⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 11-17 (Απρίλιος 2016) #2

⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 11-17 (Απρίλιος 2016) #2


Δευτέρα 11/04/2016: Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση για σένα;
   Νομίζω πως η φράση "όσο ζεις μαθαίνεις" τα λέει όλα για μένα. Η εκπαίδευση, η καλλιέργεια, οι γνώσεις που αποκτάμε, φυσικά από το σχολείο ή σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας είναι σαφώς σημαντικά, αλλά κυρίως για μένα η εκπαίδευση που λαμβάνω από την καθημερινότητα, από τα όσο βιώνω στη ζωή είναι πολύ πιο σημαντική έως απαραίτητη για να εξελίσσομαι πνευματικά και να πηγαίνω βήματα μπροστά. 

Τρίτη 12/04/2016: Πόσο έχεις αλλάξει τα τελευταία 2 χρόνια; 
  Νομίζω πως πάντα είμαι η ίδια αλλά συνάμα όσο περνάει ο καιρός αλλάζω γίνοντας η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου από την προηγούμενη. Τα τελευταία όμως 2 χρόνια άλλαξα κυρίως στο πως να διαχειρίζομαι την σπατάλη του χρόνου μου με λανθασμένους (ενδεχομένως και με σωστούς) ανθρώπους που με έχουν στην αναμονή, στο περίμενε, με φρούδες ελπίδες... με αποτέλεσμα να μένω πίσω, ίσως και στάσιμη να παλεύω μονόπλευρα για δυο. Δυστυχώς, δεν έχω πια την υπομονή, την αντοχή και την κατανόηση να "περιμένω" -παραπάνω από όσο πρέπει- ειδικά όταν αυτό το "περίμενε" επαναλαμβάνεται αδικαιολόγητα.

Τετάρτη 13/04/2016: Τι είναι αυτό που δεν θα ήθελες να περάσει μια μέρα χωρίς να το κάνεις; 
  Φυσικά να ακούω μουσική και να χαμογελάσω μέσα από την ψυχή μου. Ζωή χωρίς μουσική θα ήταν κενή, άδεια, πιο μίζερη κι από ότι μπορεί να είναι. Και μια μέρα χωρίς γέλιο (ή χαμόγελο) είναι μια μέρα χαμένη, έτσι δεν έχει πει ο Τσάρλι Τσάπλιν; Για μένα, αν υπάρχουν, τουλάχιστον αυτά τα δυο, μπορώ όλα τα στραβά ή άσχημα να τα παλέψω, να τα νικήσω και τα ξεπεράσω.
 
Πέμπτη 14/04/2016: Ποια είναι η διαφορά του να είσαι ζωντανός και του να ζεις πραγματικά;
   Να σας πω! όλοι δεν είμαστε ζωντανοί, δε βρισκόμαστε σε τούτη τη ζωή; Έτσι δε λέμε; Ζούμε όμως πραγματικά τη ζωή που μας έχει δοθεί ως δώρο ή απλά υπάρχουμε και νομίζουμε πως ζούμε; Αν κοιταχτούμε στον καθρέφτη ή καθίσουμε να μιλήσουμε (ο καθένας) στον εαυτό μας για λίγα λεπτά, θα συνειδητοποιήσουμε ότι ελάχιστοι άνθρωποι ζούμε πραγματικά. Άλλοι είναι αφημένοι στις δυσκολίες, στην κρίση που περνάνε στα οικονομικά, προσωπικά, ερωτικά, επαγγελματικά και δεν βρίσκουν την διάθεση και τον χρόνο να χαρούν μερικές, λίγες ή και πολλές στιγμές που έρχονται και τις αφήνουν να φύγουν λες και τις θεωρούν περιττές έως ασήμαντες για να ασχοληθούν. Άλλοι βυθισμένοι στην μιζέρια της ζωής τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν τα όποια καλά υπάρχουν γύρω τους και άλλοι ζουν με τον να απολαμβάνουν, να γεύονται, να χαίρονται όσες περισσότερες καλές-ζωντανές στιγμές τους παρουσιάζονται, έχοντας στην άκρη του μυαλού τους την σκέψη ότι ανάμεσα στις δυσκολίες και τα άσχημα της ζωής τους υπάρχουν και τα καλά που πρέπει να εκτιμηθούν, γιατί μπορεί εύκολα να χαθούν ή και να μην ξανά εμφανιστούν. Άρα, δεν έχει τόσο σημασία να λες "είμαι ζωντανός, γιατί υπάρχω", όσο το να ζεις πραγματικά την ίδια τη ζωή σου, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας.    

Παρασκευή 15/04/2016: Τι είναι κάτι που ξέρεις ότι μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό; 
  Στον εαυτό μου; Ναι, ξέρω πολύ καλά πως οποιαδήποτε στιγμή μπορώ να βασιστώ πάντα σε αυτόν, ακόμα κι αν δεν είναι στις καλές του. Από αυτόν πηγάζει όλη η εσωτερική δύναμη που χρειάζομαι για να αντιμετωπίσω τα πάντα.

Σάββατο 16/04/2016: Κάνεις αυτό που πραγματικά πιστεύεις ή απλά συμβιβάζεσαι σε αυτό που κάνεις;
   Τολμώ να πω πως πια κάνω αυτό που πραγματικά πιστεύω σε μεγάλο ποσοστό και όχι μόνο αισθάνομαι υπέροχα και ανάλαφρη αλλά αυτό που κάνω φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα και καλές συνέπειες, ακόμα κι αν χρειάζεται χρόνος για να φανούν από ότι όταν κάνω κάτι από συμβιβασμό που μάλλον φέρνει μόνο αρνητικά αποτελέσματα και τη δεδομένη στιγμή αλλά και μετέπειτα χρονικά. Αλλά, και σε περιπτώσεις συμβιβασμού να είναι, με κάποιον τρόπο, σε κάποιο βαθμό θα κάνω πάλι αυτό που πιστεύω, φέρνοντας το στα μέτρα μου.   

Κυριακή 17/04/2016: Η αλλαγή είναι καλή;
   Ναι, η αλλαγή είναι καλή! Πιστεύω πως οι αλλαγές, όσο κι αν δεν μας αρέσουν, τελικά πάντα είναι μόνο για καλό (μας). Μπορεί όταν γίνεται μια αλλαγή να μας φαίνεται δύσκολη, πολλές φορές να μας τρομάζει και να νομίζουμε πως δεν χρειαζόταν να γίνει αλλά όταν έρχονται μία ή πολλές αλλαγές σημαίνει πως τη δεδομένη στιγμή που μας χτύπησαν την πόρτα, ήταν η κατάλληλη στιγμή να τις βιώσουμε. Αν έχουμε προσέξει, το αποτέλεσμα της όποιας αλλαγής φαίνεται πάντα μέσα στον χρόνο, όχι και τόσο άμμεσα. Εμένα προσωπικά οι αλλαγές δεν με τρομάζουν πια, διότι όλες αποδείχτηκαν ότι ήταν για το καλύτερο του καλού μου. 


Αυτές ήταν οι επόμενες 7 ερωτοαπαντήσεις μου για την δεύτερη  εβδομάδα του Απριλίου, για το project "Keep a 5 Year Journal: 366 days 2016". 



Διαβάστε επίσης:
_________________

►Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις του "Keep a 5 Year Journal: 366 Days 2015".
Ιανουάριος 2016:1/01 έως 10/01, 11/01 έως 17/01, 18/01 έως 24/01 & 25/01/ έως 31/01
Φεβρουάριος 2016: 1/02 έως 10/02, 11/02 έως 16/02, 17/02 έως 22/02 & 23/02 έως 29/02
Μάρτιος 2016: 1/03 έως 6/03, 7/03 έως 13/03, 14/03/ έως 20/03, 21/03 έως 27/03 & 28/03 έως 31/03
Απρίλιος 2016: 1/04 έως 10/04 




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

8 σχόλια :

  1. Καμιά φορά η αλλαγή δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή, είναι αναγκαία. Και θα συμφωνήσω πρέπει να στηριζόμαστε στον εαυτό μας. Έτσι κι αλλιώς στις πιο δύσκολες στιγμές εκείνον έχουμε κοντά μας.
    Δυστυχώς και εμένα η υπομονή μου έχει εξαντληθεί. Δεν ξέρω αισθάνομαι απηυδησμένη.
    Anyway, σε φιλώ γλυκά Μαράκι μου και σου εύχομαι μια υπέροχη σαν εσένα εβδομάδα~!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, η αλλαγή πολλές φορές είναι αναγκαίες και αυτό το καταλαβαίνουμε καλύτερα στον χρόνο μέσα. Αχ, αυτή η υπομονή (που πιστεύω πως είναι υπερεκτιμημένη) σε πολλές καταστάσεις. Και αυτή έχει τα όρια της και θα έπρεπε (για το καλό μας!) να έχει ένα όριο. Να είσαι καλά βρε Μαρινάκι μου!
      Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς, είναι πολύ λυπηρό το ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται να επιβιώσουν και δεν μπορούν να ζήσουν...
    Θα συμφωνήσω και στο ότι πρέπει να χαμογελάμε καθημερινά και στο ότι οφείλουμε να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας!
    Μεταξύ μας, δεν πιστεύω πως οι αλλαγές είναι πάντα για καλό, αλλά το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι καλό είναι να προσαρμοζόμαστε στις όποιες αλλαγές γιατί δεν είναι πάντα στο χέρι μας να τις φέρουμε ή να μην της φέρουμε!
      Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά είναι να χαμογελάμε. Ένα τόσο μικρό χαμόγελο να σκάμε και παίρνουμε δύναμη.
      Καλή μας εβδομάδα Γιάννα μου!

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ νομίζω ότι κάθε αλλαγή μπορεί να μην μας πηγαίνει απαραίτητα μπροστά, μας πηγαίνει όμως αλλού.. Επίσης κι εγώ όταν δεν ακούω μουσική, τραγουδάω (από μέσα μου, γιατί είμαι ευγενική!) Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κι Εγώ δεν πιστεύω πως η αλλαγή μας πηγαίνει απαραίτητα μπροστά αλλά σίγουρα αλλού. Αυτό το "αλλού" είναι που καταλαβαίνεις μέσα στον χρόνο ότι ήταν τελικά για καλό... τις περισσότερες φορές!
      Αααα! Εγώ μάλλον είμαι αγενής, γιατί είτε ακούω είτε όχι τραγουδάω απ' έξω μου, έστω ψυθιριστά! Τι να κάνω; Αχαχαχα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι που ανακάλυψα ακόμα μια blogger που απαντά στις ερωτήσεις της Μάρθας. Ψάχνοντας σας βρίσκω τελικά!
    Έχουμε κοινά στοιχεία σε κάποιες απαντήσεις μας.
    Σε φιλώ
    Μαρίνα
    https://littleboxofluv.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, χαίρομαι κι Εγώ που σε βρήκα! Εδώ γύρω θα είμαστε να τα λέμε και να μοιραζόμαστε στιγμές!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes