🖋Στιγμές σε Guest post #12: Η σειρά που μας μύησε στα anime

  Γεια σου κόσμε του Συλλέγω Στιγμές.   

Είμαι η Ειρήνη από το Woman’s Book Story και σήμερα θα σου μιλήσω για εκείνη την anime σειρά που σχεδόν όλοι γνωρίζουν, αγαπάνε και τους έβαλε σε αυτό τον κόσμο της Ιαπωνικής Κουλτούρας. Φυσικά μιλάω για το "Dragon Ball" μια σειρά που κουβαλάει πολλά χρόνια στη πλάτη του και φυσικά πολύ αδρεναλίνη. 

 

( *https://www.womansbookstory.gr/ )

Σχετικά με το MANGA

  To "Dragon Ball" όπως και πολλά ακόμη anime βασίζονται σε Ιαπωνικά κόμικς τα λεγόμενα manga. έχει δημιουργηθεί και σχεδιαστεί από τον Ακίρα Τοριγιάμα. Πρωτοεκδόθηκε σε περιοδικό, συγκεκριμένα στο Weekly Shonen Jump για μια δεκαετία περίπου ( 1984-1995). Ενώ στην συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι τόμοι, που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, εκδόθηκαν από την εταιρεία Shueisha. Κάτι που δεν γνώριζα ούτε εγώ αλλά το έμαθα τώρα είναι πως η ιστορία βασίζεται σε ένα κλασικό κινεζικό μυθιστόρημα το «Ταξίδι στη Δύση».

  Στη σειρά ουσιαστικά ακολουθούμε τον Γκόκου και τις τρελές του περιπέτειες. Από μωρό παιδί αγαπάει και προπονείται στις πολεμικές τέχνες και εξελίσεται συνεχώς. Ανακαλύπτει τον κόσμο και φυσικά μαζί με άλλα άτομα που γνωρίζει αναζητά τις 7  Dragon Balls ώστε να καλέσει τον δράκο ώστε να του πραγματοποιήσει 3 ευχές. Επίσης να μην ξεχάσω τις απίστευτες μάχες με τους ποικίλους θα έλεγα κακούς.

 

Σχετικά με το ANIME

 Πάμε όμως τώρα στη σειρά, ή μάλλον σειρές Dragon Ball, που αρκετοί αγαπήσαμε. Με σκηνοθέτη τον Νταϊσούκε Νισίο και το Toei Animation ξεκίνησε η δημιουργία του. Πρώτο-προβλήθηκε το 1986 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Στην Ιαπωνία προβάλετε στη Fuji Television ενώ στην Ελλάδα πολλά επεισόδια , αλλά όχι όλα φυσικά , έχουν προβληθεί σε Ant1 και στο Nickelodeon .


Η σειρά που μας μύησε στα anime

Τι θα λέγατε να δούμε τις «σειρές» του Dragon Ball? Για πάμε!

  • ·  Dragon Ball (1986-1989)
  • ·  Dragon Ball Z (1989-1996)
  • ·  Dragon Ball GT (1996-1997)
  • ·  Dragon Ball Kai (2009-2011 και 2014-2015)
  • ·  Dragon Ball Super (2015-2018)
  • · Super Dragon Ball Heroes (2018-τώρα, ακόμη παίζετε)

  Επίσης να μην ξεχάσω να αναφέρω πως η σειρά διαθέτει και 19 ταινίες.

 

Η γνώμη μου

  Καταρχάς να πω ότι εγώ έχω παρακολουθήσει τα πάντα από το 2015 και μετά και τώρα βλέπω τα πρώτα επεισόδια του 1986-89 . Το θετικό είναι πως αν δεν έχεις δει τα παλιά δεν χάνεις και πολύ από το νόημα της σειράς. Κυρίως γιατί έχει flashbacks εκεί που είναι απαραίτητο. Είναι μια σειρά γεμάτη αδρεναλίνη, κάπου εδώ να πω ότι καλύτερα για άτομα άνω των 15, τουλάχιστον για τα τελευταία καθώς έχει αρκετές… βωμολοχίες να το πω ευγενικά. Πέρα όμως από τη δράση, τη περιπέτεια και την εξέλιξη έχει και ωραίο χιούμορ, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Η αλήθεια είναι πως η τελευταία του… σεζόν να τη πω, πέρα του ότι απαρτίζεται από 5 λεπτά επεισόδια το οποίο εμένα δεν μου αρέσει, νιώθω και λίγο πως το έχει χάσει δεν ξέρω. Ίσως είναι η ώρα σιγά-σιγά αυτή η σειρά να φτάσει σε ένα φινάλε. Αν με ρωτάς θα έπρεπε να είχε τελειώσει με το "Dragon Ball Super" καθώς είχε πολύ ωραίο φινάλε. Τώρα τι να πεις, ποτέ δεν ξέρεις τι έχουν οι Ιάπωνες στο μυαλό τους για τα anime.

 

  Για περισσότερα άρθρα σχετικά με Cinema & TV από εμένα μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.  

 

 Εσύ έχεις παρακολουθήσει ποτέ το Dragon Ball? Αν ναι πες μου στα σχόλια πως σου φάνηκε και πες μου ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο σου anime.  

 

ΤΡΕΙΛΕΡΣ


  •  







 

 



  Στιγμές σε Guest post #12 και έχω την τιμή να φιλοξενήσω την Ειρήνη από το blog "Woman's Book Story". Ειρήνη μου, τι μου θύμησες! Η αλήθεια είναι πως με έπιασε μια νοσταλγία. Το "Dragon Ball" το έβλεπα φανατικά με τον μικρό μου αδελφό πριν πολλά χρόνια, κάπου εκεί από το 1997 και μετά. Μεγάλο κόλλημα είχαμε, δεν χάναμε κανένα επεισόδιο. Τα γράφαμε, τότε! σε βιντεοκασέτες να φανταστείτε. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει τα καινούργια. Και δεν ήξερα καν ότι προβάλετε ακόμα και σήμερα.



Στιγμές σε Guest post by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
  Όποιος/όποια επιθυμεί λοιπόν να εκφραστεί για οποιοδήποτε θέμα, ανώνυμα ή επώνυμα, είτε είναι blogger είτε απλώς αναγνώστης, η στήλη αυτή είναι διαθέσιμη και μπορείτε ελεύθερα να μου στείλετε το κείμενο/σκέψεις/ζωγραφική/φωτογραφία/εκδήλωση/παρουσίαση/review book/beauty/music post ή ότι εκφράζει τον καθένα με ένα μήνυμα στο e-mail syllegw.stigmes@gmail.com με θέμα "Στιγμές σε Guest post - Φιλοξενία". Στο e-mail καλό θα ήταν να μου γράψετε κι έναν τίτλο που σχετίζετε με το θέμα της παρουσιάση σας, το όνομά/ψευδώνυμο σας και τη διεύθυνση (url) του blog σας, φυσικά εφόσον διαθέτετε. Αν είναι κείμενο/ποίημα/σκέψεις καλό είναι απαραίτητα να συνοδεύεται και με μια φωτογραφία, δική σας ή free Google image. Τα κείμενα θα παρουσιάζονται σχεδόν αυτούσια. Οι μόνες διορθώσεις που θα γίνονται από μένα είναι τα άτονα κείμενα και τα ορθογραφικά λάθη.


___________
Διαβάστε επίσης:
___________
► Διαβάστε όλα τα προηγούμενα άρθρα της στήλης "Στιγμές σε Guest post"
🖋Στιγμές σε Guest post #1: Συναισθηματική χλαπάτσα
🖋Στιγμές σε Guest post #2: θάρρος ή δειλία;
🖋Στιγμές σε Guest post #3: Κλειστό επ’ αόριστον
🖋Στιγμές σε Guest post #4: Το καλό…καλό δεν έχει
🖋Στιγμές σε Guest post #5: Μύρισε δημιουργική Άνοιξη
🖋Στιγμές σε Guest post #6: Σε κρύβω στο αντίο
🖋Στιγμές σε Guest post #8: Η κροτίδα που πέρασε ξυστά...
🖋Στιγμές σε Guest post #9: Μία ανάμνηση από μία Φίλη
🖋Στιγμές σε Guest post #10: Η λάθος πόρτα 
🖋Στιγμές σε Guest post #11: Χωρίς πυξίδα

 

✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰

 

 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά... (κάνε κλικ)



 *Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!

2 σχόλια :

  1. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το είδος παιδιά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το απαξιώνω.
    Στέλνω την καλησπέρα μου σε όλους. Μαρία φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά υπάρχουν πολλές anime σειρές αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει και με λίγα επεισόδια. Γιατί για παράδειγμα τα Dragon Ball και One Piece είναι πάνω από 1000 και είναι λίγο δύσκολο να τα παρακολουθήσει όλα κάποιος.

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes