The 7 days journal challenge 2019 ή αλλιώς 7 ερωτήσεις αυτογνωσίας

ή αλλιώς 7 ερωτήσεις αυτογνωσίας


  Μετά το "30days Gratefulness Challenge 2018: Είμαι ευγνώμων..." που εμπνεύστηκε η blogger Άλκηστη από το Little Hope Flags και που ολοκλήρωσα με επιτυχία αλλά κυρίως το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, πριν λίγες εβδομάδες ολοκλήρωσα ένα ακόμα δικό της insta challenge.

 
The 7 days journal challenge 2019  
  Όπως μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ στο σχετικό post της, η Άλκηστη μας λέει "Ο εαυτός μας είναι το μεγαλύτερο μας project, είχε πει κάποιος κάποτε. Και ο καλύτερος τρόπος για να τον γνωρίσουμε, είναι να του κάνουμε ερωτήσεις. Ερωτήσεις που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ, ή που πολύ απλά δεν ασχοληθήκαμε αρκετά ως τώρα για να του κάνουμε. Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε η ιδέα του journal challenge. Η πρόκληση βρίσκεται στο να αφιερώσεις πέντε λεπτά για να κοιτάξεις μέσα σου και να ψάξεις λίγο πιο βαθιά, σε αυτές τις απαντήσεις, που όπως η βάση του παγόβουνου, δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Αυτό το journal challenge είναι ένα challenge αυτογνωσίας αλλά και αγάπης προς τον εαυτό σου και είναι ένα challenge διαχρονικό. Δεν έχει ημερομηνία λήξης, και ο μόνος με τον οποίο ανταγωνίζεσαι είναι ο ίδιος ο εαυτός σου." 


    Και επειδή Εγώ προσωπικά όπως θα έχετε καταλάβει τόσα χρόνια μέσα από το blogging και τα διάφορα δρώμενα/προ(σ)κλήσεις και τις διάφορες ερωτοαπαντήσεις που έχω πάρει μέρος, σας έχω αποκαλύψει διάφορα πράγματα για τον εαυτό μου, επειδή όπως και στην ζωή μου, έτσι και σε αυτόν τον προσωπικό μου ιστολόγιο, μου αρέσει εντελώς μαζοχιστικά να τα βάζω με τον εαυτό μου, να τον ανακαλύπτω, να τον κοντράρω συνεχώς για να γίνομαι όσο μεγαλώνω όλο και καλύτερη. Και ναι πιστεύω και φαίνεται άλλωστε στο πέρασμα των χρόνων ότι γίνομαι όσο μπορώ η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Εξάλλου, αυτό κι αν είναι το πιο αληθινό και το πραγματικό νόημα αυτής της ζωής. Εξάλλου, από εμάς ξεκινούν όλα, συνεχίζουμε και με άλλους και καταλήγουμε πάλι σε μας, διότι με ισορροπία και λογική μόνο έτσι κάνεις χωριό με τα πάντα και με τους πάντες. Δεν ξέρω έτσι Λέω Εγώ και πιστεύω για τη ζωή.

    Έτσι λοιπόν, χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα μέρος και κάθε μέρα για 7 ημέρες απαντούσα στις 7 ερωτήσεις, αφού πρώτα επεξεργαζόμουν και κυρίως γυρνούσα πίσω στο χρόνο και σε θύμησες για να δώσω την πιο αληθινή και ουσιαστική απάντηση. Ιδού λοιπόν ακολουθούν οι 7 ερωτοαπαντήσεις.



The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Παρασκευή 22/03/2019

  
The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Σάββατο 23/03/2019


The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Κυριακή 24/03/2019


The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Δευτέρα 25/03/2019


The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Τρίτη 26/03/2019


The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Τετάρτη 27/03/2019






The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Πέμπτη 28/03/2019







   Τέλος, σχετικά με την ολοκλήρωση του journal challenge και τι αποκόμισα από αυτό, μέσα από αυτό το post θα απαντήσω και στο e-mail της Άλκηστης στις 3 παρακάτω ερωτήσεις της.

-Τι σου άρεσε στο challenge?
  Το ότι είχε ερωτήσεις αυτογνωσίας που απλά αγαπώ να απαντώ γιατί έτσι "συζητώ" ξεκάθαρα, χωρίς φόβο αλλά με πάθος και χωρίς περιστροφές με τον εαυτό μου.
 
-Ποια ερώτηση σε δυσκόλεψε πιο πολύ?
  Απολύτως καμία!
 
-Θα το πρότεινες σε κάποια φίλη σου?
  Εννοείται! Το έκανα ήδη από την πρώτη στιγμή. Και μάλιστα πίνοντας καφέ με μια φίλη μου "παίξαμε" απατώντας κι εκείνη στις ερωτήσεις ενώ ταυτόχρονα γελάγαμε και συζητούσαμε για το παρελθόν, το παρόν και στο τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής.

   Με απλά λόγια Άλκηστη έπιασε τόπο (και αυτό) το challenge.😉   


 
 


Καλό μας/σας/του(ς) Σαββατοκύριακο να έχουμε!💛🌞
 
 
Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας!
Αν σας αρέσει η παρούσα ανάρτηση μπορείτε να την κοινοποιήσετε/μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα.
 
The 7 days journal challenge 2019 by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
 
_________________
Διαβάστε επίσης:





*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
Copyright ©2010-2019 - by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

5 σχόλια :

  1. Καλησπέρα Μαρία μου,
    χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεσαι. Που έχεις το θάρρος της ανοιχτής γνώμης αλλά και της ξεκάθαρης παρουσίασης του εαυτού σου. Και αυτό σε τιμά αφάνταστα.
    Την καλησπέρα μου και τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα!!! Τη σημειώνω για να αναρτήσω κι εγώ, αφού δεν έχει χρονικό όριο!
    Μου άρεσαν πολύ οι ερωτήσεις που σε ρώτησες!!!
    Φιλιά πολλά αφήνω! 😚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία, για ακόμα μια φορά! Χαίρομαι που σου άρεσε και ελπίζω να σε δω και στα επόμενα!
    Άλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι ωραία ιδέα για να δώσεις ένα push στον εαυτό σου τη σημειώνω κι εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα από μια νέα γειτόνισσα.
    Οι απαντήσεις σου στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις της Άλκηστης, μου άφησαν μια γλυκιά γεύση. Τις διάβασα πίνοντας καφεδάκι με θέα το απέραντο γαλάζιο. Τι ωραίο, να μπορείς η ίδια να δίνεις συμβουλές στον εαυτό σου - να ακούς τις δικές σου ανάγκες.
    Καλή συνέχεια, Τζοάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes