⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 1-12 (Ιούνιος 2016) #1

⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 1-12 (Ιούνιος 2016) #1

Τετάρτη 1/06/2016: Το αγαπημένο σου αντικείμενο μέσα στο πορτοφόλι σου.
Ο Σκύλος Μου ο Rex μου by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ 
  Μια μικρή φωτογραφία του σκύλου μου Rex. Για την ακρίβεια είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία του, η οποία μάλιστα τραβήχτηκε από μένα -το 2010 πρέπει να ήταν- με μεγάλη δυσκολία γιατί το μαγκάκι μου δεν του αρέσει μέχρι και σήμερα να φωτογραφίζεται.


Πέμπτη 2/06/2016: Πόσο κοντά ήσουν στην τελειότητα σήμερα;  
  Καθόλου;! Ένας άνθρωπος σαν κι εμένα με αμέτρητα ελαττώματα (αλλά κι άλλα τόσα προτερήματα, να το λέω κι αυτό, γιατί να μην το λέω; χαχα!) δεν γίνεται να είμαι τέλεια και φυσικά να μην φτάνω ποτέ στην τελειότητα. Άσε που δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος και πόσο μάλλον τελειότητα. Κάτι πάντα θα πηγαίνει στραβά, έστω μια λεπτομέρεια. Δεν με νοιάζει να είμαι τέλεια σε όλα, γιατί μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν είναι τέλειοι, άρα δεν είναι βιτρίνα. Δεν με νοιάζει να τα κάνω όλα τέλεια και να είναι άψογα, γιατί δεν είναι πάντα στο χέρι μου. Μην ξεχνάτε υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας, έτσι δεν είναι; Δεν θα φτάσω ποτέ στην τελειότητα γιατί έχω κι ένα μυαλό που πέφτει που και που ή και συχνά σε πολλές, απανωτές σκέψεις και λανθασμένες κάποιες φορές, που και τέλεια (λέμε τώρα) να πηγαίνουν τα πράγματα, χωρίς να το θέλω, φταίω δε φταίω, λίγο, πολύ ή καθόλου, χάνεται η τελειότητα.

Παρασκευή 3/06/2016: Πότε ήταν η τελευταία φορά που τραγούδησες δυνατά;
  Σήμερα! Όπως στεκόμουν στην στάση και περίμενα το λεωφορείο, στο φανάρι ήταν σταματημένο ένα αυτοκίνητο που έπαιζε στην διαπασών το λατρεμένο μου τραγούδι του Δημήτρη Καραδήμου το "Σε θέλω". Ε, τραγούδησα κι Εγώ λίίίγο δυνατά κι ας είχε κόσμο στην στάση. Το ευχαριστήθηκα όμως! Έχω ξαναπεί, μπορεί φωνάρα να μην είμαι αλλά δεν είμαι ούτε φάλτσα.

Σάββατο 4/06/2016: Ποιά ήταν η τελευταία σου έξοδος; 
  Όταν λέμε έξοδο, εννοούμε πάντα βραδινή; Αν εννοούμε αυτό, η τελευταία μου έξοδος ήταν στο τραπέζι μετά την Βάφτιση του παιδιού του αδελφού μου. Μέχρι αργά το βράδυ, φαγητό, αρκετό καλό κρασί που είχα πολύ καιρό να πιω τόσο καλό και γευστικό κρασί και διασκέδαση με ορχήστρα, τραγούδια και χορό, που όμως Εγώ δεν χόρεψα. Πάλι καλά που είχα και αυτή την έξοδο, γιατί η τελευταία ήταν πριν πολλούς μήνες.

Κυριακή 5/06/2016: Τι σε έκανε να στεναχωρηθείς σήμερα; 
 Περιέργως, τίποτα απολύτως! Δεν με στεναχώρησε τίποτα και κανένας. Αντιθέτως, πήρα απροσδόκητη χαρά και μάλιστα πήρα γέλιο και χαρά που έφτασα στο σημείο να νιώσω, ας το πω 'ευτυχισμένη' και 'ευλογημένη'.

Δευτέρα 6/06/2016: Live, Laugh, Love το ακολουθείς; 
  Εννοείται και το ακολουθώ! Άλλωστε, το λέω και το γράφω συνέχεια. "Ζήσε, αγάπα, γέλα"! Ζω (στην εποχή μας βέβαια, περισσότερο επιβιώνουμε παρά ζούμε αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης!) με τον τρόπο μου και όσο γίνεται έτσι όπως Εγώ θέλω και επιθυμώ. Γελάω καθημερινά με το οτιδήποτε, με ή χωρίς λόγο γιατί το γέλιο και το χαμόγελο είναι υγεία. Και συνεχίζω να Αγαπώ καθετί που με κάνει να νιώθω όμορφα και ό,τι γεμίζει την ψυχή μου, όλο "το είναι μου" με ωραία αισθήματα, χαρά και γαλήνη. Αυτή την αγάπη μπορεί να την νιώσω στα ερεθίσματα που μου δίνει η ζωή, σε κάποια αντικείμενα, στην μουσική, στις ομορφιές που υπάρχουν γύρω μου, στις στιγμές που μοιράζομαι με τον εαυτό μου ή και με άλλους, στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ζήσουμε, να αγαπήσουμε και να γελάσουμε -ακόμα κι αν δεν μας επιστρέφονται αναλόγως- εκτός από το ίδιο μας το Εγώ.

Τρίτη 7/06/2016: Πες 5 πράγματα που θα ευχόσουν να είχες εφεύρει; 
  Πάρα πολύ ωραία ερώτηση. Λοιπόν, 5 πράγματα που θα ήθελα να είχα εφεύρει Εγώ είναι τα εξής:
1. Φωτογραφία γιατί με την βοήθεια του φως και της συσκευής που έχεις στα χέρια σου, εστιάζεις στην εικόνα που έχει "καρφωθεί" το βλέμμα σου και αποτυπώνεις την στιγμή σαν ντοκουμέντο. Και είναι μια μορφή τέχνης που αγαπώ ιδιαίτερα.

2. Κινηματογράφος γιατί ως γνωστόν μέσα από τις φωτογραφίες, οι διαδοχικές λήψεις-στιγμιότυπα γέννησαν την κίνηση και προβολή μιας εικόνας και μετέπειτα ολόκληρου φιλμ. Και τον Κινηματογράφο τον αγαπώ επίσης πολύ.

3. Χαρτί & Βιβλίο (μαζί τα βάζω και τα πιάνω για ένα) γιατί δεν μπορώ να φανταστώ, ακόμα κι αν υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα, να μην πιάνω στα χέρια μου χαρτί για να γράφω τις σημειώσεις μου και βιβλίο/α να ξεφυλλίζω και να διαβάζω ολόκληρες εκατοντάδες σελίδες.

4. Ακουστικά γιατί όσοι ακούμε μουσική σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, αν δεν υπήρχαν τα ακουστικά, πρώτον θα γινόμασταν ενοχλητικοί σε σημείο να μας χαρακτηρίσουν ίσως ότι δημιουργούμε ηχορρύπανση και δεύτερον, βάζεις τα ακουστικά σου και ακούς μουσική ή οτιδήποτε άλλο με την ησυχία σου.

5. Facebook γιατί είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο που αγαπούν και μισούν όσοι χρήστες το χρησιμοποιούν, ο καθένας για το δικό του λόγο. Και κακά τα ψέματα φέρνει κοντά πολύ κόσμο που είναι μακριά αλλά φυσικά και το αντίθετο όταν ξεφεύγουν οι χρήστες και ψάχνονται περισσότερο από όσο αντέχει ...ο οργανισμός τους. Βέβαια, Εγώ προσωπικά θα άλλαζα πολλά, από το μπλε χρώμα που το έχω βαρεθεί μέχρι κάποιες περιττές, άχρηστες, χωρίς ουσία εφαρμογές κ.α. 

 
Τετάρτη 8/06/2016: Ποια ήταν η τελευταία συνταγή που έκανες; 
  Η τελευταία συνταγή που έκανα είναι Τηγανίτες βουτυγμένες στο μέλι και πασπαλισμένες με κανέλα και μάλιστα έφτιαξα πρώτη φορά με τριμμένο μήλο.⤵️

📍🍴Let's talk about food #12: 🍎Τηγανίτες Μήλου



Πέμπτη 9/06/2016: Ποιος είναι ο πιο πιστός σου φίλος; 
   Ποιον ανέφερα παραπάνω στην ερώτηση ένα; Φυσικά ο σκύλος μου ο Rex. Πιστός με όλη την σημασία, όσο δεν είναι κανένας άλλος στη ζωή μου!

Παρασκευή 10/06/2016: Τι σε έκανε να χάσεις την αίσθηση του χρόνου σήμερα;
  Από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 1 και κάτι το μεσημέρι σε παρείστικη ατμόσφαιρα 4 και 5 γυναικών πίνοντας καφεδάκι και με συζήτηση εφ' όλης της ύλης για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας, τους άντρες, τις γυναίκες, την πολιτική κ.α. πραγματικά έχασα -ευχάριστα- την αίσθηση του χρόνου.

Σάββατο 11/06/2016: Για ποιο πράγμα είσαι απολύτως βέβαιη; 
  Απολύτως βέβαιη δεν πρέπει να είμαι γιατί με τη ζωή και το πεπρωμένο, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά, θα σου πω ότι είμαι απολύτως βέβαιη ό,τι μα ό,τι και να γίνει πάντα θα χαμογελάω και θα στέκομαι δυνατή, ακόμα κι όταν θα έχω λυγίσει και δεν θα έχω πολλές δυνάμεις ή και κανέναν για να με σηκώσει. Θα έχω εμένα ακόμα κι όταν δεν θα έχω κανέναν ή σχεδόν κανέναν.

Κυριακή 12/06/2016: Ποιό είναι το μότο σου για την ζωή;
  Το μότο μου για τη ζωή; Συνήθως λέω το εξής για τη ζωή: "Ζωή, όπως και να είσαι… ό,τι και να μου δίνεις να γευτώ… εγώ σ' αγαπώ!!! Μ' ακούς; Εγώ σ' αγαπώ!!!" Δεν ξέρω, αλλά επειδή η ζωή είναι ένα ταξίδι που κάνουμε συλλέγοντας στιγμές, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ταξιδέψουμε μαζί της και όπου μας βγάλει, όπου φτάσουμε κι ό,τι ζήσουμε. Εξάλλου, άλλη ζωή δεν έχει, είναι μία και μοναδική! 


Αυτές ήταν οι πρώτες 12 ερωτοαπαντήσεις μου για τον τρέχων μήνα Ιούνιο, για το project "Keep a 5 Year Journal: 366 days 2016".



ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ να έχουμε!



Διαβάστε επίσης:
_________________

►Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις του "Keep a 5 Year Journal: 366 Days 2015".
Ιανουάριος 2016:1/01 έως 10/01, 11/01 έως 17/01, 18/01 έως 24/01 & 25/01/ έως 31/01
Φεβρουάριος 2016: 1/02 έως 10/02, 11/02 έως 16/02, 17/02 έως 22/02 & 23/02 έως 29/02
Μάρτιος 2016: 1/03 έως 6/03, 7/03 έως 13/03, 14/03/ έως 20/03, 21/03 έως 27/03 & 28/03 έως 31/03
Απρίλιος 2016: 1/04 έως 10/04, 11/04 έως 17/04, 18/04 έως 24/04 & 25/04 έως 30/04
Μάιος 2016: 1/05 έως 8/05, 9/05 έως 15/05, 16/05 έως 22/05 & 23/05 έως 31/05




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Ο Ρεξ σου, ταιριάζει με τις γάτες μου! Βλέπουν φωτογραφική μηχανή, κινητό και κόβουν λάσπη!
    Σαν να πείνασα λιγάκι με τις τηγανίτες, αν και δεν τα πηγαίνω καλά με το μέλι! Πάντως η προσθήκη μήλου πρέπει να τις απογείωσε!
    Και μιας και ανέφερες την ανακάλυψη με τα ακουστικά, να σου πω την άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Το πρωί παραλίγο να βρεθώ... πνιγμένη!!! Με πήρε ο ύπνος με το mp3 και βρέθηκα με το καλώδιο γύρω-γύρω από το λαιμό μου!!! Ουπς!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι! Καλή και γελαστή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Γιάννα μου, τι τι κόλπα του κάνω για να τον πείσω να βγάλουμε καμιά φωτο μαζί να τον έχω... αλλά αυτ΄ςο εκεί με ζορίζει... δε θέλει σου λέει! αχαχαχα!
      Πρώτη φορά έφτιαξα τέτοιες τηγανίτες με μήλο και προχθές τις ξανά έφτιαξα (ανέβασα και φωτο στο προφίλ μου στο instagram) και ήταν ακόμα πιο νόστιμες. Εγώ πάλι τρελαίνομαι για Μέλι!
      Καλά κι Εγώ μια φορά πήγα να πνιγώ με τα ακουστικά... έχω κάνει χαζομάρες άστο να πάει. Εδώ με πήρε ο ύπνος (μικρή ήμουν) με μεγάλη καραμέλα και όταν ξύπνησα ήταν στο λαιμό μου κολλημένη. Πως δεν πνίγηκα... αυτό ούτε κι Εγώ το ξέρω!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε αγαπημένη μου!

      Διαγραφή
  2. Μαράκι λάτρεψα το μότο σου για την ζωή. Πολλά από αυτά που ανέφερες και εγώ θα ήθελα να τα έχω εφεύρει!
    Εύχομαι πάντα να ομορφοπερνάς ότι και αν κάνεις!
    Σου στέλνω φιλάκι γλυκό για καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, να είσαι καλά!
      Ομορφοπερνάω με ό,τι κάνω!
      Φιλιά πολλά για μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes