💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2017 #3: Ημέρες 1-19 (Μάρτιος 2017) Part1


Τετάρτη 1/03/2017: Μαζί με την Άνοιξη.
  Μαζί με την Άνοιξη βρε παιδιά, έρχονται και οι ζεστές ημέρες, οι αποδράσεις προς θάλασσα μεριά, εμφανίζονται και τα λουλούδια πιο όμορφα από ποτέ για να σου θυμήσουν πως εκεί έξω υπάρχει πάρα μα πάρα πολύ ομορφιά, εκτός από αρκετή ασχήμια. Μαζί με την Άνοιξη βρε παιδιά έρχονται και τα σκιρτήματα στην καρδιά και φυσικά το μυαλό συνέχεια θέλει να αποδράσει και φαντάζεται θάλασσες, καλοκαίρι, ανεμελιά και άντε ...Καλή μας Άνοιξη! Έφτασε!

Πέμπτη 2/03/2017: Αφήνοντας πίσω τον Χειμώνα.
  Αφήνω πίσω αλλά δεν τα ξεχνάω όλες τις παγερές, ψυχρές, κρύες, πικρόγλυκες στιγμές και αναμνήσεις.
Έναν Χειμώνα που ήταν αρκετά ψυχρός, με πολλές βροχές, αρκετό τσουχτερό κρύο και πόσο μάλλον για τα συνηθισμένα της Αθήνας και γενικά τον φετινό Χειμώνα όλοι μας τον νιώσαμε στο πετσί μας για τα καλά. Και ομολογώ σε βαθμό που τον βαρεθήκαμε και θέλουμε διακαώς να έρθει για τα καλά η Άνοιξη και οι υποφερτές ζέστες. Προσωπικά ο Χειμώνας του 2016-2017 θα μου μείνει αξέχαστος για πολλούς λόγους και για πολλά που συνέβησαν. Ένας Χειμώνας που καλύτερα να μην ξανά έρθει! Ο επόμενος, να είναι καλύτερος και πιο υποφερτός. Και ναι, είμαστε επιτέλους στην Άνοιξη και απολαμβάνουμε επιτέλους τον Ήλιο.

Παρασκευή 3/03/2017: Ένα λουλούδι.
  Τριαντάφυλλα μιας και είναι τα αγαπημένα μου. Αλλά επειδή τώρα που η Άνοιξη έχει κάνει την εμφάνισή της και μαζί της έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι Μαργαρίτες που έχουν γεμίσει τον τόπο και όλα τα λουλούδια σιγά σιγά ομορφαίνουν περισσότερο και βγάζουν τα μπουμπούκια τους και τα φύλλα είναι τόσο όμορφα καταπράσινα, νομίζω πως όλη η ομορφιά των λουλουδιών αλλάζουν όλο το τοπίο, ακόμα και αυτό που είναι βουτηγμένο στην θλίψη.

Σάββατο 4/03/2017: Μια βόλτα.
  Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο επιθυμώ να βολτάρω προς παραλία μεριά και στην λιακάδα. Να σκεφτώ ή και να ηρεμήσω με φόντο το μπλε της θάλασσας και ο Ήλιος να με αγκαλιάζει ζεστά.

Κυριακή 5/03/2017: Ένα βιβλίο. 
Βάσιας Ακαρέπη με τον όμορφο τίτλο "Το αίνιγμα της κερασόπιτας"
  Θα επιλέξω το καινούργιο βιβλίο της Βάσιας Ακαρέπη με τον όμορφο τίτλο "Το αίνιγμα της κερασόπιτας", που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το έχω στα χέρια μου αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να το διαβάσω έτσι όπως πρέπει, αν και το έχω ξεκινήσει. Μόλις το ολοκληρώσω φυσικά και θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να διαβάσετε την βιβλιοκριτική μου για ένα προηγούμενο βιβλίο της, που διάβασα, το "Μια νύχτα που κράτησε χρόνια".

Δευτέρα 6/03/2017: Μια ταινία.
  Σας προτείνω την ταινία κοινουμένω σχεδίων αλλά που είναι και για μεγάλους "Μπάτε σκύλοι αλέστε". Όταν είχα δει το τρέιλερ τον καιρό που βγήκε στις αίθουσες, πίστευα πως είναι κωμωδία με τους τετράποδους Φίλους μας. Κάθισα λοιπόν σήμερα το βράδυ και την είδα στον υπολογιστή μου. Η ταινία όχι μόνο δεν την λες κωμωδία αλλά την λες και δράμα, μιας και θα κλάψεις δεν υπάρχει περίπτωση. Θα γελάσεις όλο κι όλο 1-2 φορές και αυτό είναι όλο. Μετά θα λυπηθείς, θα δακρύσεις, τέλος πάντων θα συγκινηθείς. Φυσικά θα πάρεις κι ένα καλό μάθημα/μύνημα για την σχέση των ανθρώπων με τα ζώα. Και στην ταινία δεν βλέπουμε μόνο τους τετράποδους φίλους μας ή αλλιώς κατοικίδια αλλά βλέπουμε και άλλα ζωάκια που δεν τα λες και "Φίλους". Σκέφτομαι να σας μιλήσω για αυτή την ταινία σε μια σχετική ανάρτηση στην στήλη "Movie Review"

Τρίτη 7/03/2017: Αγαπημένος ήχος.
  Πάντοτε της μουσικής αλλά και της θάλασσας. Α! και της βροχής είτε είναι η βροχή του Χειμώνα είτε του Καλοκαιριού αλλά και το αεράκι. Ειδικά στο αεράκι νιώθω λες και πετάω, είμαι ελεύθερη, νιώθω πιο ελεύθερη.

Τετάρτη 8/03/2017: Κάτι που αλλάζει την διάθεση.
   Πρώτα απ' όλα η ίδια η μουσική σου αλλάζει την διάθεση. Κι ύστερα το ίδιο το χαμόγελο και το γέλιο από το οτιδήποτε σου το προκαλεί. Α, και ο ήλιος σου αλλάζει τη διάθεση. Και ένας περίπατος επίσης και μια όμορφη αληθινή κουβέντα που θα σου πει κάποιος.

Πέμπτη 9/03/2017: Πως βελτιώνω τον εαυτό μου.
   Βελτιώνουμε τον εαυτό μας με το να παραδεχόμαστε αν χρειαστεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα ότι είμαστε απλοί άνθρωποι και κάνουμε λάθη, οπότε δε γίνεται να είμαστε τέλοιοι. Επίσης, να κατανοήσουμε και να το βάλουμε καλά μέσα στο κεφάλι μας πως ό,τι κι αν κάνουμε, ακόμα κι αν νομίζουμε πως μπορούμε όλα να τα έχουμε υπο έλεγχο, να θυμόμαστε πάντα πως δεν είναι όλα στα χέρια μας. Το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε, η ζωή, ο Θεός, η μοίρα, το γραφτό μας, το σύμπαν πολλές φορές αποφασίζουν για μας, και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσουν.

Παρασκευή 10/03/2017: Ποιος/οι είναι αυτός/οί που περνάω ποιοτικό χρόνο μαζί του/τους.
  Με τον εαυτό μου σίγουρα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής που δεν έχω δική μου οικογένεια. Αλλά θέλω να πιστεύω πως και οικογένεια να κάνω, τον εαυτό μου δεν θα τον εγκαταλείψω, όπως κάνουν δυστυχώς πολλοί και πολλές. Ποιοτικό χρόνο περνάω και με τους Φίλους μου, όταν βρίσκουμε όλοι μαζί μερικές ώρες ελεύθερου χρόνου. Μέχρι πρότεινος, πριν χάσω τον Rex μου, αφιέρωνα και σε εκείνον χρόνο.

Σάββατο 11/03/2017: Από τι ή ποιόν επηρεάζομαι περισσότερο.
  Ευτυχώς πολύ και δυστυχώς λίγο, επηρεάζομαι περισσότερο από τον ίδιο μου τον εαυτό. Υπάρχουν φυσικά 1-2 άτομα που με τον τρόπο τους με επηρεάζουν αλλά έχει να κάνει μόνο όσο αναφορά όταν συζητάμε κάτι και με βοηθάνε. Όσο αναφορά σε συμβουλές, αποφάσεις και τις επιλογές μου, απαγορεύω να με επηρεάζει οποισδήποτε άλλος πέρα από τον εαυτό μου κι εμένα την ίδια.

Κυριακή 12/03/2017: Μια βλακεία που έκανα.
  Που και που κάνω μερικές βλακείες! Η συνηθισμένη βλακεία που κάνω είναι να προσδοκώ από κάποιον που με ενδιαφέρει να δείξει κι εκείνος το ενδιαφέρον που λέει ότι έχει για μένα. Και χαλιέμαι ψυχολογικά και μου βγαίνει το παράπονο, το λέω Εγώ. Και είναι βλακεία μεγάλη. Βλακεία δεν λέγεται;

Δευτέρα 13/03/2017: Τι ή ποιος με εμποδίζει στο να πάρω αποφάσεις.
  Με εμποδίζει καθαρά Εγώ η ίδια και ο εαυτός μου που στην ουσία είμαστε ένα πράγμα. Ενώ το ξέρω πολύ καλά βαθιά μέσα μου πως μπορώ να καταφέρω σχεδόν τα πάντα, πάντα μα πάντα έχω εκείνο το μικρόβιο της ανασφάλειας και ακόμα πιο πολύ της αμφισβήτησης. Με αμφισβητώ πολύ στο ότι δεν θα καταφέρω εκείνο, το άλλο. Ενώ πάντα με διαψεύδω γιατί όταν ξεκινήσω κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρω, να μην το κάνω καλά και πόσο μάλλον να το φέρω στα μέτρα μου. Το ξέρω ότι μπορώ να κάνω -καλά- σχεδόν τα πάντα αλλά όπως οι "Καλλιτέχνες" και οι άνθρωποι χαμηλών τόνων, αμφισβητώ τα πάντα σε μένα. Βέβαια, αυτό από την άλλην είναι καλό γιατί και δεν επαναπαύομαι και δεν χάνω το πάθος μου σε ότι καταπιαστώ.


Τρίτη 14/03/2017: Μια στιγμή που η ζωή μου άλλαξε.
  Μμμμ, αρκετές στιγμές αλλά μια πρόσφατη είναι η απώλεια του Rex μου. Δεν είναι η ζωή μου η ίδια, ούτε κι Εγώ μέσα μου, άσχετα τι δείχνω απ' έξω.

Τετάρτη 15/03/2017: Προέκυψε κάτι καλό από αυτό;
  Από αυτό το μόνο καλό που βλέπω είναι ότι η αντέχω όσο κανείς άλλος την μοναξιά ακόμα κι αν βρίσκομαι ανάμεσα σε κόσμο ή ανθρρώπους "δικούς μου". Όσο μεγαλώνω η μοναξιά ανάμεσα σε κόσμο εκτός ότι θα την νικήσω, όπως έχω νικήσει την μοναξιά το να είμαι μόνη μου, θα είναι και η δύναμη μου σε όσα άσχημα φέρει το μέλλον (μου)!

Πέμπτη 16/03/2017: Κάτι που όλο λέω να μην κάνω και όλο το κάνω.
  Να μη χαλιέμαι για ανθρώπους που δεν μπορούν να με καταλάβουν, έστω και λίγο. Να μην περιμένω πράγματα, λόγια ή εκδήλωση συναισθημάτων από ανθρώπους που με ενδιαφέρουν. Όλο λέω να γίνω πιο σκληρή, πιο αδιάφορη, πιο αναίσθητη, πιο... και γίνομαι απλά ένα τσικ αλλά δε φτάνει.


Παρασκευή 17/03/2017: Κάτι που όλο λέω να κάνω και δεν το κάνω ποτέ.
  Να στρωθώ κάτω τουλάχιστον για ένα 5-6 ώρες σερί καθημερινά και να γράφω ασταμάτητα για το βιβλίο μου. Να μην κάνω, αν μην σκέφτομαι, να μην ασχολούμαι με τίποτα και με κανέναν άλλον, εκτός από το βιβλίο μου. Αλλά θα το κάνω, έχω αρχίσει να βάζω πρόγραμμα αν και δεν είμαι του προγράμματος.

Σάββατο 18/03/2017: Ένα συνηθισμένο Σάββατο.
  Έξω για καφεδάκι, συζήτηση και relaxάρισμα με Φίλους ή κάπου μόνη μου για να γράψω.

Κυριακή 19/03/2017: Μια συνηθισμένη Κυριακή.
  Μέσα στο σπίτι να βλέπω το πρωί κινούμενα σχέδια ή μετά το μεσημέρι έξω μόνη μου για καφεδάκι και διάβασμα και μετά περίπατο για πολύ ώρα στην θάλασσα ή στο βουνό, με παρέα πάντα την μουσική. Είναι ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνωσ τον εαυτό μου.

Ημερολόγιο Σκέψεων 2017
  Αυτές ήταν οι πρώτες 19 ερωτοαπαντήσεις μου του μήνα Μάρτιο για το "Ημερολόγιο Σκέψεων 2017" που δημιούργησε η Μαρία από το blog "Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά…"



Διαβάστε επίσης:
___________________

►Διαβάστε τις περσινές αναρτήσεις της στήλης "Ημερολόγιο Σκέψεων 2016"

►Διαβάστε επίσης τις αναρτήσεις της στήλης "⌛ Keep a 5 Year Journal 2015 & 2016"



 *Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ 
 Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

  1. Ναι! Η άνοιξη είναι εδώ και μας έχει τρελάνει!
    Σ΄ευχαριστώ Μαρία μου που χρησιμοποίησες την λίστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ναι η Άνοιξη είναι εδώ!
    Παρακαλώ! Ευχαρίστησή μου Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes