Στιγμές σε Guest post #4: Το καλό…καλό δεν έχει

 

   Ποιος ήταν άραγε αυτός που είπε κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γυαλό; Κι αν ο γυαλός εν τέλει γεμίσει με τόσο καλό, τότε μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται; Πώς τον αδειάζουμε, λοιπόν; Δεν είναι καθόλου ρητορικές οι ερωτήσεις μου, είναι απλώς απόρροια χρόνιων προβληματισμών. Πράττοντας χρόνια το καλό, ανέκαθεν είχα αυτήν την απορία. Να είσαι καλός, να είσαι δίκαιος, να είσαι τίμιος, να είσαι ευγενικός, να βοηθάς, να προσφέρεις, να…να…να… Η πλύση εγκεφάλου ξεκινάει από το σπίτι, από την ίδια σου την οικογένεια και συνεχίζεται στο σχολείο ως την ενηλικίωσή σου. Ποτέ κανείς όμως δεν σε ενημερώνει αν θα βρεθεί μια χείρα βοηθείας, έστω ένας άνθρωπος που θα σου ανταποδώσει το καλό. Ποτέ κανείς δεν σου λέει ότι στην ζυγαριά της ζωής σπάνια επέρχεται ισορροπία. Τις περισσότερες φορές ένας από τους δύο είναι ο ριγμένος της υπόθεσης, κάπου γέρνει η ζυγαριά… Κάποιος κάνει το καλό από καρδιάς και κάποιος το καρπώνεται. Το χρέος σπανίως ξεπληρώνεται, αντιθέτως διαιωνίζεται και κάπως έτσι φουσκώνει ο γυαλός και ξεχειλίζει από τις καλές πράξεις. Σας υπενθυμίζω ότι στην εποχή μας πλέον ο καλός, δίκαιος και φιλότιμος άνθρωπος λέγεται ουκ ολίγες φορές και μαλάκας χαϊδευτικά. Οπότε γιατί να αποκαλείσαι έτσι, όταν μπορείς κάλλιστα να περάσεις στην αντίπερα όχθη και να λέγεσαι αχάριστος, αγνώμων και λαμόγιο; Το θέμα είναι ότι όταν φτάσει η στιγμή του προσωπικού σου απολογισμού, να κοιτάς με περηφάνεια το είδωλό σου στον καθρέφτη και όχι με ντροπή. Γιατί ο χειρότερης κριτής των πράξεών σου είναι πάντα ο εαυτός σου.

*Γράφτηκε: Παρασκευή 24/02/2017



Στιγμές σε Guest post #4 και φιλοξενώ για φορά την Σοφία. Μπορείτε να διαβάσετε τα προηγούμενα τρία κείμενα της, κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες αναρτήσεις που βρίσκονται στο τέλος της ανάρτησης με τις προτεινόμενες της στήλης.


  Όποιος/όποια επιθυμεί λοιπόν να εκφραστεί για οποιοδήποτε θέμα, ανώνυμα ή επώνυμα, είτε είναι blogger είτε απλώς αναγνώστης, η στήλη αυτή είναι διαθέσιμη και μπορείτε ελεύθερα να μου στείλετε το κείμενο/σκέψεις/ζωγραφική/φωτογραφία ή ότι εκφράζει τον καθένα με ένα μήνυμα στο e-mail syllegw.stigmes@gmail.com με θέμα "Στιγμές σε Guest post". Τα κείμενα θα παρουσιάζονται σχεδόν αυτούσια. Οι μόνες διορθώσεις που θα γίνονται από μένα είναι τα άτονα κείμενα και τα ορθογραφικά λάθη.






Διαβάστε επίσης:
____________________

► Διαβάστε όλα τα άρθρα της στήλης "Στιγμές σε Guest post"
► Στιγμές σε Guest post #1: Συναισθηματική χλαπάτσα
► Στιγμές σε Guest post #2: θάρρος ή δειλία;
► Στιγμές σε Guest post #3: Κλειστό επ’ αόριστον






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Πολύ καλά τα λέει η Σοφία. Δε θα άλλαζα ούτε λέξη! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα πολύ καλά τα λέει γι' αυτό της λέω συνέχεια "γράψε παιδί μου, πες τα!" Χεχεχε!
      Να είσαι καλά κορίτσι μου! 💛

      Διαγραφή
  2. Να σου πω την αλήθεια Μαράκι, προτιμώ να με λένε μαλάκα παρά λαμόγιο και παρτάκια!! :) φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου, κι Εγώ το ίδιο με σένα! Το "μαλάκας" τελικά δεν είναι τίποτα το σοβαρό παρά μόνο μια λέξη ή αν θες χαρακτηρισμός χωρίς ουσία πλεον. Το λαμόγιο και το παρτάκιας όμως είναι βαρύς χαρακτηρισμοί και δε όταν δεν στέκουν. Οπότε μαζί σου κι Εγώ!
      Σε φιλώ! 💛

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes