Tag: 11 πράγματα για μένα & 11 ερωτήσεις ζητούν απαντήσεις. (Α' μέρος)






Πριν λίγες ημέρες είχα τη τιμή και τη χαρά να λάβω ένα ακόμη blog-βραβείο από την αγαπημένη Κική από το blog “ΕΚΦΡΑΣΟΥ”. Κική μου, σ’ ευχαριστώ πολύ!


Το βραβείο αυτό φυσικά έχει και τους εξής κανόνες:
1. Να γράψεις 11 πράγματα για τον εαυτό σου.
2. Να απαντήσεις στις 11 ερωτήσεις αυτού που σου έκανε tag και να γράψεις 11 ερωτήσεις γι' αυτούς που θα κάνεις εσύ tag.
3. Βράβευσε 11 άτομα.
4. Ενημερώνεις τα άτομα που βράβευσες.
 




Αν και ΕΔΩ είχα ήδη εκμυστηρευτεί 7 πράγματα για μένα, λέω να σας εκμυστηρευτώ λίγα ακόμα και για την ακρίβεια 11 πράγματα για εμένα, αφού έτσι λέει ο 1ος κανόνας


1. Μου αρέσει τρελά -ειδικά τη νύχτα- να περπατώ στην μέση του δρόμου, εννοείται όταν δεν περνάει κανένα αμάξι. Ok, είναι λίγο τρελό, αλλά μου αρέσει αυτή η αίσθηση της ‘ελευθερίας’ που νιώθω, που δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω με λόγια. 


2. Μεθάω από το δεύτερο, άντε τρίτο ποτηράκι. Όταν είμαι “μεθυσμένη”, δεν θα μου βγει μια κακή, απαράδεκτη ή εκτός ορίων συμπεριφορά αλλά θα μου βγει το non-stop γέλιο. Ναι, γελάω συνέχεια, κάνω χιούμορ, τραγουδάω, είμαι άνετη, χαλαρή, σε ένα τσακίρ κέφι και κυρίως “είμαι Κυρία”, τουλάχιστον αυτό μου έχουνε πει. Άσχετα που (και) αυτή η “κόσμια εικόνα” μου, ενοχλεί. Φαντάσου να ήμουν το εντελώς αντίθετο, τότε τι; θα με χειροκροτούσαν;


3. Μιλάω με ευκολία στον Πληθυντικό (κάποιες φορές το κάνω γιατί θέλω να πειράξω τον άλλον ή να αστειευτώ μαζί του αλλά κυρίως γιατί θέλω να κρατώ τους τύπους) και πάντα χρησιμοποιώ το “Κύριε τάδε”, “Κυρία τάδε” αλλά -ειδικά οι άντρες- ενοχλούνται με αυτό και “μου την λένε”. Δε φταίω εγώ που είμαι πολύ ευγενικό κορίτσι. Αλλά, όπως λέω πάντα: “Όλοι είναι Κύριοι και Κυρίες, μέχρι να αποδεχτεί το αντίθετο.”
 

4. Αν ξενερώσω τελείως από μια κατάσταση ή ένα πρόσωπο, ενώ έχω δώσει πολλές ευκαιρίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξεις γνώμη και συμπεριφορά. Φέρομαι απλά τυπικά, ειρωνικά έως αδιάφορα.



5. Δεν βγαίνω ποτέ με κάποιον για ποτό, εάν πρώτα δεν έχω βγει μαζί του για καφέ. Ένας κανόνας που δύσκολα τον παραβιάζω. 


6. Καθημερινά σε ένα ημερολόγιο, καταγράφω με απλά λόγια (σαν τίτλους) τα πιο σημαντικά γεγονότα της ημέρας. Αυτό το κάνω τα τελευταία 6 χρόνια. 


7. Υπάρχουν στιγμές που με  πιάνουν “τάσεις φυγής” και ένας είδους “κρίση πανικού”. 


8. Δυστυχώς δεν συγχωρώ εύκολα, δεν ξεχνώ ποτέ και δεν είμαι τόσο πειθαρχημένη, όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήθελα!!! 



9. Έχω “σχεδιάσει” στο μυαλό μου όλα όσα διακαώς ποθώ να κάνω στη Ζωή μου. Από τη ‘φυγή’ μου, το/τα βιβλίο/α μου μέχρι και το ταξίδι στο Παρίσι που θέλω να πάω. Ξέρω βέβαια πως “όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει…” αλλά τουλάχιστον τα ονειρεύομαι και παίρνω δύναμη. 



10. Πάντα “ακροβατώ” μεταξύ Πάθους και αμφιβολίας.     



11. Όσο ήρεμη δείχνω ή φαίνομαι, μέσα μου είμαι ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή. Και δεν το εννοώ από την  αρνητική του -μόνο-  πλευρά… αν κατάλαβες τι θέλει να πει η “ποιήτρια”. 






 Οι 11 ερωτήσεις της Κικής στις οποίες πρέπει με την σειρά μου να απαντήσω είναι οι εξής:

 
1. Αν μιλούσες στον εαυτό σου σα να ήταν ξένος, αυτή τη στιγμή τί θα του έλεγες;

Μαρία να είσαι δυνατή και όλα θα πάνε καλά!” Αυτό ακριβώς που λέω στους άλλους… για να τ’ ακούω εγώ πρώτη. 



2. Αν μπορούσες να αλλάξεις το κόσμο, με ποιες κινήσεις θα ξεκινούσες. Τρεις θα ήθελα.

Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν αλλάζαμε -πρώτα- τον εαυτό μας. Από ‘κει ξεκινάνε όλα! Γιατί όπως έχει πει και ο Λέων Τολστόι: “Όλοι σκέφτονται ν' αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δε σκέφτεται ν' αλλάξει τον εαυτό του.”  
 


3. Αν είχες μια "μαγική" ικανότητα, ποιά θα ήθελες να ήταν, γιατί και πώς θα τη χρησιμοποιούσες;

Μαγική ικανότητα; Μωρέ, θα ήθελα να ήμουν ο “Superman” και να πετάω συνέχεια, να βλέπω τον κόσμο από ψηλά, να νιώθω την “ελευθερία(όπως τη βλέπω εγώ) να χτυπάει κόκκινο, να ταξιδεύω παντού και στα πιο σε “ανεξερεύνητα” μέρη. 



4. Αν μπορούσες να αλλάξεις μια μέρα από τη ζωή σου, ποιά θα ήταν αυτή; 

Πολλές ημέρες από τη Ζωή μου θα ήθελα ν’ αλλάξω αλλά αυτή για την οποία μετανιώνω χρόνια τώρα είναι ένα πρωινό Σαββάτου τον Οκτώβριο του 1997 που μάζεψα τα πράγματα μου και τράπηκα σε φυγή, έφυγα σαν κλέφτρα, έτσι αθόρυβα αλλά με βαριά καρδιά. Δεν μετανιώνω γιατί το έκανα, έπρεπε για το καλό όλων, μετανιώνω με τον τρόπο που το έκανα… με σιωπή!   



5. Τί σου δίνει χαρά και τί στεναχώρια;

Μου δίνει χαρά όταν καταφέρνω κάτι για το οποίο στην αρχή δεν είμαι σίγουρη αν θα τα καταφέρω και με στενοχωρεί η αδικία γενικώς. 



6. Τι σε ηρεμεί και τί σε ταράζει;

Με ηρεμεί η μουσική και με ταράζει η υποκρισία μπρος τα μάτια μου. Θα μου πείτε, υποκρισία υπάρχει τόσο πολύ πλέον στον κόσμο, που εσύ θα ταράζεσαι κάθε τρεις και λίγο. Εννοώ, με ταράζει η υποκρισία όταν ο άλλος με περνάει για ηλίθια, νομίζοντας ότι δεν έχω καταλάβει εκείνη την στιγμή “τι ρόλο βαράει”.  



7. Τί αντέχεις και τί όχι;

Τα πάντα βρε αντέχω! Για την ακρίβεια τα πάντα και τίποτα. Αλλά επειδή, όπως έχω γράψει επανειλημμένα, “Είμαι Δυνατή!”, μπορώ και πρέπει ν’ αντέξω τα πάντα. Βέβαια, δεν μπορώ ν’ αντέξω τους άδικους χαρακτηρισμούς-κατηγορίες προς το πρόσωπό μου, που εκεί δεν αντέχω για πολύ και “βγαίνω από τα ρούχα μου”. 



8. Αν μπορούσες να φτιάξεις ένα έργο στην Ελλάδα, ποιό θα ήθελες να ήταν αυτό;

Πολύ ωραία ερώτηση! Θα έφτιαχνα έναν τεράστιο χώρο για τα “αδέσποτα” Ζώα κι έναν χώρο για τα “εγκαταλελειμμένα” παιδιά. Τα Ζώα και τα παιδιά, είναι τα μόνα πλάσματα σ’ αυτό τον πλανήτη που αξίζουν περισσότερο από τον οποιοδήποτε.  



9. Αν μπορούσες να κατεδαφίσεις κάποιο έργο στην Ελλάδα, ποιό θα ήθελες να ήταν αυτό;

Τη Βουλή; Θα μου πείτε τώρα: “Τι φταίει το καημένο κτήριο της Βουλής;” Όλοι όσοι πηγαινοέρχονται εκεί μέσα, φταίνε αλλά να! την πληρώνει και η Βουλή. 



10. Τί θα άλλαζες πάνω σου και γιατί; (είτε χαρακτήρα είτε χαρακτηριστικό)

Θα άλλαζα “Τα πάντα και Τίποτα! ”. Είμαι αυτή που είμαι! Με τα ελαττώματά μου, τις ατέλειες μου, τα άσχημά μου, τα ωραία μου. Σημασία έχει μέσα στα “αρνητικά” να βρίσκεις τα θετικά κομμάτια, που θέλω να πιστεύω πως πάντα θα υπερτερούν. 



11. Και τί είναι αυτό που αγαπάς επάνω σου και θέλεις να εξελίξεις.


Αγαπάω την καλλιτεχνική μου φύση/ψυχή και όλα όσα είμαι αλλά δε φαίνονται. 







Αυτές ήταν οι 11 ερωτήσεις της Κικής και τώρα θα συνεχίσω με τις 11 ερωτήσεις του Φίλου μου Hengeo από το blog “Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή”, που μπορεί στη δική του σχετική ανάρτηση να μην  προσκάλεσε κάποιους συγκεκριμένους (και καταλαβαίνω απόλυτα τον λόγο) εγώ θα απαντήσω στις δικές του ερωτήσεις μέσα από αυτή την ανάρτηση, με χαρά και ευχαρίστηση. 



1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Γεμιστά! Το λατρεύω αυτό το φαγητό Χειμώνα-Καλοκαίρι.





2. Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο;

Μήλο! Και κόκκινο και πράσινο αρκεί να είναι σκληρά, ειδάλλως δεν τα τρώω.




3. Γλυκά ή αλμυρά;

Γλυκά καλέ! Αφού είμαι κι ένα πολύ γλυκό κορίτσι! (χαχα! αστειεύομαι!) Γλυκά και κατευθείαν στην… κόλαση!




4. Που μένεις;


Σε μια περιοχή των Δυτικών Προαστίων, Αττική/Αθήνα.




5. Αριστερόχειρ ή δεξιόχειρ;

Είμαι Δεξιόχειρας!




6. Φοράς γυαλιά/φακούς επαφής;

Φοράω Γυαλιά όταν διαβάζω, βλέπω τηλεόραση, κάθομαι μπροστά στον Υπολογιστή, γιατί έχω λίγη μυωπία αλλά κι αστιγματισμό. 




7. Ποιο είδος μουσικής είναι το αγαπημένο σου;
Έχω γράψει, έχω αναλύσει και έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου, ότι για μένα η Μουσική είναι μία. Δεν καταλαβαίνω ούτε έχω κόμπλεξ, κολλήματα ή προτιμήσεις στο είδος μουσικής. Ακούω ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ό,τι αγγίζει τις χορδές της ψυχής μου. Τέλος!


8. Αν περιέγραφες με μία λέξη αυτό που κυρίως είναι για εσένα το blogging, ποια θα ήταν αυτή;
Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση!


9. Πόσο χρόνια χρησιμοποιείς ηλεκτρονικό υπολογιστή;
Χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό υπολογιστή -κανονικά- από το 2005.


10. Αν χρησιμοποιούσες μία λέξη για να περιγράψεις τον εαυτό σου ποια θα ήταν αυτή;
Μυστήριο τρένο; (δυο λέξεις έγραψα, έΟ Γελαστούλης κλείνει το μάτι;)


11. Και ποια λέξη χρησιμοποιούν περισσότερο οι άλλοι για εσένα;
Αστέρι”; “Καλό παιδί”; Τι να σας πω; Πολλά λένε και λίγα πιστεύω!


Και τώρα οι δικές μου 11 ερωτήσεις προς τους Φίλους…
1. Με ποιο τραγούδι (ελληνικό ή ξένο) θα χαρακτήριζες τη Ζωή σου μέχρι τώρα;
2. Με ποια ταινία ή κινηματογραφικό χαρακτήρα έχεις ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό;
3. Αν αύριο κέρδιζες το πρώτο λαχνό στο Τζόκερ/Λόττο/Λαχείο ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανες με τα χρήματα αυτά;
4. Ένα εκατομμύριο € ή φτερά για να πετάξεις; 
5. Τι προτιμάς πιο πολύ; Θέατρο ή cinema;
6. Αν είχες την πολυτέλεια μόνο μιας διασκέδασης έξω, ποια θα ήταν αυτή;
7. Ποιο απόφθεγμα σε εκφράζει απόλυτα;
8. Ποιό είναι το αγαπημένο σου -Παιδικό- Παραμύθι;
9. Ποιόν “ηθικό κανόνα/αξία” δεν θα παραβίαζες για κανέναν λόγο;
10. Ποιο επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις και γιατί;
11. Τι σε γοητεύει ή θαυμάζεις σε έναν άντρα και τι σε μια γυναίκα;



Και προσ(κ)αλώ τους παρακάτω 11 blog-Φίλους (ή όσοι θέλουν και το επιθυμούν φυσικά) να λάβουν το βραβείο και να απαντήσουν στις παραπάνω 11 ερωτήσεις μου.
1. Στην Καίτη από το Kate's CakeBox.
2. Στην Demi mist από το  Beauty And The Mist.
3. Στην Μαρία Έλενα από το Γλυκιά Ζωή….
4. Στην nikol από το ΧειροΠοιήματα της Νικόλ!!!.
5. Στην Pink Angel από το Pink Angel.
6. Στο ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ από το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.
7. Στην Εύη από το beloved-ideas.
9. Στην Χριστίνα από το Νeraidodimiourgies.
10. Στην Rylie από το My Thoughts Notebook.
11. Στην Eva από το Jajala Majala.






Υ.Γ.: Μόλις είδα ότι με προσκάλεσε και η Χριστίνα από το Νeraidodimiourgies. Οπότε θα απαντήσω με χαρά και στις ερωτήσεις της Χριστίνας. Ευχαριστώ Χριστίνα μου. Με προσκάλεσες-σε προσκάλεσα... ένας κύκλος! Χαχα! 



 1. Αν κέρδιζες ένα εκατομμύριο Ευρώ στο τζόκερ τι θα έκανες; 
Εντάξει βρε συ, το έχω σκεφτεί πολλές φορές! Θα αγόραζα ένα δικό μου σπίτι, θα ξεπλήρωνα τα "χρέη" μου, θα έδινα χρήματα στην μάνα μου για να τα έχει στην άκρη, μόνο για πάρτη της, θα πήγαινα ταξίδι στο Παρίσι, θα έδινα ένα καλό και σεβαστό ποσό σε ένα συγκεκριμένο ίδρυμα (το έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου εδώ και πολλά χρόνια)..........  
 

                               2. Αν ήσουν ζώο θα ήσουν...  

Σκύλος; Πιστός και η καλύτερη παρέα, όταν γυρνάς σπίτι και δεν υπάρχει κάποιος να σε περιμένει...





   3. Ποιο γνωστό άρωμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;  
To "La Vie Est Belle" της Lancome ή αλλιώς το άρωμα της Julia Roberts. Αυτό φοράω εδώ και πολλούς μήνες! Μου αρέσει, μου ταιριάζει, είναι στα γούστα μου και αρέσει και στους γύρω μου! Χιχι!!! Και επειδή "Η Ζωή είναι -όντως- ωραία!"



        4. Αν δεν ήσουν Ελληνίδα θα ήθελες να ήσουν... 
Αν δεν ήμουν Ελληνίδα; Μάλλον Ιταλίδα; Δεν ξέρω! Έχουμε πολλά κοινά με την Ιταλία, οπότε ...Ιταλίδα θα ήθελα να ήμουνα, τρομάρα μου!


         5. Ποια είναι η μεγαλύτερη σου αδυναμία (που δεν μπορείς να αντισταθείς); 
Η μεγαλύτερη μου αδυναμία είναι τα γλυκά, η μουσική/τραγούδι... Σ' αυτά τα δυο δεν μπορώ να αντισταθώ καθόλου μα καθόλου! Μου αρέσει να τρώω πολλά και συνέχεια γλυκά και μου αρέσει να ακούω μουσική από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τραγουδάω το κάθε τραγούδι. Ω, ναι!


      6. Αν επέλεγες ξανά επάγγελμα τι θα επέλεγες; 

Αν ήταν στο χέρι μου, θα επέλεγα να κάνω τη δουλειά της Ραδιοφωνικού Μουσικού Παραγωγού. Εγώ και η αγαπημένη μου λατρεία, η μουσική θα είμασταν ένα! Οπότε θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη, γιατί θα έφτιαχνα και τη δουλειά μου αλλά και το χόμπι μου μαζί. 


           7. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; 
Το έχω ξανά γράψει! Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η "στασιμότητα", το "Τίποτα". Να κυλάει η Ζωή μου κι εγώ να τη βλέπω να φεύγει χωρίς στην ουσία να τη ζω. Για πολλά χρόνια τη βιώνα αυτή την κατάσταση και μεγαλώνοντας κατάλαβα πόσο χρόνο έχασα μένοντας στην "στασιμότητα" (από φόβο; δειλία; καμία ευκαιρία; έτσι ήταν τα πράγματα;) και χάνοντας αυτό που λέγεται ...Ζωή!  




    
 8. Πώς θα αντιδρούσες αν μάθαινες ότι ο σύντροφός σου σε απατά; 
Νομίζω, -δεν ξέρω, δεν μου έχει συμβεί, νομίζω- αλλά θα τον χώριζα! Δεν είμαι απόλυτη αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον εαυτό μου, δεν θα μπορούσα με τίποτα να συγχωρήσω και κυρίως να ξεχάσω ότι ενώ είναι μαζί μου, πήγε με άλλη και μετά πάλι πίσω σε μένα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα... Άσε που μάλλον θα έριχνα το φταίξιμο πάνω μου, ότι εγώ κάτι-κάπου έχω κάνει λάθος και... ειλικρινά δεν ξέρω! 





   9. Πως θα αντιδρούσες αν μάθαινες ότι μια φίλη σου διάδωσε ένα μυστικό που της είχες εξομολογηθεί; 
Α, καλά τώρα μάλιστα! Πρώτον, θα πάω να της πω με το "αυστηρό μου ύφος": "Ντροπή σου! Εύχομαι αυτό που έκανες εσύ σε μένα, να στο κάνουν σε σένα για να δεις πως είναι τα μυστικά σου να βγαίνουν στην φόρα..." και δεύτερον, θα έκοβα κάθε επικοινωνία μαζί της. "Φίδια Φίλες", δεν μου χρειάζονται και δεν έχουν να μου προσφέρου τίποτα απολύτως. 


   10. Τι θα έκανες για να προσεγγίξεις ένα άτομο που σε εκλύει ερωτικά; 
Όχι πολλά! Εννοώ, είμαι της άποψης ότι πρώτα ο άντρας πρέπει να κάνει πράγματα για να προσεγγίξει μια γναίκα που τον ελκύει ερωτικά. Εγώ από την πλευρά μου, θα έπιανα συζήτηση μαζί του, εφόσον υπάρχει ευκαιρία και λόγο για να συμβεί αυτό, θα του χαμογελάω και γενικά θα συμπεριφερθώ όπως συμπεριφέρομαι πάντα, δηλαδή, με ευγένεια, με ένα χαμόγελο... Αν όμως μου δώσει το "πράσινο φως", τότε κάνω περισσότερα. 




      11. Ποιό ήταν το αγαπημένο μάθημα σου στο σχολείο και γιατί; 
Αγαπημένο μάθημα ήταν και είναι η "Νεο-ελληνική Γλώσσα/Λογοτεχνία". Τώρα γιατί; Μα γιατί αγαπώ το γράψιμο, είναι η καλλιέργεια της γλώσσας μας,  η ανάλυση των λέξεων... και τέλος πάντων, με απλά λόγια είναι η έκφραση του λόγου και της σκέψης και πολλά άλλα.   



Αυτά από εμένα! Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ και να με “γνωρίσατε” λίγο-λιγάκι παραπάνω. 





Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα Tag post που έχουν ανέβει στο blog! 
Tag: 50 Random Facts About Me! (50 Τυχαία πράγματα Σχετικά με εμένα!) 
40 Ερωτήσεις: Συνέντευξη με τον εαυτό μου! 
Διαβάστε ΕΔΩ το Δεύτερο Μέρος του Tag: 11 + 11 ερωτήσεις ζητούν απαντήσεις.




_______________________________________


*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.


Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!


Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *


*All rights reserve

36 σχόλια :

  1. Σ'ευχαριστώ πολύ που με προσκάλεσες!
    Φυσικά και θα απαντήσω στις τόσο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
    Κι εμάνα μου αρέσουν τα γλυκά, θα μπορούσα να τρώω μόνο γλυκά!
    Και μ'αρέσει κι εμένα ο πληθυντικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Demi μου, εγώ σ' ευχαριστώ που αποδέχεσαι την πρόσ(κ)λησή μου!
      Κι εγώ θα μπορούσα να τρώω ΜΟΝΟ γλυκά! :)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαράκι μου γλυκό!Σούπερ-τούρμπο βραβειο-ανάρτηση μας έκανες απολαυστική ηαι σοβαρή ακριβώς εκεί που έπρεπε!να τα χαίρεσαι τα βραβεία σου και το Συλλέγω στιγμές να μας δίνει χαρές και προβληματισμούς ουσίας για πολλά πολλά χρόνια!σ'ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου για το βραβειάκι,με τιμάς και μόνο με τη σκέψη σου..εαν βρώ στιγμή ήρεμη και γαλήνια θα το πάρω και θα απαντήσω..τώρα τελευταία είμαι φουλ μπλοκαρισμένη μετά το νοσοκομείο που είχα τη μαμά μου τα Χριστούγεννα.οι απαντήσεις σου μου άρεσαν,έχουμε πολλά κοινά-γέλασα εκεί που λες για την υποκρισία..είναι κάτι που με εξοργίζει..η υποκρισία και η δηθενιά με διαολίζουν θα έλεγα!αααα και δεν είσαι βρε μυστήριο τρένο!!ένα κορίτσι γεμάτο ζωή είσαι με λαμπερό χαρακτήρα..αν ήταν έτσι τα μυστήρια τρένα τι άλλο θα θέλαμε!φιλάκια πολλά και μιά μεγάλη αγκαλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αγαπημένη μου Καίτη,
      πάντα με τις βαθιά καλοσυνάτες κουβέντες σου!
      Όποτε μπορέσεις να απαντήσεις και αν δεν τα καταφέρεις, για εμένα έχει σημασία ότι το αποδέχτηκες με όλη σου την χαρά!
      Αχ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ... με κάνει να βγάζω τον "κακό μου εαυτό"!
      Εντάξει, ένα τέτοιο "κορίτσι γεμάτο Ζωή με λαμπερό χαρακτήρα" αφού λες πως είμαι... ε! το "μυστήριο τρένο" κάπου εκεί κολάει, με την καλή έννοια!

      Τα φιλιά μου και την ☺ ❤ !!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σου! Σε ευχαριστώ που απάντησες και στις δικές μου. Στην 1η της Κικής δώσαμε παρόμοια απάντηση..

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωχ τέταρτη φορά που μου δίνουν αυτό το βραβείο και να δω πότε θα προλάβω να απαντήσω σε 44 διαφορετικές ερωτήσεις χαχαχαχα!
    Πέρα από την πλάκα, από τα 11 πράγματα για τον εαυτό σου, τα 8 τουλάχιστον ήταν σαν να διάβαζα εμένα! Από τις υπόλοιπες απαντήσεις (που ήταν πολύ ωραίες), θα διαφωνήσω μόνο με τη βουλή καθαρά για το ότι είναι ένα πολύ ωραίο κτίριο και θα ήταν κρίμα να καταστραφεί... Θα μπορούσες να μεταφέρεις το "εσωτερικό" σε ένα άλλο άσχημο κτίριο και μετά να κατεδαφίσεις εκείνο χαχα!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Rylie μου, 44 διαφορετικές ερωτήσεις; Καλό κουράγιο! Χαχα!
      Αυτό με την "Βουλή", ναι έχεις δίκιο αλλά βλέπεις το έγραψα κι όλας, ότι δεν μου φταίει το "καημένο το κτήριο". Έλα όμως που το "εσωτερικό" δύσκολα φεύγει από εκεί μέσα.... χαχα!
      Σε φιλώ κούκλα μου!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Μαρία..με κάλεσε και η Μαγιουμίτα μας μου πρόσφερε το ίδιο βραβειάκι , ακόμα να κάνω ανάρτηση...όταν την κάνω θα προσθέσω και τα δικά σου
    συγχαρητήρια για το βραβείο ωραίες όλες οι απαντήσεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου, σ' ευχαριστώ πολύ που αποδέχεσαι την πρόκσλησή μου!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  6. Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ που για μία ακόμη φορά με τίμησες! Να είσαι καλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα Μαρακι μου!
    Απολαυσα την αναρτηση σου εις βαθος!
    μπραβο! μπραβο! μπραβο!
    και σουπερ ερωτησεις εδωσες πασα!

    καλο βραδυ! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου, σ' ευχαριστώ για την πρόσ(κ)ληση με αφορμή να γίνει αυτή η ανάρτηση! (μία ακόμη ψυχανάλυση με τον εαυτό μου, χαχα!)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Χείμαρρος οι απαντήσεις σου!!
    1-2-3-4 στα 11 πράγματα για σενα, έχουμε κοινά!
    Με εξέπληξε ευχάριστα το ότι σημειώνεις κάθε μέρα τα σημαντικά γεγονότα..!!
    Πολύ ωραία η απάντησή σου στην 8η ερώτηση της Κικής, μπράβο!!
    Καλό βράδυ Μαρία μου φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κατερίνα μου, τόσο καιρό εδώ στην blogo-αφαιρα, έχεις καταλάβει ότι "είμαι χαίμαρρος". Τι να κάνω;
      Όντως, σημειώνω κάθε μέρα τα σημαντικά γεγονότα. Το κάνω πάντα αργά το βράδυ!
      Σ' ευχαριστώ πολύ! Ήταν από τις πιο όμορφες ερωτήσεις της Κικής!
      Καλό βράδυ Κατερίνα μου!

      Διαγραφή
  9. Τελειες ερωτήσεις και απαντήσεις !!!!!!!! Συμφωνούμε σε πολλά !!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πω πω, το ευχαριστήθηκα.. μου αρέσει πολύ να μαθαίνω καλύτερα τον χαρακτήρα των άλλων, ακόμα και από εξομολογήσεις... :) περίπου αυτή την εικόνα είχα σχηματίσει κι εγώ για σένα, πως είσαι ένα ευαίσθητο και καλό άτομο, που λατρεύει τη μουσική και τη συγγραφή κειμένων, της αρέσει να ονειρεύεται, να είναι αισιόδοξη και να αντιμετωπίζει τη ζωή με χαμόγελο! :) όσο για την τρέλα στη μέση του δρόμου, είναι λιγάκι επικίνδυνο, αλλά σίγουρα εξιτάρει!! να'χαμε φτερά να μπορούσαμε να πετάξουμε ψηλά!!! Να δω πως θα απαντήσω όλες αυτές τις ερωτήσεις!!! :) σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την πρόσκληση Μαράκι! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Εύη μου, πω πω βρε συ, με συγκίνησες! Έπεσες μέσα σε όλα όσα είμαι... τουλάχιστον αυτά που λες εσύ λένε και αυτοί που με γνωρίζουν από κοντά.
      Θα χαρώ να διαβάσω και τις δικές σου απαντήσεις, όποτε μπορέσεις να ανεβάσεις την ανάρτηση!
      Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ και πάλι!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  11. Ταιριάζουμε σε πολλά βλέπω.. Ειδικά στις τάσεις φυγής θα συμφωνήσω!! :)
    Πολλά φιλιά Μαράκι μου γλυκό και συγνώμη που δεν περνάω συχνά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κλεονίκη μου, ταιριάζουμε σε πολλά έ; Τάσεις φυγής; Να τις πολεμάς γιατί δεν κάνουν καλό!
      Σ' ευχαριστώ πολύ! Και σε παρακαλώ, καμιά "συγνώμη". Αν είναι δυνατόν!
      Τα φιλιά μου κούκλα μου!

      Διαγραφή
  12. Τώρα κατάλαβα γιατί σου ηρθε απότομη η απάντησή μου περί βιβλίου ζωής. Λόγω στασιμότητας. Και εμένα δεν μου αρέσει η στασιμότητα - θέλω να κάνω πράγματα και αλλαγές αλλά εδώ και κάποια χρόνια διαπιστώνω ότι υπάρχει κάποια στασιμότητα στη ζωή μου. Σε μερικούς τομείς δεν φταίω εγώ γιατί απλά δεν συμβαίνει κάτι που περιμένω σε άλλους πάλι φταίω εγώ και η αναβλητικότητά μου.
    Τρελαίνομαι και εγώ για τα γλυκά. Είμαστε γλυκά κορίτσια είπαμε!!!! Και συμφωνώ ότι το blogging είναι ψυχοθεραπεία.
    Πάω να απαντήσω στις ερωτήσεις σου.
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Χριστίνα μου, ναι γι' αυτό μου ήρθε κάπως απότομη η απάντησή σου. Τώρα όμως που είπες γιατί, σε καταλαβαίνω. Ξέρεις, όσο και να προσπαθείς ν' αλλάξεις καταστάσεις και να κάνω πράγματα, κάτι ή κάποιοι δεν σε αφήνουν... Δεν είναι πάντα στο χέρι μας.... νομίζω!

      Ανυπομονώ να δω τις απαντήσεις σου!
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητηρια για το βραβειακι!!! Κι εμενα μ´αρεσουν τα γλυκα και δεν ξεχωριζω την μουσικη! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μαρία μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Γλυκά και μουσική=αγάπη, αδυναμία.........! ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑ!!!

      Διαγραφή
  14. Όσα και να γράψεις, δε σε χορταίνω!!!
    Α, κυρία Μαρία, αλήθεια ΣΑΣ λέω!! Πιστέψτε με!!!
    Είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε κοντά μας μια Ιταλίδα ραδιοφωνική παραγωγό!!!
    Μακάρι τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα, αλλά μέχρι τότε... να κεράσω γλυκάκι? (Μέχρι να βγουν τα γεμιστά από το φούρνο!!!)
    ;-)
    Καλημέρα, Μαράκι μου!!
    Πάντα βραβεύσεις εύχομαι!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Γιάννα, άντε σας πιστεύω!
      Τα λόγια σας... σαν γλυκό που με γλυκαίνει!
      (Γεμιστά έφτιαξα χθες!!!)
      Σας ευχαριστώ πολύ!

      (Πως σύνδεσες τις απαντήσεις μου στο σχόλιο σου, μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό! χαχαχα!)
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σας Κυρία μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Μαρία μου μέσα από τις απαντήσεις σου είσαι αυτό που μας δείχνεις και όπως σε γνωρίζουμε , προσωπικά για μένα είσαι ένα ταλαντούχο πλάσμα που έχεις χρησιμοποιήσει θετικά ότι άσχημο σου συνέβη.
    Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο πάω να ξεκινήσω να γράψω είναι το 4ο και μετά χαράς το κάνω .
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *nikol μου, και κάτι άλλο να δείξω από αυτό που είμαι, δεν το μπορώ, δεν το έχω!
      (ε, μα! πόσα ταλέντα να έχω πια; Χαχαχα!!!)
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια -πάλι-!
      Ανυπομονώ να δω τι ςαπαντήσεις σου... το βράδυ με την ησυχία μου!
      Φιλιά και από εμένα!

      Διαγραφή
  16. Όμορφες οι απαντήσεις σου.
    Σ΄ευχαριστώ που με σκέφτηκες.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ουφφφφ! έρχομαι τρέχοντας κι εγώ, τελευταία και καταϊδρωμένη, μιας και πριν λίγο μπόρεσα να μπω από υπολογιστή!!!!
    Βλέπω πως έχουμε πολλά κοινά στοιχεία! Μου αρέσει πολύ αυτό το βραβείο-παιχνίδι, γιατί οι ερωτήσεις που τίθενται από κάθε μπλόγκερ είναι πολύ ξεχωριστές και χρειάζονται σκέψη!
    Σε ευχαριστώ που με προσκάλεσες!!! Θα παίξω με πολλή χαρά!!! :D :D :D
    Καλή χρονιά κι από εδώ!!! Με υγεία!!!! Ευτυχισμένο να'ναι το 2014 και να σου φέρει όσα έχεις ονειρευτεί!!!!
    ♥♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουκλίτσα μου, ναι, αυτό με τις ερωτήσεις είναι που κάνει να είναι διαφορετικό και ενδιαφέρον αυτό το βραβείο, παρά το ίδιο το βραβείο.
      Θα περιμένω να διαβάσω τις ερωτήσεις σου λοιπόν!
      Καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς!
      Καλό βράδυ! ❤

      Διαγραφή
  18. Η Μαρία που έχω σκιαγραφήσει κι εγώ. Το σκορπιουδάκι βγαίνει σε πολλές απαντήσεις σου!
    Χάρηκα για μια ακόμα φορά που σε γνώρισα Μαράκι μου!
    Τις ερωτήσεις σου θα τις δω απαντημένες σε πολλές φίλες (φαντάζομαι) και χαίρομαι πολύ.
    Φιλάκια από τη δουλειά...που θα με κυνηγήσουν αχαχα!
    Μόλις με αγριοκοίταξαν ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Διαβάζοντας το σχόλιό σου Αριστέα μου, αμέσως αυτή η ☺ φατσούλα στο πρόσωπό μου! Μου έφτιαξες καλέ την ημέρα!!!
      Φιλιά από το σπίτι, γιατί εγώ πριν από λίγο γύρισα από τη δουλειά!
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes