🐾Οι Φίλοι μας τα Ζώα #6: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Ο δικός μου Φίλος ο Rex!

🐾Οι Φίλοι μας τα Ζώα #6: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Ο δικός μου Φίλος!  Rex & Μαρία

   Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα. Τα ζώα που είναι κομμάτι της Γης, του κόσμου, της ζωής μας, είτε έχουμε κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι είτε πάλι όχι. Εγώ έχω τον σκύλο μου τον Rex, ο Πρίγκιπας μου, όπως τον αποκαλώ! Ένα αξιολάτρευτο Πομεράνιαν σε μαύρο χρώμα. Τον απόχτησα στις 13 Φεβρουαρίου του 2002, λίγων ημερών μόλις γεννήθηκε. Ήταν σαν έκπληξη, σαν δώρο από τον αδελφό μου τον Αντώνη προς εμένα ή προς όλη την την Οικογένεια. Αλλά επειδή από παιδί, από το Δημοτικό ήθελα πολύ ένα σκυλάκι και λόγω ότι δεν μέναμε σε δικό μας σπίτι, καταλαβαίνετε πως ήταν δύσκολο έως 'απαγορευτικό' θα έλεγα. Έτσι, μετά από μια καλή ευκαιρία, ένας Φίλος του αδελφού μου γέννησε η σκυλίτσα του και ο αδελφός μου πήρε το ένα. Διάλεξε το πιο τσαχπίνικο ή μάλλον ο σκύλος διάλεξε τον αδελφό μου, αφού, όπως μου έχει πει, από όλα τα αδελφάκια του, ο δικός μας, ήταν αυτό που ήρθε κοντά του και του έκανε νάζια. 

  Του έδωσα το όνομα Rex! Το είχα τάξει στον εαυτό μου! Έλεγα πως όταν θα αποκτήσω ποτέ σκυλάκι θα τον ονομάσω Rex. Ναι, εμπνευσμένη από την Αυστριακή αστυνομική σειρά "Υπαστυνόμος Rex", που την έβλεπα φανατικά για πολλά χρόνια. Πριν έρθει ο Rex στο σπίτι, είχα από το 1999 ή το 2000 (αν θυμάμαι καλά!) μια πανέμορφη γάτα, την Τιτίκα, ύστερα τον γιο της, που τον ονόμασα Ματσαρόκο και φυσικά και δυο καναρίνια, τον Roco & Rico. Την Τιτίκα, ο Rex δεν την άφηνε σε ησυχία, της έκανε τη ζωή κόλαση μπορώ να πω! Πήγαινε και την πείραζε συνεχώς, της πείραζε το φαγητό, το μέρος που κοιμόταν, ώσπου μια μέρα έφυγε, έφυγε έτσι απλά με εγκατέλειψε. Πωπω! το είχα πάρει πολύ βαριά! Το είχα πάρει ως προδοσία καθαρή! "Μα την μεγάλωσα, την φρόντισα τόσα χρόνια και έφυγε;" έλεγα και ξανά έλεγα! Και υποσχέθηκα πως δεν θα ξανά πάρω ποτέ ξανά γάτα! Άσχετα που θα ήθελα να έχω ξανά, αλλά όχι όσο είναι ο Rex, διότι "ζηλεύει", θέλει όλη την προσοχή πάνω του. 

  Ο Rex, πάντα ήταν και παραμένει ένας υπέροχος σκύλος! Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα μένει κανονικά μέσα στο σπίτι, είναι καθαρά μέλος της οικογένειας, κάτι σαν το μικρό μας αδελφάκι. Δεν μου δημιουργεί προβλήματα, δεν μου κάνει ιδιαίτερες ζημιές, δεν μου τρώει πια παπούτσια (αν και πάντα προτιμούσε τα καινούργια, για τα παλιά αδιαφορούσε), δεν κάνει σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες του μέσα στο σπίτι, έχει στη κουζίνα τη δική του καρέκλα και εκεί κάθετε όταν μένει μόνος του, έχει το δικό του "κρεβατάκι" που είναι στο δωμάτιο μου, αν και είτε θα κάθετε στην καρέκλα του, είτε στο πάτωμα στο χωλ, είτε στο δωμάτιο μου, κάτω από το γραφείο μου, είτε έξω στην βεράντα και θα παρατηρεί τον κόσμο. 

  Είναι ένα υπέροχο πλάσμα. Φιλικός και με συμπεριφορά μικρού παιδιού, όσο δεν πάει. Είναι όμως και πολύ τσαμπουκάς και ξεροκέφαλος όσο δεν πάει. "Σε μένα έμοιασε" λένε όλοι στο σπίτι! Όμως, αν διαισθανθεί κίνδυνο ή δει έναν ξένο που δεν τον έχει ξαναδεί θα αρχίσει να γαβγίζει δυνατά και χωρίς σταματημό μέχρι να νιώσει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μετά; χάδια, νάζια... Είναι υπέροχο πράγμα, να γυρίζω στο σπίτι και ο πρώτος που φωνάζω φυσικά είναι Εκείνος. "Rex, Rexουλίνι, Ρετσουλίνι, αλεπουδίτσα (γιατί μοιάζει σαν αλεπού μωρέ)..." και να έρχεται να μου κάνει χαρές, να στριφογυρίζει χαρούμενος γύρω μου, μέχρι να βάλω το κλειδί στην πόρτα του δωματίου μου, εκείνος θα κουνάει ανυπόμονα την ουρά του για να μπει πρώτος... επίσης, όταν θέλει να μπει στο δωμάτιο μου για να κάτσει, θα "χτυπάει"- γρατσουνάει με τα νύχια του την πόρτα, εκνευριστικά και για ώρα μέχρι να σηκωθώ να του ανοίξω. Επειδή σηκώνομαι νωρίς (είμαι πρωινός τύπος, τι αν κάνω;!) γύρω στις 7 το πρωί, αμέσως θα σηκωθεί κι Εκείνος και θα αρχίσει τα νάζια του και τα παιχνίδια. Όταν είμαι λυπημένη και δε όταν κλαίω πόσο μα πόσο το καταλαβαίνει και έρχεται και με παρηγορεί... Όταν πάλι του βάζω τις φωνές, όταν κάνει ζημιές ή κυρίως κάνει του κεφαλιού του, πάει κρύβεται ή κάτω από το τραπέζι της κουζίνας ή κάτω από το κρεβάτι μου ή κάτω από το γραφείο μου και τον βλέπω να με κοιτάζει για ώρα με ένα παραπονιάρικο αλλά συγχρόνως πονηρίστικο ύφος, για να με ρίξει και να τον συγχωρήσω. 

Rex by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

  Αυτό το υπέροχο πλάσμα το έχω δίπλα μου, παρείτσα μου, συντροφιά μου, παρηγοριά μου, στη ζωή μου... 13 ολόκληρα χρόνια και φυσικά θα σταθώ κοντά του μέχρι το τέλος. (Αν και δε θέλω να το σκέφτομαι...!) Πρώτα απ' όλα και απ' όλους μέσα στο σπίτι, κι από μένα την ίδια, βάζω τον Rex. Θα κοιτάξω να φάει κι εκείνος τη δική του μερίδα κι αν δεν φτάνει το φαγητό (εκτός από τα κρακεράκια του, τρώει και ότι μαγειρεύουμε και τρώει και γιαούρτι και πολλά φρούτα) θα του δώσω τη δική μου. Γιατί, τον έχω από μωράκι, τον μεγάλωσα, μου έχει φερθεί με αγάπη και τρυφερότητα καλύτερα κι από τον καθένα στην Οικογένειά μου. Και είναι και ο μόνος που πιστεύω πως με αγαπάει άδολα εκεί μέσα. Το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει κάθε μέρα, χωρίς να ζητάει ή να κάνει κάτι "ύποπτα". Μόνο νεράκι, λίγο φαγητό και πάρα πολύ αγάπη, όπως έχουμε όλοι μας ανάγκη. 
 
 
📍🐾Οι Φίλοι μας τα Ζώα #7 & Αφιέρωμα #11: 🐶 Αντίο Rex μου! 🐾
 📍2023 και δεν υπάρχει μέρα που να μην τον σκέφτομαι... Μου λείπει... Και η απώλεια του δεν έχει ξεπεραστεί καθόλου κι ας έχουν περάσει χρόνια... και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ!
 
 
   Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που παίρνουν ζώα, έτσι για να τα πάρουν, για τη βιτρίνα, για το "έτσι μου ήρθε, τώρα μου ήρθε, τώρα το θέλω!" χωρίς να έχουν επίγνωση και σοβαρότητα ότι θα πρέπει να ζήσεις μαζί τους μέχρι το τέλος της ζωής τους. Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που παίρνουν ως δώρο (ειδικά στις γιορτές) στα παιδιά τους κάποιο κατοικίδιο, μόνο και μόνο για να τους κάνουν το χατήρι και να μην του προκαλέσουν πόνο ή τα πληγώσουν. Ε, και;! τι θα πάθει το παιδί; θα του δημιουργήσεις ψυχολογικά αν δεν του πάρεις το κατοικίδιο που ζήτησε, χωρίς να του έχεις διδάξει πρώτα ότι το ζωάκι δεν είναι ένα άψυχο παιχνίδι αλλά έχει κι εκείνο ψυχούλα όπως έχει το ίδιο το παιδί;! και μετά τι; θα το πετάξετε στους δρόμους και η δική σας η ζωή συνεχίζεται; Ή θα το αφήσετε στους δρόμους, γιατί δεν έχεις τι να το ταΐσεις; Το παιδί σου, αν δεν έχεις να το ταΐσεις λίγο, πολύ ή αρκετό φαγητό, θα το εγκαταλείψεις Κυρία/Κύριε μου;! Ας σοβαρευτούμε λιγάκι! (και μην μου πει κανείς: "Άσε μας κουκλίτσα μου που κάνεις συγκρίσεις..." γιατί συγγνώμη αλλά δεν θα είμαι Εγώ η άκυρη και η παράλογη αλλά Εσύ που θα το σκεφτείς και μόνο!) Όπως επίσης απεχθάνομαι τους ανθρώπους που θεωρούν τα ζώα κάτι το οποίο δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν στη ζωή (μήπως πολλοί άνθρωποι δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν σε αυτή τη ζωή; Λέω Εγώ τώρα;!) ή το χειρότερο μου (εκεί βγαίνω από τα ρούχα μου και μπορεί να φερθώ με μεγάλη αγένεια, μη πω κάτι χειρότερο) οι γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τα ζώα (ή να τα μαθαίνουν να τα μισούν), να μην τα αγγίζουν, να μην τα χαϊδεύουν, να μην τα πλησιάζουν, να τα βλέπουν λες και είναι τέρατα που θα τους κάνουν κακό. Μάθετε επιτέλους στα παιδιά σας να αγαπάνε τα ζώα (όπως και τη φύση)  και να τους φέρονται με αγάπη και σεβασμό και πιστέψτε με έτσι θα μάθουν να αγαπάνε και να σέβονται τον πλησίον τους, τον άνθρωπο, τον εαυτό τους και γενικά και ειδικά τη ζωή. Το αντίθετο; θα μεγαλώσουν και θα γίνουν άνθρωποι ...απάνθρωποι! Και δεν θα μπω -τώρα σε αυτή την ανάρτηση- στον κόπο να εξηγήσω με ισχυρά 'επιχειρήματα' τι εννοώ "άνθρωποι απάνθρωποι". Σκεφτείτε τι έχουμε ακούσει ή δει να συμβαίνουν στον κόσμο και θα καταλάβετε ...τι θέλει να πει η ...ποιήτρια. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, δεν είναι παιχνίδια, είναι Φίλοι, είναι οικογένεια!!!



 Και κλείνω με αυτό που το πιστεύω απόλυτα!
"Αν ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει κακό σε ένα ζωάκι, είναι 100% σίγουρο ότι είναι ικανός να κάνει κακό στην ίδια του την μάνα, μέχρι και στον οποιοδήποτε άνθρωπο. Τελεία και παύλα!"





Διαβάστε επίσης:
_________________

🐾Οι Φίλοι μας τα Ζώα #5: 📖24 ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ… (Για όσους τους αρέσουν τα “παραμύθια”)
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στην ετικέτα: 🐾Οι Φίλοι μας τα Ζώα 





_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

26 σχόλια :

  1. Καλό μεσημέρι Μαρία!! Τι όμορφο που είναι το σκυλάκι σου !! Παρακολουθούσα κι εγώ την τηλεοπτική σειρά, 😊 κι έτσι οταν μετακομίσαμε σε αυτή τη γειτονιά με μεγάλη μου χαρά είδα οτι στο απέναντι σπίτι ζει ενα πανέμορφο σκυλί που του μοιάζει καταπληκτικά..οταν περνούσα απο δίπλα του και του μιλούσα τον αποκαλούσα Ρεξ..αργότερα έμαθα οτι τον λένε Ηρακλή...😁 Πολλά μπράβο για την ανάρτηση είναι τόσο τρυφερή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, Εγώ πάντα ήθελα να έχω ένα Λυκόσκυλο σαν τον "Υπαστυνόμο Rex" αλλά τελικά ο Rex ήταν το καλύτερο μου!
      Χαίρομαι που έβλεπες κι εσύ την σειρά.... Να είσαι καλά! Καλό μεσημέρι να έχεις!

      Διαγραφή
  2. Ψυχή μου!! Τι υπέροχο πλασματάκι είναι αυτό;;
    Αχ τα αγαπάω πολύ τα σκυλάκια αλλά έχω αλλεργία σε μεγάλο βαθμό στο τρίχωμά τους.. Παθαίνω κρίσεις άσθματος.
    Άσε μεγάλη στεναχώρια γιατί πάντα ήθελα ένα.
    Οι γάτες παιδί μου αν δεν έχουν το 1000% της προσοχής σου φεύγουν. Εμάς ως δια μαγείας έκατσε 1,5 χρόνο το γατάκι που φροντίζουμε κάτω στην πολυκατοικία. Και αν τον δεις είναι καθαρός, τρώει σαν κύριος ενώ οι άλλες αδέσποτες που έρχονται μας τα κάνουν όλα ρημαδιό! Αφού σκέφτομαι να του πάρω τώρα για τον χειμώνα ένα μικρό υφασμάτινο σπιτάκι για γάτες, τι λες θα κάθεται;

    Και ποιος δεν έβλεπε την σειρά χαχαχα Η μισή Ελλάδα Rex έβγαζε τα σκυλάκια όλα!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ξέρω ότι έχεις θέμα με την αλλεργία. Πάντως, αν και ο δικός μου έχει αρκετή τρίχα, ποτέ δεν είχα θέμα να μαδάει, εκτός τώρα τελευταία (και λογικό είναι γιατί μεγαλώνει...) που αφήνει από 'δω κι από 'κει καμία αλλά τον χτενίζω και έτσι είναι μικρό το θεματάκι.
      Ευτυχώς όσα ζώα είχα ή ο Rex είναι καθαρά, σε όλα τους. Είναι Κύριος σ εόλα του! Χεχεχε!
      Πάντως, δεν ξέρω αν το γατάκι θα κάθεται στο υφασμάτινο σπιτάκι. Η δική μου, με τίποτα δεν καθότανε και νομίζω πως γενικώς οι γάτες δεν κάθοται εύκολα σε αυτά. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος!
      :)

      Διαγραφή
  3. Δεν χρειάζεται να σου πω πόσο πολύ αγάπησα αυτή την ανάρτηση, έτσι?
    Δεν έχω να προσθέσω το παραμικρό, Μαράκι μου! Τα είπες όλα και εννοείται πως συμφωνώ και επαυξάνω!
    Να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και να πας αμέσως να του ζουλίσεις τη μουσουδίτσα! (Από τη Γιάννα πες, θα καταλάβει!!!!)
    ;-)
    Και όπως συνηθίζω να λέω: Δεν χρειάζεται να αγαπάς τα ζώα: Απλά, δείξε τους σεβασμό!

    (Α, πριν λίγο καιρό, δύο από τους αντιδημάρχους εδώ (γύρω στα 30 ηλικιακά!) πήραν την απόφαση να πέφτουν βαριά πρόστιμα σε όσους ταΐζουμε αδέσποτα, επειδή λέει όταν φάνε, μετά λερώνουν τους δρόμους! Κατάλαβες? Αντί να πιάσουν όσους δημιουργούν αδέσποτα και να τους βγάλουν τα νύχια κ' αντί να σκεφτούν πως τα αδέσποτα λερώνουν τους δρόμους επειδή αυτοί δεν έχουν αφήσει καθόλου χώμα στο νησί και το έχουν κάνει όλο τσιμεντούπολη, σκέφτηκε να βάλει ποινή σε εμάς... Τόσο στόκοι υπάρχουν...)
    Φιλί γλυκό, Μαράκι! Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να δεις που ετοιμάζω ανάρτηση με ωραίες φωτο με γατάκια ειδικά. Σου το είχ απει και παλιότερα αλλά σύντομα ελπίζω να την ανεβάσω!
      Τον ζούλιξα τον Rex,για να εκπληρώσω και την επιθυμία σου! Κάθεται κάτω από το γραφείο μου αυτή την στιγμή αραχτός και λάιτ!

      Όσο για τους 30 χρονους (κρίμα!) αντιδημάρχους (ακόμα πιο κρίμα) καλό είναι να κοιταχτούν στο καθρέφτη και να δούνε πιος πραγματικά "λερώνει" με την παρουσία του και ποιος όχι. Πήξαμε στους ανεγκέφαλους Θεέ μου! Πραγματικά πότε θα πληρώνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όσοι εγκαταλείπουν και βασανίζουν τα ζώα; Όλα ανάποδα σε αυτή την χώρα. Όλα όμως και είναι και παράλογα!
      Τα φιλιά μου Γιάννα μου! Καλό ξημέρωμα να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Το άτιμο, και "Φρουτάκιας είναι και γιαουρτάκιας και τυράκιας και αγγουράκιας και γλυκατζής (αν και δεν του δίνω πλέον).... δόξα τω Θεό μου τρώει και γι' αυτό είναι όπςω είναι! :D

      Διαγραφή
  5. Μαράκι πόσο σε καταλαβαίνω!!!
    Πρόσφατα σχετικά άρχισα να έχω πολλές επαφές με τα ζώα,τα τελευταία χρόνια,και από τότε,στο χωριό υπάρχει πάντα ο Μίκυ,ένα υπέροχο σκυλί,με κάτι μάτια που σου σφίγγουν την ψυχή!Αυτός είναι η παρέα της μαμάς και δεν το διαπραγματεύεται να τον αφήσει από οτι καταλαβαίνεις κι εγώ τον χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω!κάτι είναι και αυτό!Στην Αθήνα έχουμε ένα γάτο,που μόνο γάτος δεν είναι!τρομερά εξαρτημένος και συμπεριφέρεται σαν σωστός σκύλος!Άστα να πάνε!Τα γατάκια είναι καλά,μην τα περιφρονείς!! :D
    όπως και να έχει,άμα δεθείς με ένα ζώο,θεωρώ σου αλλάζει απίστευτα την ζωή!
    φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου, μπράβο στη μαμά σου για τον Μίκυ! Είναι απίστευτη παρέα και αφοσιωμένα με μια τεράστια αγάπη και εμπιστοσύνη... Μωρέ, δεν περιφρονώ τις γάτες, αντιθέτως συνέχεια όταν συναντώ πάντα έρχονται δίπλα μου και μου χάνια νάζια... να δεις πόσες φωτο έχω με γάτες. Τις αγαπώ πολύ και είμαι σίγουρη πςω στο μέλλον θα πάρω ξανά. Στο μέλλον βέβαια, γιατί τώρα στην παρούσ αφάση, ο Rex δεν θα την ήθελε με τίποτα.
      Τα ζώα σου ομορφαίνουν τη ζωή, δίνουν ζωή στο σπίτι και σου την αλλάζουν τη ζωή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
      Τα φιλιά μου Φίλη μου!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Μαράκι μου! Τι όμορφο πλασματάκι είναι αυτό! Συμφωνώ μαζί σου και θα συμπληρώσω πως μόνο όποιος δεν είχε ποτέ σκύλο ( ή και γάτα ) δεν θα καταλάβει αυτά που γράφεις. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβή μου, ξέρω εξ' αρχής πως μόνο όσοι είχαν ή έχουν κάποιο ζώο θα καταλάβουν τα γραφόμενά μου. Αλλά να σου πω κάτι; Δεν με νοιάζουν αυτοί που δεν θα καταλάβουν ούτε το ελάχιστο, με νοιάζουν αυτοί που θα καταλάβουν. Γενικώς και ειδικώς με νοιάζουν αυτοί που θα καταλάβουν ή θα τους αγγίξω έστω με λίγη σκέψη με τα γραφόμενα μου.
      Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  7. Ξέρω πολλούς ανθρώπους (;) που μισούν τα ζώα και τα κακοποιούν.. Επίσης δεν ξέρω αν θυμάσαι, εγώ είχα κάποτε έναν σκύλο και τον έχασα, ωστόσο όμως εδώ και μερικές ημέρες έχω την τύχη να έχω γάτο! Και το όνομα αυτού: Ζήκος! :)) Στη φωτό είσαι μια κούκλα! (κι ο Ρεξ ένας κούκλος!) Φιλιά πολλά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως όλοι μας ξέρουμε τέτοιους ανθρώπους που κακοποιούν όχι μόνο ζώα αλλά και ανθρώπους... Ναι, θυμάμαι με τον σκυλάκο σου... Έχεις τώρα όμως τον Ζήκο! Α, τέλεια! Τέλειο και το όνομα! Κάποια μέρα θα έχω ξανά γάτα για παρειτσα μου... Ευχαριστώ κι Εγώ αλλά και ο Rex για το κοπλιμάν! ☺️
      Φιλιά πολλά Πέτρα μου! Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. τι κούκλος!!!!!!!!!!! φοβερό φατσάκι !! εγώ τα έχω πει έχω την Κίρκη μου την σκυλίτσα μου που δυστη΄χως καθε μερα ζω με αγωνιά γιατι ε΄χει παει 16 χρόνων πιά και να δω πως θα το αντέξω.... και την Ίνκα την γάτα μου δύο χρόνων.... με τα κορίτσια μου και εγ΄ω.....χαχαχαχαχα δεν γινεται αλλιώς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα μου, τώρα έμαθα για τα κορίτσια σου! Να τα χαίρεσαι και να σε χαίρονται! Ευτυχία μεγάλη! Να είσαι καλά Φίελ μου! Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  9. Ρεξ εσύ , Μαξ εγώ...να τα χαιρόμαστε Μαρία μου!
    Πλέον είναι η καθημερινή μου χαρά!
    Τι τυχερές που είμαστε!
    Φιλιά!♥

    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα χαιρόμαστε και να μας χαίρονται Αριστέα μου!
      Έτσι ακριβώς! Είναι καθημερινή χαρά και είμαστε και πολύ τυχερές!
      Τα φιλιά μου αγαπημένη! 😘 💛

      Διαγραφή
  10. Να τον χαιρεσαι και να τον αγαπας παντα
    και εκεινος εσενα
    μπραβο Μαρακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ω, ένας υπέροχος Πρίγκιπας!!!
    Να σου ζήσει πολλά χρόνια και να τον χαίρεσαι Μαράκι!
    Τα σκυλάκια είναι μοναδική αγάπη, παρέα, συντροφιά και πολλά ακόμη...! Μεγάλωσα με 3 σκυλιά και μου λείπει ένα τώρα που έχω έρθει στο δικό μου σπίτι αλλά όπως λες και εσύ δεν παίρνω ένα έτσι απλά για να πάρω σκύλο και να τον έχω να υποφέρει 8 ώρες μόνο του στο σπίτι ενώ λείπουμε... Όταν παίρνουμε ζωντανό φέρουμε και την ευθύνη του σε όλα και οφείλουμε να του προσφέρουμε τις σωστές συνθήκες για τη διαβίωση του. Δεν είναι παιχνίδι, χρειάζεται σεβασμό και αγάπη!
    Να είσαι καλά! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις κι εσύ είναι!
      Τα ζώα και ειδικά αυτά που έχουμε στο σπίτι μας είναι μέλη της οικογενειας. Ας το καταλάβουν όλοι επιτέλους και να συμπεριφέρονται αναλόγως όπως θα θέλανε και οι ίδοιοι για τους ίδιους. Είναι απλά τα πράγματα!
      Τα φιλιά μου κι από μένα!

      Διαγραφή
  12. Μαρία μου να αγιασει το στόμα σου κορίτσι μου ετσι πρεπει να είναι ο Ανθρωπος...αν δεν αγαπα τα ζώα δεν αγαπα κανενα... ουτε τον ιδιο του τον εαυτό... και δεν πρέπει μια μεραμονο να αφιερωνεται στα ζώα... αλλα ολος ο χρόνος... ενα σου λέω μονο η....οικογενεια μου έχουμε 10 γατακια και δυο σκυλακια την Ρόζυ που ειναι και αυτη 13 χρωνων και το καρολο που έχει το ενα του ματι καφε και το αλλο μπλε... δεν υπαρχει καλύτερο συναίσθημα απο αυτό που σου δινουνα τα ζώακια ... στην φωτογραφία είστε και τα δυο κουκλια...! να περνας ομοραφ .. φιλακιααααα και στην μουρίτσα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαραγδένια μου, 10 γατάκια και 2 σκυλάκια; Μα πως τα καταφέρνεται και πςω συμβιώνουν όλα μαζί; Είναι υπέροχη πάντως αίσθηση και τα συναισθήματα δυνατά. Σ' ευχαριστούμε για το κοπλιμάν.... με το ζόρι τον έβγαλα φωτο, δεν ήθελε με τίποτα..... Σε φιλώ και να περνάς κι εσύ όμορφα! Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes