην πέρασε ούτε μέρα, ούτε καν χρόνια. Τότε άρχισα να αγαπώ τις Κυριακές! Νίκησα δηλαδή το μίσος για αυτή την ημέρα. Αλλά λίγα χρόνια μετά, πριν 3-4 χρόνια, τις λάτρεψα και συνεχίζω να τις αγαπώ, άσχετα που η Δευτέρα παραμένει η αγαπημένη μου μέρα, όπως σας είχα μιλήσει ΕΔΩ για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.



Τρίτη 5/07/2016: Σήμερα ήσουν μόνος σου;
   Όχι ακριβώς μόνη μου! Ήμουν όλη μέρα στο σπίτι, με την μαμά και αδέλφια στο σπίτι… αλλά από το απόγευμα και μετά μόνη στο δωμάτιο μου και αργότερα το βράδυ στο μπαλκόνι να γράφω και να απολαμβάνω τη δροσούλα.



Τετάρτη 6/07/2016: Ποιο ήταν το τελευταίο άτομο που είδες σήμερα; 
  Την μάνα μου! Όταν έρχεται το πρωί και μέχρι την ώρα που είναι να φύγει για την επόμενη δουλειά, γύρω εκεί στις δυόμιση το μεσημέρι, της κάνω παρέα.



Πέμπτη 7/07/2016: Κάτι που αγόρασες πρόσφατα και το ήθελες πολύ. 
   Κάτι ροζ -πολύ έντονο ροζ- ακουστικά για το κινητό μου, που τα χρησιμοποιώ και στο mp3 μου. Αν και πάντα σνόμπαρα το ροζ χρώμα, γιατί το βρίσκω πολύ barbie φάση, το πολύ έντονο ροζ λίγο όμως σε πιο σκούρα απόχρωση, το αγαπώ και σε μπλούζες αλλά και σε gadget πραγματάκια, όπως η θήκη του κινητού μου, το μικρό πορτοφολάκι μου κ.α.



Παρασκευή 8/07/2016: Δεν μπορώ....
   Νομίζω πως μπορώ τα πάντα. Ακόμα κι αυτά που λέω ή που φαίνονται ότι «Δεν μπορώ», ακόμα κι αυτά τα μπορώ. Δεν πιστεύω στο «Όταν θες όλα τα μπορείς», διότι δεν αρκεί να θες, πρέπει και να μπορείς, για διάφορους λόγους και παράγοντες, μιας και δεν είναι όλα στα χέρια μας. Αυτό να μην το ξεχνάμε! Επίσης, δεν μπορώ την μιζέρια των ανθρώπων που έχουν τα βασικά, πορεύονται μια χαρά και τα φέρνουν βόλτα αλλά όλο θέλουν και πιο πολλά και μου το παίζουν "καημένοι", εκεί που άλλοι δεν έχουν ούτε τα βασικά αλλά πορεύονται με όσα έχουν χωρίς να είναι αχάριστοι, χωρίς να κλαίγονται. Δεν το μπορώ, δεν το αντέχω, με εκνευρίζει, δεν το σηκώνει ο οργανισμός μου.



Σάββατο 9/07/2016: Έχεις παίξει λοττο/τζοκερ πρόσφατα;
  Ναι! Σήμερα για την αυριανή κλήρωση! Παίζω μια φορά (όποτε το θυμηθώ!) Τζόκερ, μια στήλη αλλά ρε γαμώτο δεν πιάνω ούτε έναν αριθμό. Ξέρετε τι συμβαίνει; Έχω ας πούμε το 32, κληρώνεται το 31, έχω το 27, κληρώνεται το 28. Ε, πείτε μου τώρα αυτό δεν το λες και γκατεμιά, δεν λες «Άντε και γ@μ@σου»; Σας συμβαίνει και σε σας κάτι τέτοιο ή μόνο σε μένα; Τι να πω; Προχθές, κάπου είχα διαβάσει ότι τα λεφτά πρέπει να σε θέλουν, για να σου έρθουν. Ε, τότε μάλλον δεν με θέλουν… και αυτά! Τι φοβούνται; Ότι θα γίνω πλούσια και θα αλλάξω χαρακτήρα; Θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα; Μπα! Εδώ δεν άλλαξα χαρακτήρα και δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα όταν είχα διάφορες επιτυχίες και μια κάπως άνετη καθημερινότητα με ανέσεις διασκέδασης και θα χαλάσω για τα λεφτά; Και πάλι θα πω μπα! Είμαι και αγύριστο κεφάλι που να αλλάξω και μάλιστα τώρα που μεγάλωσα λίγο περισσότερο και ξέρω ποια είμαι! Τα λεφτά θα μου δώσουν απλώς μια άνεση, ένα σπίτι δικό μου (δίπλα στην θάλασσα;) που είναι το μεγαλύτερο όνειρο μου, θα ξεχρεώσω όλα τα δικά μου χρέη αλλά και της μάνας μου και θα είχα μια πιο άνετη ζωή χωρίς το άγχος και την στεναχώρια να ξοδέψω για ένα κουλούρι. Δεν με νοιάζουν τα πλούτη, η χλίδα, τα περιττά και γενικά να έχω ό,τι έχουν οι άλλοι. Γιατί πολύ απλά θέλω να έχω κυρίως αυτά που χρειάζομαι χωρίς να πρέπει να φιλήσω κατουρημένες ποδιές, να το πολύ πολύ απλά και λαϊκά.


Κυριακή 10/07/2016: Τι πρέπει να αφήσεις;
   Πολλά! Πολλούς! Την ήδη ζωή που έχω εδώ και 32+ χρόνια και να την ξανά δημιουργήσω σχεδόν από την αρχή, όμως όπως την θέλω κι όπως μου αξίζει. Διάβασε περισσότερα σε αυτό το post 📍⏳Συλλέγω Στιγμές #43: Μαρία πάμε πάλι απ' την αρχή...  (03-07-2022)


Δευτέρα 11/07/2016: Η συμβουλή σου σε κάποιον μικρότερο.
   Να προσπαθεί κάθε μέρα να βρίσκει ποιος είναι, την προσωπικότητα του μέσα σε αυτά που του γεμίζουν την ψυχή κι όχι να ακολουθεί την μάζα για να καταλάβει ποιος είναι και που ανήκει. Μέσα από τις δυσκολίες, τον πόνο, τα εμπόδια... να βλέπει τα καλά, τα θετικά που έχουν να του δώσουν. Είναι σημαντικό να παίρνεις τα άσχημα, τα παθήματα ως μαθήματα ζωής και να γίνεσαι δυνατότερος, να πηγαίνεις ένα ή πολλά βήματα πιο μπροστά και κυρίως καλύτερος, γεμάτος, με καθαρή συνείδηση άνθρωπος. Και επίσης, κάτι ίσως ασήμαντο, να μην ‘χτυπίσει’ τατουάζ, αν δεν είναι 1000%, Αυτό τους λέω κάθε φορά που με ρωτάνε για τα δικά μου τατουάζ στους καρπούς των χεριών μου. Εγώ τα έκανα και τα τρια με απόλυτη συνείδηση και μετά από τόσα χρόνια, δεν έχω μετανιώσει, δεν τα έχω βαρεθεί ούτε δευτερόλεπτο.



Τρίτη 12/07/2016: Η συμπεριφορά σου σήμερα άρμοζε για την ηλικία σου;
   Μισό! Αχαχαχαχα! Το ότι χαμο-γελάω συνέχεια (το βλέπετε και στις φωτογραφίες μου εξάλλου), αστειεύομαι συχνά (βλέπετε και το γνωστό hushtag #χιουμοροκατάσταση), είμαι πειραχτήρι αν με τσιγκλίσεις και γενικά δεν ξεχνάω το παιδί που υπάρχει μέσα μου αλλά συμπερι-φέρομαι πάντα με τρόπο και με αισθητική... όλα αυτά μαζί αρμόζουν και δεν αρμόζουν (όπως το βλέπει κανείς!) στην μικρομεγάλη μου ηλικία. Αλίμονο, σε αυτούς που μεγαλώνουν και ξεχνάνε το παιδί που υπάρχει μέσα μας και αυτό είναι η ίδια η ψυχή μας. Αλίμονο όταν μεγαλώνεις και σοβαρεύεις και φοβάσαι να χαμο-γελάσεις μήπως σε περάσουν για χαζοχαρούμενο ή ότι "εσύ δεν έχεις ανάγκη!" ή στην χερότερη περίπτωση "δεν πας καλά, πρέπει να τα χάνεις". Κι όλα αυτά γιατί στην μιζέρια και στα αγέλαστα πρόσωπα, βρίσκονται άνθρωποι που πάνε κόντρα και χαμογελάνε και συμπεριφέρονται με μια νότα χαράς. Παρατηρήστε τα παιδιά και μάθετε από αυτά και την συμπεριφορά τους, που πολλές φορές δεν αρμόζει στην ηλικία τους, δίνουν όμως αξία στην ίδια την συμπεριφορά που τους κάνει να έχουν έναν λόγο παραπάνω


Τετάρτη 13/07/2016: Τι εύχεσαι να υπήρχε λιγότερο στον κόσμο; 
  Κακία, αδιαφορία, φθόνο, υποκρισία........ πάρα πολλά δεν θα έπρεπε να υπήρχαν στον κόσμο αλλά νομίζω πως θα έπρεπε πολύ απλά να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε το εξής: Αυτό που περνάει ο διπλανός μας, αν όχι, σίγουρα, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα και σε μας τους ίδιους. Να μπαίνουμε στην θέση του άλλου, έστω και με την σκέψη του "αν..." γιατί το να προκαλούμε κακό με την αδιαφορία μας ή και με την κακία μας, πρώτα απ' όλα κάνουμε κακό σε μας τους ίδιους μπορεί όχι την δεδομένη στιγμή αλλά με το πέρασμα του χρόνου αργά ή γρήγορα όλα γυρίζουν σε μας. Ο κόσμος έχει γίνει πολύ κακός και δεν φταίει μόνο η εποχή, ούτε η όποια κρίση... φταίει ο ίδιος ο κόσμος, οι ίδιοι "εμείς" φταίμε που μεταμορφωνόμαστε σε...τέρατα.  


Πέμπτη 14/07/2016: Τι δουλειές έκανες σήμερα;
  Ό,τι κάνω συνήθως! Τις βασικές καθημερινές δουλειές του σπιτιού υμμάζεμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ένα γρήγορο ξεσκόνισμα) Τίποτα extra δεν έκανα. 
  
Παρασκευή 15/07/2016: Τι είναι αυτό που παίρνεις πάντα μαζί σου; 
  Ένα μπουκαλάκι νερό! Όχι μόνο λόγω ζέστης αλλά και επειδή έχω ένα θέμα με το λαιμό μου, ξαφνικά εκεί στα καλά καθούμενα με πιάνει βήχας, οπότε λίγο νεράκι είναι απαραίτητο.


Σάββατο 16/07/2016: Τι δώρο έκανες τελευταία και σε ποιον; 
  Δώρο; Υλικό; Δεν θυμάμαι να γράψω! 




Κυριακή 17/07/2016: Κάτι καινούριο που έμαθες πρόσφατα. 
 Κάτι καινούργιο; Να αλλάζω πάνα, πιάνεται ως "καινούργιο"; Δεν το είχα κάνει ποτέ πριν και ...φοβόμουν λίγο ότι δεν θα τα καταφέρω. Χαχαχαχα! Τι ανόητη! Αφού, σχεδόν τα πάντα καταφέρνω!  
  


Δευτέρα 18/07/2016: Αγαπημένη μουσική αυτή την εποχή.
  Ό,τι ακούω πάντα, δηλαδή τα πάντα! Αλλά θα μοιραστώ μαζί σας δυο τραγούδια που τα έχω λιώσει στο replay! Το ένα είναι της Μελίνας Ασλανίδου, το “Μες στο σπίτι δε μένει κανείς(που το είχα στην λίστα της στήλης "Ακούω, βλέπω, συλλογίζομαι" του Ιουλίου) και το άλλο είναι το "Μυαλό δεν θα βάλει" του τεράστιου Δημήτρη Μητροπάνου.



Τρίτη 19/07/2016: Είχες ποτέ κάποιο δάσκαλο που σου έχει αλλάξει τη ζωή;
  Ασφαλώς και είχα! Στο Δημοτικό είχα την Κυρία Εύα, για την οποία είχα μιλήσει ΕΔΩ σε αυτή την ανάρτηση. Μια δασκάλα, μια γυναίκα, ένας Άνθρωπος που με στήριξε, με βοήθησε, με άκουσε, με ένιωσε τότε στα δύσκολα παιδικά μου χρόνια, όσο κανείς άλλος. Δηλαδή στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε κανείς άλλος να με νοιαστεί, μόνο αυτή η δασκάλα. Μετά, στο Γυμνάσιο (στα κανονικά μου χρόνια) είχα την Κυρία Τάσση, η Φιλόλογος. Μια όμορφη, ντελικάτι, ναι μεν λίγο αυστηρή αλλά με μια ηρεμία και μια ποιότητα ανθρώπου που ξεχώριζε στον χώρο. Θυμάμαι, για μια εβδομάδα ήμουν σοβαρά άρρωστη στο κρεβάτι (πως την γλίτωσα, ακόμα και σήμερα αναρωτιέμαι! χεχε!) και όταν επέστρεψα στο σχολείο, θα έμενα από απουσίες θυμάμαι και με έπιασε η Κυρία Τάσση λοιπόν και είπε να μην στεναχωριέμαι, για να μην μείνω θα ταχτοποιήσει εκείνη το θέμα, αφού ο πατέρας μου (με τον οποίο -καλώς ή κακώς- ζούσα μαζί του εκείνο το διάστημα) δεν νοιάστηκε να πάει να τις δικαιολογήσει. Θυμάμαι, επίσης, ότι μου έλεγε πόσο όμορφα γράφω, με συναίσθημα. Βέβαια, τότε δεν καταλάβαινα τι ακριβώς εννοούσε ούτε και είχα δώσει ιδιαίτερη βάση. Λίγα χρόνια μετά, στο Γυμνάσιο πάλι αλλά στο Νυχτερινό αυτή την φορά, αρκετά πιο μεγάλη πια, με 'στιγμάτισε' η Κυρία Μαρία Τ. που μας έκανε Φυσικές Επιστήμες. Είχα γράψει γι' αυτήν σ' αυτήν ΕΔΩ την ανάρτηση. Μια γυναίκα, που εξωτερικά αλλά και η συμπεριφορά της πολλές φορές έδειχνε ότι είναι απρόσιτη, σοβαρή, ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, σου την "έλεγε" με τον δικό της τρόπο αλλά ήξερες ότι ήταν το χιούμορ της τέτοιο που δεν χρειαζόταν να την παρεξηγήσεις... τέλος πάντως έμοιαζε αρκετά στον χαρακτήρα μου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας Άνθρωπος πολύ γλυκός, καλοσυνάτος, σε σπρώχνει να δείξεις αυτό που έχεις μέσα σου, τις ικανότητες σου, τα ταλέντα σου, την αξία της προσωπικότητας σου. Της χρωστάω πολλά γιατί χάρη σε αυτήν βρήκα διέξοδο, βρήκα αυτό που με γεμίζει, αυτό που ακριβώς γουστάρω να κάνω με χίλια και δεν είναι άλλο από την Συγγραφή. Χάρη σ' αυτήν αντιμετώπισα πιο δυναμικά καταστάσεις που με πονούσαν μέχρι τότε και άλλα τόσα σωρό λόγοι. Ό,τι και να πω θα είναι λίγο για αυτή την γυναίκα. Πάντα στην καρδιά μου! Τολμώ να πω πως κυρίως αυτές οι τρεις γυναίκες δασκάλες μου άλλαξαν τη ζωή στην κυριολεξία. Η καθεμιά έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην δική μου προσπάθεια.      



Τετάρτη 20/07/2016: Η πιο ξεκαρδιστική ταινία που έχεις δει πρόσφατα. 
  Δυστυχώς, τελειώνει το Καλοκαίρι και δεν έχω καθίσει να δω πολλές ταινίες. Μου έλειψε, μου λείπει αυτό και πρέπει κάτι να κάνω, διότι λατρεύω, με χαλαρώνει να κάθομαι να βλέπω καλές ταινίες. Πάντως, η τελευταία κωμωδία που είδα πριν ένα μήνα και πραγματικά ξεκαρδίστηκα στα γέλια και έπεσα στα πατώματα είναι το "Deadpool". Η εν λόγω ταινία είναι κανονική "καφρίλα" και όσοι την έχετε δει θα το διαπιστώσατε. Αν δεν αντέχετε τόόόόση 'καφρίλα' καλύτερα να μην τη δείτε. Πάντως, Εγώ γέλασα και με τις ατάκες αλλά και με την ερμηνεία/κινήσεις/φωνή του Ryan Reynolds. Τον βρήκα πραγματικά υπέροχο στον ρόλο αυτόν! 



Πέμπτη 21/07/2016: Τι είναι αυτό που δεν έχει αλλάξει σε εσένα; 
  Πάντα η ίδια ήμουν, είμαι και θα είμαι όσα χρόνια κι αν περάσουν. Απλώς, στο πέρασμα των χρόνων θα είμαι -σίγουρα- (και λέω σίγουρα γιατί το επιδιώκω καθημερινά) όλο και η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Τώρα για να απαντήσω στην ερώτηση ειδικά κι όχι γενικά, αυτό λοιπόν που δεν έχει αλλάξει σε εμένα είναι σίγουρα η ξεροκεφαλιά μου. Και δόξα τω Θεό λέω γιατί τελικά τις περισσότερες φορές μόνο σε καλό με πήγε και συνεχίζει να με πηγαίνει



Παρασκευή 22/07/2016: Είσαι ενθουσιασμένη για κάτι αυτή τη στιγμή;
  Δεν ξέρω αλλά πάντα είμαι ενθουσιασμένη για κάτι ή με κάτι. Και όχι ο δικός μου ενθουσιασμός δεν κρατάει όσο κρατάει η νύχτα ή η μέρα! Χεχε! Αλλά αυτή την στιγμή είμαι ενθουσιασμένη που η σχέση μου Ν(Χ)  με ένα πολύ-πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο ξανά ζεστάθηκε, λύθηκε η όποια χαζή παρεξήγηση, δεθήκαμε ακόμα περισσότερο και πήρε αυτή η σχέση την αξία που πραγματικά της ανήκει. 


Σάββατο 23/07/2016: Χείμωνας ή καλοκαίρι και γιατί; 
  Φθινόπωρο;;; Γεννήθηκα τον Νοέμβρη, αγαπώ το υποφερτό κρύο, τις ήρεμες βροχές, τη ζεστασιά του τζάκι, την ζεστασιά μιας αγκαλιάς (το Καλοκαίρι δεν την πολύ αντέχω), αγαπώ γενικά και εδικά όλη την ατμόσφαιρα του ήρεμου Φθινόπωρου-Χειμώνα. Το Καλοκαίρι έχει πολλά συν+ αλλά δυστυχώς δεν αντέχω την πολλή ζέστη, μου τρώει την ενέργεια και με δυσκολία μπορώ να έχω όρεξη να κάνω πράγματα ή και να κοιμηθώ. Άσχετα που γενικά δεν κοιμάμαι εύκολα, πολύ ή κανονικά.  


Κυριακή 24/07/2016: Ποια είναι τα σχέδια σου για αυτές τις διακοπές; 
  Καταρχάς, ποιες διακοπές;;; Και ειλικρινά από μικρό παιδί, Δημοτικό ακόμα, και αναρωτιόμουν με νεύρα "Μα γιατί είναι αυτονόητο όλοι να πηγαίνουν διακοπές το Καλοκαίρι; Πολύς κόσμος, δεν έχει τη δυνατότητα να πάει διακοπές!" και αυτό το έλεγα διότι δεν ήξερα τι σημαίνει "Διακοπές". Δεν πήγαινα ποτέ! Τι Χειμώνας, τι Καλοκαίρι! Το ίδιο και το αυτό! Αλλά, τέλος πάντων, ΟΤΑΝ και ΑΝ πάω διακοπές τότε θα μπορώ να σας απαντήσω και να σας πω για τα σχέδια μου. Προς το παρόν, έτσι κι αλλιώς χαίρομαι τις όποιες στιγμές.



Δευτέρα 25/07/2016: Που θα είσαι σε 10 χρόνια;
  Πω πω Παναγία μου, ούτε να με φανταστώ δεν θέλω και ούτε μπορώ που θα είμαι σε 10 χρόνια. Ρώτα μου για αύριο, για 3-4 μήνες, για του χρόνου, άντε με το ζόρι για 1-2 χρόνια, αλλά 10; Τέλος πάντων, δεν ξέρω που θα είμαι, ούτε πως θα είμαι αλλά αυτό που θα ήθελα σίγουρα είναι να μην είμαι στην ίδια κατάσταση που βρίσκομαι τώρα. Θα ήθελα να είμαι ακριβώς εκεί, με αυτούς που θα θέλω να είμαι!  
 

Τρίτη 26/07/2016: Είσαι πρωινός ή νυχτερινός τύπος; 
  Αναμφισβήτητα είμαι πρωινός τύπος! Δεν ξέρω αλλά μου αρέσει το πρωινό ξύπνημα. Έχω δεν έχω κοιμηθεί πολύ ή καλά, η ώρα που ξυπνάω κάθε μα κάθε μέρα είναι στις 7 το πρωί (μου έχει μείνει κουσούρι από όταν πήγαινα Δημοτικό και με σήκωνε η μάνα μου στις 7, για να ετοιαστώ και στις 7μισή να είμαι ήδη σχολείο, μιας και μέναμε σχετικά μακριά) κι ας κοιμάμαι συνήθως στις 2 ή 3 τα ξημερώματα. Μην με ρωτήσετε πως αντέχω με τόσο λίγο ύπνο. Δεν ξέρω! Προσπαθώ να βάλω στο πρόγραμμα λίγο περισσότερο και καλό ύπνο, ειδικά το μεσημέρι αλλά δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει ακόμη.  



Τετάρτη 27/07/2016: Βάλε μια φωτογραφία σου που τραβήχτηκε σήμερα και 5 τυχαία πράγματα για σένα. 

  Εμένα τράβηξα! Χαχα! 5 πράγματα τυχαία για μένα; Λοιπόν, έχουμε και λέμε!
  •  ΕΔΩ σας είχα πει  ήδη 7 πράγματα για μένα.
  •  ΕΔΩ σας είχα πει άλλα 11 πράγματα για μένα.
  •  ΕΔΩ 7 πράγματα που "Δεν..." μου αρέσουν.
 

Πέμπτη 28/07/2016: Τι λέει η μικρή φωνή μέσα σου τελευταία; 
   Όλα καλά θα πάνε! Να χαίρεσαι τις στιγμές! Αλήθεια μυρίζει στα λόγια και στις πράξεις ...του............ Δύναμη ρε!  


Παρασκευή 29/07/2016: Τι σε κάνει να χαμογελάσεις σήμερα;
  Το οτιδήποτε με κάνει αυθόρμητα να χαμογελάσω. 



Σάββατο 30/07/2016: Μέχρι στιγμής, ποιος είναι ο κύριος στόχος στην ζωή σου; 
  Από τα 10+ μου χρόνια,  ο κύριος στόχος μου είναι η ίδια η φυγή μου! Τα έχω πει/αναφέρει/εξηγήσει ουκ ολίγε φορές. 
UPDATE Ιούλιος 2022: Τα κατάφερα!!!💪
 📍⏳Συλλέγω Στιγμές #43: Μαρία πάμε πάλι απ' την αρχή...




Κυριακή 31/07/2016: Μινι ανασκόπηση του μήνα.
  ΕΔΩ έχω κάνει ήδη την ανασκόπηση για τον μήνα Ιούλιο.




  Αυτές ήταν και οι 31 ερωτοαπαντήσεις μου για τον περασμένο μήνα Ιούλιο, για το project "Keep a 5 Year Journal 2016: 366 days".


Διαβάστε ΕΔΩ τις ερωτήσεις του τρέχοντος μήνα Ιούλιο 2016.
Διαβάστε ΕΔΩ τις ερωτήσεις του τρέχοντος μήνα Ιούλιο 2016.



Σημ.: Επειδή ο μήνας Ιούλιος ήταν αρκετά περίεργος, δύσκολος... ξέφυγα/ξεχάστηκα λίγο από το να ανεβάσω τις καθιερωμένες εβδομαδίαιες αναρτήσεις της στήλης αυτή2. Σιγά-σιγά θα μπω σε μια κανονική ροή. 




Διαβάστε επίσης:
_________________

►Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις του "Keep a 5 Year Journal: 366 Days 2015".
Ιανουάριος 2016:1/01 έως 10/01, 11/01 έως 17/01, 18/01 έως 24/01 & 25/01/ έως 31/01
Φεβρουάριος 2016: 1/02 έως 10/02, 11/02 έως 16/02, 17/02 έως 22/02 & 23/02 έως 29/02
Μάρτιος 2016: 1/03 έως 6/03, 7/03 έως 13/03, 14/03/ έως 20/03, 21/03 έως 27/03 & 28/03 έως 31/03
Απρίλιος 2016: 1/04 έως 10/04, 11/04 έως 17/04, 18/04 έως 24/04 & 25/04 έως 30/04
Μάιος 2016: 1/05 έως 8/05, 9/05 έως 15/05, 16/05 έως 22/05 & 23/05 έως 31/05
Ιούνιος 2016: 1/06 έως 12/06, 13/06 έως 22/06 & 23/06 έως 30/06





*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

3 σχόλια :

  1. Λοιπον φιλεναδα, δεν θα πω οτι συμφωνουμε αυτο το ξερεις, αλλα θα σου πω ενα πραγμα αυτο με το τζοκερ και σε μενα συμβαινει.. Λες επειδη δεν παιζουμε συχνα; μωρε λες να εχει συστημα και να μην το εχουμε ανακαλυψει ακομη;
    Ενα πραγμα θα πω ακομη και φευγω, ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    φιλακια πολλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί σου: Φθινόπωρο!!! Και ας μην έχω γενέθλια τότε! Έχεις εσύ, οπότε κάτι είναι κι αυτό!
    ;-)χιχι!
    Τις Κυριακές ακόμα δεν τις έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση! Μου προκαλούν κάτι σαν μελαγχολία! Εσένα τουλάχιστον σου βγήκε δημιουργικά! (Ευτυχώς, γιατί το 'χεις, κοριτσάκι μου! Το 'χεις!)
    *Μου άρεσε και η φωτογραφία σου! Κουκλίτσα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι μου και ... "Δύναμη ρε!"
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αυτές οι Κυριακές.. κι οι γιορτές μαζί.... ούτε τις γιορτές τις χώνευα....
    Τώρα στα 34 μου, προσπαθώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes