🍿Movie in Cinema Κριτική: Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)

 Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)

  Πήγα πρόσφατα στο Cinema (είχα να πάω πριν την πανδημία και πραγματικά πόσο μου είχε λείψει δε λέγεται!) και είδα την ταινία Jurassic World: Κυριαρχία. Φυσικά μιλάμε για το 3ο μέρος των ταινιών "Jurassic World", reboot των τριών ταινιών "Jurassic Park".
 
Jurassic Park
  Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν και σε σχετικό παλιότερο review της πρώτης ταινίας, που θα βρείτε εδώ Movie in Cinema Κριτική – Jurassic World (2015), λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με δεινοσαύρους, είμαι η φανατική της τριλογίας των "Jurassic Park", έχω λατρέψει και τις νεότερες ταινίες "Jurassic World" και πάντα και για πάντα θα με εντυπωσιάζουν τα γιγάντια αυτά πλάσματα. 
Jurassic World
Οπότε δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην επιλέξω να πάω να δω στον Κινηματογράφο και την συνέχεια της ταινίας.
 
 
Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)

*Η υπόθεση της ταινίας:
   Από τον αρχιτέκτονα και σκηνοθέτη του Jurassic World Κόλιν Τρέβοροου, η «Κυριαρχία» διαδραματίζεται τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της Νήσου Νούμπλαρ. Οι δεινόσαυροι τώρα ζουν και κυνηγούν μαζί με τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αυτή η εύθραυστη ισορροπία θα αναμορφώσει το μέλλον και θα καθορίσει μια για πάντα αν τα ανθρώπινα όντα θα παραμείνουν οι κορυφαίοι θηρευτές σε έναν πλανήτη που μοιράζονται τώρα με τα πιο τρομακτικά πλάσματα της ιστορίας. Επίσης ένα είδος γιγαντιαίων, μεταλλαγμένων ακριδών κάνει την καταστροφική εμφάνισή του και ταυτόχρονα η μικρή Μέισι Λόκγουντ (Isabella Sermon), την οποία ο Όουεν και η Κλερ έχουν υπό την προστασία τους, απαχθεί. Όλοι οι ύποπτοι δρόμοι οδηγούν στην πολυεθνική Biosyn, όπου στις καλά φρουρούμενες εγκαταστάσεις θα αναγκαστούν να βρεθούν η Κλερ (Bryce Dallas Howard), ο Όουεν (Chris Pratt), αλλά και οι γνωστοί σε όλους επιστήμονες Έλι Σάτλερ (Laura Dern), Άλαν Γκραντ (Sam Neill) και Ίαν Μάλκολμ (Jeff Goldblum) του πρώτου "Jurassic Park". 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Colin Trevorrow
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, BD Wong, Omar Sy, Isabella Sermon, DeWanda Wise
  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια, Δράση
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 146' 
  • ΗΜ/ΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ελλάδα: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022
  • Site: www.jurassicworld.com/discover

  • *Το trailer της ταινίας:



    *Όλες οι Ταινίες:

    All Jurassic Park World Movies by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ (banner)




    📌🍿Movie in Cinema Κριτική: Jurassic World (2015)




    *Η άποψή μου:

       Η ταινία μας βάζει από το πρώτο λεπτό κατευθείαν στα βαθιά. Δεινόσαυροι, κυνήγι, δράση, άνθρωποι και πάλι δεινόσαυροι. Ξεκινάει σαν ένα δελτίο ειδήσεων να μας δείχνει εικόνες από διάφορα μέρη του πλανήτη πως πλέον οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τους Δεινόσαυρους που έχουν εξαπλωθεί και το αντίθετο, χωρίς πολλά πολλά για το πως έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια η εξέλιξη και η νέα πραγματικότητα. Προσωπικά θα ήθελα λίγες περισσότερες πληροφορίες και εικόνες αλλά ok.
     
      Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, όπως θα έπρεπε για την εξέλιξη της ιστορίας, έχουν πραγματικά εξελιχθεί ως χαρακτήρες. Ο Chris Pratt συνεχίζει να κρατά επάξια τον Πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έχω δηλώσει μου είναι απίστευτα συμπαθής ως ηθοποιός και συνεχίζω να πιστεύω πως είναι η ιδανικότερη επιλογή για τον ρόλο του νέου "Ιντιάνα Τζόουνς" στο reboot της σειράς ταινιών.  Αναμένουμε να τον δούμε και στο τρίτο μέρος των "Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία)" που θα κυκλοφορήσει αν δεν κάνω λάθος το 2023.
      
       Η μικρή Maisie φυσικά έχει μεγαλώσει και έχει γίνει ένα όμορφο και δυναμικό κορίτσι, που όπως είναι λογικό, μιας και είναι ο κρίκος της ιστορίας από τη δεύτερη ταινία, αναζητεί να μάθει ποια είναι στα αλήθεια. Η αγαπημένη μας Blue, έγινε μανούλα και πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από υπέροχες και ταυτόχρονα τόσες τρελές οι σκηνές με εκείνη και το παιδάκι της σε σημείο συγκίνησης. Βλέπουμε και παλιούς γνώριμους χαρακτήρες από την προηγούμενη ταινία για λίγο ως βοήθεια και υποστήριξη. Γνωρίζουμε και νέους δυναμικούς χαρακτήρες, όπως την πανέμορφη DeWanda Wise στο ρόλο της 'πιλότου' Kayla Watts που πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ. Ασφαλώς έχουμε και πολλούς νέους Δεινόσαυρους, μικρούς και μεγάλους εντυπωσιακούς νέους Δεινόσαυρους. Μαθαίνουμε 2-3 πράγματα γι' αυτούς αλλά νομίζω πως δεν δίνεται και τόσος χρόνος για να τους απολαύσεις ή για να δεις ακριβώς ποιοι είναι οι χαρακτήρες τους και τι μπορούν να κάνουν. Δηλαδή θα ήθελα να αξιοπηθούν καλύτερα. Αλλά ok πόσοι να χωρέσουν σε μια ταινία;!
     
    Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)
      Φυσικά, έχουμε και τρεις γνώριμους και τόσο αγαπημένους χαρακτήρες από την πρώτη τριλογία "Jurassic Park". Για μένα ήταν τόσο μεγάλη ευχάριστη έκπληξη και πολύ έξυπνο να συμπεριλάμβουν στο τρίτο μέρος του "Jurassic World", τους Σαμ Νιλ, Λόρα Ντερν και Τζεφ Γκόλντμπλαμ με τον γνωστό χιουμοριστικό του ρόλο. Ειδικά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον παντοτινά αγαπημένο μου "Μάγο Μέρλιν" Σαμ Νιλ, που τον λατρεύω σε όποια ταινία έχει παίξει. Μου άρεσε από πάντα αυτό το άνετο, καθηλωτικό, εκφραστικό παίξιμό του και αυτή η γοητευτική χωρίς προσποίηση παρουσία του. Η έξυπνη επιλογή λοιπόν να συμπεριλάμβουν τους παλιούς πρωταγωνιστές και να τους δούμε να πολεμάνε πλάι με τους νεότερους πρωταγωνιστές ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, νοσταλγικό, συγκινητικό και ούτε για μια στιγμή απογοητευτικό.
     
       Σεναριακά διαφωνώ με την συνύπαρξη Δεινοσαύρων και ανθρώπων. Όπως διαφωνούσα και στις ταινίες "Transformers" την συνύπαρξη ανθρώπων και ρομπότ. Φυσικά σε κάτι τέτοιες συνυπάρξεις μας δείχνουν ξεκάθαρα πως ο άνθρωπος δεν θέλει; δεν μπορεί; δεν πιστεύει; δεν αποδέχεται; δεν είναι ικανός; ή πολύ απλά θεωρεί πως πέρα από τον ίδιο καμία άλλη ζωή στο πλανήτη δεν έχει αξία και έτσι το εκμεταλλεύετε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση οι άνθρωποι να μην εκμεταλεύτούν εγκληματικά και απάνθρωπα χωρίς ίχνος λογικής και τους Δεινόσαυρους. Οι σκηνές με τους αλυσιδωμένους Δεινόσαυρους που υποφέρουν όλα για το βωμό της εξουσίας και του χρήματος, ήταν εξοργιστικές. Βέβαια, για πόσο μπορείς να κρατήσεις τέτοια πλάσματα φυλακισμένα; θα ξεσπάσουν και μετά όποιος βρεθεί στον δρόμο τους γίνεσαι απλά μια χαψιά ή και μια πατημασία χωρίς καν να μπορείς να προλάβεις να τρέξεις. 
     

    Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)

       Η ταινία φυσικά είναι γεμάτη από καταιγιστική δράση από την αρχή μέχρι το τέλος. Μιλάμε για επική διάρκεια περίπου δυόμιση ώρες παρακαλώ. Εξαιρετική φωτογραφία, εκπληκτικές γραφικές τοποθεσίες με πλάνα που σε ταξιδεύουν, εντυπωσιακό υπερ-θέαμα με την μάχη των τεραστίων Δεινοσαύρων (ασφαλώς ένα από αυτά είναι ο T-Rex) να αλληλομάχονται ως πιο είναι το δυνατότερο και το κυρίαρχο.
     
    Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)
       Έχουμε 3-4 πραγματικά συγκινητικές και νοσταλγικές σκηνές, όπως η αγάπη που έχει η Blue για το πλασματάκι της και πως μας την μεταφέρει, όπως η παντοτινή αγάπη που έχει στον
    Όουεν και Εκείνος σε αυτήν, που δεν ξεχνά ποιος την μεγάλωσε και αυτό το συγκινητικό αντίο που έχουν πάντα οι ματιές τους, κάθε φορά που πρέπει να πάρει τον δρόμο της εκεί που ανήκει, πραγματικά το λατρεύω. 
     
    Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)
    Όπως η σκηνή που βλέπεις την Λόρα Ντερν να αντικρίζει λες και είναι η πρώτη φορά έναν Τρικεράτοπα (από τους αγαπημένους μου Δεινόσαυρους από παιδί) και πραγματικά χωρίς υπερβολή σε πιάνει συγκίνηση και νοσταλγία γιατί λες και ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο της πρώτης ταινίας του 1993. Τόσο ίδια σκηνή, τόσο η ίδια αίσθηση!
     
    Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)
    Φυσικά έχουμε τους τρεις παλιούς πρωταγωνιστές να είναι υ-πέ-ρο-χοι όπως τότε. Σαν να μην πέρασαν τα χρόνια, σαν να μην υπάρχει καμία διαφορά του χθες με του σήμερα. Τους απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία σκηνή, μόνοι τους ή και με τους νεώτερους. Φυσικά μας αποζημιώνουν και με το παραπάνω το ζεύγος Ντερν - Νίλ που ό,τι μας χρωστούσαν από τις προηγούμενες ταινίες τους, μας το δίνουν σε αυτή την ταινία.
     

    *Τι δεν μου άρεσε!

      Δεν μου άρεσε ειδικά μέχρι την μέση της ταινίας οι απότομες σκηνές που κοβόντουσαν για την επόμενη. Έχω προσέξει τελευταία πως αυτό με το 'απότομο κόψιμο' (δεν ξέρω πως αλλιώς λέγεται) είναι συχνό φαινόμενο στις ταινίες. 

      Δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου ο ας πούμε κακός της υπόθεσης, αυτός που διευθύνει τον κολοσσό Biosy, και υποδύεται ο ηθοποιός  Campbell Scott. Δεν ξέρω αλλά δεν μου άρεσε καθόλου ο ρόλος γιατί τον βρήκα πολύ "λίγο" έως και ότι κάτι ακόμα του έλειπε. Δεν ξέρω αλλά δεν ήθελα να τον βλέπω σε καμία σκηνή. Δεν είχε και κάτι ουσιαστικό να προσφέρει πέρα ότι ήταν ολοφάνερο ότι δεν είναι αυτός που παρουσιάζεται, λέει και κάνει.

       Δεν μου άρεσε, για την ακρίβεια μου ξύνισε αρκετά ο γνωστός ρόλος του επιστήμονα από τις παλιές ταινίες και σε κάθε ταινία που πάντα "ξεφεύγει", ναι ναι μιλάω για τον Dr. Henry Wu που υποδύεται ο αιώνιος νέος BD Wong. Βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό Dr. Wu που πλέον μέσα από την επιστήμη του και τις γνώσεις δεν τον νοιάζει να σώσει ό,τι υλικό dnd υπάρχει για να φτιάξουν μόνο νέους Δεινόσαυρους αλλά για την πραγματική εξέλιξη της επιστήμης προς το καλό κι όχι προς το κέρδος. Βλέπουμε έναν άνθρωπο με ανησυχίες, φόβους ακόμα και τύψεις για όσα άφησε με την άδεια του να κάνουν στους Δεινόσαυρους και επιθυμεί πια να διορθώσει τα λάθη του. Δεν διαφωνώ ως προς αυτό, διαφωνώ ως προς την εξέλιξη του χαρακτήρα να έχει μεταμορφωθεί σε έναν άνθρωπο αδύναμο. Περισσότερο άνθρωπος με φόβους και λιγότερο σαν επιστήμονα. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο πρόσωπό του και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην αίσθηση που μου άφησε. Δεν μου άρεσε σε τέτοιο βαθμό.

       Κατ' άλλα, μου άρεσε πάρα πολύ η ταινία, όχι όμως τόσο όσο οι προηγούμενες. Ναι, έμεινα ευχαριστημένη, δεν με απογοήτευσε και πολύ ευχαρίστως θα την ξανά έβλεπα άνετα.

     

       *Αν αξίζει κάποιος να την δει; 

     Αν  σου αρέσουν και αγαπάς τους Δεινόσαυρους, εννοείται μια καλή σειρά ταινιών δράσεων με αυτούς είναι αυτές. Φυσικά αν έχεις δει τις πρώτες του 1993 και μετά, εννοείται και πρέπει να δεις και τις νεότερες. Και όσο και να λέει κάποιος που διάβασα "Μα θα τα ξεπαστρέψουν επιτέλους αυτά τα γιγάντια τέρατα να ησυχάσουμε;" Η απάντηση είναι όχι ρε Φίλε δεν πρόκειται γιατί είναι ωραίο θέμα ταινιών δράσης.   Τώρα αν ξανά δούμε μια επόμενη ταινία, με το Hollywood ποτέ δεν ξέρεις!😁


    Μαρία / Maria


    ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

    *Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
    **Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
    ***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!



    Διαβάστε επίσης:
    --------------------
    ►Ενότητα Κινηματογράφος: 📂Αρχειοθήκη: 📽Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα 
    ►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie Reviews
    ►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie in Cinema Κριτική
    ►Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Κινηματογράφος/Cinema
    Top 5 Favorites#5η εβδομάδα – Αγαπημένες ξένες ταινίες! (7/10/2013)



    ✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿

     Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

     

     

     


    Maria Paraskevopoulou
    *Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
    Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
    Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
    Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
    by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

    Δημοσίευση σχολίου

    Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
    *Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
    *ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
    *Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

    ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



    Follow by e-mail

    MY INSTAGRAM PORTFOLIO

    My Instagram

    Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes