e-book #1: 🔥Πυρασφάλεια στο σπίτι (Fire safety at home) & 🆓Free E-Book


Κουζίνα και Μαγείρεμα
   Το μαγείρεμα  στην κουζίνα είναι η μεγαλύτερη αιτία πυρκαγιών στο σπίτι. Μια πυρκαγιά στην κουζίνα σας μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές. Οι πυρκαγιές στην κουζίνα είναι υπεύθυνες για υψηλά επίπεδα σωματικής βλάβης. Προσέχετε όταν είστε στην κουζίνα. Ο πυροσβεστήρας και η πυρίμαχη κουβέρτα θα πρέπει να αποθηκεύονται σε κοντινή απόσταση, αλλά μακριά από την περιοχή μαγειρέματος. Η Μητροπολιτική Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μελβούρνης (MFB) συνιστά να χρησιμοποιείτε πυροσβεστήρα ή κουβέρτα πυρκαγιάς μόνο αν αισθάνεστε ότι σωματικά και ψυχολογικά είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εξοπλισμό με ασφάλεια.

 




1. Να επιβλέπετε πάντα τα παιδιά στην κουζίνα. Να τα κρατάτε μακριά από τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας, της κουζίνας αερίου και το φούρνο. Τα χερούλια των κατσαρολών να είναι στραμμένα προς τα μέσα.
2. Να κρατάτε τις εστίες κουζίνας, τη ψηστιέρα, το φούρνο, τον απορροφητήρα και το χώρο μαγειρέματος χωρίς συσσωρευμένες λιπαρές ουσίες, σκόνη και λάδι.
3. Να μένετε στην κουζίνα και να μην αφήνετε ποτέ το μαγείρεμα χωρίς επίβλεψη.
4. Εύφλεκτα υλικά, όπως πετσέτες της κουζίνας και χαρτοπετσέτες πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τις πηγές θερμότητας και μαγειρέματος.
5. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές κουζίνας είναι καθαρές και σε καλή κατάσταση λειτουργίας.





Κρεβατοκάμαρα
  Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγαλύτερος τη νύχτα όταν κοιμάστε. Όταν κοιμάστε μπορούμε να χάσουμε την αίσθηση της οσμής. Αν δεν λειτουργεί ο συναγερμός καπνού μπορεί να μην ξυπνήσετε ή να ξυπνήσετε πολύ αργά για να διαφύγετε με ασφάλεια. Οι συναγερμοί καπνού πρέπει να είναι εγκατεστημένοι έξω από τα υπνοδωμάτια. Επιπλέον συναγερμοί καπνού θα πρέπει επίσης να εγκατασταθούν στο εσωτερικό κάθε υπνοδωματίου όπου κάποιος κοιμάται με την πόρτα κλειστή.
 

1. Το κάπνισμα στο κρεβάτι είναι πολύ επικίνδυνο. Μην καπνίζετε στο κρεβάτι.
2. Βεβαιωθείτε ότι ηλεκτρικές συσκευές όπως οι στεγνωτήρες  μαλλιών, τα ψαλίδια μαλλιών για ίσιωμα και οι φορητοί υπολογιστές δεν πρέπει να μένουν στο κρεβάτι/στους καναπέδες.
3. Ανοίξτε το διακόπτη της ηλεκτρικής κουβέρτας 30 λεπτά πριν πάτε στο κρεβάτι και κλείστε τον όταν είστε στο κρεβάτι.
4. Κρατήστε την ηλεκτρική κουβέρτα επίπεδη με τους διακόπτες στο πλάι του κρεβατιού. Ελέγχετε ταχτικά αν υπάρχουν κομμένα και φθαρμένα καλώδια.
5. Να θυμάστε, ένας επιπλέον συναγερμός καπνού σε κάθε υπνοδωμάτιο όπου κάποιος κοιμάται με την πόρτα κλειστή.
6. Να αγοράζετε σάκους θερμότητας [heat bags] μόνο με οδηγίες χρήσης και να τους χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.




Θέρμανση
 Οι θερμάστρες περιλαμβάνουν σταθερές ηλεκτρικές και αερίου συσκευές, εστίες ανοιχτής φωτιάς, θερμάστρες ξύλου / αργής καύσης ή φορητές θερμάστρες, περιλαμβανομένων των ηλεκτρικών, αερίου και κηροζίνης. Οι πυρκαγιές που προκαλούνται από τη θέρμανση αυξάνονται κατά τους χειμερινούς μήνες.
  Να απενεργοποιείτε όλες τις φορητές συσκευές θέρμανσης και να σβήνετε τις εστίες ανοιχτής φωτιάς πριν φύγετε από το σπίτι σας ή πριν πάτε για ύπνο.

1. Όταν στεγνώνετε ρούχα και άλλα αντικείμενα πρέπει να είναι σε απόσταση τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά από όλες τις πηγές θέρμανσης.
2. Βεβαιωθείτε ότι θερμάστρες εγκαθίστανται, συντηρούνται και λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
3. Να χρησιμοποιείτε πάντα καλύψεις φωτιάς μπροστά από εστίες ανοιχτής φωτιάς.
4. Οι καμινάδες και οι καπνοδόχοι πρέπει να καθαρίζονται κάθε χρόνο.
5. Κρατάτε τα καύσιμα και τα εύφλεκτα υλικά σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τη φωτιά.
6. Τα παιδιά πρέπει να επιβλέπονται κοντά σε όλα τα είδη θέρμανσης. Διατηρείτε μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των παιδιών και της πηγής θέρμανσης.




Ηλεκτρισμός
  Οι ηλεκτρικές συσκευές περιλαμβανόμενων των διπλών πριζών, των πινάκων ρεύματος και των μπαλαντέζων [extension cords] αποτελούν επιπλέον αιτίες πυρκαγιών. Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή.
  Η χρήση ελαττωματικού ηλεκτρικού εξοπλισμού και συσκευών μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Χρησιμοποιείτε μόνο συσκευές που είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

1. Επιλέγετε λαμπτήρες χαμηλής ισχύος σε φωτιστικά.
2. Βεβαιωθείτε ότι οθόνες, φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές έχουν καλή ροή αέρα γύρω τους και δε λειτουργούν σε περιορισμένους χώρους ή είναι καλυμμένες.
3. Απενεργοποιείτε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.
4. Χρησιμοποιείτε μόνο πιστοποιημένους επαγγελματίες για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων / ελαττωματικών ηλεκτρικών συσκευών, καλωδιώσεων ή εξοπλισμού.
5. Αποφεύγετε τη χρήση διπλών πριζών.
6. Χρησιμοποιείτε ηλεκτρικούς πίνακες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, ποτέ να μην τους υπερφορτώνετε και να ελέγχετε τακτικά για τυχόν φθορές.





Γυμνή Φλόγα
  Τα κεριά, το θυμίαμα και οι καυστήρες αρωματικού λαδιού χρησιμοποιούνται για κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές πρακτικές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα αντικείμενα να το κάνετε με ασφάλεια  για να αποφευχθεί η έναρξη πυρκαγιάς.
 Να σβήνετε πάντα τα τσιγάρα, τα κεριά, το θυμίαμα και τους καυστήρες λαδιού πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο.
 

1. Κρατάτε τις κουρτίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά πάντα μακριά από γυμνές φλόγες.
2. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά και τα ζώα είναι σε ασφαλή απόσταση από τα κεριά, τα θυμίαμα και τους καυστήρες λαδιού.
3. Χρησιμοποιείτε τα κεριά, τα θυμίαμα και τους καυστήρες λαδιού μόνο σε σταθερές μη εύφλεκτες επιφάνειες.
4. Η χρήση γυμνής φλόγας θα πρέπει πάντα να επιβλέπεται.
5. Χρησιμοποιείτε βαριά, με ψηλές πλευρές τασάκια για να αποφεύγεται το αναποδογύρισμά τους και πάντα να σβήνετε σωστά τα τσιγάρα.
6. Κρατάτε τα τσιγάρα, τους αναπτήρες και τα σπίρτα μακριά από τα παιδιά.






Πλυσταριό και BBQ
  Το πλυσταριό περιέχει ηλεκτρικές συσκευές όπως πλυντήρια και στεγνωτήρες ρούχων και χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προϊόντων καθαρισμού και χημικών ουσιών. Το καλό νοικοκύρεμα είναι απαραίτητο για ένα ασφαλές πλυσταριό.
  Πάντα να επιβλέπετε τα παιδιά γύρω από το μπάρμπεκιου. Να πίνετε αλκοόλ με μέτρο αν μαγειρεύετε, για να κρατάτε τον εαυτό σας και τους άλλους ασφαλείς από εγκαύματα.



1. Χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου σας μόνο σε υπαίθριους χώρους και να διατηρείτε απόσταση ενός μέτρου από υπόστεγα, φράχτες και τοίχους.
2. Βεβαιωθείτε ότι η μάνικα δεν είναι φθαρμένη, οι συνδέσεις είναι σφιχτές και δεν υπάρχει διαρροή.
3. Ελέγξτε ότι η ημερομηνία ελέγχου της φιάλης αερίου είναι τρέχουσα.
4. Καθαρίζετε το φίλτρο μετά από κάθε χρήση.
5. Κρατάτε τις ηλεκτρικές συσκευές μακριά από το νερό.
6. Να αφήνετε πάντα το στεγνωτήριο ρούχων να ολοκληρώνει τον κύκλο αποθέρμανσης πριν το σταματήσετε.
7. Να φυλάσσετε τις χημικές ουσίες μακριά από τα παιδιά.






Συναγερμός Καπνού
  Ένας συναγερμός καπνού σας παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς και σας δίνει το χρόνο να διαφύγετε με ασφάλεια. Είναι νόμος της Βικτώριας να υπάρχει τουλάχιστον ένας συναγερμός καπνού σε κάθε όροφο σε κάθε σπίτι. Μόνο οι συναγερμοί καπνού που λειτουργούν σώζουν ζωές.
  Χωρίς συναγερμό καπνού που να λειτουργεί στο σπίτι σας είναι ® 57% περισσότερες οι πιθανότητες να υποστείτε απώλεια περιουσίας και ζημιές, ® 26% περισσότερες οι πιθανότητες να υποστείτε σοβαρό τραυματισμό και ® τέσσερις φορές περισσότερες οι πιθανότητες να πεθάνετε σε πυρκαγιά κατοικίας από ότι άνθρωποι που εργάζονται με συναγερμούς καπνού.

1. Όλες οι Αυστραλιανές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες συστήνουν φωτοηλεκτρικούς συναγερμούς καπνού.
2. Εγκαταστήστε τους συναγερμούς καπνού στην οροφή.
3. Τουλάχιστον σε απόσταση 30 εκ. από τους τοίχους.
4. ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Όλοι οι συναγερμοί καπνού, περιλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο πρέπει να αντικατασταθούν.
5. ΕΤΗΣΙΑ Αλλάζετε τη μπαταρία τους συναγερμούς σας καπνού σας και ξεσκονίζετε απαλά γύρω από το εξωτερικό κάλυμμα.
6. ΜΗΝΙΑΙΑ Πατήστε το κουμπί δοκιμής του συναγερμού καπνού κάθε μήνα και περιμένετε να ακούσετε το μπιπ, μπιπ, μπιπ.  






Σχέδιο Εκκένωσης του Σπιτιού
  Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε τι να κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες για να σχεδιάσετε πώς θα διαφύγετε μια πυρκαγιά στο σπίτι σας.
  Είναι σημαντικό όπως ο καθένας έχει ένα σχέδιο εκκένωσης του σπιτιού. Κάντε δοκιμαστική άσκηση του σχεδίου σας εκκένωσης με όλη την οικογένεια.



1. Πέστε κάτω χαμηλά και μείνετε μακριά από τον καπνό.
2. Αν είναι ασφαλές, κλείστε τις πόρτες για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς και του καπνού.
3. Ειδοποιείστε άλλα άτομα καθώς βγαίνετε από το σπίτι.
4. Βγείτε έξω και μείνετε έξω.
5. Συναντηθείτε σε ένα ασφαλές μέρος όπως το γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι σας.
6. Τηλεφωνήστε στο 000 (τρία μηδενικά) από κινητό τηλέφωνο ή από το τηλέφωνο ενός γείτονα. Ζητήστε ΠΥΡΚΑΓΙΑ [FIRE].




Σημείωση: Ο δικός μας Ελληνικός τηλ. αριθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι: 199 (ένα, εννιά, εννιά).






 
 



Για διαδραστικά παιχνίδια, βίντεο και φωτογραφίες, Quizzes και πολλά άλλα μπορείτε να επισκεφτείτε το website για παιδιά στην διεύθυνση www.mfbkidzone.com.au




[1] Αυτό το πληροφοριακό φυλλάδιο διανεμήθηκε από την Metropolitan Fire Brigade (MFB) www.mfb.vic.gov.au της Μελβούρνης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017. Και τα Πνευματικά δικαιώματα© ανήκουν στην Metropolitan Fire & Emergency Services Board – P448F booklet






  Επίσης μαζί με το πληροφοριακό φυλλάδιο υπήρχε κι ένα βιβλιαράκι 6-7 σελίδων με Coloring Pages με θέμα εννοείται "Πυρκαγιά". (βλέπε τις παρακάτω φωτο)










Κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε πλήρη οθόνη.







   Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, το Σύστημα Εθελοντισμού και φυσικά να βρούμε και ένα σωρό χρήσιμα πράγματα με Οδηγίες Προστασίας, π.χ. σεισμός, δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.   

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112
Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης
112: Ο αριθμός που πρέπει να θυμάστε αν βρεθείτε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.







Για να μην μπερδευτείτε ή για να μην γίνει τυχόν παρεξήγηση. Τονίζω πως αυτό το πληροφοριακό φυλλάδιο διανεμήθηκε από την Metropolitan Fire Brigade (MFB) της Μελβούρνης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 σε ένα τοπικό Πανηγύρι που ήταν αφιερωμένο σε... δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω στην 28η Οκτωβρίου για την ελληνική κοινότητα. Εκείνο λοιπόν το διάστημα ζούσα στην Αυστραλία και είχα παρευρεθεί στις διάφορες εκδηλώσεις. Μια από αυτές λοιπόν ήταν η παρουσία της Μητροπολιτικής Πυροσβεστικής όπου Πυροσβέστες και υπεύθυνοι ενημέρωναν με ομιλίες, μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων, διάφορα μαθήματα και δωρεάν υλικό όπως τσάντες, καπέλα. Φυσικά πήρα κι Εγώ και μπορώ να σας πω πως τα έβαλα στην βαλίτσα και τα έφερα μαζί μου στην Ελλάδα.
  Μάλιστα, επειδή βρήκα ενδιαφέρον το υλικό τότε κάθισα και το αντέγραψα στο word για να σας το παρουσιάσω σε ανάρτηση όταν με το καλό έχω καλό internet. Επειδή δυστυχώς δεν είχα ποτέ καλό σήμα internet, έμεινε στις "μελλοντικές αναρτήσεις" τούτη η ανάρτηση συν ένα σωρό άλλες (κάποιες έχουν γραφτεί, άλλες πάλι θα γραφτούν!) που σας χρωστάω και κάποια στιγμή θα ανέβουν όλες (όπως η εμπειρία μου στην Αυστραλία και όσα είδα και έζησα) μία προς μία.  Εξάλλου,  τέλη Αυγούστου, πέρσι τέτοιον καιρό έφευγα για Αυστραλία. 1 χρόνος λοιπόν πέρασε και νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σας τα πω όλα.

   Με αφορμή λοιπόν τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Μάτι, θυμήθηκα πως έχω υλικό με θέμα "Πυρκαγιά και Προστασία από Φωτιές" που είχα ήδη ετοιμάσει όταν ήμουν Μελβούρνη. Οπότε, είναι μια καλή ευκαιρία, τώρα, να το μοιραστώ μαζί σας γιατί πιστεύω πως είναι χρήσιμο και άκρος ενημερωτικό για να μάθουμε κάποια πράγματα περί πυρκαγιών και για να δούμε, να πάρετε μια γεύση τις διαφορές ή να πω καλύτερα ποια ενημέρωση κάνουν εκεί στα ξένα.
   Εννοείται πως κρατάτε ότι νομίζετε πως είναι χρήσιμο και σαφώς έχοντας στο νου σας τα ελληνικά δεδομένα. Φυσικά παραθέτω και υλικό που έχει κοινοποιηθεί στην χώρα μας.

   Κλείνοντας, παρακάτω θα βρείτε και το αρχείο pdf που είχα ετοιμάσει με το ενημερωτικό υλικό όλου του φυλλαδίου, για να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν. Πιστεύω πως θα μάθετε καλύτερα κάποια πράγματα σε απλά tips. 
   
Πατήστε το κουμπάκι Download και αυτόματα θα μεταφερθείτε στο αρχείο για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.
 
🔥Πυρασφάλεια στο σπίτι (Fire safety at home) & 🆓Free E-Book
https://www.dropbox.com/s/l04s5hykfvnnmdv/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9%20%28Fire%20safety%20at%20home%29%28%C2%A9%CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%95%CE%93%CE%A9%20%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%93%CE%9C%CE%95%CE%A3%29.pdf?dl=0



Διαβάστε επίσης:
___________________

► Διαβάστε περισσότερα "Αφιερώματα"
Η Βιβλιοθήκη του ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ 
► Περισσότερα free download



*Η ανάρτηση αυτή, όπως όλα τα κείμενα και οι εικόνες είναι πνευματική ιδιοκτησία του ιστολογίου (blog) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη αναγραφή της πηγής, γραπτή άδεια αλλά και έγκριση της δημιουργού του.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
Copyright ©2010-2018 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Πολύ οργανωμένη παρουσίαση της πυρασφάλειας Μαρία μου.
    Και εξαιρετικά χρήσιμη
    Ειλικρινά σε ευχαριστούμε για τις συμβουλές ζωής.
    Καλά να έισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, χαίρομαι που βρήκες χρήσιμη την παρουσίαση μου...
      Νομίζω κάτι θα μάθουμε καλύτερα!
      Κι Εγώ ευχαριστώ!
      Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  2. Είναι λυπηρό που συνέβησαν αυτές οι τραγωδίες και στάθηκαν αφορμή να ανεβάσεις αυτήν την ανάρτηση. :((( Πόσο θα προτιμούσαμε όλοι να μην ειχε συμβεί τίποτα κακό και αυτή να ήταν απλώς μία ανάρτηση...
    (Είναι τρομακτικό να σκέφτομαι ότι ένα χρόνο πριν βρισκόμουν στο Μάτι για θερινό σχολείο... Όσο για την Κινέτα, δεν μπορώ να σχολιάσω καν πόσο πονάει να βλέπω τα πάντα γύρω μου μαύρα, στον τόπο που έχω μεγαλώσει από παιδί, λίγα χμ από την πόλη μου... Αν σε βγάλει ο δρόμος, θα μαυρίσει η καρδιά σου να δεις τα βουνάκια μας πώς κατάντησαν)
    Σε ευχαριστούμε όμως για όλη την ενημέρωση - συνειδητοποίησα ότι οι γνώσεις μου ήταν πραγματικά ελλιπείς σε αυτό το κομμάτι.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου,
      είναι κάτι παραπάνω από λυπηρό...ελπίζω να μάθαμε πολλά από αυτό το τραγικό συμβάν.
      Μια Φίλη Φωτογράφος είχε βρεθεί σε αυτά τα μέρη και είδα φωτογραφίες που ανέβασε και πραγματικά μαυρίλα ο τόπος, μαυρίλα και τα συναισθήματα.
      Πάντως, με το θέμα "Φωτιά" είμαι λίγο περισσότερη 'ευαίσθητη" γιατί έτυχε 2 φορές να ζήσουμε οικογενειακώς φωτιά και την 3η τους έσωσα επειδή ξύπνησα και επειδή κινήθηκαμε γρηγορα.
      Είναι από τα χειρότερα, οπότε φανταζομαι τι πέρασε όλος αυτός ο κόσμος.
      Ελπίζω τούτη η ανάρτηση να μας μάθει ενημερωτικά κάτι περισσότερο.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes