24 Days Challenge, Day #6: Ζ… όπως λέμε... Ζωή!





Ζ… όπως λέμε “Ζωή”


ΠΡΕΠΕΙ να ρισκάρεις στη Ζωή για να πας παραπέρα… για να την ζήσεις… για να γίνεις ένα “με εκείνη”!
ΠΡΕΠΕΙ να έχεις θάρρος και θράσος (μαζί πάνε αυτά!) για να την κάνεις δικιά σου… για να φτάσεις στο υψηλότερο σημείο, στο σημείο που βρίσκεται η προσωπική σου ευτυχία.
ΠΡΕΠΕΙ να την πιάσεις απ' τα μαλλιά και να της δείξεις ποιος είσαι και τι είσαι ικανός να κάνεις για αυτό το οποίο ήρθες σ' αυτό τον κόσμο… -να αγαπήσεις και να αγαπηθείςνα ερωτευθείς και να σε ερωτευθούννα γελάσεις και να κλάψειςνα γράψεις και να τραγουδήσειςνα πεις και να κάνειςνα γκρεμίσεις και να χτίσειςνα σπείρεις και να θερίσειςνα ανάψεις και να σβήσειςνα δώσεις και να πάρειςνα δημιουργήσεις και να πλάσειςμα πάνω απ' όλα να είσαι ελεύθερος απ' ό,τι σε βαραίνει και σε πνίγει.

Η Ζωή είναι μία! Τόσο σύντομη και μικρή… και ο χρόνος τρέχει και ΠΡΕΠΕΙ να τα προλάβεις ΟΛΑ μα πιο πολύ σημασία έχει να απολαύσεις όσα περισσότερα μπορείς! 
Ζεις μια ευτυχισμένη στιγμή! Την γεύεσαι σαν να είναι η τελευταία φορά! Δεν σου φτάνει αλλά σου αρκεί! Από το τίποτα προτιμάς …"το κάτι" και αυτό έχει σημασία!

Οι ευτυχισμένες αληθινές στιγμές στη Ζωή είναι όντως ελάχιστες… μα είναι πιο δυνατές και πιο γεμάτες από τις άσχημες… και μόνο μ’ αυτές μπορείς να γράψεις ένα ολόκληρο βιβλίο. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν σημαδέψει και γίνανε μεγάλα κεφάλαια στη Ζωή μας… γιατί ποτέ "δεν κλείσαμε" στον ένα ή στη μία… πάντα θα έρθει ο επόμενος ή επόμενη… γιατί η Ζωή… συνεχίζεται(!) και εσύ προχωράς μαζί της για να ζήσεις άλλες στιγμές, άλλες χαρές (βεβαίως και λύπες) άλλες εμπειρίες… για να έχεις άλλα καινούργια πράγματα να καταγράψεις, να εξιστορήσεις, να μοιραστείς, να αποκαλύψεις!

ΠΟΤΕ μην λες ΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ μην εγκαταλείψεις τη Ζωή. Επειδή εκείνη δεν σταματά ΠΟΤΕ… πάντα συνεχίζει! Συνέχισε κι εσύ! Με κάποιον ή με κάποια άλλη… ή ακόμα και μόνος ή μόνη και όταν έρθει η στιγμή θα καταλάβεις(!) ό,τι αυτό "το κάτι" που έχεις σου προσφέρει περισσότερα απ’ όσα νομίζεις. Τα θλιβερά γεγονότα που θα σε επισκεφτούν θα είναι απλά για να σε ξυπνήσουν από το λήθαργο του “Δεδομένου” ότι θα υπάρχει(ς) και αύριο! Θα είναι ένα ξύπνημα που θα σε πονέσει πολύ αλλά ο χρόνος θα σου γιατρέψει την πληγή! 'Ετσι πρέπει! Αυτή είναι η λογική κατάληξη των πραγμάτων!

Η Ζωή πολλές φορές δεν φέρεται με ευγένεια και ούτε είναι δίκαιη! Δίνει περισσότερα σε κάποιους από όσα πραγματικά αξίζουν και παίρνει ακόμα περισσότερα από κάποιους άλλους που με τίμιο τρόπο κέρδισαν ένα μικρό κομμάτι από αυτήν!  Η Ζωή πολλές φορές ξεχνάει να σε φωτίσει με την πηγή της και σε ρίχνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο αφήνοντάς σε να να το παλέψεις μόνος σου! 

Κι αν κάποιες φορές φέρεσαι σκληρά, δεν είναι επειδή είσαι κακός άνθρωπος. Όχι βέβαια! Δεν είσαι εσύ σκληρός, η ίδια η Ζωή είναι σκληρή! Απλά, εσύ ως κομμάτι της, συμβαδίζει μαζί της! Κι αν υπάρχουν μέρες που τσακώνεσαι μαζί της και την βρίζεις και δεν την αντέχεις ούτε να τη βλέπεις ούτε να την ακούς ούτε ακόμα και να τη μυρίζεις και να τη νιώθεις, ξέρεις πολύ καλά πως έτσι ή αλλιώς, είναι όμορφη κατά βάθος!

Πρέπει να το παραδεχτείς! Είναι όντως όμορφη, κατά βάθος! Σου προσφέρει (όχι Δωρεάν βέβαια) όμορφες στιγμές και ακόμα πιο όμορφα συναισθήματα! Έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω και εγώ η ίδια! 

Γι’ αυτό πάντα της λέω το εξής:
Ζωή,  όπως και να είσαι… ό,τι και να μου δίνεις να γευτώ… εγώ σ' αγαπώ!!! Μ' ακούς; Εγώ σ' αγαπώ!!!


Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος του παιχνιδιού 24 Days Challenge από την mystickland.



Ιστολόγια που συμμετέχουν:

Συλλέγω Στιγμές










ΕΔΩ διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις του “24 Days Challenge”!



__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *

*All rights reserved

5 σχόλια :

  1. Δυστυχώς, δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιο blog διάβασα την παρακάτω φράση, αλλά μου δημιούργησε πολύ όμορφες σκέψεις, όταν την είδα:
    "Μη ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία μέρα της Ζωής σου. Αλλά ζήσε την κάθε μέρα, ως την πρώτη μέρα της υπόλοιπης Ζωής σου"...
    Είδες? Δεν σε συγκίνησα σήμερα!!!
    ;-)
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, Μαράκι μου!!!
    Να περάσεις ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *syris2js, την συγκεκριμένη φράση κι εγώ κάπου την έχω διαβάσει και μου άρεσε πολύ!
    Μπορεί φίλη μου να μην με συγκίνησες σήμερα, αλλά με έκανες να γελάσω! Είδες;
    Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Μαρία μου, τελευταία έχω λίγο περισσότερο χρόνο ελεύθερο και περνάω πιο πολύ ώρα διαβάζοντας αναρτήσεις από δω και από κεί.. Οι αναρτήσεις σου είναι από αυτές τις λίγες που μου αφήνουν μια πολύ γλυκιά αίσθηση.. την οποία κάθομαι και την απολαμβάνω για μερικά λεπτά αφού διάβασα το κείμενο.. Σ'ευχαριστώ πολύ.. Φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ζωή πάντα συνεχίζεται..μπορεί να μην είναι δίκαιη ή να μη φέρεται πάντα καθώς πρέπει, αλλά δίνει πάντα ευκαιρίες...και ίσως αυτό μαζί με τις ευτυχισμένες της στιγμές να την κάνει τόσο πολύτιμη!..έτσι κι αλλιώς είναι ωραία!!
    Καλό Σαββατοκύριακο..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Marsia Bramucci, τι να πω; Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά! Φιλιά και από μένα!

    *me (maria), έτσι ακριβώς! Καλό Σαββατοκύριακο Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes