Χρόνια (μου) Πολλά Μαρία! ⓜⓐⓡⓘⓐ

Χρόνια (μου) Πολλά Μαρία! ⓜⓐⓡⓘⓐ

Φτάσαμε και στον 15Αυγουστο!
 Η μέρα της Παναγιάς! Μια μέρα που τιμάμε όλη μας, από άκρη σε άκρης της Ελλάδος αλλά και του Κόσμου, με μια βαθιά πίστη στο όνομα της.
 
   Σήμερα γιορτάζουν οι Μαρίες, Δέσποινες, Παναγιώτιδες και λοιποί. Γιορτάζω κι Εγώ γιατί τιμώ την Παναγιά.
 
  Όμως, πρέπει να διευκρινήσω κάτι όσον αφορά την γιορτή μου, μιας και κάθε χρόνο πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα με ρωτήσει ΑΝ γιορτάζω αυτή την μέρα ή όχι. Βέβαια, έχω εξηγήσει και έχω δώσει την απάντηση μου σχετικά με τη γιορτή μου αλλά ποτέ, αν θυμάμαι, δεν έκανα ανάρτηση (έτσι για να λυθεί η όποια απορία) και να 'ενημερώσω' και γραπτώς.
 
 
    Λοιπόν, μέχρι και πριν 3+ χρόνια ήξερα (κι έτσι γιόρταζα) ότι γιορτάζω και στις δυο κυρίως γιορτές. Μια στις 15/08 και μια στις 21/11. Μέχρι που η μάνα μου, θυμήθηκε!!! (λίγο αργά ρε μάνα!) να με ενημερώσει πως η κανονική μου γιορτή είναι τον Νοέμβριο. Μέχρι που τελείωσα το Δημοτικό γιόρταζα μόνο τον 15Αυγουστο. Από ύστερα και μετά, που έτυχε και ζούσα, όμορφα μεν αλλά δύσκολα δε, δυο διαφορετικές οικογενειακές ζωές,  άρχισα να γιορτάζω και τις δυο γιορτές, μιας και κατάλαβα και συνηδητοποίησα για τα καλά πως δεν είναι ότι γιορτάζω απλά την ονομαστική μου εορτή (αν και πάντα έδινα και δίνω ακόμα ιδιαίτερη σημασία στα γενέθλιά μου) αλλά τιμάω την Παναγία που με προσέχει και με φωτίζει στον πάντοτε δύσκολο δρόμο που βαδίζω σε αυτή τη ζωή. 


 
  Οπότε, είτε είναι σωστό είτε δεν είναι, είτε είναι ορθό είτε δεν είναι, είτε φαίνεται υπερβολικό, είτε ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, θέλω και επιθυμώ να γιορτάζω και τις δυο γιορτές, όχι βέβαια για τις ευχές (πάντα καλοδεχούμενες κι αν πιάνουν και τόπο, τότε τις δέχομαι διπλά) ούτε για τα δώρα που δεν παίρνω ποτέ αλλά καθαρά επειδή τιμώ την Παναγιά. Αυτά τα παντρεμένες, ανύπαντρες, παρθένες και δεν ξέρω κι Εγώ τι άλλο, δεν τα κατάλαβα ποτέ και ούτε πρόκειται να τα καταλάβω, δεν με αφορούν, δεν τα ακολουθώ, βρε παιδί μου, δεν τα καταλαβαίνω απλά.   
 
  Νομίζω πως εξήγησα με απλά λόγια και με τη δική μου "τεκμηρίωση", γιατί γιορτάζω και τις δυο γιορτές. Όχι πως υπήρχε κάποιο σοβαρό θέμα, (αν είναι δυνατόν), απλώς έτσι για τα ...τυπικά.

Χρόνια (μου) Πολλά Μαρία! ⓜⓐⓡⓘⓐ
   
  Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα λοιπόν. Χρόνια μου πολλά και σε μένα!  Να με χαίρομαι, πρώτα απ' όλα Εγώ κι ύστερα να με χαίρεστε κι εσείς, εσείς που με εκτιμάτε, με συμπαθάτε, με αγαπάτε, με ανέχεστε... ή τέλος πάντως "με πάτε" για κάποιον δικό σας λόγο. Εύχομαι και ελπίζω η Παναγιά να είναι πάντοτε μαζί μου και να μου δίνει κυρίως Υγεία, θέληση και δύναμη να παλεύω, να αντέχω, να συνεχίζω ακόμα κι αν μπροστά μου ή και γύρω μου φαίνεται να υπάρχει μόνο σκοτάδι. 💝
 
   
Διαβάστε επίσης:
___________________



*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

8 σχόλια :

  1. Ε, να μην περάσω και από εδώ για ευχές?! (Ξέρεις, για να τριτώσει το ... καλό?!)
    ;-)
    Πολύχρονη, κοριτσάρα μου! Πάντα γέλια και χαρές στη ζωή σου από 'δω και μπρος!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, όπως βλέπεις, καθυστερημένη απάντηση στο σχόλιο αλλά δεν πειράζει, ναι; Χεχε! Σ' ευχαριστώ γαι τις υπέροχες ευχές σου!
      ❤❤

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και καλά Μαρία μου!
    Με υγεία πάνω απ όλα!
    Φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι μου να σε χαιρομαστε και εμεις εδώ στην γειτονια μαζι με τους αγαπημενος σου... να είσαι πολύχρονη και χαμογελστη στην ζωή σου δεν υπαρχει μονο το σκοταδι... υπαρχει και ενα φως εκει εξω που είναι η δυναμη της θέλησης ... να σε έχει η Παναγιά υπο την σκέπη της...!!!φιλακια πολλα και του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου χρόνια πολλά με υγεία κι όλα τα καλά!
    Σου εύχομαι όσα επιθυμείς να γίνουν πραγματικότητα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes