Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 17-23 (part2)

 Μηνιαίο Journaling Challenge #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 17-23 (part2)

 Ημέρα #17: Θα ήθελα οι άλλοι να ξέρουν για εμένα... Είμαι εντελώς ο εαυτός μου, οπότε να περιμένεις τα πάντα από μένα. Όπως θα μου φερθείς, έτσι θα σου φερθώ. Αν λοιπόν μου φερθείς όμορφα, αληθινά και έντιμα να ξέρεις πως με έχεις κερδίσει και θα έχεις στη ζωή σου πραγματικά έναν Ά-νθρωπο με Αλφα κεφαλαίο που δεν θα σε προδώσει ποτέ και θα σου φερθεί το ίδιο εντάξει. Αντιθέτως, αν μου φερθείς άσχημα, άδικα, με απλά λόγια πούστικα και σαν λαμόγιο όπως λέω τελευταία θα πάρεις από εμένα σκληράδα, αδιαφορία και απαξίωση σε βαθμό "δεν υπάρχεις για μένα" στην κυριολεξία... όποιος μα όποιος κι αν είσαι, χωρίς καμία εξαίρεση.  



Ημέρα #18: Αν μάθαινες ότι αύριο θα πεθάνεις , για ποια τρία πράγματα θα ένιωθες μεγαλύτερη μεταμέλεια;

  Είμαι σε μια ηλικία που είμαι απολύτως συνειδητοποιημένη σχεδόν για τα πάντα. Όλη μου η ζωή είναι στρωμένη με αγκάθια με αρκετές στιγμές από ροδοπέταλα. Δεν ήταν από πάντα στα δικά μου χέρια, οπότε κάποια πράγματα ακόμα προσπαθώ να τα αλλάξω. Η αλήθεια είναι για το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι που δεν έφυγα νωρίτερα από το δηλητηριώδες περιβάλλον που ζω αλλά και από ανθρώπους που εν τέλει ίσως τελικά να μην μπόρεσαν ή δεν μπορέσουν να με βάλουν στη ζωή τους απόλυτα όπως μου αξίζει. Όχι γιατί δεν ήθελα/δε θέλω ή ότι δεν το προσπάθησα/προσπαθώ, αντιθέτως. Νομίζω πως είναι το μόνο πράγμα, που αν δεν το αλλάξω, δεν το διεκδικήσω, δεν το κάνω πράξη και δεν τα καταφέρω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με συντροφιά ή παρέα τον εαυτό μου... θα μετανιώνω γι' αυτό μέχρι το τέλος της ζωή μου.Και συγγνώμη αλλά Εγώ προσωπικά δεν θέλω να ζω και ούτε να φύγω με απωθημένα.

 

Ημέρα #19: Μην φοβάσαι καθόλου τη τελειότητα-δεν θα τη φτάσεις ποτέ. - Salvador Dali. Πώς σε κάνει αυτή η έκφραση να νιώθεις; 

   Δεν υπάρχει τελειότητα! Τελεία! Και όποιος πιστεύει το αντίθετο κάπου κοροϊδεύει τον εαυτό του. Ο καθένας μας κάνει το καλύτερο (ή και το χειρότερο πολλές φορές) και δίνει τον καλύτερο εαυτό του μέχρι εκεί που αντέχει και μέχρι εκεί που βλέπει πως εκτιμάτε και δεν τον εκμεταλλεύονται. Για μένα κανείς δεν είναι τέλειος και μάλιστα πιστεύω πως οι άνθρωποι που προσπαθούν να συμπερι-φέρονται τέλεια και άψογα, φορούν μια μάσκα και κρύβονται κι από τον ίδιο τους τον εαυτό. Από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ποια εκδοχή του εαυτού τους είναι η πραγματική.  



Ημέρα #20: Πώς θα περιέγραφες τη σχέση σου με το κινητό σου και την τεχνολογία γενικότερα στη ζωή σου;

  Όπως όλοι μας έχω υπάρξει κι Εγώ εθισμένη με το διαδίκτυο, τα social media, το κινητό μου σε κάποιες φάσεις της ζωή μου. Κυρίως θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που είχα υπολογιστή, σύνδεση internet στο σπίτι αλλά και όταν έφτιαξα facebook προφίλ. Θυμάμαι να κατεβάζω αμέτρητα τραγούδια, εικόνες, προγράμματα, να σκοτώνω την βαρεμάρα μου στο fb με το να γράφω τις σκέψεις μου, να ποστάρω τραγουδάκια... Όλοι μας έχουμε περάσει αυτό το στάδιο.

  Σήμερα και γενικά τα τελευταία χρόνια την τεχνολογία, τα social, το κινητό και το tablet μου τα χρησιμοποιώ όχι για να σκοτώνω τις ώρες μου ούτε τη βαρεμάρα μου (σπάνια συμβαίνει αυτό!) αλλά ως μέσο επικοινωνίας, να μοιράζομαι ωραία πράγματα μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μου αλλά και ως χρήσιμα εργαλεία για πολλά καθημερινά πράγματα.

 Ευτυχώς παλιότερα έκανα για μέρες αποχή από όλα αυτά και έβλεπα ότι με βοηθάει να καταλάβω ότι κάπου έχω χάσει το μέτρο και πρέπει να επανέλθω στην πραγματικότητα κατανοώντας πως δεν είναι για να σκοτώνω την ώρα μου αλλά για να την αξιοποιώ καλύτερα.

 

Ημέρα #21: Χρησιμοποίησε 10 λέξεις για να περιγράψεις τον εαυτό σου.

1. Εσωστρεφής (μέχρι να νιώσω ασφάλεια και να ανοιχτώ)

2. Επιλεκτική (δεν ταιριάζω με όλους και με όλα και δεν με ενδιαφέρει να τα έχω -σώνει και ντε- καλά με όλους)

3. Απόμακρη (λανθασμένα με λένε αντικοινωνική)

4. Δυνατή (έχω ισχυρή προσωπικότητα και δύναμη ψυχής)

5. Ανυπόμονη (δεν μπορώ να περιμένω στην αναμονή και σε αρκετά πράγματα βιάζομαι να τα ζήσω τώρα που λένε, όχι αύριο)

6. Ευαίσθητη (στεναχωριέμαι εύκολα, κλαίω πολλές φορές όταν με έχεις στεναχωρήσει άδικα, πολλές φορές με κυριαρχούν τα συναισθήματα μου και γενικά θα προτιμούσα να μην είμαι τόσο ευαίσθητη)

7. Παραπονιάρα (Εεεε, όχι γκρινιάρα! Να τα ξεχωρίζουμε ντε!)

8. Απότομη (πολλές φορές όταν δεν είμαι στις καλές μου ή όταν κάποιος είναι αδιάκριτος  και ενοχλούμε, γίνομαι απότομη)

9. Αδυναμία προφορικής έκφρασης (με το στανιό θα εκφραστώ με το να ανοίξω το ρημάδι το στόμα μου και να πω κυρίως αυτά που με πονάνε)

10. Αυτοκαταστροφική που όμως ξανά γεννιέμαι από τις στάχτες μου και ...Είμαι αυτή που είμαι, με τα καλά και τα άσχημα μου (και σε όποιον αρέσω!😂)

  Μπορώ κι άλλα να πω... Αχαχαχα!



Ημέρα #22: Γράψε για κάτι που σε τρομάζει.

  Νομίζω πως κυρίως δυο πράγματα με τρομάζουν πολύ. Το ένα είναι να μην καταφέρω να ζήσω τη ζωή μου σε ένα περιβάλλον υγιής μακριά από την τοξικότητα και κοντά στην ηρεμία και την ασφάλεια που αξίζω. Το δεύτερον είναι να δω τον εαυτό μου, εμένα να μην μπορώ να σταθώ όρθια και δυνατή! Αν μια μέρα για τον χι,ψι λόγο δεν έχω τη δύναμη, δεν μπορώ πια να παλεύω για το οτιδήποτε, καλύτερα να μη ζω. 

Ημέρα #23: Ας υποθέσουμε πως η ζωή σου είναι μια ιστορία και εσύ είσαι ο συγγραφέας, πως θα έμοιαζε το ευτυχισμένο τέλος σου;

  Θα ζω σε ένα δικό μου σπίτι που θα είναι το καταφύγιό μου, με ζεστασιά και ασφάλεια. Αν έχω βρει τον σύντροφο της ζωή μου, έχει καλώς. Αν πάλι δεν είναι γραφτό, θα είμαι Εγώ και ο δημιουργικός εαυτό μου. Θα έχω τους φίλους μου, την ηρεμία μου, τις όμορφες στιγμές μου/μας και φυσικά κάνοντας μια δουλειά (πάνω σε κάτι που αγαπάω και είναι το χόμπι μου θα ήταν η ιδανική δουλειά) που εκτός από χρήματα θα μου αποφέρει και πνευματική ικανοποίηση.    

  


 Journaling Challenge 2 της Ειρήνης από το Woman's Book Story
 Αυτή είναι η συμμετοχή μου στο Journaling Challenge 2 της Ειρήνης από το Woman's Book Story & το BwithRenata. Πλέον την Ειρήνη θα τη βρείτε στο bwithrenata.gr. Επισκεφτείτε την για να διαβάσετε τις δικές της ερωτοαπαντήσεις!


Μηνιαίο Journaling Challenge #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 1-16 (part1)
Διαβάστε το Α' μέρος για τις...

Ημέρες 1-16 (part1)




  
*Οι ημερομηνίες του Β' μέρους είναι από την Κυριακή 17 μέχρι Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021.
Την επόμενη Κυριακή έρχεται το Γ' και τελευταίο μέρος, όπου μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ!

 

📌Διαβάστε παρακάτω και τα 3 μέρη του Μηνιαίο Journaling Challenge:

 Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: 1 - 3 Parts

📍Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 1-16 (part1) (17-01-2021)

📍Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 17-23 (part2) (24-01-2021)
📍Μηνιαίο Journaling Challenge 2021 #2: Ιανουάριος 2021 - Ημέρες 24-30 (part3) (11-02-2021)

 

📂Αρχειοθήκη: Ερωτοαπαντήσεις Challenges: 🖋Diary of Bliss, ⏳5 Year Journal: 365 days, 💭Ημερολόγιο Σκέψεων & Journal Challenge_WBS -All Posts-

 

_________________

Διαβάστε επίσης:
_________________
30days Gratefulness Challenge 2018: Είμαι ευγνώμων...
►Διαβάστε το "Ημερολόγιο Σκέψεων 2016"
►Διαβάστε το "⌛Keep a 5 Year Journal 2015 & 2016"
► Διαβάστε για το "5 Year Journal: 365 days"

 



 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου. 

Μπορείς να με στηρίξεις δημιουργικά απλά...



*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!

4 σχόλια :

  1. Πολύ ενδιαφέροντα τα ερωτήματα Μαρία, πολύ ενδιαφέρουσες και οι δικές σου απαντήσεις. Μέσα από αυτά δίνεις εικόνα της σκέψης και του εαυτού σου. Θα ρίξω μια ματιά στα μπλογκ που λες.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία, καλησπέρα και καλή χρονιά
    Πέρασα μια βόλτα, να δω πως είσαι. Βλέπω η χρονιά ξεκινά με περισυλλογή και σχεδιασμό.
    Θα σταθώ σε ένα σημείο, εκεί που λες, αυτο-καταστροφική. Μια λέξη που ακούω και διαβάζω πολύ, σε διάφορες μορφές. Αυτή η λέξη με τρομάζει. Σαν να μην έχουμε το δικαίωμα στο λάθος - να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως εμείς και οι άλλοι θέλουμε. Στο να μαθαίνουμε και να ξεκινάμε από την αρχή. Μπορεί να κάνουμε πράγματα εις βάρος μας, όμως κάτι δείχνει αυτό, κάπως μας βοηθά να μας γνωρίσουμε καλύτερα.
    Καλο βράδυ από μια μπλόγκερ με ωροσκόπο Σκορπιό (όχι πως τα πιστεύουμε, αλλά!)
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σταθώ στην 18η ημέρα.. "από ανθρώπους που εν τέλει ίσως τελικά να μην μπόρεσαν ή δεν μπορέσουν να με βάλουν στη ζωή τους απόλυτα όπως μου αξίζει".. Νομίζω ότι πολλούς μας έχει προβληματίσει ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι και προπάντων οι δικοί μας, γιατί ο τρόπος που μας βλέπουν οι δικοί μας μάς αγγίζει περισσότερο. Ωστόσο, νομίζω πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δείχνουμε εμείς στον εαυτό μας τί αξίζει και πάνω από όλους να τον αγαπάμε εμείς πρώτοι.. Φιλιά και καλημέρες και καλό σ/κ Μαράκι μου 🌷🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα κι από εμένα χαίρομαι που λειτουργείς έτσι με πρόκληση στην πρόκληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes