👩Happy Mother's Day 2017: Χρόνια Πολλά βρε Μαμά!

Η γαρδένια αυτή βρίσκεται στο μπαλκόνι μου και κάθε μέρα ανθίζει όλο και πιο πολύ και την καμαρώνει και Εγώ αλλά και η μαμά μου.
 
Δεύτερη Κυριακή του Μαϊου σήμερα, όπου αυτό σημαίνει πως σήμερα είναι η γιορτή ή ημέρα της Μητέρας

  Όπως έχω ξαναπεί σε παλιότερες αναρτήσεις μου και λόγω της ημέρας αλλά και γενικά τις απόψεις μου για την μητέρα αλλά και για τον πατέρα και γενικά τους γονείς, σήμερα (αλλά και κάθε μέρα εννοείται) γιορτάζουν όλες μα όλες οι γυναίκες που είτε είναι ήδη μάνες, είτε θα γίνουν είτε με τον τρόπο τους είναι και νιώθουν μάνες ακόμα κι αν δεν έχουν αποκτήσει δικά τους παιδιά. Το τονίζω αυτό και σε τούτη την ανάρτηση, διότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και κυρίως -δυστυχώς- γυναίκες που τα μυαλά τους είναι τόσο κολλημένα σε λανθασμένα στερεότυπα, που πιστεύουν σε σημείο απαξίωσης και προσβολής πως "Μάνα είναι ΜΟΝΟ αυτή που γεννάει ένα παιδί και γενικά έχει αποκτήσει από τα σπλάχνα της ένα παιδί."

  Έχω ήδη παραδεχτεί και το λέω ανοιχτά, πως σε κάποια σοβαρά θέματα είμαι απόλυτη. Ε, σε αυτό το θέμα και σε τέτοιες απόψεις που σε μεγάλο ποσοστό δεν υπάρχει λογική και το ότι κάποια πράγματα δεν είναι πάντα στα χέρια μας, διαφωνώ κάθετα. Μάνες είναι και εκείνες οι γυναίκες που για το χ,ψ λόγο δεν κατάφεραν να κάνουν παιδί αλλά μεγάλωσαν παιδί ή και παιδιά σαν να το γέννησαν οι ίδιες. Εμένα αυτό μου αρκεί και μου περισσεύει για να τις έχω ακόμα πιο ψηλά από μια που γέννησε. Όλα αυτά τα "είναι αίμα μου κλπ." εμένα προσωπικά δεν μου λένε απολύτως τί-πο-τα. Όμως, ας μην πω περισσότερα σε αυτή την εορταστική ανάρτηση!

  Θα πω όμως για τη δική μου μάνα! Όσοι και όσες με διαβάζετε τόσα χρόνια πάνω-κάτω θα ξέρετε τι σχέση είχα με την μητέρα μου. Αυτά τα διαφορετικά που θα πω σήμερα για την μαμά μου, είναι πολύ λίγα αλλά ωραία πράγματα. Η μαμά μου λοιπόν, η Ελένη, παρότι καθημερινά τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ από την μία δουλειά στην άλλη για το μεροκάματο, όπως όλος ο κόσμος, παρότι η εποχή μας είναι σκληρή και δυστυχώς γινόμαστε χειρότεροι άνθρωποι αντί να καλυτερέψουμε και μπλα μπλα μπλα... τα γνωρίζετε κι εσείς εξάλλου τα βιώνουμε όλοι μας... η μάνα μου λοιπόν είναι πολύ καλύτερη από αυτή που ήταν μέχρι και πριν 3, ίσως και 4 χρόνια. Τι εννοώ; Δεν έχει πια αυτή την λογική ή παράλογη σκληράδα, ούτε είναι τόσο απαισιόδοξη, αρνητική με τον εαυτό της, τον κόσμο, τα παιδιά της αλλά και με μένα πια... και κυρίως δεν έχει αυτή την σκοτεινιά (όπως κι αν μεταφράζεται αυτό) που είχε στο πρόσωπο της μέχρι πριν 3-4 χρόνια. Θα αναρωτιέστε τώρα "τι συνέβη πριν 3-4 χρόνια...;" και θα σας απαντήσω πως συνέβησαν πολλά αλλά δεν  χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Αυτό που όμως έχει σημασία είναι ότι η μαμά Ελένη πλέον είναι πιο "χαρούμενος" άνθρωπος με τα πιο απλά πραγματάκια που εκείνη ευχαριστούν, πολλές φορές παίζει χαρτάκι με τον άνθρωπο της έτσι για να περάσει η ώρα μέχρι να φτάσει η ώρα για να πάει στην επόμενη δουλειά και στο παιχνίδι κάνει σαν μικρό παιδί. Υπάρχουν στιγμές που έχει τόσο χιούμορ (η μαμά μου απέχτησε χιούμορ!) που πραγματικά την χαίρομαι. Άσε που πετάει το χιούμορ της ρίχνω κι Εγώ πάσα το δικό μου με αποτέλεσμα να γελάμε τόσο πολύ, ακόμα κι από το τηλέφωνο, όταν δεν με βρίσκει σπίτι. Πολλές φορές μου λέει "Έλα ρε Μαρία που είσαι; τη γλίτωσες πάλι να μην φωνάξω την Νικολούλη να σε αναζητήσει...!" Κι Εγώ "Όχι ρε Μαμά, μην ανησυχείς όταν είναι να εξαφανιστώ θα σε ενημερώσω πριν γίνουμε ρεζίλι στην Νικολούλη...!" 


  Σε γενικές γραμμές η σχέση μου με την μαμά μου πια είναι πολύ καλύτερη και πιο υγιής. Μόνο αυτά θα σας πω! Καθημερινά προσεύχομαι να την έχει καλά ο Θεός, δυνατή όπως πάντα (αυτό από εκείνη το έχω πάρει😉) για να μας χαρεί, εμάς τα παιδιά της και τα εγγόνια της και να την χαρούμε κι εμείς περισσότερο.

   Χρόνια πολλά λοιπόν, σε όλες την μανούλες του Κόσμου, με όποιον τρόπο είναι μανούλες.


Παρακάτω διαβάστε περασμένες δικές μου αναρτήσεις σχετικά με την Γιορτή της Μητέρας:
_______________________________

  • Χρόνια πολλά σε όλες τις Μανούλες του κόσμου! (2011) όπου σε αυτή την ανάρτηση μοιράστηκα μαζί σας ένα e-mail που μου έστειλε μια φίλη/συμμαθήτρια/μάνα… που της έστειλε η κόρη της επίσης μέσω e-mail, με τίτλο "Ζήτω η ακαταστασία! (μόνο για σένα μανούλα) (Μια αφιέρωση από το παιδί μου!!!!!!! Για να δείτε τι τραβάω η.....μάνα.)"
 
 
 

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Μαράκι μου να τη χαίρεσαι τη μανούλα σου και να σε χαίρεται κι αυτή και να σε καμαρώνει γιατί είσαι υπέροχος άνθρωπος.
    Να είσαι πάντα καλά και να έχεις μια υπέροχη Κυριακή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Να μας χαίρονται οι μανούλες μας και να τις χαιρόμαστε κι εμείς και να είμαστε τόσο δυνατές, όπως είναι εκείνες!
      Όμορφη Κυριακή και σε σένα! 😊💛

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά για τη μανούλα σου να σε χαίρεται και να τη χαίρεσαι
    Και ναι...για μένα μάνα είναι αυτή που μεγαλώνει ένα παιδί όχι εκείνη που απλά το γέννησε!
    Καλό απόγευμα Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς βρε Άννα μου, γιατί το να μεγαλωνεις ένα παιδί ή παιδιά μόνο εύκολη και γρήγορη υπόθεση δεν είναι. Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές.
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes